- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
AxBattler #49446 üzenetére
most nézem NR200-nál:
Motherboard Support Mini DTX, Mini ITX, Max. size: 244 x 226mmén is ezen gondolkoztam, hogy akkor a kisebb MATX lapokat is vajon bele lehetne tenni?
pl. Asrock B550M-HDV: 23.0 cm x 20.1 cm
Gigabyte B550M-H: 24.4cm x 20.5cm (az x16-os PCI-E slot viszont nem legjobb helyen van ezen)ezek elég olcsó B550-es lapok, szóval nem lenne rossz
viszont ahogy nézem, a plusz távtartóknak nincs meg a helyük, amik kellenének az MATX-hez, de talán a meglévő 4 ITX-es is elég lehet, úgy is csak max. 1 kártya lenne bennük
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #49443 üzenetére
Kíváncsi leszek az árra én is, de félek hogy nem lesz valami olcsó nálunk.
Nekem az tetszik benne a legjobban, hogy kisebb matx lapot is lehet bele tenni, de még se olyan nagy dög ház, mint majdnem egy ATX-es. Így egy kicsit olcsóbban is össze lehet pakolni egy kisebb gépet.
Egyébként pont ezt néztem én is, hogy Riser jár e hozzá vagy sem.DonDennis: valóban hasonlít az M1-re, de mégsem az, azért van benne kis különbség. A kábeleket is el lehet rendezni szépen, hiába látszanak is, pláne ha szépen igényesen vannak pl harisnyázva. Amit előbb is írtam, nálam ez az egy legfőbb plusz, hogy matx lap is belemegy. Tetszik a H1 is, de pl van, akinek nem jön be. Én még talán jobban kedvelem a minél keskenyebb de hosszabb házakat.
-
|AP|
veterán
válasz
AxBattler #49350 üzenetére
"ASUS STRIX B550-I Gaming - Guru3D review"
tetszik ez a lap (nyilván az ára nem annyira, de egyébként rendben van). Főleg ennek örülök: "The front-facing VRM heatsink at the Io bracket has a small fan, we have nog heard it once or see it activated really. "
Vagy ez, vagy az Asrock lesz nálam a befutó. Az előlapi USB-C alapkövetelmény és csak ez a kettő tudja. -
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #49287 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Meg is jött a 250D, belaktam, hát nem életem legjobb minőségű háza. Az oldallapok nyeklenek, nyaklanak, néhol az illesztések picit hézagosak, de nem panaszkodom, egy marék apróért megkaptam. Viszont a hűtés szuper. 2db noctua ventit dobtam bele, egy 120 ast előre, és egyet közvetlen az alaplap mellé. Mindkettő befelé tolja a levegőt. A procin nyertem 12 fokot. Ugyan a videokártya elkúszik 80 fokig, de hangtalaul. Mondjuk a ház tényleg hatalmas. Érzésre 2x akkora mint az Jonsbo U2, de legalább belemegy egy nagyobb kártya.
Mindjárt lövök pár képet.
-
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #49285 üzenetére
Köszönöm!
Van itthon elfekvőben pár noctua ventim, szerintem azokat beledobom. Biztosra mentem, videokártyából egy founders nvidia referencia kártyát kukáztam, egyrészt kiviszi majd a meleget (remélem) másrészt az nvidia logo majd remélhetőleg megvilágítja majd a belső dolgokat.
-
Ferell84
tag
válasz
AxBattler #49267 üzenetére
Igen hát vannak benne érdekes dolgok
. A kis venti is ami a táp alatt van na annak is elég sufni a rögzítése (később valami L alakú rögzítőfüllel akarom megoldani a táp csavarjához rögzítve). Nem akarom fúrni a házat hogy minden visszaállítható legyen az eredeti állapotába ha eladósorba kerülne. A led szalag se hajlott eredeti formájában ebben az irányban (Phanteks M5) vágva forrasztva lett. Igen az eredeti furatokat használom csak hosszabb csavarral.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #49221 üzenetére
Pl pont a Ncase-hez mérten, de mondhatnék más 50-60k körüli házikókat is. Meg ahhoz, hogy - méreteit tekintve - belefér egy 240-es és egy 120-as radi merev csövekkel egyetemben, és egy EK-XRES 100 SPC-60 MX PWM is. No meg a vga-ra elég egy univerzális blokk, mert ventinek is van hely lent.
Szigorúan magánvélemény: A Metis evo más liga. Kocka arányokkal bíró házikó, ami nem rossz, de nem egy nyerő kialakítás, kivéve ha házi szervernek készül a lakás eldugott helyére. De ízlésről futni pár kört felesleges.
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #49193 üzenetére
Nagyon tetszik!
Még nem tűnt fel egyik webshop kínálatában sem, de nagyon kíváncsi vagyok mennyiért fogják idehaza forgalmazni.
Egyelőre nagyon jól bírom a VGA nélküli életet, szóval ha sikeres lesz a gyógyulási folyamat *
akkor egy Ryzen 7 PRO 4750G(E)-hez kell majd házat keresnem
*
Ha nem létezne a madVR, akkor sokkal de sokkal könnyebb dolgom lenne... -
Speed®
titán
válasz
AxBattler #49186 üzenetére
Ez egy Strix B550-F link,
itt a B550i Pro AX linkje. -
HookR
addikt
válasz
AxBattler #49139 üzenetére
Redditen kommentelget az egyik CM alkalmazott, aki saját bevallása szerint:
"I was in change* of most of the internal mechanical design and frame elements, I really want to see what you kind of builds you guys will create :D" (* charge)
Elárulja többek közt, hogy:
- Várható megjelenés (az SFX táp kínálatukkal együtt) a harmadik negyedév végén. Tehát szeptember magassága. Eredetileg év eleje környékén érkezett volna, ám a vírushelyzet közbeszólt. Már most van kész példány néhány partnernél és médiaszereplőnél.
- A ház anyaga acél, nem alumínium. Költségcsökkentési és gyártástechnológiai/környezetvédelmi megfontolásból.
- Alapból SFX/SFX-L tápot fogad. (Tervezésnél számoltak az ATX táppal is, ezért nyitottak a külön megvásárolható, kompatibilitást biztosító kiegészítő lehetőségére. Az érdeklődés mértékétől és a visszajelzésektől függően.)
- Felső, alsó és az oldal panelek egyrétegű, mágnesesen rögzülő porszűrővel vannak ellátva.
- Az NR200-as megnevezést latolgató tipp nagy valószínűséggel helyes, mert így reagál a hozzászólásra: "you are a true detective my friend ;)"
Tervezési prioritások:
- 360° degrees of accessibility (case is fully dismantable, mostly toolless, no rivets used, like the Cosmos line of cases)
- custom watercooling native support, it even integrates native support for some 3rd party watercooling companies hardware
- unrestrictive intakes and outtakes
- support for up to 7 fans (at the same time)
- support for (all) AIO (we could possibily fit, hint)
- compatible with different types of outer paneling, glass, mesh, steel, etc... -
F.B.I.
veterán
válasz
AxBattler #49036 üzenetére
Gyerek választott, [ez lett].
El is hoztam.Árához képest minőségi, nem könnyű, szellőzéssel nem lesz gond, kinézetre élőben jobban adja, mint gondoltuk. Üveg nélküli változat, nem kellenek fények estére.
Mini-itx így nekem lesz majd karácsonyra, én nem játszom annyit.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #49007 üzenetére
Nekem csak egyet sikerült felfedeznem. És bár nem volt indíttatásom mindent meghallgatni, de amit elcsíptem, aszerint elsősorban forrófejű NVME M.2 SSD indokolja a létjogosultságát (van hely egy másodiknak a hátoldalon is). A BIOS-ban szabályozható és le is kapcsolható. Szóval elvileg nem kell miatta aggódni, opcionális a használata, de majd a tesztekből kiderül.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #48980 üzenetére
Először látni kellene 4700G (Renoir) teszteket, hogy hogyan skálázódik a memória órajellel és van-e értelme egyáltalán nagyon drága RAM-ot venni. Pláne, hogy ebben a körben inkább a CPU-ra koncentráltak, míg a GPU-nál - ha jól tudom - nincs számottevő előrelépés teljesítményben.
-
marharepa2
csendes tag
válasz
AxBattler #48936 üzenetére
Köszi
A legolcsóbb ilyen CPU mellett is $42 van az Intel oldalán (amúgy kb. beszerezhetetlenek jelenleg, tehát forintos árat nem találni), azzal együtt pedig sehogy nem fognak ezek 50-55 rugó alá bemenni. Ami egy laza +20-25k a második LAN portért vs akármelyik J4005Szóval én azért valami integrált, 10-15W körüli fogyasztású CPU-val szerelt modellben reménykedtem...
-
VinoRosso
veterán
válasz
AxBattler #48521 üzenetére
A por a legkevesebb, porszűrő kb 900 Ft métere Kínából.
Írják, hogy 2x240-es radit támogat, gondolom az egyik alulra menne és a házba adná le a hőt.
Aztán a pumpát hova rakod?
Marad a kompakt víz két körrel, ezzel a konzervdobozzal szép méhkas hangja lesz a szivattyúkól, és nem ezért szeretik az emberek a vízhűtést.A Zalmannak el kellett volna döntenie, hogy vízhűtésre vagy léghűtésre készít házat, mert a kettőnek máshol van az optimuma kialakítás szempontjából, és így két szék közt a padlóra esett.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
AxBattler #48400 üzenetére
Felmerült egy kérdés.
Ugye adott a ház (RAIJINTEK Metis Plus) és benne lévő előlapi IRIS 12. (42.17 CFM)
Pluszba a tetejére kerül egy Prisma SL-12.(50.63 CFM)Jól gondolom, hogy a Prismát egy picit vissza kell fognom? Vagy felcserélem a 2 ventit?
Vagy túlgondolom? -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #48339 üzenetére
Szerintem ez a CM 6000-nél többet nem ér, nagyon max 7K. Hihetetlen, hogy a filléres tételű RGB mennyit tud dobni az áron.
Nekem volt mind a kettő, de csak a Panoramat használtam huzamosabb ideig. Azért azon végül is 100mm-es venti van, nem 92-es, éd még könnyebben lehet rá applikálni 120-ast. Nekem nem volt vele gondom, i3-2120-asz hűtött, nem volt hangos.
Crabface: csinos kis kuckó, annyira meg nem is poros, van ettől sokkal durvább is.
-
-
kzoltann
aktív tag
válasz
AxBattler #48158 üzenetére
Nekem héten érkezik K39 itx ház (szerintem a velka 3 annak a rebrandelése) és FSP500W táp (Enhance 600W-t is rendeltem de szerintem az SFFTek srác egy ideig nem fog még szállítani főleg a mostani Kinai virus miatt)
Pont ezt a noctua modot akartam megcsinálni, de kiváncsi leszek milyen lesz nélküle.
(R5 3600, GTX1070-t kell majd hajtania) -
VinoRosso
veterán
válasz
AxBattler #48158 üzenetére
És véletlen nem a Noctua szopnzorálja? Nem tudom elképzelni, hogy egy a táp által elvárt RPM-en pörgő 40-es venti halk legyen.A hang nem annyira a venti tulajdonságainak köszönhető, hanem hogy egy kis résen kell áttolni nagy légáramot. Ha meg leszabályozta azt a gyári ventivel is lehet egy LNA beiktatásával, csak az nem fog elég légszállítást biztosítani.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #48141 üzenetére
A 22.6 cm hosszúsággal nincs gond, pont befér. Ennél a lapnál a pci slot a cpu mellett van, így a vga is kipipálva. A 22.1 cm szélesség a macerásabb. Sfx táp megy bele, amit az atx kereten a ház eleje és plexis széle felé kell eltolni. Így talán a táp mögött elfér majd a normál magas memória, és a tápcsati. Ha netán mégse, akkor távtartóval kb 2cm-rel kitolom a ház elejét. Ezt már láttam neten styx-nél alkalmazva. Így a táp is előrébb tolható. A sata csatik és ház usb csatija lesz még érdekes.
Jah és az alaplap tartó konzolon kivágtam azt a kidudorodó részt, mondom az is útban van, nem kell az oda. Aha egyből vesztett egy kicsit a merevségéből, de nem vészes, úgy is két végén rögzítik a csavarok.
Aztán lehet a végén még sem a metisbe kerül bele. -
VinoRosso
veterán
válasz
AxBattler #48145 üzenetére
40-es venti mindenképp k..va hangos. Flex ATX ezért felejtős. Amin gondolkodtam korábban, hogy lehetne-e kukázni a gyári ventit és 1-2 leszabályozott 80-as ventivel az oldalán megfelelő hűtést adni neki, de gyanítom az meg nem férne be a Velkába (vagy talán ha 12mm vastag).
-
törölt tag
válasz
AxBattler #48062 üzenetére
A hőcsőnek az a szerepe, hogy a base-plate-en eloszlassa a hőt, vékony talán nikkelezett réz lehet. Ez inkább költséghatékony valami, mintsem minden részletében átgondolt termék, ne számíts arra hogy gyönyörködhetsz benne, arra ott az RGB.
Ez valóban szép, annyi problémája hogy 15K alatt nem jutsz hozzá, de hasonlóhoz sem. Én is játszottam már ezzel a gondolattal.
Aztán cserélheted a ventilátort gyengébbre, majd ha nekimész a CPU-nak valamivel pisloghatsz, mert már nem 95W-os a hűtő csak 45W-os full gázon, és akkor ugyan úgy "hangos".Nem ez a jó irány.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #48059 üzenetére
Nincsen azzal a 2db hőcsővel semmi, a hőleadó felület és a ventilátor is hasonlóan hurka.
Ha eljátszunk a gondolattal hogy tegyünk bele még két heatpipe-ot akkor már brutál erejű ventilátor kell rá ami ekkora felületű bordáról leüvölti azt a 200W-ot, ha úgy döntesz nem teszel rá erősebb ventit, akkor csak a hőleadó felületet nyirbáltad tovább. -
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #47980 üzenetére
Minimálisan volt drágább mint a hagyományos IDE kábel.
Máskülönben meg teljesen átlagos gépeim voltak akkoriban, szóval...ATX csatlakozót szerintem nem lehet szépen a tövéig egyben csövezni, ahhoz túl széles a csatlakozónál és túl keskeny az átmérő a kábel köteg felől.
Szerintem sem szóval dobtam, marad a spagetti kivitel
Csak kíváncsiságból: van róla képed?
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #47921 üzenetére
Igen ezt az FSP-t én is néztem még tavaly, a tápos topikban is rákérdeztem talán, hogy mikorra várható.
Ennyiért jó vétel, és ha a 350-es valóban 15K körül jön, akkor valóban jó vétel.
Most a kolink is kifogyott nem igazán kapni sehol.
Bár én még tavaly beruháztam egy Chieftec 450W-os full modus sfx tápra apróról jó áron. Igaz 350-es is vígan elég lenne, de ez még is csak gold és full moduláris. -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47658 üzenetére
A metis plus volt terben, de szeretem a változatosságot, metis meg már volt.
A másik, hogy ott is volt baj a szellőzésel, meg az atx kábelei ott sem férnének el.
A hangos ventire még most is lehet kapni -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47652 üzenetére
Max 1db HDD van tervben, az alaplapon lesz az 500GB SSD és a meleg levegő java a tápon át távozik ez zavar, de ez megvan h100-nál is.
A kémény hatás 40-50 fokos levegőnél 21 fokos külső hőnél nem tudom mennyire érvényesül, gondolom minimálisan.
Az rx 570 legalább annyi hőt tol ki a belső végén, mint a házfelölin, ezért is van most levéve a ház oldala.
A 14 cm és 20 cm venti meg sokkal hangosabb, volt mindkettő a core v1-ben. A 12 cm az ideális méret, nem véletlenül az terjedt el
ahol:
Δp = a statikus huzat, Pa (pascal)
C = 0,0342 – állandó, mely a füstgáz és a levegő fajtérfogatának függvénye
a = atmoszferikus nyomás, Pa
h = a kémény magassága, m
To = külső hőmérséklet, K
Ti = a füstgáz átlagos hőmérséklete a kéményben, K -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47649 üzenetére
Sfx tápos és az a bajom vele, mint amúgy a COOLERMASTER Mastercase H100-al is, hogy 1 db befele fújó venti intézi a hűtést.
A core v1-nél volt hátul is venti, de így se tudtam hangtalanul rendesen lehűteni.
SilverStone FT03 1 db venti alul, fent meg a táp, ami kapja a teljes hőt és a meleg levegő nagy része rajta megy ki.
Az rx 570 itx tud meleget csinálni, meg az 1600@2600 is.
A jelenlegi ideiglenes háznak is le kellett vennem az oldalát.
A COOLERMASTER Mastercase H100-nál nem is értem, hogy felülre miért kellett az a nyomorult fogantyú, helyette inkább raktak volna bele ventihelyet felülre, amúgy felül rácsos, de nem találtam olyan képet amin látni lehetne, hogy mi van ott -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47536 üzenetére
550 512sp 26-30eFt
560 1024sp 35-40eFt
570 2048sp 43eFt
550-nek 15-20eFt nak kellene lennie
Más: megtaláltam a megoldást a metis kábelrendezésére -
Pgraph
aktív tag
válasz
AxBattler #47528 üzenetére
Igen, a Pentium Gold G5400 volt a másik jelölt, az 19k körül megy, az i3-9100F meg 26k körül. Ennyivel azért többet is ér az i3, pláne úgy, hogy a Giga VGA megvolt már egy régi gépből, illetve akinek összerakom ezt a gépet, kb. tíz évig nem fog hozzányúlni...
HookR, Seep: köszi, megnyugodtam, hogy nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest