- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Andrew31 #4518 üzenetére
(#4518) Andrew31: Sajnos itthon a Giottosból pár állványon és fejen kívül semmi mást nem találok...
Amit itthon is lehet kapni és megfelel a kritériumoknak az a Sirui MP-20... Csak az ára eléggé.. Ööö...
Illetve a magyar UniqBall kíválatában is van egy X-adapter nevű dolog, viszont azon nincs biztonsági "pöcök" ami véletlen kioldás esetén meggátolná a kicsúszást.(#4519) .mf v: Ebay-en és Amazonon én is találtam már rengeteget, de szeretném megoldani itthoni lehetőségekből (meg amúgy se vásároltam még külföldről és Paypal-om sincs..)
(#4521) FLx: A BlacRapid-hez kapható FastenR T1 sajnos nem fér el az én cseretelpamon, mert a menetes furat nem középen van, hanem kicsit a széle felé. Így a csavaron lévő "d-gyűrű" nem tudna körbefordulni. Lehet kapni 1/4-es csavarokat d-gyűrűvel a fejükön, csak nem tudom, hogy azok elég erősek-e ahhoz hogy megtartsanak egy ficánkoló DSLR-t...
Ennek a feje keskenyebb, mint a BlackRapid FastenR T1, így elvileg elférne az én cseretalpam aljában is, csak nem tudom, hogy a kihajtható része mennyire erős... A szorítós megoldás nekem biztonságosabbnak tűnik...
-
access_denied
senior tag
-
access_denied
senior tag
válasz
Andrew31 #4503 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Elolvastam az írásod, s bár teljesen más termékről van szó, mégis jó volt végigolvasni.
Igazából azt nem értem, hogy miért van ez a Manfrotto láz, Giottost pedig sehol nem látni, pedig ha a két koncepciót összehasonlítjuk, szerintem kutya se venne 190-es sorozatot.
A beszerzés egy kicsit tolódik a nagyszerű magyar Ft zuhanása miatt.
-
role_of_72
tag
válasz
Andrew31 #4430 üzenetére
Közben tegnap voltam újévet köszönteni postás ismerősöknél és megkérdeztem erről őket. Azt mondták, hogy még másfél hét (!) kell neki hogy megérkezzen..
Állítólag Ferihegyen még hegyekben állnak a kézbesítésre váró csomagok, mert az ebay-es bizbazok leterhelik a postát.A cink szerintem az, hogy lehetetlen elérni érdemben a boltot. Tehát ha bármi problémám lesz az állvánnyal, akkor is magamra leszek utalva? Hogy intézzek így garanciát, akármit, ha az összes címükön tojnak válaszolni? Képtelenek egy tracking számot küldeni, hogy legalább elkezdhessem keresni..
Írok majd azért róla ha egyszer esetleg meglesz..
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Andrew31 #4231 üzenetére
Valóban, nem áll szándékomban karót nyelve állni az állvány mellett.
De a 147cm-es alapmagassággal pont ezt kéne tennem.
Ha 10-15cm-el alacsonyabb lenne, akkor is csak picit kellene "ráhajolni" a keresőre, ha pedig magasabbat akarok, akkor a középoszloppal ezt tudom korrigálni. Ráadásul a középoszlopot emelni még mindig gyorsabb és egyszerűbb, mint a három láb magasságát variálni... Legalábbis én macerásabbnak gondolom ezt a megoldást.
Meg, amikor kihúzza az ember a három lábat, akkor sokkal kényelmesebb a "kihúzom-szorítom-kihúzom-szorítom" mint a "kihúzom-kicsit vissza tolom-szorítom" megoldás.
Persze, ha térdmagasságba akarok fotózni, akkor a fenti probléma nem érdekes, mert akkor ugye nem lesznek kihúzva teljesen a lábak.Maradva Benronál, az A1970F-ről van valakinek tapasztalata? Magassága jónak tűnik, csak sajnos lényegesen kevesebbet bír (6kg), mint az A2970F (10kg).
-
Schanyee
senior tag
válasz
Andrew31 #4179 üzenetére
Persze, ne értsük félre egymást, teljesen kinyitva nem tennék rá olyan cuccot, ami nehéz, pláne ha a legalsó lábrész is nyitva van. Meg az is igaz, hogy a dönthető kijelző mellett eszembe se jutna EVF-be nézni állványon, így ez a gond nálam nem is jelentkezik, a legalsó lábat még nem sokat nyitottam ki. Szóval nyilván mások a körülmények is, amihez állványt kerestem, sokat számít a rápakolandó cucc súlya. Azért írtam csak le, hogy legyen egy másik vélemény is, mert az a tapasztalatom, hogy kezdőknél sokkal nagyobb az esély, hogy kit objektív mellett vagy nem vesz semmi mást az illető, vagy csak egy fényerős fix objektívet, ami nem nehezebb a kit-nél. Így arra még elég lehet egy normálisnak mondható belépő kategóriás is, amit lehet évente 1-szer használna, hogy karácsonykor az egész család rajta legyen és nem fog mondjuk madarakat fotózni vagy bármi olyan cuccot használni ami nagy és nehéz.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Andrew31 #4176 üzenetére
Amúgy nem tudom azért van-e, mert MILC-em van, de ahhoz az a Manfrotto amit 15 000ft-ért vettem tökéletesen elég. Kb 2 éve használom és nem volt vele még semmi gondom. Oké, hogy egy jó állvány nem avul el sose meg stb, de azért otthoni használatra ezt az árkategóriát ajánlani kicsit túlzás már. Plusz amit vettem könnyű, ami túránál nekem kimondott előny. Ezt csak azért írtam, hogy legyen ellenvélemény is, nem feltétlenül kell egy fél kamera árát beleölni állványba. Biztos nem olyan pontosan és precízen beállítható, mint egy 80 000Ft-os szett, de még sosem korlátozott semmiben.
-
Byk01
őstag
válasz
Andrew31 #4099 üzenetére
Hát, a két iránnyal egyszerűbb, szerintem, mint az akárhogy felrakással próbálkozni. főleg, hogy a nodális pontot is próbálgatással találod meg, főleg egy kompaktnál.
Szerk: nem vitázok, csak a véleményem, meg a gondolataim mondom el. Semmivel se lesz nekem jobb, ha elfogadod, mint ha nem
-
Schanyee
senior tag
-
Byk01
őstag
válasz
Andrew31 #4096 üzenetére
De ezt Te egyben (a gyorstalpat meg a befogató részt) tudod feltenni arra a fejre. Ha meg a hagyományos fejen akarod használni, akkor csak egy irányban tudsz korrigálni vele. Ez olyan gépnél, ahol az állványmenet az optikai középvonal alatt van elég is, de egy olyannál, ahol nem, ott kell a két irányú állítás, ha pontos akarsz lenni.
-
andris1602
aktív tag
-
Laslow
senior tag
válasz
Andrew31 #3978 üzenetére
Igen, a legtöbb fotóm portré jellegű.
A boltban, ahol jártam egy Manfrotto Compact Advanced-et ajánlottak pár kérdés megválaszolása után, ez 22-23 ezer Ft. Ez a maximum összeg, amit rászánok.
Azóta szóba került egyéb ajánlásokra egy Hama Traveller Compact Pro 15000Ft-ért és egy Velbon EX-888 is 12000Ft-ért.
Mindháromról olvasni a neten jót is, rosszat is, nem is ez a lényeg. Hanem amit most látok nagy különbséget (azon túl, hogy a Hama márkát nem szeretem), az a maximális magasságuk. Ez jelentősen eltér a 3 állványnál, és nekem az a gondom, hogy nem tudom milyenre lenne szükségem. Mint írtam, elsősorban nem művészképeket tervezek készíteni az állvány használatával, hanem önportré jellegű családi fotókat (időzítővel), akár zárt térben, akár a természetben. (A távolabbi jövőben pedig esetleg természetképeket, de csak nagyon amatőr szinten, tényleg keveset - csak emiatt nem vennék állványt.) Ehhez a felhasználáshoz milyen magasságú állvány javasolt, illetve a fenti 3 közül ti melyiket választanátok számomra (persze mást is lehet javasolni)?
-
válasz
Andrew31 #3852 üzenetére
Hello!
HAMA,ilyesmiről itt nem nagyon hallottam jót vagy hogy ajánlották volna.Csak ha eltörik valami műanyag és lepottyan a gép vagy eldőljön az állvány azt mindenképp el akarom kerülni.NEm akarok azért fizetni,hogy tönkretegyem a gépem.
Nincs zoom obim olyat nem raknék rá.Max a 18-105 ami nehebb rajta lenne csak.
Földre a Gorillapodot néztem.Egy ilyennel a variálhatóság megnő,jobban elfér könyebb.Ezért sem vennék extra szuper állványt.Többet tényleg nem szándékoznák rá,annyira nem sűrűn lenne használva(ha igen beruházok másra),meg a váz árának a feléért nem vennék állványt
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Andrew31 #3575 üzenetére
Miért mondtál le az Induroról? Mondjuk most már úgyis mindegy, csak érdekel.
Itt lenne néhány kép a kérdéses alkatrészről, remélem ez alapján már sikerül a funkciójának megfejtése. Sasszeműek elnézését kérem előre is a telefonnal készített képek miatt, lusta voltam elővenni a normális gépet, meg aztán nem akartam ilyenre zárat pazarolni.
1. kép, 2. kép, 3. kép -
válasz
Andrew31 #3523 üzenetére
Csak óvatosan a Gorilla utánzattal, előfordul vele, hogy lekonyul, ha nem figyelsz rá eléggé, de árához mérten nincs ellenfele. Nekem egy gömbfejes van pár éve.
Ha magas állvány kell viszonylag olcsón, akkor a kínai cuccok között is akad jó, csak a fejet kell igazán jól megválasztani.
Én 11-12k környékén vettem WF-531BT-t. Másfél kiló az egész és az ára miatt akár bőröndbe is be fogom merni tenni. A hordozhatóság ezek miatt kiváló. A lába végére nincs tüske, ez az egy hiányossága, illetve természetesen a legvékonyabb lábszekció már jó vékony!
[link] -
kiskornel
addikt
válasz
Andrew31 #3490 üzenetére
Nagyon remélem, hogy egyedi a jelenség. Én nézegettem, de jónak tűnt anno (a B végüt, ami nem twist lockosat). Egyik ismerősömnek is ilyenje van. Másik kollégám meg a 83-as szériából rendelt, aminek a középoszlopa nem kifordítható.
Azért is mertem ajánlani, mert már évek óta meg van nekik, és örülnek.
A Giottos.com átalakult. Nincsenek fent a régi termékek.
Ez csak egyet jelenthet, befejeződött a gyártásuk.
Remélem megoldódik a problémád és nem marad keserű szájíz utána (bár gariztatás után mindig marad egy tüske).
Akinek még van ilyen Giottosa, szerintem az is nézze át ezt a részt az állványon, és dobjon pár sort, ha úgy találja, ott valami baj lehet.
Na de ilyet...
-
kiskornel
addikt
válasz
Andrew31 #3444 üzenetére
Ha nem gond külföldi beszerzés, akkor a Giottos MTL sorozatából érdemes választani ALU állványt. Már kivonult a márka MOról, de itt egy kolléga írása a cuccról. Pl. MTL 9361 (8kg teherbírás) bőven elég az obikat tekintve. Utolsó ára 42k HUF volt a 9371-es, ami 10kg teherbírású...
Ha meg MO, akkor a Manfi 055xprob, bár a Manfi nem árul tetszőleges szögben kihajtható középoszlopút, csak 90°-ban kihajthatót.
Ezekhez egy kisebb 8-10kg-os fej is elég:
Külföldről: Giottos MH 1301; esetleg nagyobb 1310-es. Arra figyelj, hogy a gyorscseretalp sínes legyen pl. MH 621c.Vazz, esküszöm nem értem. Gittos ott lifeg a helyi fotósboltban, a neten meg nincs forgalmazót ír ki fejekre is. Itt valami nagyon nem smukk. Faxom a felcsuti maradona 27%-os áfájába...
MO-ról: nem jó most a kínálat...
Népszerű még ez a Vanguard fej, bár már nem egy helyről hallottam, hogy mindkét gyerekbetegsége megvan. Pano szorításkor elfordul, és ha meghúzod, kicsit előre bukik, ami nagyteléknél zavaró lehet. Nekem is csinálja a Benro fejem.
-
kiskornel
addikt
válasz
Andrew31 #3440 üzenetére
A legutóbbi ez + ez linkjeid kb 85k HUF összeadva. Ez már befektetés, szvsz ide még nem árt tudni pár információt.
- akarsz-e később macrozni?
- mennyire számít a súly?
- mennyire számít a magasság?
- akarsz-e kirándulgatni?
- 70-200 lesz a legnagyobb tele, vagy tervezel nagyobb vásárlását?
- akarsz-e erdőben, csúszós helyeken fényképezni (szöges lábvég kell-e)?
- akarsz-e extrém hosszú záridőket?
- kell-e rövid középoszlop?
- akarsz nagy hidegbe fényképezni?
- kell-e több cseretalp?
- kell-e hurcoláshoz táska, vagy vállpánt?... (hátizsákra csatolható? - ez csak a traveller verzió esetében).
- profi módszerekkel fogod használni? - vagyis egy előre eltervezett szituációnak megfelelően előkészíted a felszerelést, és akkor arra lesz kitűnő... másra meg nem igen. Ez általába minden pro felszerelésre igaz, hogy egy valamire jó, viszont arra baromira.Egyáltalán: mire akarod használni?
-
Koktail
tag
válasz
Andrew31 #3341 üzenetére
Igen gondoltam, hogy írok, de még én sem találtam ki, de mondjuk azt tudom hogy mindenképpen 40 alatt lenne jó, de még jobb lenne ha 20-30 között is lehetne normálisat!
Első gépem lesz (most lépek bele a dslr világba), tudom hogy az állvány fontos, hogy masszív legyen nehogy összetörjön a gép, meg ugye akár későbbi obival is fel lehet rá rakni, tehát a teherbírás se mindegy...de az biztos hogy egyenlőre csak ez a 18-105 obi lesz, aztán lehet későbbiekben veszek teleobijektívet meg egy 35 vagy 50mm-t.Üdv.:
Koktail
-
m3ss
veterán
válasz
Andrew31 #3302 üzenetére
csak hogy legyen vmi ellenvelemeny is, en gombfejes nanomax 260-at vettem kb fele ennyiert, nekem bejon. magasra kihuzhato, minimum magassag sem rossz. allithatoak a labak minden fele, gumi, tuske. volt mar sziklakon, hullamokban, patakban, nagy szelben es a vilagon semmi bajon nem volt vele, igaz en 1kg-ot se rakok ra. nem halalpontos a gombfej de 2:1-nel is siman be lehet allitani meg..kiderul mennyire lesz tartos.
raadasul konnyu, ami nekem nagy elony viszem is sokszor ujabban... -
smc__
csendes tag
válasz
Andrew31 #3278 üzenetére
Szia,
Szerintem semmi véletlen nincs benne, sokan veszik.
Nekem viszont semmi pluszt nem adott a 6eFt-os hamához képest (és 20K volt). Sőt.
A lábak minősége egész tűrhető, viszont a csatok olcsó műanyag vackok, ráadásul 4 tagú lábai vannak és teljesen kihúzva, hát, nem atomstabil (tudom, naív vagyok, mit várok egy ilyen olcsó állványtól).
3D fejjel vettem ami gyárilag 4-5 fokos szöget zárt be a vízszintessel végállásban (és nem a szemtengelyem ferde mert bárkinek megmutattam rávágta, hogy "hát ez ferde"). Lehet kifogtam az egyetlen hibásat, de hát na.
A hab a tortán meg az volt amikor a fej alján megtaláltam a matricát, hogy "designed in Germany, made in China"... A gépet már rá se tettem.
Szóval nem rossz ez, csak mondjuk fele ennyiért.Ezek után elhatároztam, hogy inkább beruházok egy Vanguardba vagy egy Manfrottoba. És szigorúan 3 tagú lábakkal.
Addig meg nyüstölöm szegény hamákat.
-
-
picur220
veterán
válasz
Andrew31 #3253 üzenetére
Ha csak kattintgatni akarnék, nem is kéne állvány. Hosszú záridőre kellene, hogy ha pl város fényeit vagy alkonyati tájat, ilyesmit fotózok, akkor mehessen a néhány másodperces záridő, vagy esetleg a néhány tíz másodperc is, pl autók fényszórója által húzott csík esetében. Fotóztam már ilyet kölcsönbe kapott hamával, szerintem nem lettek rosszak.
-
kiskornel
addikt
válasz
Andrew31 #3229 üzenetére
Igen. Ha van pénzed, akkor (a mostani választékból) Manfit vegyél, abból is minél nagyobbat.
Viszont, ha már király állványt vettél, akkor valami tisztességes fejet kellene rárakni...Vanguardot a fotósboltban felállítottam, és ott tesztelgettem rezgésre. Úgy ránézésre a "biztonságos súly megtartása" megvan az Alta sorozat legnagyobb tagjának. Szerintem nem elég gyors a rezgés lecsengése, meg úgy kell kirúgdalni a lábakat, hogy feszüljenek, és akkor ok lesz a tartása.
Szoktam még úgy tesztelni, hogy kinyitott állapotban felemelem, majd miközben fogom leejtem a padlóra.
Azt az igazi rugalmatlan, hamar elülök rezgést még a Manfinál se érezni. Benro és a Giottos volt eddig olyan. Induro viszonylag új, még nem igazán találkoztam nagyobb darabokkal fotósboltban... ránézésre ua. a technológia, mint a Giottos esetében...Amúgy így-vagy-úgy mindegyik márka lába hajladozni fog kicsit. Bár nem mindegy mennyit.
-
kiskornel
addikt
válasz
Andrew31 #3207 üzenetére
Most nem valami jó a helyzet állvány ügyben MO-n. Amit linkeltél állvány az baró, de MO-ról kivonult a márka. Fejeket lehet még kapni, de állványt (tudtommal) már nem. A helyi fotósbolt forrás szerint.
Van Induro, Vanguard, és Manfrotto... Néhány helyen Cullman (ez utsóban én nem bízok).
Hama az a hama, gyorsan felejtsd el kategória. Esetleg egy kis kompakt, vagy egy tenyeres handycam kategória.
Ha MO-n szeretnél vásárolni, akkor tudom ajánlani az internetes boltokat. Külföldi vásárlásban nekem nincs tapasztalatom...
"Szóval nem lesz előre húzó erő nagyon, inkább marad az egyensúlyos gép." - A kitobikkal az a baj, hogy nem terveztek hozzá állványgyűrűt. Így a tömegközéppontjától elég messze van a felfogatás. Vagyis elég nagy a forgatónyomaték. Míg a nagytelékhez (pl. a 70-200-hoz asszem) adnak állványgyűrűt, ami libikóka elven kiegyensúlyozza a rendszert.
-
kiskornel
addikt
válasz
Andrew31 #3197 üzenetére
Nem kérdezem meg milyen igényeid vannak, mert feltételezem nem akarsz nagyon kihajtható középoszlopot. Én EZT az árat kicsit sokallom egy ultra ALAPállványnak, mert ez csak az.
Képességeit tekintve így első ránézésre jó lesz (persze csak ránézésre). Ami várható, hogy a láb végén a pöckök idővel kiesnek, (Istenem, be kell ragasztani), illetve nagy hidegben ez a twist megoldás nem müxik. Olyan -15C°-nál óver. Sok-sok év után látható kopásnyomok lesznek majd a láb kitámasztójánál, de csak a festék. Jó pont, hogy mindhárom láb szivacsos, hidegben sokat jelent.
Alacsony macrokhoz jól jönne a short column, de azt nem adnak hozzá amint látom, inkább akkor marad a fordított középoszlop állás.
Látszat néha csal, de ha van legalább Benro minőség, akkor ez egy jó ALAP állvány, semmi extrával...Viszont a fej pici az állványhoz képest. Vagy ha a fej jó, akkor minek ekkora állvány? Mind1, sztem a kettő nem passzol össze. Ez olyan nagylátóstól-kisteléig (max. 100mm) gyútávig megfogom a rendszeredet fej.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Ford topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Léghűtés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged