- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
LW
őstag
válasz
role_of_72 #4708 üzenetére
Szia!
Egy-két hónapja érkezett meg a kínai állványom. Megjegyzésképp hozzáteszem a leírásodhoz, hogy nagyon copy-paste az egész. Szeretem amúgy a "másolatot", nekem bejött az összecsukósdi. -
ggg1
aktív tag
válasz
role_of_72 #4708 üzenetére
Klassz!
-
role_of_72
tag
válasz
role_of_72 #4438 üzenetére
Ígértem hogy írok ha van update a Redged állvány témában (bővebben itt és itt.). Nos megérkezett a kit, hurrá! (Egyelőre még otthonra, én Bp-ről kb. 2 hétig még nem megyek haza felmarkolni, így beszámoló legközelebb akkor..)
Annyit előrebocsátok viszont, hogy a hollandok nem lopták be magukat a szívembe: email-re egyáltalán nem válaszoltak, ezért kénytelen voltam felhívni őket, azt viszont rögtön felvették (angol nyelv ok). A lényeg hogy el...ták az egész rendelést és fel sem adtak semmit (!), a pénzt persze elfogadták.
Állítólag műtötték a kiszállítással foglalkozó tagot (megértem, de ez egy bolt.. szóval igazából nem tudom megérteni).
Konklúziómat végül így fogalmaztam meg a bolt munkájával kapcsolatban: Work more, smoke less.- Nem ajánlott.
A szállítás egyébként DPD futárszolgálaton keresztül ment, szerencsére nem a csodás Magyar Posta Zrt.. Volt rendes tracking szám, a hívásomat követően (jan. 13.) hat nap alatt megérkezett a csomag.
Amennyi infót eddig kaptam az otthoniaktól az állvány felépítésével kapcsolatban: "A legutolsó 2 tag minden lábnál össze volt ragadva a talpból kifolyt ragasztótól." - ez alapján egyelőre nem kap tőlem "Különösen ajánlott" plecsnit, de reméljük azért ezt leszámítva rendben lesz.. ha megjött írok pár sort róla.
-
Colonel993
senior tag
válasz
role_of_72 #4475 üzenetére
A legkényelmesebb fej, a gömbfej...
Egy baj van vele, hogy a precizitás bizonyos faktorát feláldozod a kényelem oltárán...
Nem azt mondom, hogy minden képed csálé, ferde lesz [az Júzer error] de pl mint Te is írtad, panoráma kört rajzolni körülményesebb lesz...
szintúgy svenkelni. ésatöbbi... -
kiskornel
addikt
válasz
Na igen, ha ez az első ilyen csalódásod, akkor viszonylag olcsón megtanulhatod belőle a dolgokat.
Leginkább azt, hogy ha valahol nagy értékűt vásárolsz, előtte alaposan nézz körül a neten, hogy milyenek a vélemények az áruházról. Különösen, ha külföldről van szó. Van MO.-n is ajánlott külföldi áruház.
Volt, aki fényképezőgépet rendelt Angliából... járhatott utána, hogy feljelentést tegyen. 200K feletti bukás.
Én meg a Vaterán buktam 320K-t úgy, hogy fullos értékelése volt az eladónak. (hogy rohadna meg az a szemét)
Szóval ha nem jön meg, akkor viszonylag olcsón megtanultad a dolgot. Ha megjön, akkor örülsz, használod, és leírod a véleményed a termékről... de mindig említsd meg, hogy ilyen napokat okoztak neked.
A NO RESPOND nem elfogadható. Le kell írni az összes fórumba, hogy jártál, nehogy mások is belefussanak.
-
Andrew31
senior tag
válasz
role_of_72
Jó munkához idő kell!
Sajnos a magyarok annyira meg akarnak állítani minden külföldi "bliccelő" csomagot, hogy az már beteges. A hazai adókat és nyereségeket ki akarja kifizetni? ...
Akkor azért reméljük, hogy megjön majd!
holden72
én már jó ideje nem írok ide ajánlást, mert mindig én vagyok a rossz, hogy drágát ajánlok. :-/
De sajnos az van, hogy ahogy járok erre-arra és látom pl. az ilyen Manfrottók legalsó, majdnem ropi vastagságú legvékonyabb szegmensét, nem tudok máshogy tenni. Nyilván, nem lehet utazáshoz magunkkal vinni sem nagyot, sem nehezet, de ezekért akkor inkább nem adnék pénzt és nem vinnék állványt.Akkor már sokkal inkább vennék olcsóbban, amit forcebergék is vettek: [link] Ha nem is stabilabb (de sztem kizárt), akkor is, legalább annyiba kerül, hogy nem szívod a fogadat.
-
Andrew31
senior tag
válasz
role_of_72 #4428 üzenetére
én rendeltem már sok országból, Hollandiából egy Maha Powerex MH-C9000 aksitöltőt, itt volt vagy 1-2 héten belül, szerintem kizárt, hogy "elkavarodott". :s
Akkor ezért nincs még ismertetőd.. :-/
-
Andrew31
senior tag
válasz
role_of_72 #4310 üzenetére
Mindenképpen!
Szerintem ilyet kevesen láttak még itt.
-
Lizzie
csendes tag
válasz
role_of_72 #4307 üzenetére
Köszönöm Nektek a részletes leírásokat, nagyon sokat segítenek.
A Vanguardot akkor mindenképp kizárom. Nagy túrákra semmiképp sem tervezem, az élményt nem szeretem a cipekedésre váltani
Inkább a városba/faluba való cibálás opció játszik.
Bár talán még nézelődök, egyenlőre mindenképp Manfi és agyalgatok még picit a fej-témán. -
.mf
veterán
válasz
role_of_72 #4307 üzenetére
"Túrázás: Vittem (2 hetes) túrára az összeállítást (2,2kg), oda nehéz volt
Városba kivinni viszont bőven vállalható.
Ha a súly fontos, esetleg a karbon állványokra vess egy pillantást, talán még 2kg alatt meg is úszhatod (árban mondjuk húzósabb)."
Karbonnal is csak párszáz grammot nyersz, jó esetben 20-25%-ot; ellenben árban ált. duplája.
Alternatíva: túrázásra egy másik állványt rendszeresíteni, ami kisebb és könnyebb? Nem lesz olyan magas, meg valószínűleg gyengébb is lesz, teléket nem fogja annyira szeretni; de hiába van egy jó és drága állványod, ha a súlya miatt otthon hever, és nem viszed magaddal; a semminél meg ez is több.
Szvsz -
andrasferenc
tag
válasz
role_of_72 #4265 üzenetére
Szia!
Én egy JOBY GorillaPod SLR ZOOM + gömbfej vízszintezővel állványt javasolnék. -
role_of_72
tag
válasz
role_of_72 #3665 üzenetére
Köszi újfent! Igyekszem megjáratni a kicsikét amint alkalom nyílik!
Táskából akkor valószínű párnázott lesz, azzal szimpatizáltam eredetileg is.Köszi a segítséget, szép estét!
-
Fandango
veterán
válasz
Gratu az allvanyhoz, hasznald sok jo kep keszitesehez.
-
kiskornel
addikt
válasz
Állványtáskák eléggé megosztják a használókat. Én nagyon oda vagyok értük. Próbáltam a sima vállpánttal hurcolni az állványt, nekem nagyon nyomta a hátamat, plussz hidegben elviselhetetlen volt, még nagykabáton keresztül is.
Én bélelt tatyót szeretem. Ugye, aki nem össze-vissza fényképez, az előbb kinézi, mit akar fényképezni és rászánja azt az 10 percet a kép elkészítésére, nem csípőből tüzel, azoknak hasznos segítség. Bárhol megáll, kiveszi a tatyóból az állványt, a tatyó egyből átalakul kacattartóvá. Az összes cuccot ki lehet pakolni a kiterített állványtatyóra. Arany szabály: semmilyen tartozékot nem szabad a földre rakni. Eddig még mindig csak úgy hagytam el cuccot, hogy én tettem le a földre, magam mellé.
De persze sokat véd a tatyó az állványon is.A lábak tekeredését meg észre lehet venni pár Vanguard modellnél. Változó. Három szekciósnál kisebb.
Én fej szempontjából a 2,5-3kg-os rendszeremnél a 25kg-os fejet érzem megfelelőnek... nekem nagytelém van. A 18kg-os fejjel úgy vagyok, mint te most a fejeddel. Azt már jól meg kell tépni nagytelénél, nehogy baj legyen. Ezt csak azért írtam le, hogy látni lehessen a kg arányokat.
Grat a rendszeredhez, használd egészséggel.
-
role_of_72
tag
válasz
role_of_72 #3659 üzenetére
kiskornel, Fandango: köszönöm a válaszokat és a segítséget!
Nehéz volt a választás, mert kinézetre/építésre/tömegre a Manfrotto jött be (funkciókban a Vangurard jobb), fejből viszont a Vanguard szett tetszett jobban, főleg a panoráma funkció miatt (ami nélkül el nem tudok képzelni állványt
).
Éppen ezért döntöttem így: Manfrotto 190XPROB állvány + Vanguard SBH-100 fej. Meg is rendeltem, össze is raktam. Pár első benyomást megosztanék, hátha mások hasznára válik.Először is érdekességképp, hogy nincs bajom a kerekítéssel az adatlapokon, de a Manfrotto 122cm-es magassága saját mérés szerint 121cm (a kiálló menetes szárral valóban 122, de az nem a hasznos méret része), összecsukva pedig 57cm helyett kereken 58.
A Vanguard állvány papíron masszívabb (7 vs. 5 kg), furcsa módon viszont nekem a Manfi észrevehetően stabilabbnak tűnik - igaz nem azonos padlón próbáltam ki őket, lehet az előbbi csúszósabb felületen volt, ezért csúsztak szét hamarabb a Vanguard lábai..
Első benyomásom a Manfrotto állványról az volt, hogy bizony mocsok nehéz!
Mivel a Vanguard még nehezebb lett volna, így érzem, nem döntöttem rosszul
Persze a súly is - mint minden más - viszonylagos: nem a cumó nehéz, nekem kell erősödnöm. (Az erős férfi vonzóbb úgyis)
Hogy a fejről is essék pár szó: nagyon baba, a súlyát alig érezni! Viszont a tekerők gumi borításától láttam már bizalomgerjesztőbb dolgot a világon.. hasonlót jósolok neki, mint ami fentebb említett SBH-300-as fejjel történt. bár ha valami baja lesz, majd megoldom
Kipróbáltam a jelenlegi leghezebb összeállítással (Canon 450D + portrémarkolat + Sigma 17-70 OS = ~1,2kg): kitekertebb helyzetekben azért jól meg kell húzni azt a fejet, tehát kisebb kapacitású egység nem kifejezetten ajánlott.Egyet azért kédezek a végére: állvány tokokról mi a vélemény: párnázott vs. nem párnázott változatok a jobbak?
Köszi mégegyszer a segítséget! Ha bárkinek lenne kérdése az összeállításról, kérdezzetek bátran!
-
Fandango
veterán
válasz
role_of_72 #3659 üzenetére
Amit en elvartam egy allvanytol egy bizonyos arszintig azt a Vangaurd amit te is irsz maximalisan teljesitette, en ezert dontottem mellette. (illetve itt a forumon kaptam engedmenyes ajanlatot az uj arhoz, igy aztan foleg kihagyhatatlan volt szamomra)
-
kiskornel
addikt
válasz
role_of_72 #3657 üzenetére
Ha nem kell a nagy magasság, akkor a 190XPROB is bőven jó erre a célra.
De hogy ne csak jót mondjak a márkáról, most megtapiztam egy 5 szekciós Manfrottot. Jó vékony volt a lábvége, és az utolsó már vészesen vékony volt. Egy óvatlan rúgás és eltörik. Persze ezt nem próbáltam ki a boltban.
Remegett mint a nyárfalevél... azon már nem is csodálkoztam, hogy made in China felirat volt rajt. Szóval az alsó kategóriát kiadta a márka Kínának.
-
kiskornel
addikt
válasz
role_of_72 #3651 üzenetére
A Manfival nem lesz baj, de ez már 3kg feletti tömeg a fejjel együtt. Az összeállítás alaposan felültervezett. A leírt cuccokhoz nem kell ekkora állvány + fej. Nem árt, ha van tartalék, de ha nincs súlyos nagyteléd, akkor feleslegesen húzza a válladat. Ám ha mégis ezt a Manfi szettet választod, az nagyon sokáig el kell, hogy kísérjen utadon.
Patak, iszap hasonló dolgok nem gond neki. Majd kifolyik a víz belőle. Nincs szöges lábvég, azt külön kell venni hozzá pár ezer forintért. (Patakba rakva előtte húzd le a gumiharangot a lábvégről. Kollégámnak beszívta a vákuum régebben.)
Vanguard 263-ashoz (3 szekciós) nem volt szerencsém, a 4 szekciós változata nem ajánlott. Még nincs belőle 5-10 éves állvány. Viszonylag új ez a márka.
Giottos volt még egy jó márka, de volt pár panasz rá, ezért nem merem ajánlani másoknak. Meg aztán kivonult MO-ról.
Induro állványok még nagyon jóknak látszanak (és amivel találkoztam az rendben is volt, ~ régi Benro alu állvány minőség), de amennyire én tudom, mind csavaros (twist) megoldás, ami nagy hidegben felejtős aluból.Vízpart, erős fagy miatt a csavaros (twist) megoldású rögzítéseket mindenképp kerüld el. Patentost válassz.
Ha nem kell a kihajtható középoszlop, akkor az alapálványok (ez manfi állvány, manfi kg-mal...) olcsóbbak, és a teherbírásuk is rendben van.
-
Fandango
veterán
válasz
role_of_72 #3651 üzenetére
kiskornel a szaki ebbe a temaba, es eros a gyanum, hogy a Manfrotto parost fogja ajanlani.
Egyebkent nekem a Vangaurd szett van, eddig eleg keveset hasznaltam, de jol tette a dolgat. Fagyba, hoba, sarba, vizbe meg nem volt hasznaltva, igy arrol nem tudok nyilatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen RAM-ot vegyek?
- LEGO klub
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest