-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bope87
aktív tag
Hmm, gondolkodok az SFX-en, konkrétan a be quiet sfx power 350w-en. Nem akarok spórolni, 20e-ig max elmennék, de elég nehéz olyat találni ami tökéletes a Metisbe. Ugye nem mindegy merre áll a tápcsatlakozója, mert a házba szerelt tápkábel eléggé rövid, ezt az FSP-t is nagy szenvedés árán tudtam csak belerakni.
Ez csak a bekapcsolás után ad elég fura kerepelő hangot, kb 5 perc után elmúlik (már ha elsőre sikerült bekapcsolni...).
Köszönöm a segítséget
ha megtörtént a tápcsere csinálok róla pár képet.
-
bope87
aktív tag
válasz
viperabácsi #31586 üzenetére
Igen, közben kerestem képeket ahol SFX táppal van szerelve a ház, és jónak tűnik, köszi!
Van valakinek tapasztalata ilyen táppal? Már csak olyat próbálok keresni, hogy minél halkabb legyen. -
bope87
aktív tag
válasz
varmi2 #31584 üzenetére
Köszi a választ! Nem rossz megoldás az átalakítós beszerelés sem, csak nem tudom, hogy passzolna a Metisbe (mármint, hogy tutira elférne-e, nem takar-e le semmit, ilyesmire gondoltam).
Legrosszabb esetben marad az ATX méretű táp, csak (fél)moduláris, hogy fölös kábelek ne lógjanak a házban, ígyis művészet szerelni -
bope87
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete úgy döntöttem én is belevágok a Mini-ITX projektbe, egy új alaplap (ASUS H81I-PLUS) és ház (Raijintek Metis) kombóval. A proci maradt a 2 éves G3220, a táp egy FSP HEXA 400, a videokártya egy MSI HD7770. Úgy tűnik a táp garanciában cserélve lesz, szépen lassan elhalálozik.
Azon gondolkoztam, hogy valami kisebb méretű táp is elbírná az adott összeállítást? Milyen lehetőségek vannak egy Mini-ITX gépben? Gondolok itt fizikailag kisebb tápokra többek közöttKöszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest