- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
prmcsk
addikt
válasz
huliganboy #20048 üzenetére
HD film, vagy net HD alatt 56 fok, de ez egy eléggé zárt és kicsi házikó. A ventilátor fordulatát holnap tudom megmondani.
-
prmcsk
addikt
válasz
huliganboy #20045 üzenetére
Ebből csak az tűnik biztosnak, hogy ekkora távolságból hűtve, nem a méret a lényeg.
Ezek szerint sokkal jobb egy 8cm-es ventit közvetlenül a bordára fektetve forgatni, mint ilyen távolságból egy 20 centiset.
-
prmcsk
addikt
válasz
huliganboy #20040 üzenetére
A túlmelegedés attól is lehet, hogy a CPU és GPU alatt a gyári trutyi már nem adja át igazán a hőt.
A bordák felfogató "stöcijeit" hátulról összenyomod, a bordákat, tekergetve leveszed, mindent eltakarítasz és újrapasztázod.
Ez már sokat segíthet. Tovább ragozhatod azzal, hogy csavarokkal helyettesíted a műanyag "bizbaszokat". Sokkal stabilabb lesz. Valószínűleg elírtad. Nem kisebb, hanem nagyobb ventit teszel fel és azt szabályzod.Egy, eredetileg nem erre készített Cisco 1030 házba "szögeltem" bele a brazost és igen, a sajátom.
-
prmcsk
addikt
válasz
huliganboy #20023 üzenetére
Szerintem meg "túlspilázod" a dolgot. Mondhatnám, hogy: verébre lősz, ágyúval, minek ? A vízen is van venti és a lap hőteljesítménye sem indokolja a vizet.
Rengeteg más alternatív megoldást találhatsz itt is, vagy a brazos topikban, a minike kiváltására.
Például: Ellenállással, vagy potival oda csendesíted (ha kell), ahova akarod.
-
prmcsk
addikt
Mondja meg nekem valaki, hogy a laptól mérve, hány mm egy "G" szériás celeron, vagy pentium proci teljes magassága, a hozzáadott stock hűtő tetejéig ?
-
prmcsk
addikt
Mert mindenkinek van valami mániája, hobbija. Nekem a mini... Van itthon már három különböző méretű, ebből az egyik csak a gyári, a többit én "nyomorítottam" össze, amennyire csak lehetett. Persze egy minimumot elvárok tőlük.
Full HD képesség
Digi hang (ezen a típuson az opció tüske rajta van)
Giga LAN
"Belső" táp.Ezért...
-
prmcsk
addikt
válasz
Mercutio_ #19782 üzenetére
Szerintem csakis olyan elrendezésűt tegyél bele, amit linkeltél.
Bármilyen más elrendezésűvel meggyűlhet a bajod. Nem elég, hogy az áramlások is változnának, de szalonképesen barkácsolni is nehéz lenne őket.
-
prmcsk
addikt
válasz
shteer #19662 üzenetére
A linkelt lapodnál ez mi a rák ? 4. Support for S/PDIF Out
Most akkor mellékelnek mellé egy hátlapi "digi" hangkivezetést, vagy mi ? Mert hogy integrálva nincs rajta, az biztos.
Nem is értem miért kellett "levenni" ezekről a típusú lapokról a paneli SPDIF-et, hiszen többségében használnánk.
-
prmcsk
addikt
válasz
radi8tor #19641 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy sikeres kísérlet lenne a +12V direktbe küldése, mert ez a "kiba...ttul inteligens" pico psu (persze a mi farkunkra az) lehet, hogy el sem indulna...
Tudom persze, hogy elektronikája válogatja az esélyt.
(#19644) radi8tor1
Egyszerű is lehet a megoldás. A táp elmenő kábelezésébe, vagy a lap ventilátor körébe beiktatod egy relé behúzó tekercsét. A "C" és "NO" lábak közé meg bekötöd a +12V direktjét, amit le akarsz kapcsolni.
-
prmcsk
addikt
válasz
rover45 #19553 üzenetére
Mielőtt lecserélnéd a gyári ventit. takarítsd ki rendesen a hűtőt és környékét. A venti lapátjainak alját is le kéne, mert + zaj származik abból, hogy a levegő nem sima felületen "csúszik". Ha nem segít, akkor...
Esetleges szétszedés után, az olaj, de inkább zsír még sokáig segíthet...
Ha semmi nem jön be, akkor gondolkodnék egy másik hűtőn. -
prmcsk
addikt
válasz
Mercutio_ #19525 üzenetére
Igen, arra gondolok, hogy miért nem lehet "digi-audio" csatlakozót tenni eleve a hátlapra.
Ha a lapon van legalább "tűs csatlakozó" és adnának is hozzá kivezetést, de nem...Ha valaki nem használja, ne tegye, de legyen lehetősége annak, akinek kellene.
Kínát ismerve, százezres tételben rendelve biztos lenne vagy 3 forint darabja. Ez már a tudatos pitiánerség netovábbja. -
prmcsk
addikt
válasz
viperabácsi #19522 üzenetére
Azért, hogy ha többre vágysz, vegyél új lapot.
#19520) Mercutio_ Én meg azt nem értem, hogy mi a farokért hagyják le tendenciózusan az ilyen lapokról az integrált SFDIF/Koax hangkimenetet ? Még bővíteni sem lehet, mert nincs port, ahova dugnám.
Ja, hogy vegyek másik lapot ? De mITX lapon lassan csak a csúcs árúakon van.
-
prmcsk
addikt
válasz
kormi75 #19379 üzenetére
Bizonyára válaszolnak még, de...
Értem a problémádat és ha mITX-ben gondolkodsz, én Brazos lapot ajánlanék és persze sokan mást. Mi könnyen tesszük ezt, de te döntöd el, mi a rá szánt pénz.
Elnézve a kiszemelt lapod portjait és grafikus képességeit, már most avult, nincs benne bővíthetőség és jövő. Ha jól látom DX9 és PCI port, na ezt nem...A kiszemelt házba később beletehetsz egy teljes és PCI-E-s VGA, ha a gyerekek kinőnék a brazos alaplapiját, ami szerintem sokkal jobb, mint a megjelöltén.USB is van gazdagon...
-
prmcsk
addikt
Biztos én is elgondolkodnék ezen, de...
A cpu venti nem véletlen pörög néha fel. Az a proci akkor hőt termel.
Kérdésed csak próbával (gyakorlat) válaszolható meg. Elképzelésed szerint, a táp ventije elszívja a hőt a cpu-ról és a táp termelt hőjével együtt távozna a táp rácsozatán.
A táp ventijének szívás-fújás változtatását próbálnám ki, ha a táp termeli a kevesebb hőt. Így viszonylag hűvösebb levegő érné a procit, a táp felől...
-
prmcsk
addikt
válasz
Dr. Akula #14264 üzenetére
Namost nemazé...Ennek tényleg ennyi (volt) az ára ? ?
És van olyan jó, mint egy 18k.-s brazos ?
Hacsak másfélszer olyan jó is, háromszoros áron le is kéne naponta spangliznia...
-
prmcsk
addikt
válasz
AirBundy1 #14234 üzenetére
Ugyanilyen lapom van, teljesen korrekt. A proci 1,8Ghz-en zörög, a ramok 754Mhz-en járnak.
Nem bízom a "píár kamu" passzív hűtésben. Főleg, hogy 24/7-ben is menne.Az 50-es ventiket felejtsd el, mert sok kell és hangos lehet. A tetejébe faragj bele egy db. 12cm.-es ventit, igény szerint butítsd a fordulatát és ennyi...
Az a 3A-es táp nem karcsú egy kicsit ?
-
prmcsk
addikt
Nézegetem itt a megoldásokat, csak azt nem értem, hogy minek ide egyáltalán az mITX formula, ha a bele és köré épített cuccokkal ugyanakkora lesz, mint egy mATX ház ?
Netán trendi ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest