- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #6101 üzenetére
Sziasztok,
kicsit beleástam magam a témába
szett: X-T10 + 12/2 menne rá (tehát elég pille cucc) (381g+260g)
ND-zésre használnám, nem kell nagy magasság.olyan kellene, ami minél könnyebb, de használható, és minél kisebbre össze lehessen csukni.
komoly állványom van fejjel, de nem használom pont a súlya/mérete miatt
(Giottos 9371b + vanguard sbh-300)olyan kellene, amit pl 30-40cm-re össze lehet csukni, és elfér egy hátizsákban
ezt néztem pl: [link] erre rámenne az SBH300.
a másik az eegy cullmann nanomax: [link]esetleg más kínai ebayes tipp?
előre is köszi
-
kiskornel
addikt
válasz
eastsider #3631 üzenetére
Nekem már sok-sok éves, és nem elszakadt, csak kitágult, és úgy már nem lehet meghúzni. Mondjuk ez a végeredményen nem változtat.
Két évente gumit szoktam rá tekerni, beragasztani. Tökéletes.Igaz, xarul néz ki.
Persze lehetne szebbre is megcsinálni, de minek. Nem divatbemutatóra viszem.
-
-
kiskornel
addikt
válasz
eastsider #3558 üzenetére
Nézd. Ha teljesíti a paramétereket még egy 5-10 évig, akkor érdemes megtartani. Ha nincs hozzá gumi, de recés a meghúzó része, és lehet használni, be lehet húzni rendesen, akkor végül is OK. De ha a cég más egyéb dolgot is feláldozott az olcsósítás oltárán.
Mint mondtam, ez egy új cég, nincs múltja. Nem fogsz 5-10 éves példányt találni semmilyen termékéből. De gyanítom ez is olyan lesz, mint a Benro. Van egy darabig, aztán már nincs. Legalábbis MO-n nem forgalmaz.Aztán meg mire cserélnéd le? Kínaiaknál előfordultak mindenütt minőségi panaszok, meg nem állandók. Német olyanokat állít, amit nem teljesít, olasz meg drága, és (leginkább) nem lehet kapni. Egy nyomi állványtáskát nem tudtak megküldeni 1 év alatt MO kereskedelmen keresztül. Most meg már csillagokban van egy xaros bélelt tatyó ára.
Vannak még az elit márkák, de azokat amúgy is csak külföldi oldalakról lehet rendelni, és az univerzum hátsó feléig nyúlik a nullák száma az árcédulájukon. Sikeres bankrablás esetén meg lehet őket venni.
-
kiskornel
addikt
válasz
eastsider #3554 üzenetére
A képek alapján nem kétséges, hogy a gumi repedezik. Akkor se szabadna ilyet csinálnia, ha vasmarokkal bánsz vele. Ennek bírnia kell! Sok ilyen megoldású állvány van, ahol alu gomb, teflon bevonat, gumi gyűrű található... Évek kellenek hozzá, hogy ilyesmi történjen.
Kollégámnak szintén ilyen feje van, neki egyelőre nem jelentkezik a probléma. Övé is 1 éven belül van. -
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #3546 üzenetére
ezt kaptam a digitcamtól
Felvettem a kapcsolatot a Vanguard magyarországi beszállítójával, akiktől az alábbi választ kaptam:
" Első ránézésre nem lehet eldönteni, hogy ez most fizikai sérülésből fakad, vagy anyagfáradásból, gyári hibából.
Nem találkoztunk még ilyen hibával, ezt valószínűleg visszadobná a gyártó is.
Emiatt sajnos nem fogjuk tudni befogadni garin belül. -
kiskornel
addikt
válasz
eastsider #3539 üzenetére
Ez csúnya, de ha lejön a gumi, akkor is használható marad. A recék miatt. A régi modelleken nem bordázott volt a tengely, hanem sima... teflonos, így a gumi bevonat nélkül nem lehetett meghúzni.
Olcsósítás áldozata lett. Reméljük nem típushiba.
Gariztatás esetén 2,5k-ból ki kell jönnie a futárnak. Garihoz csak max. az oda utat kell fizetned.Ezért jó megvárni azokat a márkákat, amikből már van 4-5-10 éves termék.
-
kiskornel
addikt
válasz
eastsider #3536 üzenetére
A meghúzójáról? Mit értesz az alatt, hogy lemállani?
Nekem konkrétan kitágult a gumi, és egy idő után elforgott, meg folyton lejött a helyéről... de csak a meghúzója. Az előfeszítés és a pano rögzítő gumijának nincs semmi baja. Ez olyan 4-5 év után volt.
Én tejgumi-szerűségből tekertem rá pár menetet, majd összeragasztottam a meneteket. Semmi más nem vált be, mert faxán teflonos a bevonata a gomboknak. -
cattus
addikt
válasz
eastsider #3182 üzenetére
Persze.
Egyébként én mostanság kaptam kézhez egy ilyen állványt, én még 32k-ért. Az én igényeimet tökéletesen kielégíti, masszív, a lábai 90°-ig dönthetőek, a középoszlop kivehető és megfordítható, magassága gömbfejjel és kamerával együtt a gép keresőéig mérve kihúzott középoszloppal kb. 2m is megvan. -
kiskornel
addikt
válasz
eastsider #3174 üzenetére
Én a te helyedben alapállványon gondolkodnék. Amennyire tudom, neked nem kell a macro, meg az extrém szögben kihajthatóság. Alapállvány 5kg meg már 25-30k HUF körül van márkás (az előbb említett túlárazott) cuccból. Fej se kell 10kg-osnál nagyobb teherbírású.
Egy ilyen? [link]
Ha megcsúszik a ló: [link]
Fejnek meg: [link]; [link] (leírása alapján ez nagytelékre is atomjó) ... ebből lehet visszavenni, kisebb is jó, csak most nem találtam. szerk: természetesen kiszedve a video-pint...Nem gecco akarok lenni, csak egyéni vélemény: nekem nem tetszik az Alta sorozat. Néztem a fotósboltban. Középtengely mentén csavarni lehet. 7kg az a biztonságosan rátehető tömeg...
-
Santiagain
őstag
válasz
eastsider #3174 üzenetére
Így már OK! Bár az ND mindegy. Állványt leginkább a hosszabb záridős képekhez vesz az ember. Ekkora cucc alá 60-ból már bőven lehet válogatni. Általában úgyis mindenki azt a márkát ajánlja, amit használ. A nevesebb gyártókkal nem nyúlhatsz mellé. Talán a Manfrotto van picit túlárazva, de ez egyéni vélemény.
Én Vanguard Alta Pro 263AT-t használok SBH-100-as fejjel. Kihajtható, kivehető-fellógatható középoszlopos. Masszív darab. D7k-t és 70-200-at gond nélkül megtartja. Ha jól tudom, újonnan valamivel 60 alatt van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest