Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
de, csak nanomax 260-on nem lehet megforditani a kozeposzlopot. en amugy sem makrozom allvannyal. ha minden egyes rovarnal amit meglatok megprobalnam felallitani az allvanyt...
sokat kozuluk amugy is megzavarok es odebballnak...felszerelt/beallitott allvannyal a kezemben sem szeretnek setalgatni. vakusoftbox nekem kenyelmesebb makrora.
-
m3ss
veterán
válasz
albert8 #3819 üzenetére
nekem ilyen van, igaz gombfejjel. relative kicsi, mobil. ennyiert ingyen van. itt nem szoktak szeretni de en csipem
1.5 kilos cuccot siman elbir. baromi nagy szelben is jo volt nekem, dunaba is siman belerakom. labai allithatok minden fele. itt pl 2 labbal vizben volt, hatso lab meg koveken, majdnem parhuzamosan a vizzel.
ha makrora kell akkor ne ilyet, min. magassag miatt talajszinten nem hasznalhato. de targyfotozni vagy tajkepezni sztem tokeletes...ha nem esik le rola a gepem soha"Nekem a 167 centi magas Induro AT213 olyannyira elég magas, hogy ha markolattal teszem rá a gépet (D90), nem tudom teljesen kihúzva használni (195 centi vagyok)."
en is ezzel szamoltam amikor allvanyt vette,..de altalaban nem a sajat magassagodhoz fogod allitani az allvanyt, bar televel lehet...de tajkepeknel epp amit a kompo megkovetel. ami legritkabb esetben lesz pont szemmagassagban
raadasul en targyfotoknal is gornyedek, nem eleg magas az asztal.. -
m3ss
veterán
válasz
BigBlackDog #3556 üzenetére
annyi ido alatt nem tudtam megallapitani melyik a jobb
talan nekem a gombfejes megoldas jobban tetszik. meglazitom a kart rajta es nyugodtan komponalok, arra forgatom/dontom a gepet amerre akarom. aztan meghuzom ahol tetszik.
-
m3ss
veterán
válasz
BigBlackDog #3552 üzenetére
egyedul a precizitasra tudok valaszolni, tobbirol fogalmam sincs.
etelfotoknal tokeletes, elsore beallitom amilyen pontosan csak akarom. ebbol kovetkezoleg tajkepeknel is persze1:1 korul mar azert kicsit nehezebb, de ott mar ugye mm-eket allitasz. de oszinten szolva 1 kezemen meg tudom szamolni hanyszor hasznaltam 1:1 korul, es nem volt vele kulonosebb gondom. esetleg utanaallitottam...elmozdulni nem mozdul el, 2:1-es kepen is egyes kepek kozott a fokuszgyurut is tekergettem...(d90, sigma 105, vaku, softbox ennel nehezebbet nem szoktam rarakni)
par hozzaszolassal lentebb meg postoltam szeles korulmenyekrol is kepet...nekem ennel precizebb fej/jobb allvany akkor kellene ha egesz nap a national geographicnek makroznek
vagy ha valami oriasi telet raknek ra. vagy esetleg akkor ha majd szettorik, lehullik rola a gepem. majd szolok ha megtortenik
amugy is makro meg allvany...nem tudom. persze 5:1-hez lehet nem art de 1:1-ig total felesleges sztem. mire eloveszed a tokbol, rarakod a gepet, beallitod a labat legtobb rovar elmegy. inkabb vaku+iso jatszik nalam rovaroknal. gombak, cseppek ilyesmik altalaban foldkozelben vannak, szinten nem kell. esetleg viraghoz jo lenne amit nem akarsz bevakuzni, de azt meg ugy is nyitva lovom oda meg azert nem kell
szoval en nem nagyon makrozok vele, etelfotok, nd szuros tajkepek es kb ennyi.de bemesz, megnezed es kiderul. en kibontattam extremedigitalban 3d fejjel meg gombfejjel is...
-
m3ss
veterán
válasz
BigBlackDog #3547 üzenetére
nanomax 260? nekem ilyen van gombfejjel. tajfotozni tokeletes, makronal azert nem olyan preciz. bar azert 2:1 korul is sikerult stackelni vele.
viszont minimum magassaga nem tudom mennyi igy fejbol, de biztos van vagy 30-40 cm...foldkozeli dolgokhoz nem jo. amugy nem ertek az allvanyokhoz, lehet van ennyiert mas alternativa is, majd a tobbiek megmondjak... -
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #3518 üzenetére
valojaban el sem olvastam a hozzaszolasokat, csak ugy meglattam a topicot es irtam mar egyet
szoval nem konkretan ezekre reagaltam, csak gondoltam megirom hogy nekem teljesen jol bevalt, konnyu is, mobilis.
amugy miert ne raknam le sziklak koze? gumitalp, olyan iranyba forditom a labat ahogy szeretnem...ha ilyen szelben nem borult fel, sosem fog -
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #3511 üzenetére
nincs kicsit tullihegve ez az allvanystabilitas/nagy szel dolog?
en nem olyan reg horvatorszagban probalgattam a nanomaxot, olyan erovel fujt a bura, hogy menni, megallni nem tudtam egyenesen. itthon soha nincs hasonlo se. sot en meg talan nem is voltam ilyen eros szelben.itt nagyjabol latni, hogy mekkora szel volt, az a bokor nem igy allna normalis esetben...es nem is volt kicsi. ilyen eles kepet sikerult lonom 1/80-on, 10mm-en, kezbol
felallitottam az allvanyt is, lottem par nd szuros kepet, ez pl 30 sec, ilyen lett. es nem ez az egy lett eles, hanem az osszes. persze lehet ennyire hosszu zaridonel kevesbe problemas mintha rovidebb lenne? (kozben megneztem, lottem 1/13-as kepeket is, azok is tokeletesen elesek)
de mondom meg1x olyan szel volt, hogy nyakamba raktam a pantot azert amikor allvanyon volt a kamera, el ne repuljon veletlen. es volt 1-2 expo amit ujra kellett kezdenem mert nem tudtam ugy allni egyenesen, hogy ne rantsam meg a pantot, mert fel metereket dolongeltem jobbra-balra -
m3ss
veterán
válasz
Andrew31 #3302 üzenetére
csak hogy legyen vmi ellenvelemeny is, en gombfejes nanomax 260-at vettem kb fele ennyiert, nekem bejon. magasra kihuzhato, minimum magassag sem rossz. allithatoak a labak minden fele, gumi, tuske. volt mar sziklakon, hullamokban, patakban, nagy szelben es a vilagon semmi bajon nem volt vele, igaz en 1kg-ot se rakok ra. nem halalpontos a gombfej de 2:1-nel is siman be lehet allitani meg..kiderul mennyire lesz tartos.
raadasul konnyu, ami nekem nagy elony viszem is sokszor ujabban... -
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #3171 üzenetére
nem makrora/stackre kell. itthon etelfotozgatni (de erre a mostani vacak is jo) meg inkabb utazasra, nyaralasra, tajkepezni. es ott nem akarok nehezet/nagyot cipelni.
viszont ilyen utazo allvanyt sem szeretnek, ami 80cm kihuzva...
(#3170) JackFeryll en ertem hogy szarok, de te valszeg a 3d fejre is ezt mondanad...azt probaltad esetleg? nem igazan erdekel mennyire preciz, mostaninak is nagy holtjateka van de beallitom fel perc alatt, birja el portre modban a cuccot es kesz, ne essen le rola a gep, es ne legyen 2-3kg
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
meg akartam nezni a boltban, de nem volt raktaron...neztem vmi komoly vanguardot legyen legalabb mihez hasonlitani, talan 263 volt, dontheto kozeposzloppal, durva nagyon, magas, massziv. de hat akkora meg olyan nehez hogy nekem biztos nem kell ilyen, nem akarok ekkorat cipelni mindenhova...itthonra jo lennenekem vmi konnyu, mobil, kisebb allvany kell.
cullmann 260 ahogy latom egesz magasra emelheto, egesz alacsonyra sullyesztheto, meg a fej is cserelheto rajta...edigitalban ugy latom van gombfejes, meg panoramafejes is. melyik kell nekem fotozni? gombfej?
edigitalban ki lehet probalni a cuccokat? -
m3ss
veterán
nanomax 260-at hasznalt vki? latom van ebbol tobb verzio is, ti is beszelgettetek itt a csereltalprol...mire jutottatok?
mas alternativa hasonlo arban? -
m3ss
veterán
(#3055) cOxeR csak foto. ertem az okokat, meg hogy miert nem sporolnal rajta, de ez a manfrotto meg netto aron is huzos, gondolkodok rajta, de vhogy nem akarok ennyiert allvanyt venni...
amit linkeltem az amugy csak nem olyan gagyi. karimanak van ilyen amugy, o meg van vele elegedve. persze biztos nem egy manfrotto de erosen gondolkodok azon...biztos nem felnek rarakni a cuccot a mostani allvanyaim utan(#3059) Santiagain hat ilyet en is szeretnek 30-ert venni. adok erte 33-at, mit szolsz?
-
m3ss
veterán
esetleg par konkret tipus? most gorgettem lefele, latom kiskornel ajanlott itt ezt-azt, csak en nem igen talalok hasznaltan allvanyokat, fejeket...lehet rossz helyen keresgelek.
"Valamint az anyaghasználat nem mindegy... nekem 3-4 hónap alatt elpattant a cullman műanyag feje..."
hatja, gondolom..nekem is elpattant a 3e ft-os allvanyom fejemost egy ofotert, made in japan allvanyt hasznalok, kb 20-30 eves lehet
az a baj hogy portre modban hasznalhatatlan kb, palcika labak, meg hat nem allithato tul precizen ugye...viszont nem vagyok hajlando (kozel) annyiert allvanyt venni, mint amennyiert a kameramat vettem, ez nalam ilyen elvi kerdes
meg nehezek is ezek a komoly allvanyok...tenyleg kb evente 1-2 nyaralason hasznalnam, nem erzem szukseget hogy vmi nagyon komoly allvanyt vegyek ilyen celra. 1kg-ot fogok rarakni kb. ugyanakkor persze ketszer sem szeretnek vasarolni
ha vki vasarolt mostanaban 20-30 kornyeken allvanyt nyugodtan ossza meg a tapasztalatokat, tipus stb... -
m3ss
veterán
milyel allvanyt ajanlotok? fo szempont lenne hogy relative konnyu legyen es ne legyen tul hosszu (osszecsukva). foleg nyaralason, kirandulason hasznalom es nem akarok feleslegesen cipekedni...20-30-nal tobbet se akarok nagyon rakolteni...foleg tajkepezesre hasznalnam nem tul nehez felszerelessel, meg etelfotok.
gondolkodtam egy ilyen nanomax 260-on is...esetleg ilyesmi? ez 100 usd kb szallitassal egyutt. -
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #2929 üzenetére
hmm ez tetszik nekem is. allvanyt nem csinal uez a ceg joarasitva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M15 - i7 I 16GB I 500SSD I 15,4" Retina I Radeon R9 M370x I Cam I Gar
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged