- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
válasz
cintula187 #4377 üzenetére
Ha van rá lehetőséged próbáld ki a boltban melyik tetszik a legjobban. 2 hsz-el előtted írtam a Manfrotto-ról a többit nem ismerem. Azt könnyű cuccokhoz ajánlom, de 1kg fölé már nem. A többiek meg úgy általában nem ajánlják ezt az árkategóriát, mert nem valami masszívak. Nekem még nem volt vele gondom de fél kg fölött nem is szoktam terhelni.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Gabesz84 #4354 üzenetére
Nekem ilyen Manfrotto-m van, vagy legalábbis hasonló, a cseretalp másabb. Én mondjuk MILC-el használom, az jóval könnyebb (1kg cucc kb 1-szer volt eddig rajta, az átlag az 5-600g), ahhoz tökéletes, összecsukva kicsi, kinyitva nekem bőven elég, mert nem kell OVF-et használjak, hanem a kihajtható kijelzőt nézem, az meg lehet lejjebb (190cm magas vagyok). A legutolsó lábrészt 10-ből 9-szer csukva hagyom, így azért jóval stabilabb. Egy percig sem bántam meg, hogy ezt vettem és nem valami drágább cuccot, pedig ha itt kérdeztem volna biztos nem ajánlott kategória lett volna. De!
Nagyobb cuccot már nem biztos hogy raknék rá, vásárlás előtt próbáld ki, mert akik itt írják a tanácsokat nem véletlenül írják amit. Ha nem csak arra kell, hogy karácsonykor egy képen rajta legyen az egész család, akkor már én sem ajánlanám jó szívvel 1kg-nál nehezebb cucc alá. -
Schanyee
senior tag
válasz
Andrew31 #4179 üzenetére
Persze, ne értsük félre egymást, teljesen kinyitva nem tennék rá olyan cuccot, ami nehéz, pláne ha a legalsó lábrész is nyitva van. Meg az is igaz, hogy a dönthető kijelző mellett eszembe se jutna EVF-be nézni állványon, így ez a gond nálam nem is jelentkezik, a legalsó lábat még nem sokat nyitottam ki. Szóval nyilván mások a körülmények is, amihez állványt kerestem, sokat számít a rápakolandó cucc súlya. Azért írtam csak le, hogy legyen egy másik vélemény is, mert az a tapasztalatom, hogy kezdőknél sokkal nagyobb az esély, hogy kit objektív mellett vagy nem vesz semmi mást az illető, vagy csak egy fényerős fix objektívet, ami nem nehezebb a kit-nél. Így arra még elég lehet egy normálisnak mondható belépő kategóriás is, amit lehet évente 1-szer használna, hogy karácsonykor az egész család rajta legyen és nem fog mondjuk madarakat fotózni vagy bármi olyan cuccot használni ami nagy és nehéz.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Andrew31 #4176 üzenetére
Amúgy nem tudom azért van-e, mert MILC-em van, de ahhoz az a Manfrotto amit 15 000ft-ért vettem tökéletesen elég. Kb 2 éve használom és nem volt vele még semmi gondom. Oké, hogy egy jó állvány nem avul el sose meg stb, de azért otthoni használatra ezt az árkategóriát ajánlani kicsit túlzás már. Plusz amit vettem könnyű, ami túránál nekem kimondott előny. Ezt csak azért írtam, hogy legyen ellenvélemény is, nem feltétlenül kell egy fél kamera árát beleölni állványba. Biztos nem olyan pontosan és precízen beállítható, mint egy 80 000Ft-os szett, de még sosem korlátozott semmiben.
-
Schanyee
senior tag
-
Schanyee
senior tag
Azt gondoltam, hogy látatlanba nem lehet sokat tudni, csak hátha van valakinek tapasztalata.
Viszont abban talán tud nekem valaki segíteni, hogy lehet e itthon kapni olyant, mint a Nodal ninja T adapter és ha igen, akkor milyen típust. A vázon az állványmenet nem az optikai tengely alatt van. Kerestem egy csomót, de nem nagyon találtam, nem tudom van e ennek valami speciális neve amivel rákereshetnék.
-
Schanyee
senior tag
Az ilyen panoráma fejjel van valakinek valami tapasztalata? Elvileg alu az anyaga. Túl olcsó ahhoz, hogy használható legyen? Kb 600g-nyi cucc lenne rajta. Ahhoz meg azért túl drága, hogy vegyek egyet és ne is merjem rárakni a vázat.
-
Schanyee
senior tag
válasz
silmatauki #4022 üzenetére
Egyelőre nem vettem. Nyaralásra költöttem mostanában a pénzem, plusz oda nem is szoktam vinni nagy állványt, csak egy kicsit, így nem is lett volna lehetőségem használni. Addig maradtam az objektív elejére kötött madzag + a madzag végén súly megoldásnál. Nem tökéletes, de a semminél jobb. Ha rendelsz esetleg írd majd meg milyen, hosszú távon nem vetettem még el, hogy legyen egy ilyenem.
-
Schanyee
senior tag
válasz
pepejoe #3985 üzenetére
Én is azért választottam, ha nagyobb lenne akkor kb fele annyit se vinném magammal, mint most. Akkor meg kb minek vettem volna állványt, csak pénzkidobás lett volna. Aztán egy ideje mondjuk egy gorillapod hasonmást használok, mert az viszont tényleg mindig nálam van, azóta nem sokat volt ez nálam
-
Schanyee
senior tag
válasz
pepejoe #3982 üzenetére
Nekem ilyenem van, LX7-nél nehezebb kamerákat is simán elbír. Ami nagy előnye, hogy könnyű és amellett hogy nagyon magas jó kicsire össze lehet csukni, normál táskában is könnyedén elfér. Persze teljesen kinyitva az alsó lábai már nem a legmasszívabbak. Ami nem tetszik még az a feje, de az is olyan hogy ez a gyorsan rögzítős mechanizmusa jó, csak a forgatás nem jön be nekem annyira, túl tapadósan forog és nehéz egy síkban forgatni. Ez panorámánál zavaró lehet, de a kijelzőn használok segédrácsot, azt berakom a horizontra és már követhető a forgatás. Szerintem amennyibe került megérte az árát.
-
Schanyee
senior tag
válasz
bence007 #3961 üzenetére
Én hasonló céllal vettem a manfrotto mkc3-h01-et. Olcsón nem találtam akkor ennél kisebbre összecsukható állványt, ami ráadásul ilyen magas. Több kilós cuccot nem tennék rá amikor teljesen ki van nyitva, de m43-hoz bőven elég stabil és ha a legutolsó része a lábainak nincs kinyitva akkor is elég magas még. A feje sem felső kategóriás, de azért rossznak se mondanám. Összességében nekem bevált.
-
Schanyee
senior tag
Helló!
Nincs valakinek tapasztalata a DOBAS -01 v3 panoráma fejjel? [link] Kb a legolcsóbb amit találtam, lengyel gyártmány. Vagy ha már költene az ember ilyenre akkor ne legyen soher és vegyen mondjuk nodal ninja - t? A kamerám elég könnyű, m43-as,szóval a súllyal biztos nem lesz gondja. Ami még nem tiszta, hogy ezt lehet e forgatni vagy az alsó része fix. A képekből kb semmi nem derül ki, még az se hogy adnak e talpat amire a kamerát lehet rögzíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Kerékpársportok
- Milyen routert?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- Steel Hunters - Lehúzza a rolót a Wargaming robotos játéka
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest