Új hozzászólás Aktív témák
-
-
.mf
veterán
válasz
taranis #4416 üzenetére
Benro Travel Angel, Siruik, aztán nemrég még egy rakás hasonló kialakításút gyártó jelent meg, MeFoto, stb.
Vagy a kínai másolatuk. Én egy Weifeng 6615-öst használok egy éve. Ebayen is kapható, de nem akartam látatlanban megvenni, így amikor egyszer jártam olyan boltban, ahol volt, kipróbáltam és elég korrekt volt, főleg az áráért, úgyhogy megvettem. Nagyon kicsire hajtogatható, 3x cm: pont ezért vettem, mert a motoros táskámba is befér. Cserébe viszont csak 13x cm-re nyílik. Hosszú teléhez pedig lehet gyenge lesz a gömbfeje, csak 30-as, és meghúzás és elengedés után még egy kicsit enged lefelé (én széles oldalon használom többnyire, tele inkább csak ekv. 120-150-ig). Nagyobb (150~160 cm) és erősebb a QZSD Q-668 és Q-1000, ezeknek is fém a lábzár menetes része, és a gömbfejeik is nagyobbak: 36 ill. 45-ös. -
kiskornel
addikt
válasz
taranis #4422 üzenetére
Befree az designosabb, sok szekciós a lába (jobban össze lehet csukni), viszont épp ezért vékony az utolsó szekció -> veszít a stabilitásból alu esetében.
és az ára ellenére egy kategóriával lejjebb van, mint az ajánlott 190-es széria. Fél kilóval kisebb a súlya.190-es széria viszont pro alu állvány, nem travel, 3 szekcióval és a Pro 300mm-es 2,8-as obit még bőven rá szabad rakni. A fölötte levő szupertelephoto obi kategória már min. a 055 osztálynak ajánlott inkább. A fej miatt kicsit aggódok, mert azt illik jó bőven túltervezni, de majd esetleg mások elmondják mire elég az a 496RC2 fej a maga 6kg teherbírásával.
(bár itt jegyezném meg, hogy a kg érték ez esetben Manfrotto kg, vagyis 1kg=1kg, és nem Benro kg, nem Induro kg, nem Cullman kg, és nem Giottos kg, és nem Sirui kg, nem Slik kg, nem is beszélve a Vanguard kg, Hama kg, Velbon kg és így tovább.
- ahol a márka kg / kg közti arány ismeretlen, de sose 1, mindig valahogy több, mint 1 érték.).
-
kiskornel
addikt
válasz
taranis #4418 üzenetére
Ez nagyon fogja húzni a vállát. Többet fogja otthon hagyni, mint magával vinni, mert nehéz. Ilyet akkor szokás venni, ha tényleg nehéz cuccot kell tartani, illetve ez mellé szoktak még egy tájfényképezős játszós travel állványt venni. Akkor vegyed ezt sztem, ha 1,5 misit fogsz költeni felszerelésre. Komoly obik, komoly vázak, nehéz, fém cuccok, sok-sok drága L-es üveg. Bár jó ez mindenre, csak nem igazán praktikus minden helyzetben.
De szokta húzni a 2,5kg + 1kg fej a vállamat, és kiköpöm a tüdőmet, mire felérek a hegytetőre, pedig csak 200m szintkülönbség (nekem XPROB van). -
.mf
veterán
válasz
taranis #4411 üzenetére
Nem értem, miért jön mindenki a tömeggel. Irreleváns. A gyútáv az, ami fontosabb. Ha telét is használ, ahhoz stabilabb állvány kell, mert a kis remegés is jobban látszik.
Polcsa: csak pár posttal feljebb írtam... azok fele hasonló tripod + monopod, közülük jobb a Q-668, Q-1000. Vagy Siruik, Benrok, stbk között is van hasonló kialakítású, akiket ezek a kínaiak másolnak.
-
kiskornel
addikt
válasz
taranis #4402 üzenetére
Én inkább azt tenném fel, hogy "biztos, hogy kell neki az állvány?". Úgy értem a legtöbb csajszi addig jut, hogy kézből kattintgat, és inkább a kompozícióra fektetik a hangsúlyt, mint a technológiára. Az meg hogy csak álljon benne a pénz. Szeret olyan képeket csinálni, amin ő is rajt van? Sokszor használja a manuális beállításokat? Szeret extrém záridős képeket készíteni éjszaka, szürkületkor? Szeret nagy objektívekkel messziről fotózni? Szeret multiexpókat csinálni? Szeret fél órákat várakozni egy kép elkészítésére? Szeret vaku nélkül álló miniatűr dolgokról képet készíteni? - ha ezek közül egy is igen, akkor hajrá. Egyébként meg kacat lesz... főleg ha úgy használja a fényképezőt, mint a telefon fényképezőjét.
Na meg állványból is tudni kell, hogy kell-e a föld közeli magasság, megfordítható középoszlop. Bár nem ismerem a csajodat, de gondolom nem jár a természetben nagy dzsindzsában, derékig érő hóban, télen a patak közepében, hanem bent, szobában kattingtat, esetleg városi utcákon, max nyáron jó minőségű turista utakon?
-
válasz
taranis #4402 üzenetére
Ez tényleg jó kérdés. Olcsón azt gondolom, hogy nem lehet ezt megúszni, annyi gagyi állványt láttam már. Ha elsőre kapna egy 20-25 ezres szettet és később esetleg komolyabban akarna fotózni, esetleg vesz egy közepes tele obit, akkor már megint lehet venni egy állványt 50-80 ezresért, ez meg megy a kukába. Aztán a gagyival az is bajom, hogy nem fogja élvezni a használatát. Viszont egy komolyabb állvány fejjel együtt több mint 2 kiló, nem biztos, hogy szeretni fogja a cipekedést és hát drága is. Szóval abszolút szubjektíven, én a barátnőmnek egy közepesen drága travel tripod-ot vennék elsőre, mert kompromisszumos ugyan, de legalább stabil is többnyire, meg cipeléssel se lenne akkora problémája. Ezt mondjuk azért is mondom, mert pont van nálam egy ilyen BeFree és a nagyobb Manfrotto után ugyan már kevés nekem, de egy lánynak jobban el tudnám képzelni kezdésnek, mint egy nehezebb darabot. És egy olcsóbb, megfizethetőbb viszont kacat állvány mellett még ez is nagyon stabilnak tűnik, főleg ha csak egy kissebb gép van rajt és nem egy markolatos 6D.
20-25 ezerért fejjel együtt én nem nagyon mernék megvenni semmit, bár tudom, hogy ez is sok pénz, de a fotózás az meg drága hobbi sajnos. Mióta megvettem az első állványomat, azóta is áldom a napot amikor úgy döntöttem, hogy inkább egyszer költök rá sok pénzt, mint veszem mindig az eggyel drágábbat. Rá kellett jönnöm, hogy az egyik legfontosabb kellék az állvány, mindenen lehet spórolni, de ezen nem. Legutóbbi szeles tengerpart kontra timelapse kalandom jól bizonyította ezt.
-
Real_Necro
veterán
válasz
taranis #4132 üzenetére
Manfiban biztosan nem fogsz csalódni, de videózáshoz tényleg kell a nagy stabilitás. Fotózásra nekem egy 055xprob van, szerintem tökéletes, a kiegészítők húzósak. A 3 db acél tüske ha jól emlékszem 7-8eFt környékén volt. Hordtáskában ezért már inkább egy kényelmes Cullmann-t vettem. A gömbfejem egyelőre egy Benro koppintás, idővel majd egy pisztolymarkolatos Vanguardra szeretném cserélni.
-
taranis
addikt
válasz
taranis #4130 üzenetére
Lassan megválaszolom magamnak
Egy Manfrotto MT055XPRO3 alus verziót néztem ki, kicsit talán több, mint ami elég lenne, de jobb, ha van tartalék terhelhetőség. Egy Manfrotto MVH502AH videós fejet gondoltam hozzá, ez flat base, úgyhogy rámegy a sliderre is. A kettő együtt pont egy 100-as. Igaz, fotóra jobb lenne egy ballhead, de a fotózás másodlagos lesz. Azt néztem, hogy nagy teherbírású Benro állványok egész jó áron vannak, ha esetleg azokról van tapasztalat, az is érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged