- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
imibogyo
veterán
Az a BeQuiet táp tetszik nagyon.
Amúgy ma sem tétlenkedtem én sem, szereztem egy 300 W-os Seasonic TFX és egy 300 W-os FSP SFX tápot, csak úgy kíváncsiságból. Mármint hogy mennyire hangosak, pontos méretek stb.? Kísérletezgetni, vagy moddolni jók lesznek. Inkább ezeket szedem szét és harisnyázom, mint a nagy (és drága) BeQuiet tápomat.
-
Oliverda
titán
A Morex egyáltalán nem tetszik, viszont az EMKO EM-150 ígéretes.
Ahogy nézem a szellőzésével sem lenne probléma, mert az előlapot leszámítva egy adta rács az egész, illetve a bot egyszerű felépítés okán valószínűleg könnyen modolható is. Azt hiszem rendelek egyet belőle próbára, mert elég kedvező az ára a másik két potenciális jelölthöz képest.
Tápból a picoPSU-150-XT modellt néztem ki. Van ettől jobb hasonló a teljesítményen?
Köszi!
-
Oliverda
titán
Köszi az ötleteket!
Nekem a linkelt házakban pont az nem tetszik, hogy viszonylag magasak. Egy max. 10 cm magas gépről ábrándozok, kb. 25x25 centis alapterülettel.
Az eddigiek alapján talán még mindig ez a Streacom lenne a legjobb választás. Esetleg profi módon ki lehetne vágni a hátlap feletti rácsozott részből egy normál méretű kártyahelyet, ahova egy flexibilis riserrel mehetne a PCIe, és akkor problem solved.
-
törölt tag
-
imibogyo
veterán
Hasonló elrendezése van, mint a Lian Li PC-Q33-nak, csak hosszabb VGA-val. Nekem mondjuk a 33-as jobban bejön az előre hajtható elő- és tetőlappal, még akkor is ha abba csak kisebb VGA pakolható, mert cserébe jóval kompaktabb. A Q36-os már majdnem Prodigy méretű (az ugye 250 x 310 x 340 = 26.35 liter).
-
mrbig25
őstag
"Vélhetően a legolcsóbb Thin Mini-ITX lap, amit lehet is itthon kapni: Gigabyte GA-H61TN"
Valamiért most egy kicsit elszálltak az árak. 2hete még 19,5k volt a H77TN.
Decemberben is volt egy ilyen kiugrás, de ha normalizálódnak az árak, akkor 20k körül ez igencsak jó vétel lehet...arról nem is beszélve, hogy olcsóbb mint a H61TN. -
törölt tag
HookR és Duracellm...(#20070):
Jobban végiggondolva, lehet hogy Duracellm-nek van igaza, és ahol kifejezette írja a deszka speckója, hogy mehet bele x16 VGA, oda slotonként elbírja a 75W-ot.
Csak végeztem egy gyors számolást és az a 6,25A (75W/12V) elvezethető egy 20mm széles, 0.5oz/ft^2 (aka 18micron) vastag trackken ha megengedek 10°C-os emelkedést a belső layeren. Ebből egy bő 20cm hosszú vezetősávon ilyenkor 0,066V fog esni. Szal technikailag hihetőnek tűnik akár több dedikált PCI-E x16 port egyenként 75W-tal való ellátása.
-
törölt tag
A PCI Express - Board Design Guidelines (Azt hiszem ez publikusan nem elérhető, már nem tudom az internet mely sötét bugyraiból vadásztam anno) 21. oldalán látható példa képen mondjuk az alaplapon a PCIe tápvezetékezése csak a 24pin-es csati utolsó 4 érintkezőjéhez van elvezetve (a CPU tápcsatiját pedig meg se közelíti),
Az előző HSz-ben ennek a 2.0-ja van megjelölve forrásként, 21. oldal...
(1) a 24pin-es csati arra már kevés;
Ott a feladatra az igazán sok VGA-t támogató lapokon az EPS csatlakozó(k).Előző Hsz-emben szándékosan írtam az arra felkészített 16x-es csatlakozót, általában a kézikönyv is kitér rá.
Így nem kerülünk ellentmondásba -
törölt tag
Akkor elképzelhető hogy hülyeséget írtam, viszont +1szál sárga madzag 6A-es(75W) max terheléssel hogyan szolgál ki 2 vagy több PCI-ex kártyát a csatlakozó felöl n X 75W-al?
A CPU tápon/EPS keresztül jön a többi szaft.A mellette lévő sárga is oda van kötve(12V1) a pcb-n, így ha pci-ex slot 30W-alatt van terhelve -mint jelen esetben is- akkor mindegy hogy 20/24 pin-es az ATX táp. Biztos ami biztos ki kell "csipogni" a pcb, mielőtt nekirohanunk az átalakítónak.
-
HookR
addikt
"NOTE: Not many people know that some power is also delivered through the PCI-E slot itself – that is, the slot on the motherboard right where you plug the card in. The PCI-E slot is powered by the 24-pin ATX connector attached to the motherboard." - antec.com
(#20052) Mercutio_: És ezen kívül van még ugye a különálló 4/8 pines csatlakozó a CPU tápellátására.
-
Goose-T
veterán
Ha nem csak egy HDMI kimenet lenne rajta, akkor nagyon tuti lenne. Így viszont csak átlagos. Jó, hogy van a VRM-en hűtés, mert az ASRock megint lehagyta, és nekem két FM2A75M-ITX lapom füstölt el a hiánya miatt. Ezek miatt eddig a Gigabyte a befutó nálam.
-
Grave_444
nagyúr
-
törölt tag
Az arányai az én szememnek furcsák, de van benne egy pár jó ötlet eldugva.
Mod:ATX táptartó kiemelt részére egy esztétikus fekete eloxált borda, belűre-rá valami 150W-os Slim AC-DC konverter+160XT-vel, így elférne mögötte egy toronyhűtő... valamint egy 750TI-t bele pattintva olcsó/csendes alternatíva lenne, a hőn áhított: "kompakt-mindentudó" szerkezetnek
Ilyet még nem szedtem szét, köszi a linket!
Az a pörgettyű nem olyan szörnyű. Jó a légszállítása és a statikus nyomása legalább 5X-öse egy sima 80 ventihez képest. De fogyóeszköznek van tervezve az biztos
-
törölt tag
Mondjuk csak egyet mértem meg, így az nem tekinthető reprezentatív mintának, de örülök, hogy másnál is ez a helyzet.
A gyári intel hűtőm meg 45mm alatt van kicsivel. (proci tetejétől a hűtő legmagasabb pontjáig). Bár ez nálam annyira nem kritikus, mert amúgy is hagyok e felett még luftot, nem szeretném lefojtani a hűtést.
-
HookR
addikt
A Computex 2013-on még MX1 néven illetett kuckót időközben átkeresztelték:
Jonsbo UMX1 - UMX1S / UMX1BK / UMX1R
=====================================
Jonsbo W1 bemutató - youtube.com
Már itthon is kapható - [link]
=====================================
Újabb kínai gyártóval(?) ismerkedhetünk meg. Kísértetiesen emlékeztetnek a Wesena, Jonsbo és Realan egyes termékeire, de nagyon úgy fest, hogy ez arrafelé már csak így megy.
--------------------------------------------------------
Cemo 1001 - [link]
Cemo 2400 és 2600 - [link]
Cemo 3006 - [link]
Cemo 7001 - [link]
Cemo 7003 - [link]
Cemo 9001 - [link]
-
tlac
nagyúr
-
sb
veterán
Bocs, ez másik gép.
E-D3. Vga nélkül, A75N-USB (FM1). Szerintem bármilyen top flow hűtő ráfér azért nem írtam részleteket. Ez az amiben 2-3x3.5" HDD lesz.
Ebbe kerestem a ferde/eltolt torony hűtőt is (B verzió), de azt elvetettem, mert nincs megfelelő. Kevés a hely is igazából, nagyon speciális lenne csak jó. Az volt a terv, hogy 3 HDD állítva lesz a házban és a cpu hűtő valamint a tetőn lévő felfelé szellőztet majd mindent.
A másik verzió (A) pedig a top-flow hűtős. HDD-k egymás felett, a ház oldallapján lévő szellőző magasságában. A cpu hűtő "húzza le" róluk a meleget az alaplap felé, a ház tetejében lévő pedig szellőztet felfelé/kifelé.
Ez lesz a megvalósítható terv. Csak egy ehhez illő hűtő kell még hozzá.Összedobtam két gyors képet a tervezett belsőről. Mindkettő keresztmetszeti kép hátulról. Alaplap+cpu foglalat körülbelüli elhelyezkedésével.
-
sb
veterán
Végignéztem a cpu cooler listát. Nagyon jó.
Viszont egyszerűen hihetetlen, hogy itthon alig kapni ezekből. Talán csak a merlinnél van 90%-ban belőlük rendelésre. Plussz az árak is szépek szinte minden hűtőnél.A torony hűtős ötletem szinte biztos, hogy kivitelezhetetlen egy viszonylag pci-ehez közel álló cpu foglalattal.
Így arra jutottam, hogy nekem is valami top-flow kellene. Szerencsére helyügyileg most jobb a helyzet az E-D3-ban, így 8-9cm magas is lehet a ventivel együtt. Lehetőleg 12-es ventivel, nagy felületű, hogy a HDD hűtést is megoldja.Ezzel a kitolt magasságkorláttal van valami egyéb alternatíva? (Jó lenne, ha 7.5-8cm-nél nem lenne alacsonyabb egy 25mm vastag ventivel) Esetleg olcsóbb is?
-
Mercutio_
félisten
Ja, hogy ilyen gyakorlatilag itthon beszerezhetetlen kategória?
Ha egy prociban nincs 3DNow! akkor az nem tudja a 3D anyagokat lejátszani/kitolni HDMI-n, vagy csak a HW-gyorsítás nincs benne? (A8-3820 vs. A8-6500 adatokat nézve tűnt fel)
-
ZetorGumi
addikt
Az is jelenthet korlátot, persze, mint minden más, ami vezetékes összeköttetésben áll egymással.
Pont a vezetékek túlterhelése ellen raknak a picoPSU-ra áramkorlátot.
Meg ha már ebből indulunk ki, akkor már a PicoPSU 120XT is nagyon merész építés ebből a szempontból, 120W már elég szép hőtermelést tud produkálni. -
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem is inkább az alaplapot tehermentesítik ezekkel a 8 pólusú csatlakozókkal.
Emlékszem anno ASUS Rampage 3 Extreme lapomon két darab 8 pólusú tápcsatlakozón kapta a naftát a CPU. És ott akár mehetett 250W-ig is az áramfelvétel (folyékony nitrós tuningnál nem kizárt ekkora terhelés az alaplapon). -
Seep
senior tag
Szep napot. Esetleg errol a dual low tower Prolimatech hutorol valami ujabb hir nincs? A Silverstone NT06E helyere kellene. Most CPU defaulton idle: 39-42C, CS GO - BF3 alatt 60-67 C. Es sajnos csak a heat pipeok meghajlitasaval fert be.
Ebbe kellene:
Intel i7 3770k + Silverstone NT06-E + Scythe GT AL13
Asrock z77 itx
2x4 Gb Kingston hyperX blue
MSI Nvidia GTX 760
SSD Intel 320 120GB
750 GB Seagate momentus
1.5 TB Hitachi
Silverstone Sugo SG 05 + Multiframe M12-S2
450W Silverstone SF bronze psu + Noiseblocker BlacksilentPRO PCP -
Mercutio_
félisten
Sajnos arról a fülhallgató erősítőről ami az FM2A88X-ITX+-ban van nem írtak túl jót a szakik
-
Enton
addikt
Szép választék.
Ezekközül ez még tetszene is ha alsótápos lenne, akkor talán nem a földröl szipákolna levegőt a phantom hűtés.Maradok szerintem a saját faháznál ahogy terveztem is, nyárra talán kész is lesz, csak még kell előbb egy új táp mert a jelenlegi kölncsönbe van. Aztán faanyag keresés majd farigcsálás.
-
ST05
őstag
jaguár APU-t bele
-
törölt tag
koszi, jo kis lista.
az axp-100-zal mar szemeztem, a kinezete miattnagyon buta gondolat a tapot szembeforditani a procival es a procihutore is szivasiranyba feltenni a ventit?
az 520-as tap igy is sokkal kevesebb, mint 25% korul jarna, ahol nem tul hatekony, viszont nem lenne zavaro, ha kicsivel melegebb levegot sziv... -
törölt tag
Pistaval ti szoktatok hutot ajanlani, mar megint kene egy jo otlet
asrock z68m-itx lap, benne egy i5-2500k.
okos, ugyes elhelyezesu cpu foglalat, a memoriak es a pci-e sin is kozel. tegnap vettem bele egy diamond 7750lp-t, ugyhogy mar abszolut le van korlatozva a kihasznalhato hely. raadasul az egesz egy lian pc-q07-ben van, nagytappal, tehat felulrol sincs tul sok helyvissza kellett tennem a gyari intel hutot, de az terheles alatt orjitoen hangos (es a proci is felkuszik 70fok fole).
viz nem opcio (ahhoz vegkepp nincs hely). tehat kompakt, megis csendes levegos hutes kene, ami megbirkozik 95W-tal. asszimetrikus lehet, a hatlap es a southbridge fele lehet terjeszkedni, de a memoriak is eleg alacsonyak (a procihoz kozelebb egy hutes nelkuli modul van, tavolabb pedig egy ballistix tactical van, nem az lp, de nem tul magas).
a kiallo hocsovek miatt meg a scythe shuriken sem megy ra, eddig az volt rajta (egyik iranyba forgatva a hocsovek lezart vegei beleernenek a videokartyaba, masik iranyba pedig a hocsovek ala nem fer be a magasabbik memoar).na. roviden ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-book olvasók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest