- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
Pista0001 #62664 üzenetére
HD5850-et amikor kijött akkor vettem kb 70e-ért. És az a kártya még fel sem hevült. Asszem 1db 6-pin csati volt, és ez csúcs kategóriás kártya volt.
HD6950-et a piacra dobás hetén vettem, az már 120e körül volt (át lehetett kapcsolni 6970 módra egy BIOS-szal, és Bitcoin-ban visszahozta az árát).Azóta csak használt kártyát vettem mert nevetségesek az árak. De persze ha ugyanazt a szilíciumot el tudják adni a Teslának 10x áron, AI adatcenterbe meg 500x áron, addig nincs is értelme olcsón adni a videokártyákat.
-
rxmiss
tag
válasz
Pista0001 #62544 üzenetére
szeeeeeeeep!
milyen proci van/volt benne? nem akarok retro hullamot inditani, de nekem a dfi-rol mindig is a minoseg jut eszembe, abbol az idobol amikor pl Soltek meg Epox lapok menteknem, a minix nem csucs lap, csak anno eleg jol felszerelt volt es eleg draga. az a csudaszep doboza viszont mar nincs meg, pedig onmagaban is penge volt. szegyenszemre nem emlexem milyen proci van benne, de valamikor beroffentem. ha jol emlexem a memoria ki van maxolva benne, talan 4G?
-
rxmiss
tag
válasz
Pista0001 #62501 üzenetére
hat nincsenek is sokan az tuti.
(ha az en hazikomban nem egy 2x100G-s halokartya lakna, akkor vagy egy 4060lp vagy egy a2000 ada lenne benne jatszosnakamit sosem tudnek kihasznalni)
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #62487 üzenetére
$15/db-ért rendelhetsz mintát
(minimum mennyiség 1db): sohoo2008.en.made-in-china.com
-
-
rxmiss
tag
válasz
Pista0001 #62459 üzenetére
maximalisan megertelek. nekem csak az a bajom vele h kicsi teljesitmenyu gepet ennel sokkal kisebb hazba is be lehet zsufolni
viszont nem tudom miert, nekem tetszik ez a kucko. korabban lakott benne fent az 5.25-os helyen egy 4 laptopvinyot fogado hdd rack, ugy eleg jol tele lehetett pakolni (akkoriban) tarhellyel. van egy eleg guszta fekete ventiracsom, azt kepzeltem mindig a tetejere h kaphatna pl egy lelassitott slim 12cm-es ventit legfelulre, akkor nem rekedne meg benne a meleg.
zed1983 : szerintem az osszes asszony kivan
sasNAXO : jogos
akkor derul ki valoszinuleg h letezik egy jobb ventilator a hutobordadra, esetleg kezdesz gondolkodni a passzivva alakitason
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #62467 üzenetére
Itt pedig egy 3D model tölcsér hozzá a 92mm-es ventihez:
AXP90-x47 Cooler Duct by Greymanx | Printables.com -
phulee
tag
válasz
Pista0001 #62303 üzenetére
#62302sb: No, ezért mondtam, hogy nagyjából egyről beszélünk. Legfeljebb az a kérdés, hogy kinél mikor és milyen mértékben merült fel az igény, hogy kisebb gépeket keressen.
Ma már egy normál háztartásban is óhatatlanul több az IT, mint 10 éve. Sokáig két CoreElex boxon néztünk itthon filmeket meg stream-eltünk. Most jött a szolgáltatói Androidos box ugyan, de ettől még ezek is gépek. Nálunk is van 3 db notebook (Coviddal együtt lett elsős gyerekkel más opció nem is lehetett, mint gépet adni neki), játszós-lightroomos/photoshopos gép, illetve egy közös épített NAS (Xpenology alapon). Akad még 1-2 retrógép is a pinyóban, mert nincs szívem megválni tőlük. És akkor a céleszközöket még nem is néztük, mint napelemvezérlés, kaputelefon, okosotthon stb. Mondanám, hogy ez a jövő, de nem. Ez már a jelenünk.
-
phulee
tag
válasz
Pista0001 #62297 üzenetére
#62294Pista0001: Szerintem egyről beszélünk, tényleg léteztek már régebben is ATX méret alatti gépek. Nekem is volt annó egy Dell Optiplex 745 SFF gépem, ami üdítő volt a korabeli gépek között. Lekerekített forma, aluhatású burkolatok, minden eleme szerszám nélkül szerelhető volt stb. Még olyan részletekre is ügyeltek, hogy a Dell logó átfordítható volt, attól függően, hogy fekve vagy állítva használtad. Intel Q9650 proci, 16GB és még belefért egy LP 750Ti is.
Viszont, ahogy te írod, hogy bár megvoltak/vannak a megfelelő megoldások, de mégis régen ez egy elég szűk, vájtfülű réteg játszótere volt. És igen, az emberek nehezen változnak és itt még sokkal inkább kell sakkozni a helyszűkével, a komponensekkel. Ez valakinek vagy bejön vagy sikítva menekül. Engem inkább inspirál és semmi pénzért sem kellene egy nagy batár ATX.
A szokásokon meg végképp nehéz túllépni. Régen is kellett a sok bővítőhely persze, viszont akkor még külön volt hálókártya, hangkártya, nem volt alaplapi HDD csatlakozó, sőt még CD verzérlőkártyára is emlékszem. Aztán gondolom ezek így mennek át generációk között is, holott a nagy részére biztosan nincs már szükség. De ezek egyéni preferenciák, sokunknak erre van igényünk, de a többség még mindig ATX-et keres, amivel nincsen semmi baj. Ha valamiben van előrelépés az az, hogy most sokkal inkább van miből választani és sokkal szélesebb körben elérhető sok minden.
-
phulee
tag
válasz
Pista0001 #62294 üzenetére
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy kevésbé volt benne a köztudatban és egy szűkebb réteg réteget érdekelt. Ma sokkal másabbak lettek az igények és a fogyasztói szokások. Saját magamon látom, hogy szempont lett, hogy ne egy nagy batár legyen a gépem. Már nem az asztal alatt szeretném elrejteni stb.
Pl. a Jonsbo C6 letisztult minimalizmusát azonnal megszerettem, nincs semmi sallang. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #62262 üzenetére
Most ennek utána kellett néznem, ha jól látom az a közelmúlt, az 2016 volt (1050 Ti megjelenés).
2017 áprilisában vettem az 1050 Ti KalmX kártyámat, akkor 58.000-ért.
Ha ennek az oldalnak lehet hinni: Infláció Magyarországon 2024 | Bankmonitor, akkor az mai HUF-ban 96.000 körül van, ma annyi egy RTX 3050.
Persze hogy anno az aktuális mezőnyhöz hogy viszonyult az 1050Ti és ma hogy viszonyul a 3050, az megint más kérdés.Más:
4060 LP nekem is nagyon tetszik, csak sajnos nincs értelme beszereznem.
Egy RTX A2000-et is szívesen kipróbálnék, ha végre beesne az áruk 50.000 alá. -
-
phulee
tag
válasz
Pista0001 #62260 üzenetére
Szintén zenész, de még csak egy jó kuponos akció sem volt. De ezt egyszerűen nem tudom kihagyni. Ezért is kellett új konfig.
Azért durva, hogy ez a középkategória mennyire átrendeződött. És hogy ne legyünk teljesen offtopic, valahogy a lowprofile meg "kisfogyasztású" kártyák is kihaltak.
-
phulee
tag
válasz
Pista0001 #62256 üzenetére
Én most járok abban a cipőben, hogy komplett konfigot cseréltem, csak az RTX2060 maradt, már garancia nélkül. Ezért merült fel, hogy akkor most Ryzen 7600 mellé néznék vmi hozzáillőbb, garanciális kártyát. Ráadásul mindig is vonzott a cyberpunk világa és a Deus Ex: Mankind Divided óta nem jött igazán semmi, kivéve most a Cyberpunk 2077-t. Ami meg, ahogy hírlik végtelen erőforrást tud maga alá rántani.
Teszek egy próbát, hogy mit szól hozzá a jelenlegi kártyám és addig maradok ennél. Most ami értelmes lenne számomra az az RTX4060Ti, ami bruttó 160e körül van, bár tudok nettón áron beszerezni. De még akkor is szemmel jól látható összeget kellene beletolni. Efelett meg már olyan összegek jelennek meg, amiket ha nagyon akarnék biztos ki tudnék fizetni, de a heti 1-2 óra játék miatt fel sem merül.
#Francia91: Tökéletesen megértelek. Én is kivárok inkább, még úgyis van egy vizsgám hátra, addig meg játék nem nagyon fér bele. Aztán majd megnézem mit mutat a CP2077 a konfigomon előbb.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #62239 üzenetére
Eredetileg csak a procit terveztem vizezni, úgy nem lenne gond az AIO méret, de ha be akarom bújtatni a 7900XTX-et is a körbe, akkor még a 280/45 is trükkös*.
* - Terhelve 55-60°C-os "hideg" víz és/vagy 1200+ pörgő ventik.
Amúgy nagyon faszán kitaláltam ám a víz-kört és a felépítést, csak nincs mibe összepakolni. Ha meg én kezdek el zártszelvénnyel szerencsétlenkedni, abból nem sül ki semmi jó, akarom mondani kicsi.
Volt(ak) itt valaki(k) a fórumon, aki hajtogatott magának lemezből vázat/házat, lehet őt kéne majd megkeresni, mit/hogy/merre az ilyesmikkel... -
TurboK0
tag
válasz
Pista0001 #62201 üzenetére
Direkt ezért tettem félre a Scythe Setsugen 2-t. Érdekes hogy még pl. RX480-al is tökéletesen kompatibilis volt (2x olyan jól hűtötte mint a gyári borda, és csendesebben), egyedül a VRM borda az ami nem nagyon megy már rá semmire, de van hozzá sok RAM borda amivel lehet játszani. És az csak 2.5 slot magas ha 25mm ventivel használod.
Vegára sajnos már nem ment rá, orr nagyobb volt a tokozás.
PCB fotókat összehasonlítva egyébként lehet hogy a mai modern középkategóriás radeonokra is rámenne. Szóval jó lesz az még a jövőben is.
apropó ram borda, rendeltem réz bordát az alaplap VRM-re, reméljük ez nem forrósodik fel annyira.
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #62025 üzenetére
Ram tuningnál alapból szerintem az IF-et is utána húzza egy adott frekiig, most fejből meg nem mondom melyik Ryzen szériánál milyen freki felett kezd el visszaváltani, de addig húzza fentebb. Ha auton vannak a feszek akkor azokat is tovább tolja automatikusan.
Szóval pl. asszem egy 5600X default: IF: 1600MHz, ram: 3200Mhz. Ramokat 3600-ra rakva pedig az IF 1800-ra emelkedik és ehhez sokszor a SoC feszt is fentebb tolja úgy is ha máshoz nem nyúl az ember.Amúgy meg helyzetfüggő a dolog, ahogy írod. A nagyobb ATX tápoknak azért eléggé beesik a hatásfoka 10-20W-nál, hiába Gold, semmit nem mond alatta sajnos, de abban igazad van, hogy mivel nem tudjuk általában, ez panelnél sem egzakt, hogy mennyivel lesz jobb.
A többit meg általánosságban írtam, én sem használok most több kijelzőt, de a kolléga írta, hogy neki lesz. Az instant bukó - ill. inkább úgy fogalmazok, hogy egy olyan faktor ami miatt abból a szempontból kell megvizsgálni a konfigot.
Dvga fogyasztásban Computerbase-en érdemes szétnézni.
Ott mérnek 60 helyett 144Hz-en, Youtube videót, több kijelzőt és ablakmozgatást(!) is. Felismerve, hogy ezek elég sokat számíthatnak. Ezek vagy direkt, vagy bug formájában 10+ éve megvannak egyik-másik gyártónál/driverben.
Emlékszem, hogy talán Radeon 4850 idejében írogattam itt a fórumon, hogy több monitornál ablakmozgatásra tizedmásodperces ütemben oda-vissza állítgatja a gpu+vram órajelét 2D és 3D órajelek között. Fogyasztás +50W, közben pedig remeg a kép mint az állat, mintha épp elromlana. talán onnan indult az az AMD "megoldás", hogy több kijelzőnél a vram frekit fixen maxra állítják.Úgy nem volt képremegés és csak +20-30W.
4K60p viszont alap felállásnak számít, arra nem kell semmi extra.
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #62001 üzenetére
Szvsz jóval nagyobb a különbség a gyakorlatban.
Több tényezőtől is függ:
1. Az APU-k a monolit felépítés miatt kevesebbet fogyasztanak, terheléstől függően 5-15W lehet kb.
2. Az Idle különbség nem sok, de ez a gyári defaultra vonatkozik, Ryzennél ugye szinte alap az IF/ram(/SoC) tuning, szinte senki nem alapon használja, hanem feltolja amennyire optimális, az idle és light load terheléseknél is eléggé meglöki a fogyasztást, inkább a 10-15W tartományba ugrik komoly terhelés nélkül is. És itt is a chipletes felépítésnél ugrik jóval nagyobbat.
3. A dvga-k között is nagyobb lehet a különbség, nagyon modellfüggő, hogy 5-15W között mennyit kér pl. idle. Ugyanaz a típus, de más modell és rögtön ugrik a dolog.
4. Ha van extra, pl. a több kijelző ilyen, az is számít. több kijelzőnél AMD-nél 10+ éves hagyomány, hogy maxra ugrik a vram freki. Az dvga-n szintén alapból +15-25W.Nekem a 2700+RX470 simán 60W körül ment idle-ben. Light load, ami tényleg csak 0.5-1%, pl. annyi elég, hogy nyitva vannak az ablakok, pl. Firefox, háttérben, még csak nem is előtérben és ez felugrott 70-80W közé. Ha valamit kattintgatsz, csinálsz kb. ugyanez. Persze ez a fentiekkel együtt, if/ram tuning, valami agresszívabb (nem power saver) energiaséma... tehát egy átlagos konfig.
Alap if/ram freki 5-10W-ot levesz, power saver még pár Watt, 45W körül idle simán megvolt a tesztekben is kb. látható/elérhető érték de a gyakorlatban kevesen használják így. Inkább a fenti beállításokkal fut. És még erre jöhet rá egy többmonitoros extra.Ezzel szemben az 5600G (jóval nagyobb) if/ram tuning mellett is 40W körül van ugyanebben a felállásban idle-ben. Power saver séma meg 30-35W közöttre leviszi. Light terhelésen is elvan 50W alatt. Tuning nélkül erre nem emlékszem mennyit mértem, olyan sokat nem jelent, de ott már 30W alatt lehet szvsz idle-ben. (A paneltápos 4650G-m már inkább a 20W-hoz van közel emlékeim szerint.)
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #62001 üzenetére
Ha megtalálom a fogyasztásmérőmet, lemérem a különbséget.
Vannak más különbségek is, és mivel napi használatban van mindkét gép, úgyhogy az átépítés nem játszik...
DGPU:
Asrock B550M-ITX/ac
Ryzen 5 5600
2×16 GB DDR4 3600
Sapphire RX-6650XT Pulse
Silverstone 500 watt gold
2×2,5" ssd + 1×2,5" hdd
2×120/25 venti plussz 1×120/15 rgb venti
USB bill. és egérIGP:
Asrock B550M-ITX/ac
Ryzen 5 5600G
2×16 GB DDR4 3600
Pico PSU 160XT + kínai 12 V 10 A kocka
1×m.2 ssd
1×92/15 venti
PS/2 bill., USB vez. nélküli egér, USB infra távirányító vevő, bt egérMindkét gép kábelen csatlakozik a hálózathoz, a wifi elvileg le van kapcsolva. Kiváncsi vagyok az eredményre. De hol van vajon a fogyasztásmérőm?
-
Francia91
veterán
válasz
Pista0001 #62004 üzenetére
Az NR200P-ben lévő konfig később elbír egy R7 5700x-et, és egy 3060 Ti-t pl, azzal az a tervem
De kell egy olyan gép a TV mellé, ami csak videózásra lesz, és benne 3 db 3,5"-os HDD, meg egy BD olvasó
Az NR200P eleve kiesik az ODD hely és a több 3,5" HDD lehetősége miatt, meg más helységben is van, mint a TV lesz majd. Meg az játszós/fotó/videószerkesztős konfig a 27"-os IPS monitorral -
Francia91
veterán
válasz
Pista0001 #61974 üzenetére
Majd meglátjuk, egyelőre csak a házat veszem meg (amibe belefér 3 db 3,5" HDD, egy optikai meghajtó, CHIEFTEC CI-02B-OP), aztán majd kiderül, mikor tudom elkezdeni építgetni, azon fog múlni, hogy milyen hardver megy bele. Szerintem idén nem biztos, hogy a házon kívül más is lesz hozzá.
Dedikált grafika nem lesz bele (hanem inkább egy jobb hangkártya), erősebb gépnek ott van az NR200P-be épített konfigom az RX580 8Gb-tal és 32 GB RAM-mal -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #61939 üzenetére
"Össze akartam vetni a 21-es a 31-essel, hogy a 31-esbe is beleférne-e a táp ugyanúgy, mint a 21-be..."
Akkor nem férne be rövid, de magas dVGA. Illetve az alaplap térfelén lenne egy kihasználhatatlan üreg, mert hiába hoznád le az alaplapot, a feltolt dVGA miatt még egy ventilátor sem férne a házban felülre. (Igen, most van ott egy 15m vastag venti, de az M21-ben lévő LP dVGA hátlapi rögzítése feljebb van, mint az M31-ben a teljes magasé. Azaz függőleges táp + teljes magas dVGA fölé már 15mm-es se férne el.) -
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #61859 üzenetére
Akkor még egy kiegészítés: előtte nem APU+dgpu-m volt, Ryzen 7 2700 + dgpu volt a felállás.
Ebből lett 5600G, dpgu nélkül (jelenlegi konfig)
És új konfignak is elsősorban egy dgpu nélküli 7840HS minipc volt a cél amíg meg nem jelent a desktop APU.
Utána pedig 8600G jött be opcióként, szintén dgpu nélkül... de ha kellene dgpu akkor bővítési lehetőségként megmaradva.Ahogy fentebb írtam...
És az is fontos, hogy játék gyakorlatilag nem volt, ezért is került cserére a 2700+dgpu konfig anno. Az újnál pedig más a szempont, NPU és erősebb gpu, tök más célra.Tisztában vagyok vele, hogy gyorsabbak a sima cpu-k és játékra jobbak. Viszont általános használatra meg alig van lemaradása az APU-knak, de a lényeg, hogy nem mindig a játékból kell kiindulni.
-
TurboK0
tag
válasz
Pista0001 #61859 üzenetére
Nem tudom nála hogyan alakult, de mivel elég hasonló felállásban van nálam is a hardver park, ezért megosztom: régen dGPU-val ment minden, és sokáig nem tudtam új kártyát szerezni. Aztán beugrott egy nagy frissítés (Vega 56), ami hatalmas élmény volt. Egészen addig amíg fel nem tűnt hogy marhára nem játszok semmivel sem ami igényelné. Akkor meg minek.
Épp akkor volt a bányász őrület ezért a Vegát 2.5x áron el tudtam adni, így utólag jó befektetés volt. Mivel Ryzen 3600 volt a procim, ezért kellett egy tartalék VGA, ez lett egy olcsó RX 480. Utána lett a proci cserélve 5600G-re több szempont miatt is, többek között mert le kellett szednem a fogyasztást minimumra mert akkor vezették be a kvóta rendszert (bizonyos limit fölött többszörösen kell fizetni az áramért).
Kis tesztelés után előjött hogy a 5600G visz mindent amihez használom, így az RX480 azóta is a polcon figyel tartalékként. De szerintem megy fel apróra az is mert nincs kihasználva és csak veszít az értékéből.
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #61852 üzenetére
Kilőtted a legkevésbé releváns dolgot.
Ez most egy spec. egyéni "hülyeség". Alapvetően most sincs dvga-m (ill. van, de a polcon egy RX470 meg egy RX6600XT), G-s APU nekem elég, G-sre is váltanék alapból. Ami plusz, hogy machine learning érdekelne és a Phoenixben már van NPU... viszont ha tényleg kezdenék valamit a témában akkor nem ártana utána egy dvga sem.
Csak ennyi a fura, ellentmondásosnak tűnő kétféle konfig irány.
A harmadik 5600G->Phoenix váltási okom meg szimplán, hogy belemászott az agyamba...
@TurboK0
...annak ellenére, hogy racionálisan abszolút nem éri meg. Egyetértünk.
Az igp vs dpgu-t értem amit írsz, de én más szempontból is nézem, főleg ha már ITX topicban vagyunk, ha valami overkill, hiába 10x gyorsabb ha más szempontból hátrányos. Lásd TDP, méret, stb... persze ami észszerű keretek között megoldás lehet az játszik nálam is, pl. downclock az alapból túl erős/sokat fogyasztó hw-re, stb... de ez is csak bizonyos szintig működik. Nálam a fentiek alapján igp vs dgpu-t az dönti el, hogy szükség van-e a sokkal nagyobb kraftra. Ha nincs akkor valószínűleg kimarad, hiába jobb árban vagy perf/price-ban.szerk: Az M.2-kkel nekem nem volt gondom, ahogy kiürült a gép és maradtak dvga nélkül úgy lett feleslegesen sok helyem.
A legolcsóbb A320+200GE-s gépbe is 2db M.2-t raktam be, a desktop B550-be így 3db figyel. Addig raktam amíg volt hely.
De igazából csak azért mert volt egy marék kisebb (500-as) SSD-m itthon. Ha komolyabban kéne a tárhely és pl. a pár extra PCIe is másra kellene akkor simán lecserélném nagyobbakra és nem vacakolnék itt a kicsikkel. Igazából ennek semmi értelme, csak ha már volt mindkettő akkor bekerültek.
Szóval ha valós az igény akkor ahogy írod: a PCIe-kkel, akár második slottal, akár a dvga feláldozásával megoldható. Ha tud a lap PCIe bifurcation-t akkor az x16 is felosztható lenne 4db x4-re. De ahogy nőnek a meghajtók úgy látom egyre egyszerűbbnek a kérdést ezek nélkül is.
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #61788 üzenetére
Ez nálam is így van kb. Az 5600G csak a dvga-s konfigból maradt meg nagy táppal és most is az a kérdés, hogy lesz-e még valaha dvga-m, hogy megtartsam (játék nem lesz, de hobbi kódolásra esetleg érdekes lehet).Sok opció forog a fejemben, nincs még kialakulva mi lesz. Az eddig felállás a:
- 1. gép: desktop: nagyobb cpu+dvga+450 Gold ATX
- 2. gép: miniszerver 200GE+HDD-k+paneltáp volt
Viszont már a szerverben is 4650G van, közben meg egyre kevesebbet használom... és a desktop gépből is kikerült a dvga. Összeértek, csak minek?!4650G vs 5600G.
Desktopnak már írtam párszor a minipc-t 7840HS-el, ami szimpatikus lenne, de mióta megjelent, egy 8600G+paneltáp kombó is megfordult a fejemben ami kielégítené a DIY sz*rarkodási vágyam is.(úgy látszik rég csináltam, mert legutóbb már elegem volt belőle, csak működjön és ennyi.)
Vagy maradhatna ATX táppal a 8600G és később jöhet új dvga mellé.
Esetleg összevonom a szerverrel, mert már az is overkill, meg minek... plusz egy 6-8 magos erős APU is elketyeg már hatékonyan szerverként is a háttérben ha épp nincs aktívan használva.Ha már itt tartunk:
Kicsit nagyobb, 300-350mm mélységű és/vagy magasságú házból miket tudnátok ajánlani? Esetleg olyat amiben elől/belül van az ATX táp. -
viperabácsi
addikt
válasz
Pista0001 #61759 üzenetére
Nekem az ekőző itx gépben Ryzen 5600g volt egy rx580 8gb társaságában az is elég jól kajált.
Rowon most egy Lian li H2ox4 házban van a gép Asus b550i lap ryzen 3 3300x proci és jön mellé az RX 6600xt oda már biztosabb a 600watt platinum táp , Egy EKWB classic 240 aio hűti ,teljesen hibátlanúl , nem fő itt meg semmi
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Pista0001 #61536 üzenetére
Igen, szerintem is. Az idle pedig 36°C kontra 31°C, természetesen az IS-100 javára.
Sajnos, az már 15mm plusz a Thermalright magasságához képest.
Az lenne a "muris", ha hibás lenne alapból a TL-E12B... Amazon vétel, nem fogom visszaküldeni. Általában amúgy sem a gyári hűtőkkel használom a CPU bordákat.
-
Vigneau
félisten
válasz
Pista0001 #61534 üzenetére
Köszönöm szépen! Csak beültetted a bogarat a fülembe anno...
CineBench 23-nál az IS50X-V3 72°C, míg az IS-100 60°C. A 4db ARCTIC P12 Max és a vezérlési görbéjük a BIOS-ban ugyanaz. Szóval szerintem megérte az árát. Egyedül a TL-E12B kakukktojás nekem.
Tápegységről, tápteszterrel bekapcsolva, molex to 3PIN átalakítóra dugva egy Zalman potméterrel szoktam tesztelni a ventilátorokat. Legalacsonyabb állásban a TL-E12B szabályos időközönként kerren egyet, ami aztán egyre ritkul, mikor emelem a feszültséget, majd magasabb fordulaton teljesen eltűnik. Ennyire későn nyitna/indulna el a Thermalright venti? Lapra dugva még ránézek majd, amint lesz időm és kedvem. Szerencsére a CPU2 FAN aljzat viszonylag könnyen megközelíthető.
-
Vigneau
félisten
válasz
Pista0001 #61396 üzenetére
Kedves Pista0001, AxBattler & sasNAXO!
Köszönöm szépen a tippet! Végül megléptem az SI-100 vételét. Igen gyorsan nyugdíjaztam az IS-50X V3-at:
Amikor minden milliméter számít(hat):
Elvileg kész a Jonsbo C6 projekt, maximum a ventilátorok cseréje jöhet majd idővel.
Vigi
-
Vigneau
félisten
válasz
Pista0001 #61396 üzenetére
Az SI-100-ról van is fent egy igen friss videó. Szép nagy jószág, meg kell hagyni.
Első ránézésre azt hittem volna a honlap szerint, hogy az AXP-200 Muscle már kifutott. Talán használtan lenne rá vajmi esély...
-
HUN_Sector
őstag
-
PROTRON
addikt
válasz
Pista0001 #61212 üzenetére
Nekem MSI X299 PRO alaplapom van és tényleg elvagyok vele, de azért amikor a PRO elé odabiggyesztik a "A-" jelet, akkor azért kinyílik a bicska hogy "alpha" verzióban mennyire kiszúrják az ember szemét.
Nálam annjo 2 db Asus P4 alaplap fürstölt el, mind a kettő kereken 4 évvel a vásárlás után. De kereken. Nálam akkor azért elvágta magát az asus...
A Gigalány 1070-es VGA-mmal felemások az érzelmeim, mert tette a dolgát és 2 ventivel se melegedett nagyon túl, de hogy gyárilag így el bas...rintani a hőtani folyamatokat...ugye a GTX 1070-nek típushibája, hogy a középső venti alatt elvetemedik a műanyag 3 szög alakú tartó és beleér a ventibe, ami így tönkremegy, csapágyassá válik és kerreg...sőt meg is tud akadni...hiába cseréled ki a ventit, a kövi is tönkre fog menni, mert a hézagokat elszámolták...na emiatt, hogy pont a GPU feletti venti megadja magát, röccenések voltak a játékélményben, miközben 65 fokon, teljesen jó hőmérsékleten ketyeg...csak közben a GPU meg izzad...nem izzik, de azért izzad.
-
-
Czimby
addikt
válasz
Pista0001 #61197 üzenetére
Most egy Cube forma ház van pontos típust nem tudok amiben SFX táp hely van, de azok 250W+ ami nekem total fölösleges.(És a hatásfoka is rossz ilyen kis kihasználtság mellett) Lehet veszek egy Chieftech kis házat 7000Ft újonnan, abban elfér az az 1db SSD a lap mellett.
-
válasz
Pista0001 #61140 üzenetére
Jó, hogy szóbahoztad a Shuttle-t, most rátaláltam a dGPU-s slim gépük második, husibb verziójára, ami már 2 slot-os VGA-t is fogadhat... LGA 1200 proci mellett.
Shuttle XPC slim XH510G, illetve Shuttle XPC slim XH510G2Mindkettő kapható idehaza, 2 év garival, és teljesen jó DeskMini alternatíva.
Gen11 Intel CPU-val 4.0-ás a PCIE x16 sín, szóval RX6400 sincs visszafogva benne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- 3D nyomtatás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Synology NAS
- Gyúrósok ide!
- Macska topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest