Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mikrofon
veterán
Szia szerintem a két új szén szálast érdemes megvenni.
Befree GT karbon állvány 4 szekc. tekerős lábzár + gömbfej
Befree Advanced karbon travel állvány tekerős l.zár+gömbfej -
GeriCool
aktív tag
esetleg egy manfrotto compact light még sok. Mert szerintem könnyű kis szerkezet és viszonylag picire lehet összecsukni. Én is gondolkodom rajta kirándulásokhoz
ilyen pixi meg a haveromnak van és nagyon szereti. Egy Nikon 5300at 18-135tel megtart. Igaz nem olcsó (ő is akciósan vette). Van egy nem kihúzhatós verziója is.
-
.mf
veterán
"Úgy értem fut ez a ks0 fej klón pár néven. Ezeket úgy általában egyben árulják jó áron, komplett tripodként. Ezek iránt érdeklődtem volna. De úgy gondoltam nyilvánvaló hogy mi érdekel."
Nem, mert az, hogy milyen fej klónja (amiket amúgy már nem is nagyon kínálnak, más fazonok vannak helyette; ezekről is írtam már, kereső vagy olvass vissza) még semmit nem mond arról, hogy melyik fajta állvány. Meg kicsit fordítva ülsz a lovon, nem a fejet kitként, hanem az állványt kitként szokás, mert ezen az árszinten még az állvány gyengébb láncszem.
Amúgy csak kettővel feletted írtam pont le...Van egy Beike BK-03 = QZSD Q-02 fejem. Nagy, masszív, nehéz. Kidolgozás nem tökéletes, a gömb döntése nem teljesen sima, körbeforgatása jobb. A két szorítós megoldása kicsit fura, mert a második nem csak a mozgatási ellenállást állítja, teljes stabilitásért jobb mindkettőt meghúzni. Viszont elég stabilan fog, ekv. 300 mm-en is csak minimálisat bólintott, ekv. 100-on távkioldó nélkül lőttem stacket elmozdulás nélkül. 5k-ért meg ajándék, kb. 20-25k-s fejek szintje.
Kínai állványból meg a WF-6615-ösömről pedig már párszor írtam itt, de az nem ebayes volt, helyben vettem.Kayaman: lehet -- januárban a hátizsákomban volt egy 35 cm-es állvány, csak abba kötöttek bele Ferihegyen röntgenezésnél, hogy a szerelőtasakja 3-4 db imbuszkulccsal is benne volt a tokjában, ami mivel szerszám, nem nézik jó szemmel; de végül felengedték. Miután a következő megállónál átrámoltam a cargo hold cuccba, se Londonban, se Norvégiában nem szóltak érte, pedig nem sokkal Charlie Hebdo után volt, magas terrorfokozaton. 40-es is szerintem simán megy, csak ezek szerint a szerszámokra figyelni kell (meg a méretre).
-
LW
őstag
Szia!
Pár hete jött meg az állványom ali-ról. Azt a minőséget kaptam, amire számíottam. Korrekt áron egy stabil és testreszabható utazós állvány. E302
Hordtáskát, lábakhoz tűket kaptam mellé. Teljesen kihúzva/felállítva kb. szemmagasságban van a DSLR gépem (182 körül vagyok). Elégedett vagyok vele. Nyilván van stabilabb és jobb, de szvsz. jó áron adja a kínai.
-
JohnyBlue
addikt
Ha szorongás és félelem nélkül akarsz állványról fotózni akkor sajna rá kell áldozni egy jó pár tizest
Nekem volt prima giottos cuccom... na abban benne volt az anyag, vállamra felcsaptam úgy a szerkezetet hogy a váz + obi rajta volt
Nem paráztam
Utána eladtam én ökör
Most van egy hót gagyi max kompaktot rak rá az ember állványom. De fotózás előtt alatt s után sűrűn mormolom a fohászokat.... tényleg lutrik ezek a gagyi "műanyag" vagy fém de kb fél kilós 5 szekciós állványok...
Ha lesz egy kis zsém akkor veszek majd megint egy normálisat, mert tényleg kell. Ha egy évben egyszer használja az ember akkor is!Ha pottyan a váz akkor megy a sírás, ha valami törik vagy reped vagy hajlik akkor a szervízben a köszönésért ötöt a javításért tizet az anyagot meg húszér ha megszámolják abból már egy jó állvány + fej kombót simán veszel, vettél volna...
-
Andrew31
senior tag
Az volt először, ezt az olcsóbbat Time Lapse-ezni vettem, sliderre (vagy akármire), és ahogy írtam, jobb a másik, de ez közel sem annyival rosszabb, mint amennyivel olcsóbb, sajnos sok mindent megfizettetnek velünk. :s
Bárkinek ajánlom az olcsóbbat is.(de tényleg csak saját felelősségre, mert ki tudja melyik mennyit tart meg!)
A drágább még mindig jobban tetszik, nem bántam meg, remélem örök darab lesz! -
Byk01
őstag
Én 195 centi vagyok, és ha teljesen kihúzom a középoszlopot, nem látok bele a keresőbe, pedig az AT213 alacsonyabb, mint a 313.
175 centi a 313, 9 centi a fej, újabb kb. 9 a kereső a fejtől. Ez 193 centi.
Ezután pedig vond le azt a pár centit, amennyivel a fejtetőd alatt van a szemedEttől függetlenül stabilitás szempontjából megérheti a 313, mert annál instabilabb az állvány, minél magasabbra húzod ki a középoszlopot.
(#4197) grigoDe az valahogy elképzelhetetletlen, hogy ugyanaz az anyag, technológia, szerkezeti felépítés nagyobb méretben ne lenne instabilabb. Persze nyilván nem vagyok tripod mérnök...
Nézd meg: a 313 terhelhetősége a másfélszerese a 213-énak. Ebből az következik, hogy nem ugyanaz a szerkezeti felépítés. Nagyobb átmérőjű lábak, nagyobb falvastagság. Ugyanazt a gép+obi kombót stabilabban tartja a nagyobb, mint a "kicsi".
-
Egy normális állvány nem instabil, akármilyen magas is. Ha maga az állvány 175 centi, az a fejjel és a géppel együtt már pont jó neked. Én pl. utálok hajolgatni, szóval simán a keresőbe tudok nézni anélkül. hogy bármit is hajolgatni kellene. Aki szeretne fájós hátat, annak jó az alacsony is.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged