- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kiskornel
addikt
válasz
picur220 #3244 üzenetére
A két márka közül a Vanguard a jobb. Az, hogy hol kezdődik a minimum... azt most nem tudom megmondani.
Mint írtam, eléggé átalakult a kapható állványok listája MO-n.
Ha van valami elképzelésed, melyiket rendelnéd, akkor linkeld be. Ha nem is konkrétan a termékről, de az alkalmazott megoldásokból sokminden kiderülhet.
Amik igazán jók, azok különálló fej és állvány megoldások. Ugyebár pro kategóriában különböző feladatokra különböző fejek alkalmazhatók. Legsokoldalubb a gömbfej, de nem mindenre jó.
Őszintén: alacsonyabb kategóriákban nem vagyok valami jártas. Nem szívesen próbálkoznék, ha már van felsőbb kategóriás cucc. Legfeljebb a helyi fotósboltban szoktam megnézni az alkalmazott megoldásokat, anyagokat, nézegetem a rázkódást, mennyire csavarodik, stb.
Szeretnék én is egy kisebb, könnyebb állványt, de gyanítom az többe fáj, mint az alu nagyok, ha legalább azt a színvonalat szeretném vele hozatni.
Más: esetleg erről valakinek van véleménye? [link]
-
Throme
veterán
válasz
picur220 #3240 üzenetére
"amire nem mondod azt helyből, hogy kuka?"
Pont az, amit már nem akarsz megfizetni
Olyan nincs, hogy mindenhol használható, valamint a fej minden gépet simán, utánállítgatás nélkül megfog és kb 10k huf.
Szvsz 2 opció van. A tuti ami nem olcsó, a kompromisszumos, amivel lehet egy-két helyzetben meggyűlik a bajod...
Leegyszerűsítve. -
kiskornel
addikt
válasz
picur220 #3238 üzenetére
Több info kell:
"Melyik az a legalacsonyabb árú állvány, amit bátran mernél ajánlani, amire azt mondod, hogy jó?" - most melyik jó? Mármint ami használatban, biztonságban, és kényelemben stb... jó, vagy kompromisszumos jó.Igazság az, hogy a mindenben jó az súlyos (illetve a súlyában pont nem jó, meg az árában, de minden másban jó...)
És gondolom fejjel együtt szeretnéd?
-
kiskornel
addikt
válasz
picur220 #3234 üzenetére
Hama gyorsrögzítős, cseretalpas megoldások nem biztonságosak DSLR súlyoknál. Viszonylag rövid idő alatt elkopnak, főleg, ha a névleges terhelést megkapják.
Biztonságosnak akkor nevezhető egy rendszer, ha elfelejted berögzíteni a fejet, majd az előrebukik, és nem tépi ki magát a cucc a foglalatból.Hamára nagyon-nagyon kell vigyázni. A legnagyobb baj, ha megsérül, és valaki még használni próbálja.
A másik dolog, hogy remeg, mint a kocsonyalevél. Kint, ahol fújhat a szél abszolúte használhatatlan kis szellő mellett is. Ez független a felrakott súlytól. Ott vagy, és mégsem tudod használni a rendszert.
A harmadik dolog, hogy egy 100-150-200k HUF szerkezetet raksz rá egy nyikló nyakló valamire, ami nem titkoltan nem erre való.
Most dacosan azt kellene mondanom: Akkor vegyél olyat, és tanuld meg a saját tapasztalatodból.
De én inkább lebeszéllek róla. Akkor inkább egy 20k-s Cullmant, vagy valami stabilabbat vegyél, és az első jelre, ami arra utal, hogy nem stimmel valami az állvány körül -> kuka.
Ez utóbbi tanácsot érdemes megfogadni.
De ha valaki használt már jó állványt, akkor tudja, hogy mi az amivel öröm fotózni. Amivel nem sok olyan szitu van, ahol nyűgnek érzed a cuccot. Aminél nem fordul elő, h mikor berögzíted a kart, elengeded, belenézel a kukkerba és azt látod, hogy lefelé előrebukott a rendszer, és a csajszid feje kilóg a képből.
Egy fokkal jobb a Hama nem gyorscseretalpas verzió. Azt már mertem vaku tartására használni. Tehát most is van Hama-ám, de egy kompakt fényképezőn kívűl nem tennék rá semmilyen fényképezőt (ezen az újon nem is volt még soha fényképező). Vakukhoz meg nem kell pontosnak lenni, bár az 580EXII már elég súlyos egyéniség neki. Csak beltérben használom, és nagyon vigyázok rá.
Ne keseredj el, a fényképezés most is sokba kerül. A kattintgatás, meg a képgyártás nem, de a fényképezés az igen...
-
válasz
picur220 #3234 üzenetére
Majdnem mind használható, ha nem akarsz telét rátenni.
Akár még egy Gorillapod SLR koppincs is megteszi néha:
[link]
[link]
[link]Amin még érdemes gondolkodni, hogy ha túl méretes állványt vesz az ember, akkor bizony lehet, hogy nem sok kedve lesz cipelni. Nagyon sokrétű ez, olyan, mint a táska kiválasztása. Kb. olyan nincs, hogy egyet veszel és mindig elégedett leszel vele.
-
kiskornel
addikt
válasz
picur220 #3227 üzenetére
Mondjuk ez nem cseretalpas, ahogy második ránézésre... Hosszabb lencséknél ne használd portré állásba, és vigyázz nagyon a szerkezetre. Na meg az állványra, mert nem valami nagyon időtálló... ennyi pízért.
Használj távkioldót, és várd meg, még elül a rezgés... Minél magasabbra húzod ki, annál instabilabb lesz, szvsz ha nagyon hosszú záridőt szeretnél, akkor azt alacsony állásban tedd...Ha mégis cseretalpas, akkor felejtős...
-
Graphy
aktív tag
válasz
picur220 #3221 üzenetére
Ha már betévedtem ide az állványos fórumba...
Ha jól látom egy Canon 20D-t szeretnél használni az állványon. Kérdés az, hogy beltéren szeretnéd csak használni sík talajon vagy akár kint a természet lágy ölén is, ahol nem mindig olyan sík az a talaj és esetleg az a fránya szél is fújhat?
Az első amit linkeltél azt ki is zárhatjuk a teherbírása végett. A második, hmmm... a bajom az, hogy szerintem "jó" állvány nem létezik 30 ezer alatt.De remélem itt megcáfolnak majd a többiek.
De az is lehet szempont, hogy azt az állványt amit vennél, azt 1 évben kb mennyiszer használnád? Mert ha csak 1-2x veszed elő, felesleges sokat költened rá. -
Throme
veterán
válasz
picur220 #3208 üzenetére
Hát a 20D-t komolyabb telével már kompromisszum a C180-ra rakni. Elbírja, csak a műanyag fej miatt kicsit vackolni kell azzal, hogy amit beállítasz kézzel, majd ráhúzod, akkor ott is maradjon.
A C180 gyors cseretalpjának gumírozása nem nyújtja az elvárható tapadást.
Egy PVC lapka ráragasztásával viszont orvosolható a dolog nagyon jó hatásfokkal.
Én még szabadban nem használtam, ott a szél lehet az ellenséged.
Alap zoom obival vagy fixekkel szerelt vázzal nem lesz gondod.
Makrózni nem fogsz vele.Ha nagyon kihasználod a jövőben az állványt, akkor ne ezt a kategóriát válaszd.
szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest