- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #56938 üzenetére
Le a kalappal, ahhoz képes, hogy nincs elvileg kábelmenedzsmentnek hely, egész ügyesen megoldottad most is. Matx lappal biztos nehezebb volt, amúgy meg hiába matx lap, a ház kisebb mint némelyik mitx kuckó, úgy hogy szerintem simán belefér.
Jut eszembe akartam is kérdezni tőled a cpu hűtővel meg vagy elégedve? A venti mennyire hangos rajta max fordulaton?
Csak mert engem is üldöz az RGB láz, lehet jól mutatna a noctua nh-l9a bordán. Bár hangban biztos nem hozza a noctua szintjét. -
fatpingvin
addikt
válasz
Grave_444 #56880 üzenetére
az alapötlet nagyon jó, de az hogy mindent mindenfele kell szalagkábelezni az kevésbé begyere.
ha nem is készen de otthon összerakva kifejezetten érdekes lenne.ugyanitt egy kérdést engedjetek meg: tudtok esetleg hazai forrásból PCIe x4 vagy x8 riser szalagkábelt, ami nem brutál drága és nem kell külföldről rendelni? nem vagyok érzékeny a típusra, a sima flopi szalagkábeles megoldás is megfelel.
-
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #56880 üzenetére
Nálam volt tervben a gyártása egy ugyanilyennek, csak aztán mindig volt fontosabb, és nem foglalkoztam vele, de meg lehet még mindig csinálni.
Amiben én még látnám a perspektívát, az egy plexi anyagú ugyanilyen, átlátszó cucc, megtámogatva némi "edge led" megoldással... -
-
Rick4
félisten
-
Crabface
senior tag
válasz
Grave_444 #56662 üzenetére
Anno a Geeek A50-ről váltottam a H210-re, hogy nagyobb ház, könnyebb szerelni, hűteni, stb. Azon kívül, hogy nagyobb, semmi előnyt nem hozott sajnos... El is adtam és költöztem tovább az SG13-ba.
Mivel már többször előkerült a H210... tegyél egy próbát. Ha ha beválik akkor jó, ha nem jó, akkor legfeljebb eladod. Sok vesztenivalód nincs szerintem.
-
dugo_
veterán
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Grave_444 #56617 üzenetére
Valahol azt olvastam a H210 az egyik legjobb ITX ház szellőzés és elrendezés szempontjából.
Ez gondolom valami szponzorált review lehetettVannak jobb elrendezésű házak, Dan H2O, Meshi, NR200P és még sokan mások. De házon belül sztem még a H1 is. H210 nem más mint egy normál ATX doboz csak lekicsinyítve.
-
-
Crabface
senior tag
válasz
Grave_444 #56614 üzenetére
A "kémény" elrendezés nem rossz, de akkor csakis lentről-felfelé. Se hátul, se elől ne szellőzzön, szerintem.
H210-ben nekem azért volt szop@s rendesen amikor elszabadultak a vizes indulatok... Temészetesen az én hibámból. Majd mindent eladtam és teljesen a nulláról kezdtem a gép összerakást annyira felhúztam magam.
-
Crabface
senior tag
válasz
Grave_444 #56612 üzenetére
Szellőzéssel nekem nem volt gondom, az alábbi konfiggal:
Elől-felül 3x noctua S12a
i5-10400 - Kraken m22 hátra felrakva
Gigabyte 3 ventis 2 slotos GTX1080ti
ATX tápA táp takarólemez nincs nagyon közel a kártyához? Kivehető?
2 slotos kártya sfx táppal okés, mert perforált. Atx táp miatt onnan nem lehet friss levegőt szerezni. Nem kivehető és maximum 2.25 slot kártya fér be, annál vastagabb konkrétan feszül a pcie slotban.
-
exoduss
tag
válasz
Grave_444 #56492 üzenetére
Igazad van! Viszont reggel is azt írtam, hogy a thermalright hangjával nem vagyok kibékülve. Nem konkrétan a házra írtam. De még így is hülye megfogalmazás volt.
Csak bedugtam. De majd megnézem, hogy mit tudok rajta finomítani. Illetve egy r5 3100 van benne. Lehet az is nagy feszt kap gyári beállításokon. Szval lehet megpróbálom alulfeszelni.
Köszönöm a megállapításaitokat! -
exoduss
tag
válasz
Grave_444 #56484 üzenetére
Bocsi reggel volt még és látom elég hülyén fogalmaztam.
Ez nem SFX-L, hanem sima ATX. SFX-L vagy SFX méretűt tervezek bele, azzal talán szellősebb lesz picit a rendszer és a kábeleket is szebben el lehet rendezni. A proci hűtő az, ami IDLE-ben is a leghangosabb a gépben, ez nekem kicsit zavaró, de lehet, hogy ITX-nél más hűtővel sem lesz halkabb. Arctic p12-es ventik vannak elől, azok szinte teljesen némák. -
flashpointer
őstag
-
válasz
Grave_444 #55959 üzenetére
Kizárólag játékra szánom azt a gépet. (Egyéb célokra van másik.)
"Ha lúd, legyen kövér" alapon!Szerk.:
...és most már végképp nem tudom, hogy milyen táp kell(ene)!
A tápos topikban helyen min. 850W-osat írnak páran, itt úgy értelmezem a hozzászólásokat, hogy 650W is elég, mert arra is kijön a matek.A VGA alulfeszeléséről "lehet szó", de még sosem csináltam ilyet, ahogy érdemi tuningot sem. Általában alapon - vagy ahhoz nagyon közel - üzemeltetem a gépeimet.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #55652 üzenetére
Basszus most, hogy írod, megvilágosodtam.
Nekem az ARGB kell, akkor hármas elosztó kell, ha arra akarom a ledszalagot is.Megnéztem a manualt, az 5V 3 pin névleges teljesítménye 2A, maximális hossza 5m vagy 300 led.
Nos ebbe bele kell férjek, mert a ház aljába max 25cm fér el. A venti max 0.4 - 0.5 A. Tehát a két venti max 1A, a másik 1A meg bőven belefér a 25 cm ledszalag, de még az 50 is. -
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #55647 üzenetére
Megy az ájjále mantra fejben nyilván ;p
Ár/érték jelenleg sweet spot a masina,
csak perf/watt oldalon van a kisördög,
mert AC OCval azért 110W az 5700G..PBO-offset nem villant sajnos IPCben,
gyakorlatilag 4.5 fölé nem boostol fel,
viszont AC bukok cserébe 250MHzet,
úgyhogy maradt az AC@4.5G inkább. -
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #55645 üzenetére
Nekem anno 19'12 ~45 volt az új B450-I,
akkor sokalltam kicsit, de leszolgálta
Specifikáción felül is teljesített 2xM2vel,
emellett stabil volt 200+W CPU OCval is,
gyakorlatilag 5k bukóval adtam el, az 0..
Remélhetőleg az X570I is lehúz 2+ évet,
max. akkor váltom, ha 1:1 kijön a Z690..
Proci téren max az 5800X3D érdekelne,
de amíg nem feleződik az ára, kimarad. -
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #55633 üzenetére
Relatív a jó ár, LGA1200 annyira nem vonzó..
Ha 1700/DDR4 látsz hasonlót, akkor szólj ;p
Elégedett vagyok a mostanival, de kíváncsi..
Egy 12600KF alá nem is kellene beafy VRM,
a Z690M-ITX/ax jó is lenne, de ez is 115k :S
Szóval hiába jó ár/érték a proci, a lap elqrja. -
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #55574 üzenetére
Részemről elengedtem a B550t, vicc az ár..
gyakorlatilag 50et emeltek rajta fél év alatt.
Szereztem egy X570et 60ért, néma a venti,
amitől tartottam, úgyhogy problem solved.Mindkét SSD teljes tempón, a VGA 3.0x16,
de ilyen téren eddig sem volt tempó gond.
De a venti rögzítésén még variálni akarok,
fordul az iránya, gumis távtartás indokolt. -
válasz
Grave_444 #55603 üzenetére
+ az eredeti reddit bejegyzés.
"Haven't messed with fan curves or undervoltign on either the CPU or GPU -- just running my memory with the XMP 1 profile. Also haven't run any thermal or performance tests, but I played Red Dead 2 for one hour at 4k and the GPU and CPU temps stayed well below 75c. Idle temps on the CPU are around 38c. As for noise? What noise. Can't hear it over my A/C."
Nem rossz. Szerintem egy kisebb, 230x200mm-es mATX alaplap is elfér benne, SFX táppal.
-
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #55498 üzenetére
Persze, de azokkal semmire se megy, amíg nincs egy proci+ lap.
Persze, elég lehet az 5600g, sőt, ezen az alapon egy 4600G is: [link] , ami viszont a maga 65K-s bruttó számlás új árával elég jó vételnek tűnik.. [link]
A ház forma- méret sokadik szempont, ha munkára, vagy célfeladatra használná az ember a gépet ebben annyit tudnál még segíteni, hogy az adatlapomon látható konfigot használom, a ház és a procihűtő is bátran ajánlható ezekhez a feladatokhoz. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Grave_444 #55491 üzenetére
Jó volna valami alapszintű vga,mert most egy intel4600 van és photoshop-ban nincs hardwaes gyorsításom.De lehet egy modernebb iGP megfelelő lenne,ami kihajtja 4k@60Hz 10bit monitort photoshop alatt (nem ismerem az új igp-ket tudják ezek a 10bit-es szinmélyseget?)
Passzív jobb volna,vagy valami halkabb táp is akár jó lehet.
Hiszen a mostani laptopoknak is van hangja ha 4k-ban filmeztek,vagy ha ps-ben képet szerkesztek.
Nem ódzkodom a használtól ha jó állapotban van,de persze ideálisabb lenne egy új. -
válasz
Grave_444 #55266 üzenetére
Ha nem 95+ Watt TDP-s procikról beszélünk, akkor kompetensek ezek a kis csodák is.
#55267 hegegabi80
Ja, igazi felüdülés... falnak megyek a drótos leszorítástól, ami csak 15mm vastag ventiket enged. Mostanság direkt az ilyeneket keresem, pl. Silverstone AR05, AR06, AR11, NT08-115XP, NT09-115X, AKASA AK-CC1101EP02, AK-CC1107EP01 -
mpierre
veterán
válasz
Grave_444 #55064 üzenetére
Ez kb olyan, mint Lian-li tu150 ami minden irányban nagyobb némileg...
Azért a mélysége durván nagyobb. (Akkor mégse olyan nagyon kb...)
Szerk.: Hmmm. Megnézve a jelenlegi árát, nem mondanám best buy-nak.
-
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #55064 üzenetére
Próbálj meg a Jonsbo magyar viszonteladóinál érdeklődni:
- caseking.hu
- merlinhardver.hu -
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #54852 üzenetére
Nagyon ötletesen oldotta meg a PICO psu méretbeli problémát, mondjuk sokan elborzadnak hogy "kötési" pont, dehát ez van.
Ha már akkor a kedvenc ovisaink is alkottak:
[link]
Na ehhez hasonlóan okoskodva én normal ATX teljes munkaállomás konfigot akarok belezsúfolni micro-atx házikóba, rendes 1000W tápegységgel(EVGA platinum nem kicsi) és minimum 2 VGA-val. -
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #54809 üzenetére
A VR teches srác stílusán kb 10 sec alatt úgy felidegelem magam, hogy két kézzel dobnám ki a monitort az ablakon...ha csukva van, akkor se fáradnék a kinyitással.
Hozzá képest még mindig inkább LTT-t nézem, bár ott is van 1-2 előadóművész akiket nem csípek.#54806 KaiotEch
Tök szuper a hozzáállásod, bár sok ilyen lenne és akkor sose maradnék le a legtutibb akciókról, mert bizony nagyon nem az ember kinézetén múlik a használt piaci lehetőségek, tapasztalatból írom. -
törölt tag
válasz
Grave_444 #54809 üzenetére
Nem pont a kategórizálhatóságával van a baj.
A könnyen fogyasztható szórakoztatáshoz kell egy profi képernyő-bohóc, meg még 3-4 ember, akiknek az a különleges képességük, hogy nem a bohóc helyzetéből látják magát a történést, és kaptak mellé akkora hatalmat, amivel folyamatosan a helyükön tudják tartani a dolgokat.
Amikor a képernyő-bohóc arra az elhatározásra jut, hogy azt a munkát amit eddig látott tőlük, azt akár ő egymaga is el tudja végezni, és ráadásul ő is a főnök, így helyzetbe is tudja hozni magát, na onnantól inkább lesz szánalmas, mint szórakoztató a performance. -
válasz
Grave_444 #54725 üzenetére
Szerintem a 6400-nak nem lesz akkora teljesítménye, hogy számítson.
Ha hozza egy GTX 1650 szintjét, akkor nekem már jó lesz.#54724 AxBattler
Végül is csak 52 perccel maradtam le a főoldalas cikkről... bravó."... egyes VGA-gyártók által megosztott mérések szerint nagyjából 15-35%-kal a GeForce GTX 1650 fölött helyezkedik el, függően a futtatott alkalmazástól."
Na, ez legalább fain, 53W TDP-vel főleg! -
törölt tag
válasz
Grave_444 #54519 üzenetére
Engem ezzel az undervolt dologgal sem lehet már lenyűgözni
, mert csináltam egy kicsit. Tapasztaltam, hogy hiába képes stabil maradni a hardver egy viszonylag széles feszültségtartományban, attól még folyamatos küzdelem van ezért az állapotért, és ez legtöbbször valahol visszaköszön a produkción.
A sweetspot az, ahol a hardver kijavítható hibák kerülgetése nélkül képes működni, az sajnos mindig a gyári feszültség közvetlen közelében van.
2db egy slot-os GPU-val, még benevezhetsz, amik alatt itx lap van.
Olyanunk még nem volt. -
törölt tag
válasz
Grave_444 #54491 üzenetére
Maradjunk abban, hogy biztosan sokat segített a jobb szellőzés, de a GPU üzemi feszültségét is vissza kellett venned, ahhoz, hogy ezt elérd. Emlékeim szerint 1V alatti GPU feszültség szerepelt az eredeti linkelt képen.
Nem kell ránk haragudni, hogy nem értettük jól a szándékod.. -
Qkackca
őstag
válasz
Grave_444 #54491 üzenetére
Azért nem lényegtelen, van észrevehető változás.
Egyrészt Te jobbnak érzed a felhasználási körülményeid között, ez a lényeg.Csak abban sincs semmi meglepő ha kisebb energiafelhasználással kisebb lesz a hőmérséklet, akár háztól, szellőzéstől függetlenül is. Ha ezen felül még a szellőzés is jobb, az sem baj. Meg ugye alapvetően egy rendszerről beszélünk, itt-ott módosul, az többnyire változással jár máshol is, ebben kell megtalálni azt ami neked megfelel. Ami elvileg sikerült.
Szerintem jobban magadra vetted (illetve negatívabban értelmezted mint aminek én érzem) Crabface hsz-át, mint kellett volna. -
pitius
tag
válasz
Grave_444 #54421 üzenetére
Ha lett volna, befért volna. Mondjuk nálam ezt a 88 fokot extra tortúra után érte el, amire normál használat közben nem sok "esélye" lesz. Jellemzően 45-55 fok között ingadozik, attól függően, hogy épp mit csinálok. 75 fok fölé meg nem megy még Handbrake transzkód alatt sem.(1080p->1080p vagy 4K->1080p)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távcső topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged