- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabo.csabi
tag
válasz
Balinov #6680 üzenetére
Eddigiekből már azt hiszem kiderült, hogy próbálok olyan állványt vásárolni, amellyel a lehető legtöbb helyzetben megállom a helyem; így hát azt kell mondanom, hogy bár nem tervezek makró és termékfotózást de ettől függetlenül fentiek mellett jó lenne a dönthető állvány is viszont ez részemről már vagy pofátlanság lenne vagy tőlem kérnének el érte pofátlanul magas árat ... :-)
Amatőrként nehéz döntést hoznom de muszáj lesz mihamarabb megtennem. Köszönöm az eddigi válaszaitokat!
-
Studi
veterán
válasz
Balinov #6181 üzenetére
A tiédet bármikor rá merném rakni!
Ezek nagyon egy koncepcióra készült állványok, jó konstrukció, masszív. Az anyagminőséget tekintve fordulhatnak elő gondok, de az eddigi tapasztalatokat olvasva nincs különösebb gond velük.
Én hasonlót vettem Benro néven, itthon, kutyadrágán. Az ellenfele egy Manfrotto volt, a boltban kipróbáltam mindkettőt, a Manfi háromszor csípte be a kezem 2 perc alatt. Amúgy ugyanazt tudta.Ami nekem egyedül hiányzik ezekből az állványokból, hogy a középoszlopot vízszintesre nem lehet sajnos fordítani. Az makrózásnál azért érne még egy-két plusz pontot.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Balinov #6181 üzenetére
Ez: [link]. Az allvany a Weifeng, ahogyan ott irtam is. D7000 + Quantaray 70-300-zal probaltam, ahoz gyenge ez az egesz hobelebanc. (Neha a Nikon 1 + 30-110-hez is gyengenek erzem, node ez az en bajom. A gombfejet kifejezetten utalaom, plane azt, ami ehez a WF-hez van, de ahogy latom, ebben az arban minde ilyen.)
(#6179) Dolphine válasza Studi (#6177) üzenetére
Egy fokkal jobb, mint ami most van, de olyan lenne jo, hogy ne kelljen csavarozgatni, csak klikk-klikk... erted! -
jjeahh
nagyúr
válasz
Balinov #5552 üzenetére
Érdekes, pedig nem tűnik rossznak az az állvány, képeken igényesebbnek néz ki mint a sajátom (valszeg a bólintást leszámítva az is). Most nincs nálam nehezebb cucc, de rápróbáltam a mini weifengre a gh2-őt 135mm manuális obival (ekv. 270mm) és egy 60d-t 18-135-el, meg sem moccan egyik sem rajta.
-
hibavissza
veterán
válasz
Balinov #4992 üzenetére
G5-höz szánom. Max. kitobival. Igazából elég lenne az egykilós is, de az is 12 rugó gömbfej nélkül itthon. Egy jóféle babzsák is megtenné, de az sem sokkal kisebb a táskában. Meg azért a gömbfej több szabadságot ad.
Nézegettem a képeimet, hol ez, hol az maradt le, mert nem a komponálással, hanem a gép rögzítésével foglalkoztam. Most valahogy rákattantam az éjszakai talajszintről fotózásra. Lehet, hogy fél év és elmúlik...
-
hibavissza
veterán
válasz
Balinov #4990 üzenetére
Ilyenek vannak. SRL-Zoom gömbfejjel nem jön ki 25 alatt. 445 a font
Top Rated seller. Ha akkora szart árulna képtelenség lenne. Ha a Joby csak triplája lenne itthon (számlával), akkor nem nézegetném az Ebay-t.
Igazából keresem az érveket a Joby mellett. Nekem - totál egyszerű hobbyzásra. Unom már a szenvedést a fűcsomó és kavics a fotóstáskán kombóval küzdelmet.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Balinov #4887 üzenetére
Nekem olyan van mint a második. Itt a zolka féle teszt róla. A talpat érmével kell felhelyezned, meg egyszer ragasztanom kellett a tekerőjét a fejnek. Árához képest azért szerintem egész jó.
Ha gondolod rákeresek van e ott ahol még én rendeltem.
Szerk.: rákerestem, már nem árul... de 29$-ért vettem bő 3 éve
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
Balinov #4446 üzenetére
Olvasd el Zolka tesztjét a kínai Benro koppintásról: [link]
Nekem is ilyen van. Árához képest szerintem elég jó, D90 jó párszor volt rajta. Nagyobb obival kis bólintást érezni, de pl UWA-ra, kitobira teljesen használható.
Szerk.:
Talán a legnagyobb baja hogy kézzel nem lehet a talpcsavart meghúzni.
-
kiskornel
addikt
válasz
Balinov #4439 üzenetére
Nem tudom... szvsz a gyártói kg / kg arány megjósolhatatlan a tinglitangli fejektől. Az 5kg nem valami nagy érték, mint teherbírás.
Egy 3-4kg-os cucchoz néha a 25kg-os fej esetében is észnél kell lenni. Mondjuk volt, hogy elfelejtettem behúzni a fejet, és az egész cuccos előre megindult, lebukott előre. Csattant egyet, mikor a gömbfej protré állásba került, de gyönyörűen megfogta a rendszeremet. Ja és mindezt károsodás nélkül.
Szerintem vegyél egy 6kg-os Manfi fejet, ha kell, használtan, aztán felejtsd el azt, hogy meghúzás után bukik valamerre. Közben / előtte lehet bukás, mert mint írtam korábban, a "tartom, ráengedem a súlyt" esés normális lehet (és az nem is biztos, hogy a fej hibája).
Ha meg már ilyen kitudja-milyen-cuccot tervezel megvenni, akkor tervezd túl. Legyen 10kg-os, és akkor elégedett lehetsz vele. Az már csak megfog mindenhol <2kg súlyt.
Ha meg megveszed ezt a "kitudjamit", és esetleg nem válik be, akkor mindenki mondhatja majd, "na basszus egy < 9K HUF fejtől ugyan már mit vársz?".
Na meg az sem mindegy, hogy meddig tart. Mondaná az ember, hogy 2 évente veszek egyet, de ez nem így lesz. Mikor lazul kicsit a cucc, akkor is szenvedsz vele még egy jó ideig, és csak a végén mondasz le róla.
Szerintem a bóvlikkal való bevásárlás a legdrágább dolog. Ezzel nem azt mondtam, hogy ez bóvli, csak ennyi pénzért nem sokat várhatsz el. Hahó, ez a fényképezőgép ágazat. Itt minden drága, ami használható is...
-
belovary
senior tag
válasz
Balinov #3884 üzenetére
Igen, én is onnan fogom rendelni, csak nem tudom, hogy mit.
Megnézem a tiédet, és sejtettem, hogy kb onnan indul, csak nem akartam hülyeséget írni. Pl Scott könyvében is egy 22e Ft állványt említ ha nem ebből élsz, igaz, ne ma írta a könyvet.
Bár az is igaz,ami jelenleg nekem van, lehet még a legalja kategória is jobb.
-
Andrew31
senior tag
-
Schuby
aktív tag
válasz
Balinov #3563 üzenetére
Kaptam ingyen egy Sony háromlábút. Sajnos nincs meg a gyorscseretalp hozzá. Hol kaphatok én olyat, vagy nagy feladat faragni egy belevalót? Csavart esetleg lehet külön kapni? Erre valami 5let? Vagy esetleg melyik cég terméke jó bele? bocsi, nem válasz akart lenni csak félrenyomtam
-
r0by
addikt
válasz
Balinov #3379 üzenetére
Igen, próbálgattam egy keveset.
Azt néztem meg első sorban, hogy a csavar stabilan tart-e. Teljesen ok, bár az én gépemnek nem lenne akadály, ha hoszabb lenne. De lehet, hogy más gépnél meg gond lenne.
Asztalon próbálgattam állítgatni. Mivel nincs rajta vízszintező ezért csak szemre lehet beállítani. Dehát ez eddig is volt.. De ugye mivel nem fixek a lábak, így azért kicsit nezebb az ember dolga. De szerintem kis gyakorlással kézre fog állni.
Egyébként egy kicsit szélesedő terpesszel jól állt az asztalon.
Nem tudom, hogy ilyen választ vártál-e? Vagy próbáljak ki mást rajta. -
r0by
addikt
válasz
Balinov #3369 üzenetére
A cuccost még munkábajövet előtt vettem fel. Sajnos majd csak este tudom tesztelgetni, most nyomni kell(ene) a melót.
De egyébként próbálgattam formázgatni. Erőt kell kifejteni ahoz, hogy a tagokat el tudd fordítani egymástól, szóval valószínűleg szépen fogja tartani a gépet. -
mcgoat
aktív tag
válasz
Balinov #2984 üzenetére
Igen, de a szemkagyló helyére rakhatsz elektromost
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Balinov #2854 üzenetére
a fej SBH-100 típusnéven fut, lehet külön venni, nekem is ilyen van, nagyon jó (azt hiszem 10kg a teherbírása). Külön lehet oldani a függőleges tengely körül, nem billen el a gömb, ha panorámázni akarsz. 2 libella, 2 cseretalp jár hozzá.
Lábból nekem kisebb van, az nem dönthető ki oldalra, meg a teherbírása is kisebb, de a D3100-am stabilan megtartja. A gumituskóból kihajtható tüskék nagyon praktikusak. Nem egy olasz manufaktúra termékei, de szerintem ár-érték arányban nagyon jó cuccok, sok praktikus részlettel. -
kiskornel
addikt
válasz
Balinov #2777 üzenetére
Innen látszik, hogy műanyag a cseretalp. Rajt van a fröccsöntő szerszámok kilökője (a négy sarkában a kör alakú mélyedés).
Műanyagot 2kg súlyra már ne. Egy idő után sajnos elkopik. A csavarnál elég kritikus.
Azért ahogy nézem a gyorscsati rész az fém. Pár évet kiszolgál 1-1,5kg felszerelés mellett.(#2776) cattus: ezen a gömbfejen nincs vízmérték
. Ahhoz min a 7002-621 kell legalább (a hátsó 3 számjegy jelenti a gyorscsati részt ebben a katalógusban)
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Balinov #2751 üzenetére
Köszi, az már fenn van. Betöltöttem a RAW-ot, nem ismeri fel az objektívemet, (a többi program igen) nagyjából korrigáltam a torzításokat, de valami olyan mosott és színtelen képe volt azzal a programmal, hogy órákig tart elérnem a megfelelő színeket. Az Olympus Masterrel ilyen gondok nincsenek, egyedül azt sajnálom, hogy nem lehet benne képrészleteket külön külön kezelni, ergo amikor élesítek a kék eget ne élesítse, mert előjönnek a kis "szemcsék".
Idő kérdése, majd találok valami jó programot és megtanulom jól használni is, ebben én vagyok a hibás, még új vagyok. (Idáig többnyire jpg-ben fotóztam csak)
-
szeva000
addikt
-
szeva000
addikt
válasz
Balinov #2467 üzenetére
persze,ha rámegy,menet stimmel,akkor ennyi.
De nem D90-ed van???(most hirtelen úgy rémlik)...Én néha használom a d10-es menüt(exposure delay)
esti fotónál néha nagyon jó.
nappal is jó,ha van idő várni
Báár én nem vagyok bizta abban,hogy maga az állvány is nagyon erős,ha bemozdul egy 18-105-el. -
bazsimano
őstag
válasz
Balinov #2308 üzenetére
koszi a valaszt!
igen pont arra gondoltam, most meg csak egy sima kompakt kis canonnal hasznalnam, de tervbe van veve egy DSLR-es gep...
neztem hogy a 260son nincsen vezmertek...a primaxon van...elsore 10 ev gari van...hm...valoszinu akkor az lesz, hogy megnezegetem megfogdosom allitgatom amennyire engedik a boltba es utana dontok valamelyik mellett..
ha addig van meg velememny pro es kontrak azokat szivesen elolvasom...foleg ha valaki mar hasznalta is oket
Balinov megint koszi a valaszt!
b. -
Novics
senior tag
válasz
Balinov #2272 üzenetére
Lehet, hogy nem lesz belőle semmi, mert nagy boldogan kiválasztottam, hogy akkor Magyarországra kéne postázni, erre jött a hibaüzenet. Pedig megnéztem a shipping policie-jét, és ott volt Mo, mint támogatott ország. Mondjuk nem nagyon - illetve még soha - nem vásároltam az amazonoktól, szóval nem tudom pontosan hogyan is működik ez az egész. Ha mondjuk a srác nem hajlandó elpostázni az állványt, akkor nem kicsit leszek meglőve.
$92 vs $159, nem mindegy.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Balinov #2228 üzenetére
igen, ettol tartok en is.
manfrotto 190-et is neztem de a hozzaertok nem ajanljak mert nem csavaros a laba.
de ehhez a kombohoz - visszaolvasva a fel topicot - szerintem is a felsoroltak a minimum kovetelmenyek.es ez azt jelenti hogy nekem is.
D90, portremarkolat, 17-50, fix 35, esetleg a vaku.
-
kiskornel
addikt
válasz
Balinov #2221 üzenetére
Én nem kedvelem a pattintós-t. Mint írtam a monopodom (ami viszont Manfrotto) ilyennel van ellátva. Klafa, meg valószínű tartós is, bár amennyit én monopodot használok, egy életen át ki fog tartani. Viszont 3lábút sokat küzdtetem, és annál én előnyösebbnek tartom a csavarós lábrögzítőt. Bár az meg nagy hidegben (-8-10C°) hajlamos lefagyni, különösen ha patakba rakod az állványt fényképezéskor (most felteszitek a kérdést, ki az a hülye, aki patakban áztatja az állványát, de a hó is ugyanúgy benedvesíti az állvány lábait).Van még1 előnye annak, hogy márkás állványt vesz valaki, és ezt senki nem említette eddig. Ha eltörik egy cucca, csak elő kell vennie a katalógust, beütni a Googleba, és már hozza is a futár a cserealkatrészt. Mondom alkatrészt, mert robbantott ábrán kóddal van ábrázolva minden apro mütyűr...
-
válasz
Balinov #2045 üzenetére
Szia,
Szerintem anyagra jó, és tartós minőséget ad, ez nem a belépő fröccsöntött kategória (Carbon Fibre tubes with aluminium column and castings).
Nekem ami nem tetszik benne, hogy videófejes és nem gömbfejes, de ez megszokás/felhasználás kérdése. Manfrottóéknál a 3,5kg terhelés az valós terhelést jelent, ezt el is bírja, máshol osztani kell ezen értékeket, mert csak marketing hazugság, tehát az 55-200-ad biztosan elbírja.
Alapvetően ennyiért alut kapsz, mint pl:[link]
De még ez is egy meglehetősen jó vétel szerintem.
Amit meg kell gondolnod, hogy a szénszálas, csak 142 cm magasságig állítható, átlagban elég, de vannak esetek, mikor nem.
Viszont!
A lényege még, hogy ezt a szénszálasat picire össze tudod csukni, és iszonyatosan könnyű, ami fontos szempont (~1kg-val könnyebb mint az alu)!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Linux haladóknak
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - GYÁRI GARI
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest