Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kiskornel

addikt

válasz smc__ #3445 üzenetére

Nem, nem egy állványról beszélünk. Itt a 4 szekciós 264-es volt a téma, ami ~ 50k HUF, és nem a 263-as, ami csak 3 szekciós, nem volt hozzá alkalmam.

Szvsz 50k, és kompromisszumos megoldás. Travellerben meg sokkal jobbat is tudok hasonló árban.

Lehet félreérthető volt, de konkrétan erre a háromlábúra nem írtam, hogy nem tiszta alu-alloy lenne (mert az).
    Ami gagyin néz ki rajt (szerintem), az az állító pöcök... a boltin az is narancs színű volt; a lábvégen a bumszlik, a csillogó lábbevonat, és a hatalmas tipa matricák. A 4 lábszekció, és a lábrögzítő pöckök alakja.

Lefogadom neked akkor 263-as van...

"Fejjel együtt az állvány 2,5 kg, "

Amúgy az igazi alu ötvözetes, nem spóroltunk ki belőle semmit alu állványok alapsúlya a 2,3-2,5 közt van fej nélkül. Arra még rá szokott menni a 700-800g-os, 1kg, vagy akár nagobb fej, és úgy 3,0-3,5 kg közt szokott lenni egy 7-8kg teherbírású alu állvány súlya fejjel együtt.
    Honnan csippentették le azt az ~1kg-ot? Miközben a magassága akkora, vagy nagyobb, mint a normál állványoké?

• kiskornel

addikt

válasz smc__ #3437 üzenetére

Sztem minden az, aminek látszik. Manapság hódít az űrkorszak beli anyagok alkalmazása, csicsás kinézet, nulla hulla súly, égigérő paszullyal vetekedő lábhossz... kb. ez jellemzi a Vanguardot. És ki kellett rúgnom a lábát oldalra, hogy homorúan behajoljon, akkor kezdett stabilizálódni. Már eleve sokmindent elárul, hogy 4 szekciós a lába. Ezek a kisebbre összetehető, utazós - kompromisszumos verziók mindenből (aki még nem sejtené). Még a Gitzo-ból is :K (igaz, ott a 4 szekciós is piszkosul jó volt)
    A boltban egy kisebb Alta volt a legjobb rezgések szempontjából, bár nulla hulla teherbírással, és az egyik legrosszabb a sorozat legnagyobb alu tagja (7kg teherbírás). :K
    Volt szerencsém egy új Benro-hoz is. Teljesen úgy néz ki, mint a régi alus, de ez magnézium ötvözet volt. Mikor kezembe adták, hottentotta súlya volt. Meg is lepődtem. Aztán megnéztem mennyi idő lecsengni a rezgésnek... nem volt türelmem kivárni. Spec ennél is ugyanaz az érzés fogott el, mint az Altáknál... ebből kihagyták az anyagot.
    Biztos bogrács üzemmódban jobban teljesítenenének (lesúlyozva), de azért az gáz, ha ahhoz kell folyamodni.

Most már lasan ugyanannyi időt használtam a Manfimat, mint a régi Benromat. Stabilitíás kb ugyanaz, de a Benro kicsit kopott, leesett a márkajelzés róla, és rendszeresen be kellett ragasztanom a lábvégeken a tappancsot. Nagy hidegben összeragadnak a lábszekciók, nem lehet őket kihúzni egymásból. A Giottos Twist Lock-ját lopta el a kínai.
    Nem meglepő a Manfi ehhez képest nagyon jól bírja. ;]

(#3433) Andrew31: "nagyon szemezem helyette ezen a pároson: ez + ez." - Ez a 'rázkódós, tekeredő lábú, ki kell rúgni a lábát, hogy tartson, hosszan nem ül el a rezgés' állvány, amiről fent írtam. Fejből meg, ha már 70-200 állványgyűrűvel, akkor inkább csillapított gömbfejet ajánlanék, merthogy a pisztolyos is az. Különbség a mini súly, alacsony terhelhetőség, + egy pisztoly markolat, horror ár, és némileg pontosabban beállítható, ha kiegyensúlyozatlan obi-váz párost teszel fel rá (váz van felfogatva és mondjuk egy 70-300 lóg rajt jó előre).
    Ha már pontos célzás, akkor a videofejek erre sokkal jobbak, és ennek az árából egy jobbfajta kijön (dslr videos totyikban érdeklődj)... de gömbfejből is egy nagyon klafát vehetsz az árán, ami névleg 35kg-ot elbír, és szabályozható csillapítású.
    Szóval ez a két cucc együtt jó sok pénz, és ennyiért akár olasz cuccokat is kaphatnál :K

• Andrew31

senior tag

válasz smc__ #3277 üzenetére

Az komoly, pedig azt "népszerű"-nek sorolják a különböző oldalak. :((( Na persze biztosan "véletlenül" sorolják oda... :D
    Még jó, hogy nem rendeltem csak úgy meg, még az elején.

Mi a baja?

Már nem tudom, hogy mi kellene, de amit írtam fentebb, lehet nyerő lesz végül.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés