- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
Köszönöm a válaszokat, ma is tanultam valamit.
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
A menet mellett az a kis benyomható műanyag pöcök mire való? -
Laslow
senior tag
-
Laslow
senior tag
válasz
ggeleven #3995 üzenetére
Örülnék, ha mindenki, aki vásárol valami nem teljesen hétköznapit, írna róla egy ehhez hasonlót, mert nagy segítséget jelenthet másoknak. Köszönet érte! (Annak ellenére is, hogy engem most ez teljesen elbizonytalanított, mert épp tegnap döntöttem el, hogy ma megyek és veszek egy Velbon EX-530-at, és kész, állványprojekt letudva. Hát most megint fogalmam sincs, hogy mi legyen.)
-
Laslow
senior tag
válasz
Andrew31 #3978 üzenetére
Igen, a legtöbb fotóm portré jellegű.
A boltban, ahol jártam egy Manfrotto Compact Advanced-et ajánlottak pár kérdés megválaszolása után, ez 22-23 ezer Ft. Ez a maximum összeg, amit rászánok.
Azóta szóba került egyéb ajánlásokra egy Hama Traveller Compact Pro 15000Ft-ért és egy Velbon EX-888 is 12000Ft-ért.
Mindháromról olvasni a neten jót is, rosszat is, nem is ez a lényeg. Hanem amit most látok nagy különbséget (azon túl, hogy a Hama márkát nem szeretem), az a maximális magasságuk. Ez jelentősen eltér a 3 állványnál, és nekem az a gondom, hogy nem tudom milyenre lenne szükségem. Mint írtam, elsősorban nem művészképeket tervezek készíteni az állvány használatával, hanem önportré jellegű családi fotókat (időzítővel), akár zárt térben, akár a természetben. (A távolabbi jövőben pedig esetleg természetképeket, de csak nagyon amatőr szinten, tényleg keveset - csak emiatt nem vennék állványt.) Ehhez a felhasználáshoz milyen magasságú állvány javasolt, illetve a fenti 3 közül ti melyiket választanátok számomra (persze mást is lehet javasolni)?
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Nikon D3100-et használok 105-ös objektívvel. Arra gondoltam, jól jönne néha egy állvány hozzá, jelenleg elsősorban beltéri fotózáshoz. Makró nem szempont, extrém szögek nem szempont, súly nem szempont. 176 cm magas vagyok, ez számíthat. Teljesen átlagos, amatőr, családi használatra kellene valami, nem munkához használnám.Egy boltban megnéztem egy Manfrottot, nagyon tetszett, meg minden, de 23e Ft az ára. A ritka, amatőr használathoz ez azért sok, bár a másik oldalon meg ott van az, hogy ahogy elnéztem, ez egy életen át kiszolgálhatna. És picire összecsukható, a fejrésze sem áll ki, jár hozzá kis tasak is, amiben hordható. Szóval meggyőző a termék, de van-e hasonlóan jó, kevesebbért?
Kérdésem tehát az, hogy milyen állványt javasolnátok, mit lenne érdemes megnéznem? Állvány+fej+tasak kellene egyben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Macrodroid
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- BestBuy topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OLED TV topic
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged