- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #35033 üzenetére
Grats az új elrendezéshez!
A mostani ennél is jobban fog tetszeni...Amíg a passzív tápot a többi alkatrésszel egy térben helyezted el, nem sok értelmét láttam, mivel úgy akár egy SFX tápot is dobhattál volna bele.
Ne haragudj, de nem értem a logikádat (lehet álmos vagyok). Attól, hogy egy légtérben voltak a cuccok miért is lett volna jobb egy "zajgépet" hallgatnom a néma megoldás helyett? Mert még ha a szellőzés lenne az ok érteném, de nem úgy értettem, hogy erre gondolnál... Másrészt mivel a hőmérsékletekkel soha sem volt gondom, így még ez sem valid érv. -
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #35026 üzenetére
Persze. Csak azért mondtam ezt, mert ez épp kéznél lenne.
Annyira azért nem pörgök a fogyasztás témán, de azért szeretnék lejjebb menni. Ez az őskövület Athlon X2-es gép 100-110 W-ot eszik alap használat mellett, ehhez képest szerintem bármelyik "modern" géppel minimum a felére le tudok menni, hangban meg aztán pláne, főleg passzív cuccokkal.
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #34992 üzenetére
i3-6100-ről tudok nyilatkozni Ubuntu 16.04 alatt 2x4 GB DDR4 RAM-mal és egy 120 GB-os SATA3-as SSD-vel: 9-10 W üresjáratban. Emlékeim szerint teljes terhelésnél sem lépte túl az 50 W-ot, bár lehet, hogy nem hajtottam ki eléggé.
-
zsoltee10
addikt
válasz
AxBattler #34975 üzenetére
Az a szép, hogy a Corsair forgalmazza külön.
De mindegy is, mert az alján a rés még jól is jön szellőzés szempontjából.
A kilógó ventire egyébként van egy csalós megoldásom. Jobb oldalon lesz a házikó és neki tolom a falnak 1cm-re. Nem fog látszani, hogy nincs oldala és még a szellőzésnek is jót tesz.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #34959 üzenetére
A front panelen a felsőkét csavar-helyre is illeszkedik a 140-es légkavaró, biztosan nem fér mögé és a táp közé, vagy fölé egy 3,5"-os HDD.
Barbie™-ház
-
válasz
AxBattler #34832 üzenetére
Tudom en is azert valasztottam a fractal node 202-ot.
Gtx 1080 siman elfer benne es ket ventivel a hazban meg is all 65 fokon.
Viszont ha megjelenik a dan a4 az instant vetel lesz, de addig megrendeltem az ncase m1-et es meglatjuk mit mutat a kicsike....
Ha tudok bele epiteni egy komplett vizet akkor az a4-et kihagyom szerintem. -
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #34766 üzenetére
A "táp konfiguráció" ezekből áll:
- PicoPSU 120 WI,
- előtte egy PicoUPS 100,
- ez előtt meg egy Whitenergy 16V/3.36A 55W-os kocka táp
- és egy 2,3 Ah-ás 12 V-os ólóm-zselé akksi.Az akksinak van egy párja, így összesen 4,6 Ah-val fogok gazdálkodni, és az egész cucc be lesz építve egy Philips 200V4QSBR seggébe, így válva egy mobil(izálható) egybegéppé. Azt még ki kell derítenem, hogy a monitor tápáramköre lecserélhető-e a PicoPSU-kimenetére. Ha igen, akkor az egész cucc működhet a kockatápról vagy 230 híján akár akksiról is (igény szerint szivargyújtóról). Csak nem szabad túlpörgetni, mert akkor a kockatáp túlterhelődhet. Idővel szeretnék is majd keresni egy nagyobb teljesítményű 16 V-os kockát, de egyelőre nem találok.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #34648 üzenetére
Nekem volt több mosható porszűrős házam, mindegyikbe belement a finom por minden igyekezettől függetlenül. Ha kivettem a levegő útjából az akadályt: javultak a hőmérsékletek, csendesebb lett, és kevésbé lett hajlamos a por összegyűjtésére, pedig a porszűrő pont azért volt ott, hogy ne legyen benne a por.
Én elfelejteném a porszűrő funkciót és a rácsos előlapot meghagynám a szellőzésnek. Mert a por csak ott rakódik le ahol a levegő irányt változtat vagy nagyon lelassul, ha nem rakod fel a porszűrőt átvágtat a házon a levegő a benne lebegő por nagy részével a hátán, ami mégis bennmaradna háromhavonta kifújod sűrített levegővel, az előlappal egyetemben. És nem kell az előlapot leszerelni, kábeleket bontani sem.
Nálunk van cica, és a xeon-os gép lent van a földön. Nincs dráma benne, akár mikor szétnyitom, pedig napi 8-10 órát biztos megy, hozzá teszem: minden nap porszívózva van a laminált padló.
-
Pöttön
őstag
válasz
AxBattler #34643 üzenetére
Igen, alapból akkorát fogadna be max a gépházam, de a 310-ből az én esetemben lejön a cpu hűtés radiátora (127mm) illetve az előlapi panel (10mm) aminek neki van ütköztetve a radi.
Köszi a tanácsot, nézegettem már az aprót, illetve vehettem is volna már 2-is akár az említett kártyából (amióta vga-t keresek)
De nekem 70-75k-t nem ér már meg az a kari, akár mennyire is jól sikerült a hűtése, akkor inkább egy 3gb-os EVGA 1060 sc, amit az Aqua-ba megkapok 77k-ért (kissebb tdp, kicsivel nagyobb teljesítmény), 50-55 max 60-ért vennék szívesen 970-et, de nincs még aki ennyiért megválna tőle. -
-
Pöttön
őstag
válasz
AxBattler #34635 üzenetére
Biztos nem lesz rossz vétel, annak akinek befér a házába...
Nekem sajnos jelenleg a 173mm hossz felettiek alkalmatlanok már a feladatra...
Ezért vagy egy leárazott Giga 1070 lesz (de félek hogy alapjáraton hangos a hűtése mint pl.: a Giga 970 mininek is az volt), vagy remélem jövő év elejéig az ASUS is ki óhajtja adni végre az új DirectCu Minis 1060-1070 mini kártyáit (hőlégkamrával, Cooltek ventivel és minden földi jóval, mint ahogy anno a 970-et is megcsinálták)...
Vagy legrosszabb esetben be kell majd érnem egy EVGA 1060 SC 6gb-al, annak a hűtése tűnik eddig a legkorrektebbnek ebben a méretben. -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #34622 üzenetére
10 eFt különbség (ez 64eFt volt) és a meleg nagyon megrekedt a gépben a gtx 950-el.
basszus ez úgy szívja kifele a meleget, hogy a 12cm-es be quiet ventinek semmi esélye, szerintem meg is fordítom, meg a CPU-t is
ez úgy tolja ki a meleget, hogy a CPU 5 fokkal hűvösebb lett úgy, hogy egymás ellen dolgoznak, brutál -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #34541 üzenetére
"STX-re érdekes lesz hűtőt választani, annyira közel van a foglalat a hátlaphoz. A gyári Intel cooler is épphogy elfér.
"
A Silverstone Vita VT101-be ezek is jók lehetnek:
- Reeven Vanxie
- Scythe Kodati(#34543) burny: #30816
-
patomi
őstag
-
kenwood
veterán
válasz
AxBattler #34516 üzenetére
Ezt nem mondtam egy szoval sem.
Szerintem az asus,msi,giga,asrock tok egyforma gyartok.
Meghibasodasi statiszitkak egyiknel sem kiemelkedoen magasabbak,mint a masik 3-nal.
Minosegbeli kulonbseget sem veltem felfedezni koztuk.
Ha ugy nezzuk,az asrock a legjobb valasztas, mert ugyanazt hozza,mint a masik 3,picit olcsobban.A konkret pelda egyszeruen arrol szol, hogy ez a lap :
[link]
jobb vetel ujonan 25-ert,mint a h87i plus hasznaltan 20-ert. -
shteer
titán
válasz
AxBattler #34447 üzenetére
valami olyasmi, demo gamer gép
esetleg még van itt a wide-input verzió is
de mivel a fiókban hever egy DELL DA-2 (18A@12V), felhasználnám azt
nem fog izzadni semmi, lesz megfelelő légáram
varmi2: itt most ez a cél, meg kell valósítani.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #34358 üzenetére
Az általa linkelt manual 7-es oldalán lévő blokkdiagramon látszik, hogy: Az ICH és a mini-card között 1x-es Pci-Express+Usb2.0 csatlakozás van kialakítva, az SSD-je pedig mSata protokollon kommunikál.
Ezért nem működik. &rew is ezért kételkedik benne.Szerk: Patice megelőzött.
(#34360) AxBattler : Toshiba/samsung a többi ipari hulladék.
(#34361) patomi: egy szavazat az MSI-re jobb az elrendezése a CPU környékének, és jobb minőségűek a kondenzátorok is a VRM körül.
-
shteer
titán
-
-
rbalint88
addikt
válasz
AxBattler #34114 üzenetére
Poci belevau az m.2 ssd temaba: hp elitebook 840g1-ben egy 2,5" bay van, meg m.2 2242 slot. Na most a csoves KingFAST ssd se sul meg, igaz ez csak sima sata, de mellette fut a mobilnet modeme, meg ugye eleve nincs nagy helye leadni a hojet. Szerintem boven tulaggodjatok a kerdeskort, a mernok nem egy hulye allatfajta. Ha ugy talaltak ki, hogy az alaplap hatoldalan van, akkor nem okozhat gondot.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #34106 üzenetére
Igen. Én továbbra is azt mondom, mint eddig. Magamtól nem vennék alsó foglalatost, de ha már olyan lapom lenne, akkor használnám az fix.
Na meg olyan SSD-t néznék, aminek csak a "külső" oldalán van csak chip és nem olyat, aminek az alaplap felőli oldala is szerelt, mert azok a fajták viszont tényleg sülhetnek (konkrét tapasztalat nélkül, mondjuk a 256 GB-os Kingstone-om 2 oldalas volt, de Sata-s). Szóval akinek kell a méret, de aggódik a melegedés miatt, az meg van lőve, mert a több chip miatt sokkal több a kétoldalas példány is.
MÁS: aki az SSD-k hűtése miatt aggódik, annak PCIe-re már van megoldás egy riser kártya képében, amit léggel is és vízzel is hűteni. Vagy ha valaki bevállalósabb az megoldhatja egy alaplapi blokk, vagy egy memória blokk segítségével is (2-3k egy ilyen) és ezek abszolút ITX létjogosultságú cuccok lehetnek egy minimális modding kíséretében. Mondjuk én ha ezen törném a fejem tuti a passzív léghűtést választanám, ez nem igényel mást alsó elrendezés esetében sem, csak egy kivágást a tálcán.
(#34110) &rew: én anno a MacPro megközelítéssel éltem, de azóta még nem realizálódott a dolog.
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #34032 üzenetére
Igen. Én úgy gondolom, hogy ami 10-20 mérnök szerint belefér, az szerintem is.
sb:
A 2.5" vs M.2-vel nem értem mit akarsz mondani, tök mindegy a tokozás,a lényeg, hogy SATA vagy PCIe az interfész.
Mivel eredetileg arról (is) volt szó, hogy megéri-e az M.2 a "normál" Sata-s SSD-vel szemben és pont azért mert a tokozás mindegy, ezért úgy gondoltam ár összehasonlítás szempontjából szinte irreleváns, hogy miket keresek.Ami még feltűnt: szekvenciális értékeket írsz de a legkevésbé az számít.
Ebből is látszik, hogy valószínűleg más a felhasználásunk, én nagyon megéreztem az PCIe M.2-re váltást anno Sata-sról, pedig átlagusernek tartom magam. Bár én komoly méretű állományokkal (is) "dolgozom". Azt hiszem amikor én vettem akcióban, akkor 3k volt a különbség a Sata-s SSD-hez képest, ennyit a hülyének is megért.(#34048) Iscariah: tiszta sor. Ha kielégít, akkor azt kell használni. Én nem kardoskodom senki igényei ellen, pusztán csak azzal nem értek egyet így kerek-perec kijelentve, hogy nem lehet észrevenni a különbséget a két csatoló között és azzal, hogy mondjuk +3-5k-t ne érne meg az (esetleges) plusz sebesség. De ez persze megint ízlések és pofonok, logikusan én csak a saját szemszögemből tudok beszélni.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #34046 üzenetére
Ezt a szekvenciális tempót szvsz felejtsétek el ha nem tisztán nagy fileok mozgatásáról van szó.
Még telepítésnél is vegyes terhelést kap. Az oprendszer és általános működési sebesség szempontjából meg tényleg a párhuzamos random sebesség a lényeg.Itt egy érdekesebb teszt az olcsóbb SSD-kről.
Amit érdemes megnézni:
1. A szekvenciális, dobozra írt 450-550MB/s tempókhoz képest mennyivel gyengébb a random 4k és párhuzamos random 4k.
2. Mekkora különbség van SSD és SSD között ebben, míg a max tempó hasonló.
3. Mennyire nem számít a real-world tesztekben, boot, telepítés, stb...Pl. én most vettem HTPC-be 650-et. Pár értékben gyalázatos a normál tesztekben meg nem kullog a sor végén, sőt.
De meg lehet nézni akármilyen tesztet, akár PCIe-s darabokkal is. Egy-két spec tesztben lesz kiemelkedő eredményük, azt kell megnézni használ-e olyat az ember. Ha nem csak a szokásos átlag akkor könnyű eldönteni, hogy mennyi felárat ér meg a minimális gyorsulás.
-
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #34032 üzenetére
nézted, hogy mennyire megnyirbálták?
rx 470-et várják kicsivel 380x fölé 2048 shaderrel
rx 460 968 shader és minden másból is fele, vagy kevesebb -
törölt tag
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #33987 üzenetére
Kb. a 17x17-es mITX lap sarkában vannak a rögzítő csavarok. Ezekhez tudsz viszonyítani és itt ha megnézed, akkor a csavarhelyekhez képest van még hely ránézésre bőven a lapnak. (Elő-/oldallapi USB panel lóghat be esetleg, de itt ugye a ház tetején van minden.)
szerk:
@patomi
U2-nél épp az előlapi panel lóg be jobban a lap elé ha jól látom. -
patomi
őstag
válasz
AxBattler #34005 üzenetére
Eléggé. Progi szerint nálam, ha folyamatos írás van akár 70 fok is lehet az ssd. De 48-50 fok nem ritka, kissebb terhelésnél... Pedig nekem a pcie sin alatt van(jobb lenne felette, sok olyan lap van persze nem amd) plusz a hűtő is fúj oda némi levegőt.
Az a CA-M amire gondolsz mATX méretben. -
sb
veterán
válasz
AxBattler #33990 üzenetére
Én is tettem anno ventit az ATX táp helyére de nem szívta ki a meleget a ház legfelső-belső részéből. A hangtalanság miatt én nem nagyon szeretek felcsavarni 6-700rpm fölé egy ventit sem, úgy meg nem sokat szívnak. Amúgy is könnyebb az oldallapi szellőzőről beszívnia a levegőt.
Mondjuk most már más a hűtés kicsit, felül kifújó venti van plussz mögötte a cpu-n egy Big Shuriken 2 ül, nagyobb 12-es ventivel. A cpu-ra fúj és a HDD-kről szív közvetlenül.
Már nincs szükség rá, de még volt az oldallapon is egy befújó 12-es régebben. Így a HDD torony két oldalán volt 1-1 szívó-fújó 12-es.Igen, ezekre a házakra gondoltam mATX-nél.
Ahogy nézem a linkelt lapod a furatok alapján kisebb mint a H81M-HDS. Az meg nekem volt már benne. -
sb
veterán
válasz
AxBattler #33987 üzenetére
Megkerestem a régi képeket, hogy mire gondolok.
A tápban igazad van. Én is belőttem paneltáppal ezt a konfigot, de 90-100W már egy árkategóriával fentebb van. Egy mezei 250-300W-os TFX meg gyakorlatilag kisujjból kirázza. (Bár felépítés alapján nem érzem a nagy különbséget, az aktív szellőzés nyilván sokat számít, de nem hiszem, hogy külső tápnál ne tudnák értelmesen megoldani, hogy ne haljon be.)
Mindenesetre így hiába volt szellős a gép (TX3 vitte alapon az 50-60W cpu-t plussz jutott némi levegő a paneltápra is), én is váltottam mATX-re + ATX BeQuiet tápra. Konfig ugyanaz: Pentium+7750. Nincs küzdelem, occsó, hangtalan kb.Most a HTPC+NAS van benne vga nélkül. Ott viszont a paneltáp nekem már bőven jó a kb. max 60W-ig és így egy rakás hely marad a HDD-knek, most 3x3.5"+SSD van már bent. A gyári felfogatások hiánya nem nagyon hatott meg. Egész tornyot építettem már belőle.
Amúgy nekem az volt a legnagyobb gondom, hogy értelmes légárammal, halkan képtelenség volt lehűteni a gépet, előbb-utóbb bent ragadt a meleg a ház felső részén. Ezért preferáltam a felső ventis házat. Bónusz, hogy kis mATX lapok is beférnek. Volt bent H81M-HDS ami nem is annyira kicsi. Most H110M-HDS kerül majd bele talán. És a dual slot vga megkötés nélkül.
Az a szívás, hogy kevés az értelmes ház+táp kombó.
Havernak most nézek költséghatékony, de azért minél halkabb HTPC-t. TFX táp van olcsón az aprón és ahogy írtam halk is, de alig van TFX-es ház. SFX 15k-tól indul és rosszak a tapasztalataim hangban. ATX 10-12k, halk, jó az meg a méretet veri oda. Főleg ha 3.5" hely is kéne. Mondjuk 60W alá ahogy nézem kb. 6+6k-ból kijön a panel/pico + külső kocka az aprón. Régen ilyen méretben is jóval drágább volt. Így már egyértelműen ez a jobb megoldás 10-15k-s normál tápokhoz képest ebben a tartományban. És a házból így szabad a választék. De így is marad a barkács a táppal, HDD-vel... nagyobb fogyasztásnál meg úgy látszik főleg ez a célravezető. -
sb
veterán
válasz
AxBattler #33985 üzenetére
Inkább így küldöm akkor, talán ez a legolcsóbb variáns.
LC-Power 1500bmi
Nekem Realan néven van, ahogy nézem a Cooltek már nem gyártja pont ezt a típust a felső szellőzővel.A tápot úgy érted, hogy külső adaptert nem akarsz? Pedig sokkal kisebb/csendesebb mint a belsők.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #33830 üzenetére
Táppal kapcsolatban mindenképp konkrét tapasztalat kell. SFX-ből volt már 2-3 traktorhangú példányom, a ránézésre fizikailag sokkal hátrányosabb TFX-ből pedig volt már egészen halk is. Ráadásul Seasonic beles innen a HA-ról és került vagy 3k-ba. Szóval nagyon modellfüggő szvsz.
Nálam vga-val még mindig a Cooltek/Jonsbo 2 slotos kockája az etalon a tetőn lévő hűtéssel. Szvsz a bemelegedés máshogy, halkan nehezen oldható meg terhelés alatt. Tápból 100W-hoz szellőztetett paneltáp is okés lenne (persze túltervezve, 150W-ra kb.) Úgy hangtalan az egész.
De szvsz 35W proci főle egy BeQuiet ATX táp se lenne hangos, annyira nem tudja felmelegíteni a cpu.
Paneltáppal viszont óriási lesz a hely és lazán hűthető az egész cucc. Bár erre a fogyasztásra már kicsit macerás... aztán ha kellene még +30-40W megint lehet problémázni. Talán a TFX/ATX itt jobb irányvonal.
-
dni
őstag
válasz
AxBattler #33946 üzenetére
Ez a cucc nem tartalmaz fém jellegű anyagot és nem vezeti az elektromosságot:
"The Pad does not contain any metallic particles, is electrically isolating and not capacitive. The handling is safe as contact with any electrical traces would not result in damage of any sort."
-
flashpointer
őstag
válasz
Van ilyen, ebbe halt meg legutóbb az alaplap amiről képet tettem.
Azt hittem a tápja nyírhatta ki, de ma tesó pont ugyanilyen alaplapja is meghalt, az egy HKC tápra volt kötve. 1 és 2 éves alaplapokról van szó úgyhogy megvan a márka hogy mit nem veszek többet
Amúgy tök jól össze van rakva, van benne anyag rendesen a méretéhez képest és böngészés közben meglepően némán ment egy pentiummal. Egy sima gtx 750+i3 -at is elvitt a tápja (benchmarkkal nem próbáltam) de akkor már tényleg durva hangja volt a kis ventinek.
Jó kis moddingalap lehet valami újgenes lowprofil kártyához mert 3+ slotnyi hely van benne és bőven elfér a +hűtés, valami durca paneltáp meg a CPU-ra ami ráfér.
Asszem az ősöknek az elszállt lap helyett inkább valami asus VivoPC-lesz úgyhogy ott van valahol a sarokban ha érdekel valaki vállalkozókedvűt : ) -
törölt tag
válasz
84%-os hatásfok: 16W hőt kell kipaterolnia a ventinek. Ami ugyan nem erős/hangos (1W) de a elégé szűk helyeken a kell áthúznia a levegőt, nehéz dolga lesz. Pont a kimeneti egyenirányításnál van apróbb borda, ami várhatóan a legjobban fog melegedni 12V-ot 100% körül terhelve. Igaz ez érintkezik az acél burkolattal egy gap-padon keresztül, de annak az alumíniumhoz képest ~1/5-e a hővezetése.
Szerintem ha a játékot nem erőlteted napi 1-2 óránál többet azt még kibírja. Más esetben hosszú távra nem terveznék ezzel a koncepcióval.
Találtam a 160-asról pár sort, ami szerint bekapcsolás után áll a ventilátor. Csak >60W folyamatos terhelésnél, a belseje felmelegedése után kezd csak forogni a ventilátor.
Ugyan ez a cikk utal rá, hogy: az egyes modellek között ventilátor teljesítményében van a különbség, így jó eséllyel a 180-as is ugyan így néma IDLE, persze picit hangosabb ha elindult a ventilátor. -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33821 üzenetére
Köszi
Nem az, csak i5-3470-et boltból vettem 40k-ért és hozzá hd6850-et 33k-ért, most ez a szint 68k(i5-6600)+46k(gtx 950)
Visszanéztem LeC-től vettem 33eFt-ért i5-3470-et és 59,5k-ért i7-2600k-t, most egy sima i5-6600 59k szintén tőle és ez nem az ő hibája, ez azért durva szerintem, látszik AMD most sehol nincs -
sb
veterán
válasz
AxBattler #33804 üzenetére
A DDR4 már kb egy árban van a DDR3-al, nem? Vagy mi a gond vele?
A régi foglalatok meg kezdenek igen ritkák lenni. Én is azt néztem, hogy desktop gépben a (használtan) 18k-ért vett Z77 lap most aprón 24 körül bukkan fel néha... A 3.8-ra húzott i5-2500-öt meg hozná egy alap i5-6500 kb. 65W-ból, tehát egy vacak 15k-s deszka elég lenne alá. (Ráadásul pl. egy H110-HDS 1-2cm-rel nagyobb az ITX-nél, így még nem csak desktopba, de az ITX HTPC/NAS-ba is beférne.)
@Duracellm:
SSD-nél szerintem az a gáz, hogy sokszor hátlapon vannak. Vagyis hiába melegszik lassan, nem tud szellőzni. ITX-ben még kevésbé (ill. a környezete lehet még melegebb a többi komponens miatt eleve.)
A b. verzióban, hűtővel meg nem tudom hogy fognak elférni a hátlapon.A kis méret miatt amúgy én is néztem M.2-es lapot ITX-ben, Olcsó lapokból H110 MSI-ken láttam, de csak PCIe-vel, SATA támogatás nélkül, ami nekem HTPC/NAS-ba meg overkill.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33807 üzenetére
ne izgulj, előbb utóbb minden kondi kiszárad
Duracellm...: ez is benne van abban, hogy miért cserélek ilyen gyakran hardvert, tavaly a folyamatos variálás mellett is belefért az egész 30 eFt-ba, mert ugye mindig eladtam és az helyett vettem, én ezeket a bevételeket és kiadásokat külön írom. Mostani laptop az asztali és régi laptop árából kijött még maradt is 10eFt.
Most eladom és t200+ asztali lesz helyette, ezen azért 15-20 eFt bukó lesz, de idén ez az első hardverre költött pénz.
Közben kipróbálok egy csomó dolgot, folyamatosan új, korszeű és garis minden, így könnyebb is eladni -
-
törölt tag
válasz
AxBattler #33801 üzenetére
Ezek a "modern" lapok egyszerűek mint a faék: ha jó minőségű foglalat került rá, évek során továbbra is érintkezik az összes pin a cpu foglalatban, valamint nincs ráfeszítve a hűtővel az alaplapra, akkor nagyon nagyon nagyon kicsi az esélye hogy tönkre megy külső behatás nélkül.
~5-év benne van, ha minden nap elmondsz egy imát lefekvés előtt, de ennél az "5 év"-nél jóval hamarabb fogjátok lecserélni.
Az M.2 akkor melegszik fel, ha több percen keresztül intenzíven terhelve van.
Egy os betöltés + átlag géphasználat mellett nem tudod annyira kiterhelni. Ha azt nézzük hogy 600-1600MB/s-es tempót tud akkor is egy komplett 50GB-s file átmozgatása 1,5-0,5 perc, ha ezt a sávszélességet másik meghajtó is tudja.. ha nem sokkal tovább tart, de megint nincs kiterhelve az SSD 100%-ra és nem tud felmelegedni.Ha ez égető probléma lesz consumer vonalon/ átlagfelhasználás/, biztosan kapnak hűtést a nagyobb teljesítményű SSD-k.
(#33802) kisza25 : Ahhoz képest hogy mekkora mennyiségű hardver fordul meg a kezeid között, gondolom nem több a garanciális problémák aránya pár %-nál?
Nálam eddig csak az ment tönkre amit én akartam*, hogy tönkre menjen. Egy ideje csak jó hírű és legalább "egy évet kipróbált" dolgot veszek, teljesen újonnan bevezetett terméket nem.
* le lehet győzni bármit
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Még az AM3-as időszakban volt nekem is giga lapom (atx), az is ultra durable akármi volt, meg 100 ezer óra hitelesítés a szilárdelektrolitos kondikra stb, aztán 3 évvel később kinyiffant, azt mondták valszeg a kondik adták meg magukat. Pedig nem is ment 7/24, és nem is volt minden slot kihasználva.
Persze ez még nem jelenti azt hogy nálad gond lenne, de igazából semmilyen biztosíték nincs semmire, max a garancia.
Más: tegnap megérkezett minden alkatrész, összeraktam a gépet. Xigmatek Eris házikóba, i5-6500T + Asrock H110, meg egy 300W-os ATX táp
Épp hogy befért, a kábelmenedzsmenttel még szenvednem kell, hogy tökéletes legyen. Kissé zsúfolt, jobb lett volna egy SFX táp, de azt nem találtam jót olcsóbban.
Szerencsére tele lehet rakni ventikkel, idővel majd nézek pár jobbat ami extra halk.
Később VGA is kerül majd bele, de előbb a hűtés, meg lehet egy ideig bőven elleszek IGP-vel.
-
kisza25
félisten
válasz
múltkor összeraktam egy z77+i7-2600k -s gépet, aztán valahogy rátévedtem az 1155 lapok kínálatára és azonnal adtam el az egészet
új mini-itx 1155 lap 0db volt, használtban meg megint csak 1-2db
akkor vettem az 1150-es gépet, de most már 1151-et rakok inkább össze, egy árban van szinte.
Én is gari mániás vagyok, elég sok újonnan vett dolgot kellett már gariztatnom, pedig mindenből próbálok minőségit venni, ezért megválogatom azt is, hogy honnan veszem és mivel vidéki vagyok, csak háztól házig garisat
pár példa xfx ts 450 táp (6 nap alatt cserélték és ebben benne volt az el és vissza szállítás IPON, 1hónap után teljesen meghalt) alcore bluetooth bill (6 nap alatt cserélték és ebben benne volt az el és vissz szállítás PCX, gyárilag hibás volt, be sem kapcsolt)
ASUS 5850/6850 1-2 nap alatt meghaltak(IPON gariban cserélték őket), ezek jutottak, most hirtelen eszembe -
UdVi86
aktív tag
válasz
AxBattler #33716 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Ezek a Lian Li házak eléggé szimpatikusak és tényleg nincs túl sok felesleges hely, így elég kicsik.
Mo.-on ezek beszerezhetőek valahol?kisza25:
A TT a két 80mm-es venti miatt nem szimpatikus, de amúgy nem rossz.
A másik jól néz ki, talán a táp elhelyezése jobb a Lian Li-ban. -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #33688 üzenetére
jó, de mind a kettő minőségi 350W táp, csak az egyik kisebb a másik nagyobb, itt max helyet tudok spórolni
Amúgy sanszos, hogy a zalman 350W lesz, mert fekete és legalább a táp kábel harisnyázott
mondjuk egy fekete táphoz adnak egy ezüst színű átalakítót
az evga 46eFt és 75W nem kell neki +tápcsati, ilyen kicsi házban, minden kereszt kábel útban tud lenni, meg a VGA amit egy évben 3x cserélek, szóval elsőre jó lesz az, mert úgy is 1050 fogja váltani
Amúgy ha szánok rá 50eFt-ot akkor meg tutira giga xtreme lenne újra
Az alaplapon is még gondolkozom, mert Asrock H110M-ITX-on hüle helyre tették a sata csatikat
ASUS H110I-PLUS-on legalább 2 sata csati a lap szélére került
MSI H110I PRO- nek mindene jó helyen van és tetszik, hogy ennyire fekete -
kisza25
félisten
-
MrDerekas
addikt
válasz
AxBattler #33662 üzenetére
A házban elférne, a tápról meg semmiből nem tart egy csatlakozó átalakítót betenni. Maga a PCI Express slot a rövid fizikálisan. PCI Express x1. A házba valami 221 mm rémlik ami befér kártyából, de trükközéssel 240mm is elfér. Csak nincs hozzá slot az alaplapon
Legalábbis én még nem láttam x1 csatis dvga-t. Ha tévedek nyugodtan javítsatok kiSzerk: Találtam közben, legalább képeken. Nem mai gyerekeknek tűnnek. Kíváncsi lennék mennyire felárral lehetne ezt fejleszteni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest