- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
papaya
senior tag
Köszi mindenkinek.
Igen, a slider eléggé gázos kérdés, nekem is egy 80-as sliderem van viszont ez viszonylag könnyű (1,5 kg.)
A mostani Velbon tripodomnak, 1/4-es a csatlakozási pontja ,így nem tudtam stabilan rátekerni a sínt, azaz ráment, de szétcsesztem vele a foglalatot :/ (Hál ég, van rajta 3/8 csat. is mellette). Ezért is kellene vmi stabilabb állvány.
Viszont most a cégnek akinek egy image filmet csinálok, a forgatási napján nagyon elegem lett abból, hogy nem tudtam gyorsan, egyszerűen beállítani, és stabillá tenni a tripodot. Igaz, eléggé futkosósra sikerült a nap, mert 5 különböző helyszínen voltunk bent, kint, közben napsütésben, esőben. Na emiatt is keresek egy viszonylag könnyen felállítható verziót.Most a Manfrottonak van egy új verziójú állványa 2,5 kg önsúly mellett 9kg teherbírást ígér, és ennek külföldi oldalakon dicsérik a stabilitását:
A fejnél is gondban vagyok, mert eddig a monopodomon az 501-es fej volt, de annyira nem jött be.
Gondolom sehol sem lehet ezeket kipróbálni ?
-
Schuby
aktív tag
nekem nincs ennél nehezebb cuccom, vakut nagyon ritkán használok, leginkább ilyen út közbeni virág vagy makro képhez tervezem, semmi professzionális felhasználás.azt hiszem először megveszem az állványt aztán ha szükségét érzem veszek rá egy gömbfejet. Egyetlen kétségem hogy rövidnek tünnek a lábai. tegnap néztem a saturnba valami névtelen darabot annak jóval hosszabb lábai voltak, ami tetszett.Mondjuk ez volt benne az egyetlen ami megfogott
-
JohnyBlue
addikt
Számomra viszont az nagyon érdekes, hogy a talpak méretével arányosan nő vagy csökken a terhelhetőség
Fizika....Ahh mintha apósomat hallanám
Ez csak azért furcsa mert a többi gyártó adatlapjain nincsen változás
PÜ
-
kiskornel
addikt
HURRÁ! Megjött a 90cm-es manfi bélelt állvány tatyó. Jeesz.
Akkor mégiscsak van élet manfi fronton.
Tatyó meg nagyon baró! Sztem 3 állvány egyszerre belefér. Majd meglátom mennyire lesz kényelmes. Persze made in csájna... (itt azért megjegyezném, hogy jó minőségű textilárut tudnak gyártani már
)
A legjobb az, hogy ez volt 12800Ft-ért. Nem sokkal rendelés után felment az ára.
Szóval Tripont ultra csillagos 5-ös!! Kaptam még 2 szaloncukrot, és számla is volt.
-
kiskornel
addikt
"Nincs ezzel a márkával sem baj, csak nem biztos, hogy ez a szegmens a cél.... hanem a hobby fotósok, hobby felszereléssel." - ezt már korábban leírtam: [link]
Amúgy honnan fogod tudni, hogy a sirui web oldalát nézegetve, az éppen aktuális terméknél éppen melyik kg-mal számonak?
Aki ide jön kérdezni, azon emberek fele nem ért hozzá. Azokat átcseszik a könnyű állványoknál megadott magas kg értékekkel. Még valaki azt hiheti, hogy azok valósak. Adott esetben baleset is lehet belőle... akár... Különösen azoknál, akik épp most vettek vázat obit, és nullára redukálták a pénztárcájukat, majd jönnek tanácsot kérni, hogy 10-20k-ért mit vegyenek. Szvsz esetben max 1,5kg-ra taksálom az említett állvány teherbírását (legalábbis épp ésszel ez a max) -
kiskornel
addikt
"A valami drága, ettől még nem egyenlő a jóval..." - szegről végről ez igaz, de ami jobb, az általában többe kerül.
Ugye a szolgáltatás, a minőség, a teherbírás, és a márkanév közt kell valahogy az egyensúlyt megtalálni. Ami kilóg a sorból, és túl szép, hogy igaz legyen, tehát nem az.
A márkanév, mint felárat sokan fikázzák, mondván, hogy az semmit nem ad hozzá. Pedig garantálja azt, hogy sokkal kisebb esélyed van rá, hogy elégedetlen vevő leszel, mert nem tudja azt, ami a leírásában szerepel. És a kézzel nem fogható extra szolgáltatások. Pl. az állványok minden darabja külön-külön is megvásárolható. Az utolsó kis csavarig.Bár nem ismerek olyat, aki Manfrotto-t gariztatott, szerintem nagyvonalubban állnak hozzá a dolgokhoz, nem akarják rontani a márkanév megítélését, de ez utóbbi csak találgatás részemről.
130k az már feláras, Ferrari feeling... próbáltál már Gitzo állványt? Nagyon teték. Aki mindig állványról fényképez minden képet, azoknak ideális. Mondjuk ott már nem kapsz nagyobb esélyt, hogy elkészítsd a fotót, de válogatott alapanyagok, karbonszálas, sokkréteges cuccok, kipróbált, letisztult életre való tervezés, kevés szolgáltatás, de szuperiör minőség, ami nem ilyed meg semmilyen tereptől. Ugyanakkor akkora pro eszköz, hogy kicseszik belőle a multifunkciókat. Tehát csak pár dologra jó, viszont arra DAS IDEAL. Ez azoknak jó, akik profik, és a képre lebontott hozzáadott érték megfizethető tud lenni. Vagy olyan körökben mozog, ahol ezek egyszerűen kellenek a státsz szimbóluma miatt. Nyilván az erdő közepén felesleges fittizni az arra járó túristáknak, hogy "figyi. Ez Gitzo. Csorogjon a nyálad kisfiú"Bár most van két pro alu állványom, két fej, 3 cseretalp. A 7-8 év alatt összeszedtem... ha most összeadom az árukat, és osztok szorzok, akkor abból egy fej, és egy ilyen szuper cucc kitellne.
Szvsz az elején simán vehettem volna egy ilyet.
És most kellene venni egy lájtvéjt, ami használható, hogy ne húzza annyira a vállamat.
-
kiskornel
addikt
Fényképező állvány mindig remeg... olyan, hogy nem, olyan nem létezik. A kérdés az, hogy mennyi idő alatt ül el a remegés, illetve, hogy a gyutáv/expo idő miatt mennyire látszik.
1db fényképező állvánnyal szerintem ezt nem tartod meg remegésmentesen, vehetsz akár 100k-ért is.Video állványok terén meg nincs tapasztalatom. De ekkora erőkarok esetében über burtál állvány kell, amihez nem értek... és akkor még ott a fej kérdése. Ez így kapásból egy 250k Huf költségvetés... és még így is alaposan körbe kell nézni.
Fontos megjegyzés: SZERINTEM!!!!
Sok cseresznyét...
-
Graphy
aktív tag
Igen tudom, sajnos igazad van, ez igaz a fotózásra is.
Attól mert van fényképezőgéped, még nem vagy jó fényképész.Nem akartam rögtön kész linkekkel indulni, mert kíváncsi voltam a véleményekre is.
Akkor az lesz a legjobb megoldás, ha pár napra bérel ott slidert, aztán meglátjuk, hogy mennyire válik be, mennyire lesz kedve utána is ezzel próbálkozni, mert ez nem ad rögtön 100%-os eredményt.
Hosszú tanulási folyamat lesz, a slider használata, aztán az utómunka.
Köszönöm a segítséged, már ezzel is előrébb vagyunk.
A könnyű és hordozható állványra van ötleted? Utazáshoz kellene, minél kisebb és könnyebb legyen, ez a cél. A Manfrottonak az állványát linkeltem be korábban...a marketing videó ütős nagyon.
Manfrottot legalább ismerem, évek óta azt használom én is....sose legyen rosszabb állványom.
-
Graphy
aktív tag
Minőségi, pofi bútorokat gyárt, és ezeket szeretné bemutatni videóval is, nem csak képekkel. A skater dolly nem lenne jó, mert vannak alacsonyabb és magasabb bútor elemek, ezért kellene az állítható állvány, mert nem a padlón szeretné gurítani a gépet.
Ha 2 állványt használ, akkor a slider "megdönthető"? Azaz pl 2 különböző magasságra állítom a 2 állványt, akkor a slider rögzíthető rajta? Ha igen, akkor ide a 2 állványhoz is kell gömbfej.
Sliderből ezt néztem, de nem ismerem a típust.Esetleg állványt sliderrel lehet valahol bérelni? Mert vétel előtt akár tesztelhető is lenne, hogy mit lenne érdemes megvenni.
-
Graphy
aktív tag
A mit szeretne kérdésedre a válasz, hogy olcsón megúszni.
Persze csak vicceltem, igazából nem tudja még ő sem, csak felmerült ez az igény, hogy milyen jó lenne, ha... (az igény pedig: beltéri használatra, az elkészült bútorok bemutatásához videó készítés)
A slideres, videós dolgokhoz én nem értek, ezért is kérem a tanácsotokat, hogy segítsek neki.
Az igényeket írtam le, és hogy mire lenne használva. Mindent most szeretne megvenni, állványt és a slidert is.
Tudom, hogy nem egyszerű a témakör, ezért is bátorkodtam itt feltenni mivel a videózás távol áll tőlem nem tudok neki ebben segíteni.
A legjobb az lenne persze, ha a "kis" utazó állvány elegendő lenne mind a 2 feladat megvalósítására, de ez tudom, hogy lehetetlen.
Annyit láttam, hogy vannak 60 és 120 cm közötti sliderek 4-6kg között. Tehát ha 1 állványra helyezem, akkor is alsóhangon legalább 8-10 kg-ot kellene elbírni az állványnak...de ez még akkor sem ilyen egyszerű.,,mert ott van még az erőkar. -
kiskornel
addikt
És tudod miért? (nem hiv. forrás) Mert a hivatalos márkaképviselet likvidítása akadozik, sok a kintlévősége... így nem folyamastos az ellátás. Ha meg megkerüli valaki, külföldről, akkor ugrott az MO ellátási lánc garija...
Ebay lesz belőle. Előbb-utóbb kiváltom én is azt a paypalt
-
kiskornel
addikt
"Erre jó" - igen, ezen a csajon tényleg jól mutat.
(#3169) m3ss: amire te szeretnéd használni, ahhoz egy árkategóriával feljebb kellene nézelődnöd. Vagy maradsz ebben az árkategóriában, de akkor meg kell oldanod, hogy TÁVIRÁNYÍTÁSSAL léptess fókuszt. Macro stack esetén könnyen elmozdul a képkivágás, még dupla ekkora ár mellett is.
Sínnel az a baj, hogy változtatja a váz + obi súlypontját.
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
meg akartam nezni a boltban, de nem volt raktaron...neztem vmi komoly vanguardot legyen legalabb mihez hasonlitani, talan 263 volt, dontheto kozeposzloppal, durva nagyon, magas, massziv. de hat akkora meg olyan nehez hogy nekem biztos nem kell ilyen, nem akarok ekkorat cipelni mindenhova...itthonra jo lennenekem vmi konnyu, mobil, kisebb allvany kell.
cullmann 260 ahogy latom egesz magasra emelheto, egesz alacsonyra sullyesztheto, meg a fej is cserelheto rajta...edigitalban ugy latom van gombfejes, meg panoramafejes is. melyik kell nekem fotozni? gombfej?
edigitalban ki lehet probalni a cuccokat? -
m3ss
veterán
esetleg par konkret tipus? most gorgettem lefele, latom kiskornel ajanlott itt ezt-azt, csak en nem igen talalok hasznaltan allvanyokat, fejeket...lehet rossz helyen keresgelek.
"Valamint az anyaghasználat nem mindegy... nekem 3-4 hónap alatt elpattant a cullman műanyag feje..."
hatja, gondolom..nekem is elpattant a 3e ft-os allvanyom fejemost egy ofotert, made in japan allvanyt hasznalok, kb 20-30 eves lehet
az a baj hogy portre modban hasznalhatatlan kb, palcika labak, meg hat nem allithato tul precizen ugye...viszont nem vagyok hajlando (kozel) annyiert allvanyt venni, mint amennyiert a kameramat vettem, ez nalam ilyen elvi kerdes
meg nehezek is ezek a komoly allvanyok...tenyleg kb evente 1-2 nyaralason hasznalnam, nem erzem szukseget hogy vmi nagyon komoly allvanyt vegyek ilyen celra. 1kg-ot fogok rarakni kb. ugyanakkor persze ketszer sem szeretnek vasarolni
ha vki vasarolt mostanaban 20-30 kornyeken allvanyt nyugodtan ossza meg a tapasztalatokat, tipus stb... -
AT.
tag
Árban azért a kettő között van némi különbség
Egy kicsit még most is értetlenkedek, a 2 fej súlyában is van 1kg különbség
És a gyári adat szerint, a nehezebb(ami drágább is) bír kevesebbet.
Melyik lehet jobb a kettő közül?
Felhasználási terület elég vegyes:
-család
-túrázás
-motorsport versenyekEzeken kívül esetleg vmi 5let ami még szóba jöhet?
Esetleg mostanában vmi best buy?Vagy tudtok ajánlani vmi bolton Pesten, ahová be tudok menni körülnézni, van raktárkészlet is?
Köszönöm!
-
gab.m
senior tag
A Benro kivételével ismerősek természetesen ezek a márkák. Vanguard esetleg?
Tényleg zéró tapasztalatom van állvány témában, ezért is zargatlak titeket, hogy ki milyen konkrét állványt ajánlana, mert nekiálltam keresni, de csak 100 és 100 félét találtam... Úgy meg nem egyszerű kitalálni, hogy melyik is az igazán jó.
Sima gömbfejes megteszi, itthon-külföld kérdés passz. Ha kintről jelentősen olcsóbb, akkor is csak EU-n belülről venném, hogy ne legyen áfa/vám. -
TayRol
nagyúr
értem. tegyuk fel hogy 60k-t rááldozok az állvanyra. persze akkor mar a kesobbiekben a makrozáshoz is szeretnem hasznalni.
szeva000-nak van ha jol emlekszem 1300-621C fej es hozza MT9361-es állvany. ez most 65k. nekem az a gondom ezek utan hogy kb. 3,5 kilo pluszt kell cipelnem. ennyi penzbol ennel konnyeb kombot ki lehet hozni? legalabb egy 12 kilos fejjel es csavaros labakkal.
-
Kifutottam a szerkesztésből...
Alapvetően ha jól méretezed a fejet, akkor megfelelő szorítási beállítással a gépet el tudod forgatni és amennyiben a kívánt helyen elengeded, úgy marad... nem kezd el lassan elmozdulni. Amennyiben nem marad ott, és rá kell szorítanod, akkor kevés...
Viszont mivel minden gyártó más más számolással adja meg ezeket a teherbírásokat, ezért nem mindig lehet ebben maximálisan bízni... nem mindegy, hogy derékszögben mérnek terhelést, vagy kisebb szögre számolják.(#2221) Balinov
Én a csavaros mellett teszem le a voksom, a patentos macerásabb, de szerintem itt a minőségi kivitelezés megint ami döntő... van szénszálas állvány patentos megoldással. Ez kb. olyan mint a cipzár és a gombolós slicc.Az én állványomat a jelenlegi árhoz képest 12k val olcsóbban vettem... mint most tudnám, nettó árakat összevetve...
-
Balinov
titán
az nem kifejezes, hogy kuzdok egy ideje. ugy 3-4 honapja legalabb. 1-etol rohadt sok idom lesz megjobban utanaolvasni, meg felhajtani, hol kell megvenni. Valszeg angol amazon lesz, ott vannak a legjobb arak. Vagy eszakirek. Koszi egyebkent mindenkinek, Neked kulonosen, az eddigi segitseget.
1 kerdes igy gyorsban: labrozgites: a "csavaros" megoldas a jobb, vagy a patentos? pl. a Manfrotto 055/057 szeriajanak is ilyen pattintos a labrogzitese.
-
-
kiskornel
addikt
Úgy látom nem értjük egymást. Majd küldök 1 képet, és rájössz, mit értettem alatta.
Azt meg senki nem ajánlja, hogy állvánnyal együtt cipeld a gépet. Ha 10m kell arrébb tenni, akkor ez nem téma, de hogy vállon összecsukva több száz métereket terepen... Ezt max videoállványos videókameráknál szokták megcsinálni, méghozzá a profiknál (de ott csak az állvány 100e-nél kezdődik, és a kamerák is terepre valók).
-
Egy picit sikerült használnom egyből ma este, és csak jó tapasztalataim vannak az állvánnyal kapcsolatban. Nagyon masszív a félépítése, beállítása meglehetősen egyszerű, és kézenfekvőek a rögzítő pöckök, tekerők. Váz + 70-200 f4l + 580EX, és minden nehézség nélkül tartja a helyét (gép talpán rögzítve, nem állványgyűrűvel), semminemű instabilságot nem tapasztaltam. A hozzá adott táska talán egy kicsit alul van méretezve, de anyaga jó és állítható a vállpántja. Az állvány súlya, 1-2 óra séta után sem volt különösebben problémás, igaz, a fotózási célhoz kocsival mentem...teljesen meg vagyok elégedve, úgy érzem, hogy sok hasznát fogom venni, és sok szenvedést megspórolok a könnyed állíthatóságával, másnak is ajánlom.
-
kiskornel
addikt
Ezzel meg leszel elégedve. Kicsit nagy lesz a súlya, de minden más OK lesz. Én egy kicsit nagyobb gömbfejet használok, de nekem nagyobb obijaim vannak. A 100-400-ast is megfogja rendesen, 2sec alatt elül a rázkódása.
A 4 szekció már nekem kicsit sok, de biztos azt is meg lehet szokni. Ha elég a magassága, akkor ez egy nem rossz választás (szerintem!)
Hordtáskát gondolom kapsz hozzá. -
D4rkm4n
őstag
Ha ilyen magas árkategóriában nézelődsz, akkor érdemes a Manfrotto illetve Giottos állványai között szétnézni. Ez a két márka tényleg nagyon jó minőséget képvisel. A gömbfej természetesen utólag is beszerezhető.
Ha olcsóbban akarod beszerezni az állványt és tudod nélkülözni pár hétig, akkor érdemes lehet e-bay-ről beszerezni. (A 'Sort by' legördülő menüben válaszd ki a "Price + Shipping: lowest first-őt illetve feljebb a 'Buy It Now only' fület).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Robot fűnyírók
- OLED monitor topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest