- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Yettel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi srácok a VGA-s kérdésemre a válaszokat!
Pár hete úgy volt, hogy napok kérdése, és összeáll a Corsair 250D kuckóba a kis méregzsák, de sajnos úgy hozta az élet, hogy újratervezés lett a dologból.
Jelenleg amim van, azt kellene kiegészíteni, viszont minél hamarabb (jövő héttől a rendelkezésemre álló gépek fogalmát egy régi iPad fogja betölteni).
Van egy CPU: Intel i7-4790, hűtő nélkül
Van egy alaplap: Gigabyte B85N Phoenix, ami kompatibilis a procival, teszteltem
Van egy Samsung mSata EVO 850 500GB már rajta az alaplapon
RAM-ot kapok haveromtól, 2x8GB 1600MHz Kingston-t (vagy alacsonyt vagy rendes méretűt, amilyen kell)Tehát most ehhez kellene ház (eddig néztem: Corsair 250D, Lian-Li PC-Q33, de már ott vagyok hogy bármi jöhet amiben jó lenne a szellőzés, és befér egy jó hűtésű halk VGA), kellene egy táp (SF vagy sima az gondolom a háztól függ), kellene egy VGA (én nagyon preferálnék egy 1070-t, de legalább egy 1060 6GB-t, kb 5 évig nem bővíteném ezt, max ha felmondja a szolgálatot), illetve egy CPU-hűtő (eddig egy Thermalright AXP-100H Muscle volt a kiszemelt)
Ötletek?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Na, minél több házat nézek meg élőben, annál nehezebb, túl sok az opció. Viszont, ahogy megyek lejjebb méretben, folyamatosan jönnének be a képbe a mini kártyák a méret miatt.
Találtatok már olyan kis 1060 6GB / 1070 8GB-t ami nem főzi meg a gépet, és nem produkálja eközben egy 747-es turbinájának a hangszintjét?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Na akkor a végleges konfigom a következő lesz most egészen júliusig:
Corsair Obsidian 250D + Gigabyte GA-B85N + i7 4790 + EVGA SuperNova G3 550W + Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz + 3db Samsung SSD + 2TB HDD + ASUS GTX 960 2GB Mini
Aztán jön bele egy 1060/1070 nyáron.
Viszont CPU hűtőt és esetleg még extra ventiket tudnátok ajánlani ehhez a konfighoz, hogy rendesen hűtse, és lehetőleg ne legyen túl hangos?
Hétvégén összeraknám végre a kis drágát -
Yiggdrasil
aktív tag
Alapból 250k lett volna a keret az egész géphez, de aztán hozzájutottam egy Dell asztalihoz, amiből jött a 4790 és a RAM, illetve az AW-ból maradtak az SSD-k. Vettem lapot 20ért, házat 28ért (ez még visszamondható, ismerős boltból lesz, ha nem kell, akkor haverom elviszi), maradt még 202k a projektre. Nyilván nem szeretném az egészet elkölteni ha nem muszáj, de ha belefér egy erősebb VGA, egy minőségi, halk táp, illetve valami jó hűtés a CPU-ra meg a házba, amivel tökéletesíteni lehetne a masinát, akkor megfizetem az árát
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
AxBattler #37925 üzenetére
Köszi az alternatívákat, de hacsak azok nem sokkal jobbak, mint a 250D, akkor maradnék ennél, mert nagyon megtetszett. Igazából ez az árkülönbség még belefér, nem tervezek sokszor házat venni.
Megnézem a tápokat, köszi!
Jut eszembe, ha esetleg szeretnék egy 1060-t a masinába, akkor melyik típus az ajánlott ITX-téren? Gondolom itt jobban számít, hogy milyen a hűtése, mint azokban a batár nagy tornyokban.
Illetve a procira meg a házra kell valami plusz hűtés, vagy jó az alap?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Na szépen lassan összeáll a dolog. Ami már nálam van:
- MSI B85N Phoenix lap
- Intel i7 4790 CPU gyári hűtővel
- Kingston KCP316ND8/8 2db RAM
- Samsung EVO 850 mSATA 500GB, Samsung 840 PRO 250GB
- Seagate ST2000 2TB HDD
- ASUS GeForce GTX 960 OC 2GB GDDR5 128bit PCIe
- Corsair Obsidian 250D (sajnos a jó árú használt nem eladó már, úgyhogy rendeltem egyet, ma jön)Esetleg egy moduláris tápot, meg hűtést tudnátok ajánlani ehhez a konfighoz, hogy hűvös, és halk legyen a masina? Táphoz annyit fűznék hozzá, hogy nyáron vennék egy minimum GTX 1060 6GB-os kártyát, de lehet hogy egy 8 gigás 1070 lesz belőle, azt el kellene bírnia.
Párom Phanteks Enthoo Evolv mATX házában egy EVGA GTX970 4GB SSC ACX, i7 3770 + Be Quiet Pure Rock, és egy EVGA SuperNova 550 GS van, és olyan a hangja mint egy felszálló Boeingnek, ha lehet ezt halkabbra szeretném megcsinálni.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi srácok a sok infót az előző kérdéseimre! Lassan alakul a kép.
Ház: Corsair Obsidian 250D
Lap: Gigabyte GA-B85N Phoenix ITX (használtan)
CPU: Intel Core i7 - 4790 (jelenlegi konfigomból)
RAM: Kingston KCP316ND8/8 2db (jelenlegi konfigból)
PSU: Corsair RMi 650W , vagy EVGA SuperNOVA 650W GS (Ha nem jókat néztem szóljatok légyszi)
VGA: ASUS GTX 960 Mini OC 2GB (jelenlegim, később tervezek egy 1060/1070-t)
SSD, HDD: Samsung EVO 850 mSATA 500GB, Samsung 840 PRO 250GB (ezek is a régiből), HDD passzGondolom kellene valami jó kis CPU-hűtő, illetve a házba is teszek ha szükség van rá, viszont ebben nincs semmi tapasztalatom.
Mi a véleményetek, mennyire lenne életképes ez a konfig?
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Csokilama #37838 üzenetére
Koszi az infot!
Az lenne a cel, hogy epitsek egy kis gepet, amin tudok jatszani a Blizzard-jatekokkal (mikor melyikhez van kedvem) lehetoleg maxon a 27"es 1080p-s monitoromon, es kitudjam hasznalni a Samsung 840 Pro SSD-im sebesseget.@AxBattler: Na igen, annyit szeretnek rakolteni, amennyit megkovetel a fenti felhasznalas. (A jelenlegi Dell konfigom 16GB RAM-mal, i7 4790-el, GTX 960 2GB-al majdnem teljesiti ezt, az Overwatch azert szokott reklamalni). Ha ehhez kell az extras alaplap akkor veszek egyet, ha eleg az egyszerubb, akkor beerem azzal
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
AxBattler #37828 üzenetére
Koszi!
Ha lenne opcio egy mSata vagy m.2 Sata csatira akkor az lenne az idealis, de gondolom egy 3 eves szerianal ne almodozzon az ember
Chipsetnek jo ez a H81 ezek szerint? Anno meg mikor epitettem parom PC-jet akkor mintha mondtak volna hogy vannak olyanok amiket messze kerulni kell, mondjuk neki meg a jo oreg Ivy-s i7 van a masinaban.@Csokilama: Koszi, korulnezek! Hasznalt lapnal mire erdemes odafigyelni? Mert gondolom kiprobalni nem fogom tudni ott helyben.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
t72killer #37796 üzenetére
Hat igen, valoban lehetne valamivel szebb, de nekem meg belefer.
@HookR: Koszi, most elso korben egy ASUS GTX 960 Mini 2GB menne bele, majd kesobb upgradelnek.
Meretben valami kisebbet szeretnek, mint a jelenlegi 406x185x444mm-es asztalim. Nem kell nagyon kicsi, de eleg keves hely van az asztalomon, ezert gondoltam, hogy jobban jarnek egy mini-ITX-el.@Seep: Koszi neked is az infokat! Igen, egy picit nekem is "tul szelesnek" tunik a tobbi hazhoz kepest, bar eloben meg nem lattam.
Nezegettem meg ezeket a hazakat, ezekrol mi a szakvelemeny?
- Fractal Design Node 202
- Fractal Design Define Nano S
- NZXT Manta (tetszik nagyon, talan a legjobban, de nem tudok rola sokat)
- Corsair Graphite 380T (ez nagyon tetszik, csak talan kicsit tularazott)
- Raijintek Metis (csak ahogy olvasom, ezzel kell mokolni rendesen hogy jo legyen a hutes, en meg nagyon zoldfulu vagyok)Illetve szerintetek erdemes meg egy i7-4790 proci kore epiteni konfigot, vagy inkabb adjam el es egy jo kis Kaby-ra alapozzak?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Mi a velemenyetek a Corsair Obsidian 250D kuckorol? Nezegetem mar egy ideje a hazakat, es eddig ez tetszett meg a legjobban. Szerintetek ebbe lehetne epiteni egy i7+1070 konfigot?
Sorry az ekezet hianyaert, ceges gepen nem tudok meg nyelvet se allitani.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
kisza25 #35896 üzenetére
Ha a Metisbe gond nélkül elfér egy GTX-1060 6GB (esetleg később egy 1070 8GB, ha elkapna a gépszíj valami új játékkal), akkor nekem tökéletes az a ház, tetszik külsőre.
Ha nagyobbat javasolnál, akkor az általam nézettek közül a Corsair 240, 250D, és mindhárom Fractal kb egyformán tetszik, amelyiket a legjobbnak tartjátok, azt választom, vagy ha mást, akkor megnézem azt is. -
Yiggdrasil
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a sok infót, amit folyamatosan kapok!
Az igény nem változott, továbbra is a Blizzard-összes, esetleg a felújított Skyrim maxon való futtatása lenne a cél FHD-n, lehetőleg egy kicsi, jó hűtésű, halk házban.
Keretet azért gondoltam 300ra, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötni a minőség rovására sehol, egy időtálló kis kockát szeretnék építeni, amihez mondjuk 3 évig nem szeretnék hozzányúlniTermészetesen ha sok, akkor nem kell mindet elkölteni, legalább marad egy billentyűzetre is tőke
Tehát akkor az eddigiek alapján az ajánlott konfig általatok:
i5 6500 / 6600
GTX 1050ti / 1060 3GB
Corsair SF450
16GB HyperX 2133MHz DDR4
Samsung Pro 840 250GB + 500GB 850EVO (ez van itthon)
Raijintek Metis / Fractal Design Node 304 (nem fontos, hogy nagyon kicsi legyen, lehet egy kicsit nagyobb ITX is, csak az Enthoo-nál azért legyen kisebb, mert az már nem férne el magasságban)
Lapot milyet ajánlanátok, illetve proci, ház hűtőt? -
Yiggdrasil
aktív tag
Nézegetek házakat, ezekről mi a véleményetek?
- Corsair Obsidian 250D
- Corsair Carbide Air 240
- Corsair Graphite 380T
- Fractal Design Node 304
- Fractal Design Node 804
- Fractal Design Nano STetszik az a kicsi Raijintek ház is ami sokaknak van itt, de félek, hogy a 1050Ti nem lenne elég, és akkor már olyan házat néznék, amibe belefér egy rendes méretű VGA, de mégis kisebb méretű.
Jókat néztem, vagy totál elvagyok tévedve? -
Yiggdrasil
aktív tag
Páromnak egy Phanteks Enthoo Evolv MATX van most, annál azért szeretnék kisebbet, mert az már pont nem férne rá az asztalomra.
Az egyetlen korlátozó tény, hogy 50cm mély az asztallap, arra kellene hogy felférjen valami ízléses módon.
Ha elfér rajta, akkor onnantól a jó szellőzés, hangszigetelés a lényeg, nem baj ha nem a legkisebb, de ne is legyen túl nagy. -
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy lecserélem az ASUS G751JY notimat egy minél kisebb asztalira, mert már nem igény a hordozhatóság, és így talán időtállóbb masinát tudnék kihozni a pénzemből.
A cél az lenne, hogy egy kicsi ITX házba beletenni olyan hardvert, amin tudok Blizzard játékokat maxon FullHD-ben játszani élvezhető minőségben (jelenleg ezt egy i7 4720HQ + GTX980m 4GB hozza majdnem tökéletesen), miközben nem főzi le a gép a kávét, és nem érzem úgy magam, mintha egy 747es Boeing szolgáltatná a menetzajt.
Mennyire valóságtól-elrugaszkodott gondolat ez?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi srácok, és bocsi az offért!
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Ti milyen házikóba tennétek be az alábbi konfigot, ha kis házat szeretnétek jó hűtéssel, és lenne egy remek macskátok, aki előszeretettel hullajtja a szőrét?
i7 3770
ASRock B75 Pro3-M
EVGA 04G-P4-3975-KR GTX970 4GB GDDR5 SSC ACX 2.0+ PCIE
2db Kingston 8GB DDR3 1600MHz KTD-XPS730C/8G
Samu EVO 850 SSDNincs még tápom és CPU-hűtőm, mert gondolom ez házfüggő lesz, ha tudtok ajánlani azt megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- DDR4 RAM modulok
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest