Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz
BigBlackDog #3576 üzenetére
Amikor táska nélkül vittem az állványt, akkor én ezzel erősítettem a lábaihoz ezt a végét (a másiknak van fül az állványon, ahova a karabínert be tudtam akasztani)
-
Andrew31
senior tag
válasz
BigBlackDog #3576 üzenetére
Kiforgatható középoszloposat néztem később, hogy ha már veszek, legyen "mindent tudó".
Mikor a válladra akasztod, lehet ezzel a karod/mellkasod köré tekerheted, hogy ne forogjon/csússzon le? Nemtom.
-
Andrew31
senior tag
válasz
BigBlackDog #3574 üzenetére
Elsőre én is Induróval szemeztem, aztán Vanguarddal, majd Giottos lett.
Képet adhatnál róla, így nehéz megfejteni!
-
Balinov
titán
válasz
BigBlackDog #3562 üzenetére
Hali,
AKB1-em van, D5000+18-105VR-rel szerintem jol megbirkozik. Mas alvanyokhoz kepest, amiket boltban tapogattam sztem konnyu, de megis massziv. Adnak hozza 1-2 szerszamot (pontosan nem tom mit, tobb, mint 1 eve vettem) meg egy korrekt taskat. Garanciarol nem tudok sajna (vagy szerencsere) nyilatkozni, nemet amazonrol vettem, ugy hogy az amazon.de az elado, igy barmi kinom lesz vele (ne legyen) csak az amazont kell baszogatni. -
m3ss
veterán
válasz
BigBlackDog #3556 üzenetére
annyi ido alatt nem tudtam megallapitani melyik a jobb
talan nekem a gombfejes megoldas jobban tetszik. meglazitom a kart rajta es nyugodtan komponalok, arra forgatom/dontom a gepet amerre akarom. aztan meghuzom ahol tetszik.
-
m3ss
veterán
válasz
BigBlackDog #3552 üzenetére
egyedul a precizitasra tudok valaszolni, tobbirol fogalmam sincs.
etelfotoknal tokeletes, elsore beallitom amilyen pontosan csak akarom. ebbol kovetkezoleg tajkepeknel is persze1:1 korul mar azert kicsit nehezebb, de ott mar ugye mm-eket allitasz. de oszinten szolva 1 kezemen meg tudom szamolni hanyszor hasznaltam 1:1 korul, es nem volt vele kulonosebb gondom. esetleg utanaallitottam...elmozdulni nem mozdul el, 2:1-es kepen is egyes kepek kozott a fokuszgyurut is tekergettem...(d90, sigma 105, vaku, softbox ennel nehezebbet nem szoktam rarakni)
par hozzaszolassal lentebb meg postoltam szeles korulmenyekrol is kepet...nekem ennel precizebb fej/jobb allvany akkor kellene ha egesz nap a national geographicnek makroznek
vagy ha valami oriasi telet raknek ra. vagy esetleg akkor ha majd szettorik, lehullik rola a gepem. majd szolok ha megtortenik
amugy is makro meg allvany...nem tudom. persze 5:1-hez lehet nem art de 1:1-ig total felesleges sztem. mire eloveszed a tokbol, rarakod a gepet, beallitod a labat legtobb rovar elmegy. inkabb vaku+iso jatszik nalam rovaroknal. gombak, cseppek ilyesmik altalaban foldkozelben vannak, szinten nem kell. esetleg viraghoz jo lenne amit nem akarsz bevakuzni, de azt meg ugy is nyitva lovom oda meg azert nem kell
szoval en nem nagyon makrozok vele, etelfotok, nd szuros tajkepek es kb ennyi.de bemesz, megnezed es kiderul. en kibontattam extremedigitalban 3d fejjel meg gombfejjel is...
-
m3ss
veterán
válasz
BigBlackDog #3547 üzenetére
nanomax 260? nekem ilyen van gombfejjel. tajfotozni tokeletes, makronal azert nem olyan preciz. bar azert 2:1 korul is sikerult stackelni vele.
viszont minimum magassaga nem tudom mennyi igy fejbol, de biztos van vagy 30-40 cm...foldkozeli dolgokhoz nem jo. amugy nem ertek az allvanyokhoz, lehet van ennyiert mas alternativa is, majd a tobbiek megmondjak... -
Sonja
nagyúr
válasz
BigBlackDog #3101 üzenetére
Köszi a választ!
Végül valószínűleg egy Hama Star 700 EF lesz a kiszemelt.
Csak ezzel a Canon kompakt géppel lesz használva, eszembe se jutna pl. DSLR-t használni rajta.
Ahhoz én személy szerint valami Manfrotto állványt vennék.
-
kiskornel
addikt
válasz
BigBlackDog #3070 üzenetére
Macro kimaradt, s a (+tele) szót se definiáltad... így igényeid alapján a "traveller" kategóriából lenne érdemes választanod. Azok rakhatók a hátizsák oldalára. Ha Hama (felejtsd el) márkával már van tapsztalatod, akkor nem lesz nehéz felismerned azt, ami már biztonsággal megtartja a felszerelésed.
Ebben a kategóriában nincs tapasztalatom, én nagyobb obikhoz való állványokat cipelek 3-3,5kg-osokat (jól húzza is a vállamat)... de ha kellene választanom ilyet, akkor a helyi fotósboltban tenném. Állítsd fel, rázd meg, teszteld mennyi idő alatt ül el a remegés. Márkát jegyezd meg, kérdezd meg itt is, meg nézz utána a neten. Javaslom a Youtube videokat a pontos típus ismeretében. Csak ezek után vedd meg. Ebben a kategóriában kevés megbízható állvány van, ami stabil.Egyébként sima fej nincs. Mindegyik fej valamilyen funkcióra jó, a hogy azt írták is. Gömb, 3d, panoráma, gimbal, video, stb...
(#3075) colos@@: nem írtad mire kell. Csak 18-55 lesz, semmi több?
-
JackFeryll
őstag
válasz
BigBlackDog #3074 üzenetére
-
JackFeryll
őstag
válasz
BigBlackDog #3072 üzenetére
A gömbfej egy gömbcsuklós fej. Magát a fényképezőgépet mozgatva tudod állítani, hogy álljon és van egy kar amivel megtudod feszíteni. Akkor jó igazán ha nincs idő finoman beállítani a dolgokat hanem sietni kell.
A 3D fejen több kar van és 3 tengely mentén egymástól függetlenül tudod dönteni billenteni a fejet. -
JackFeryll
őstag
válasz
BigBlackDog #3070 üzenetére
Én a legolcsóbb állványt és fejet vettem meg ami szerintem már nem szar és használható terepen is ugyanakkor nem borítja fel egy kis szél.
Egy Cullman Magnesit 525 -öm (nem a monopodos 525M) van egy Giottos MH5001-es 3D fejjel. Szerintem ennél olcsóbban nem lehet normális állványt venni. 15-25 közt számos abszolút használható fej van, szóval fejekből van választék. Gömbfejből meg 20-25ért elég nagy teherbírásút is kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest