- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RefeeZ
tag
válasz
JohnyBlue #7506 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ajánlatot! Vettem végül egy Hama "ócskaságot", de pont fél áron ahhoz képest, mint amiben gondolkodtam. Arra pont tökéletes lesz, hogy egy pár túrán megnézzem, tényleg használom-e. Ha nem, akkor nem buktam sokat. Ha meg igen, akkor még mindig vehetek egy "értelmes" állványt.
-
Wolfskin
őstag
válasz
JohnyBlue #7240 üzenetére
Giottosok elpusztíthatatlanok - az utóbbi időben egyre többször olvasom az ellenkezőjét. a lábakat szétcsúszását megakadályozó szerkezet gyenge, meg hasonlók. Meg ez az új Y középső tengely, szerintem csak marketing gag. Egy régi MT sorozatúra szívesebben beneveznék, főleg a 93xx -ből, valami nagyot.
@tvamos:
Olvasgatom az amazonon a a véleményeket, Cullmann Mundo 525M leginkább egy jó utazó állvány kezdőknek. nekem meg pont egy stabil valami kéne termékfotózáshoz (na jó, én sem vagyok profi...).
Egy Manfrotto 808RC4 fej menne rá, annak kéne egy stabil alap. És ezzel a dönthető középoszlop kiegészítővel alkalmasnak tűnik, ha elég stabil maga a szerkezet.
Boltos ismerősöm csak a Manfrotto-t ajánlja, semmi mást, de szerintem ma már azok sem örök életűek. mint a Miele mosógépek. Ismerősöm volt Skóciában egy whisky túrán, az egyik manufaktúrában mutattak egy valami darálót, ami több mint 100 éves, de még hozzányúlva sem volt, csak a kötelező kenések. Örök élet. Igaz, a gyártója már rég csődbe ment... Na ilyen állványt keresek...
Szóval Manfrottot... de abból nem találok olyat, ami 8kg-bír és dönthet középoszlopos. Ráadásul olyan kaotikus a termékpalettája, és legalább 160cm magas hogy azt sem tudom, mit keressek. Ha találok egy modelt, aminek a típusa egy bonyolult kód, 10 percig tart kiguglizni, hogy mi lehet.
A Cullmannál egyedüli félelmem, hogy a 1,6 Kg/160cm magas eléggé anyagspórolósan hangzik. Igaz hogy 25 mm a felső cső, de anyagvastagságról nem írnak sehol... Inkább lenne nehezebb, és magasabb.
Ja, és azért ez a kettő, mert pillanatnyilag ezt találtam külföldi apróhirdetésben és le is alkudtam elfogadható árúra, kb ugyanannyi a kettő. Itthon hol érdemes nézni használtan? Jófogás, hardverapró, index fórum... sehol, semmi.
Boltos ismerős adna kedvezményt újra, plusz el tudnám költségleni... Olyan 50 ezer körül (de ha olcsóbb az még jobb!) csak lábból mit ajánlanátok?
• legalább 8kg teherbírás
• minimum 160-170cm
• dönthető középoszlop
• stabil és tartós
• Manfrotto (na jó, ez nem szigorú kitétel) De mi van még ilyen márka?
-
zümzümm
senior tag
válasz
JohnyBlue #7202 üzenetére
Igen én is valahogy így gondoltam, hogy minőségben kb ugyan ott van mindkettő. Azért kérdeztem rá, mert hátha van valamelyiknek valami nyűgje, tipushibája stb...
Sony FF milc rendszert pakolnék rá egyelőre. És előbb utobb 70-200 tele is menne rá.
De az egyik 8kg a másik 12kg teherbírású, szóval egyiknek sem okozhat gondot. Mondjuk egyedül a súly aggaszt a C6I esetében. Viszont cserébe biztos stabiilabb. És túrázásra biztos vennék egy könnyebbet kisebbet. A C6I-t max városba vinném éjszaka.(#7203) rekid
Visszaolvastam, de csak egy japán utas beszámolót találtam mindössze ami úgymond részletesebb -
Al Capone
tag
válasz
JohnyBlue #5378 üzenetére
Üdv!
Szinte pont ilyen paraméterekkel érdekelne engem is valami, mondjuk nekem fejjel együtt kéne.
Hadd kérdezzem már meg, hogy a linkelt állvánnyal mi a gond? Miért nem akarsz olyat? (Eléggé kezdő vagyok a témában) Én néztem azt a típust Ebayen kínaitól, de olvastam jót is, rosszat is róluk, pedig nekem pont tetszene a felépítése. Egyszerű fej, közép oszlop kampósan, csak ne lenne annyi részes a lába.
-
Studi
veterán
válasz
JohnyBlue #5380 üzenetére
Nem tudom merre székelsz, de ez korrekt darab lehet, ha mindene ép.
-
-
-
kiskornel
addikt
válasz
JohnyBlue #3787 üzenetére
Rizs nem jó! Granulátum se! Olyan töltelék kell, ami nem gördül egymáson, és pehelykönnyű. Párat kipróbáltam, majd feladtam. Nekem beállítás után lassan aprókat elmozdult, ahogy tömörödött a töltelék. Babbal még nem próbáltam, lehet az lenne a megoldás. Bár nekem van helyette normál állványom, megoldottam máshogy.
-
Digger
senior tag
válasz
JohnyBlue #3725 üzenetére
Pénteken néztem a posta track-et, már 8.-án vám előtt állt a kicsike! Na gondoltam ma már meg is fog jönni! Csöngetnek, posta - DE JÓ! Hát nem az állvány jött, hanem csak egy aláírós levél. Mondom neki jobbat vártam, mire mondja, hogy az autós csomagkihordóknak péntekenként kemény napja van, mert az @von csomagokat kell kézbesíteni!
Négyig nem jött, de remélem hétfőn kihozzák már!Amúgy ha úgy nézzük alig 10 nap alatt már az országban volt Hong Kong-ból! Van akinek meg jó ha 3 hét alatt ér ide!
-
Digger
senior tag
válasz
JohnyBlue #3718 üzenetére
Te milyen állványt cipelsz mondjuk egy egész napos kiránduláson, ahol esetleg durva szintkülönbségek is vannak?
Mert ez egy travel állvány!
Nincs másfél kiló a súlya, de papír szerint nyolc kilót bír. Hacsak a felét hiszem el, a négy kiló is elégnek kell lennie egy utazó zoomhoz! Az állvány alján levő akasztónál lesúlyozva, szerintem eléggé stabil lehet, persze szeles időben biztosan nem hagynám magára. Összecsukva 35 centi, a hátizsákra könnyen felakasztható, hordozható.
A helyén vizsgálva az ilyen típusú travel állványt, a neki szánt célra megfelelő és szerintem megfelelő lehet a minősége is! Ezt majd a próba dönti el! -
kiskornel
addikt
válasz
JohnyBlue #3513 üzenetére
Az már sok lesz az említett célra.
Széleslátószög, és könnyű cipelhetőség... ha nem kell tele, macro, egyéb, akkor ez már "ágyúval lő verébre" effektus.
Pl ilyen célra minek a kihajtható középoszlop. Csak elront mindent. Alapállvány meg olcsóbb, mint az extrákkal szerelt.
-
Real_Necro
veterán
válasz
JohnyBlue #3476 üzenetére
Hétvégén el tudom vinni neked meg kölcsönbe adni akármeddig a Cullman Nanomax 200T-m, de az sem valami bivalyos.
D90-el meg 18-105-el már használtam. Persze csak óvatosan, nehogy lebillenjen. -
kiskornel
addikt
válasz
JohnyBlue #3458 üzenetére
Attól függ. Lehetnek extra igények. Pl.:
- úgy hurcolni az egylábút, hogy rajt van a fényképező. Ugye ezt elvileg nem szabadna, de pl. cserkeléskor nincs rá idő, hogy fel-le szedegesd a fényképezőt. -> ez esetben fontos a biztonság is.
- Aztán lehet olyan, hogy egymagába meg tudjon állni. Nem lesz háromlábú, meg elengedni sem tanácsos, ha rajt van a rendszer, viszont elvileg megáll a saját lábán. Van három pici láb az alján. Sport fényképezésnél kicsit lazábban mehet a verkli.
- Igény lehet még a súly. Borzalmasan kényelmetlen tud lenni, ha sokat kell cipelni.
- gyors felállíthatóság. Létezik olyan, hogy egy karral az összes lábszekciót ki lehet lazítani, illetve berögzíteni. Kitartod szemmagasságban, gombot benyomod, lábak kicsúsznak, eléirk a földet, gombot elengeded, és baromi gyorsan beállítottad a magasságot.
- macrozáshoz használva fontos a minimális magasság.Regzésekre itt nem kell figyelni. Rezegni fog a rendszer, ugyanakkor nem akkora ampitúdóval / frekvenciával, mint szabadkézzel -> pár FÉ értéket csillapít.
Mire szeretnéd használni?
-
eastsider
nagyúr
válasz
JohnyBlue #3378 üzenetére
az kemény.... mondjuk a mezőn én is meg merném csinálni.. de a városba nemigazán. valaminek nekicsapom, hogy csak a gép alja marad rajta a gömbfejenegyébként ezek a gorillapod slr zoom replikák milyenek?
mondjuuk D90+12-24 duónál (szóval orrnehéz a cucc rendesen...)repcsin nem tudom magammal vinni majd az állványt... úgyhogy ki kell vmit találni... max babzsák
-
Byk01
őstag
válasz
JohnyBlue #3147 üzenetére
A masinát is? Akkor boldogság lesz
Egyébként most a fej a mumus. Az előző Manfrottomnak a lábrögzítő klipsze tört el. Szerencsére akkor, amikor össze volt csukva, így felállításkor észrevettem. De ha már kinyitva, és géppel a tetején történik ez, akkor ugyanúgy borul az egész, és törik a felszerelés.
-
kiskornel
addikt
válasz
JohnyBlue #3109 üzenetére
A 621C az a cseretalp / felfogató rendszert jelenti Giottos esetében. Érdemes olyan cseretalpat / felfogatást venni, amin nincs ott a "video pin". Egyszerűbben: amin rajt van, azt videora is tervezték. Bár az a cseretalp elég hosszú, hogy ki tudd kerülni a vázzal a pint, meg elvileg automatikusan behúzódó, mégis a nagytelém állványgyűrűjének az alján a karcolás (és a 450D-m alján is) emlékeztet rá, hogy a visszahúzódó cuccok is karcolhatnak...
Mondjuk az nem Giottos volt, de én nem kísérleteznék még1x.
Különösen kis (nem pro) kategóriában kerülendő, mert ott egyértelműen a videocam-ra tervezést jelenti. Különösen igaz ez műanyag cseretalpak esetében. Ez szólt a annak, akinek a válasz szólt.
Szerk: emléxem rá. Miközben tekertem ki, szedtem le, a cseretalp úgyis elfordult... na akkor szántotta végig a váz meg az állványgyűrű alját. Hülye rugós megoldás, mégis elakadt az alsó bordákban.
Mégha komoly is a szerkezet... én személy szerint ezt a fícsört azonnal eltávolítanám a saját cuccaimról. Egyszerűbben szólva kitépném mint a xart...
Az egész szaros cuccomon ez az egyetlen kopás... valamiért nem tudom megbocsátani neki.
Igaz, amit írtam elég nagy általánosítás, de jobb félni, mint megijedni. Az én listámon rajt van, mint "kerüldendő" dolog (az első ezen a listán a "HAMA" szó)...
-
kiskornel
addikt
válasz
JohnyBlue #3092 üzenetére
Mind a Vanguard, mind a Giottos jó. Ha nincs is 30kg-os az előbbi, azért sokat bír. Kollégám pozitívan nyilatkozott róla. Most vett Vanguardot egy 10éves Manfi 4,5kg-os helyett. Manfira írta, hogy 100mm-ig volt OK. Nehezebb cucc már nem volt jó. Ezért kell alaposan túltervezni fejet.
Vanguard a 0,8kg súlyával ez nagyon jónak hangzik. Kérdés, hogy mennyire lesz tartós.
Giottos az Giottos.Bár most hallottam, az egyik kolléga említette, hogy a Giottos állványra szerinte jobban kell vigyázni. Neki is 10+ éves Manfija volt, azt cserélet a 12kg-os cuccal. Szerinte túl precíz. Ezt is csak 10+ év után tudjuk majd meg.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
JohnyBlue #3083 üzenetére
SBH-300 brutál masszív cucc, olyanom van. A 30+ kilót sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, de ha csak 15, akkor mi van? Az életben nem lesz rajta annyi szerintem.
A két, egymással szemben lévő tekerentyű közül a nagyobb oldja és rögzíti a gömbfejet, vele szemben lévővel állítható, hogy oldva mennyire feszesen mozogjon a fej. A harmadik meg a panoráma módot oldja, rögzíti.
-
imyourfriend
őstag
válasz
JohnyBlue #2971 üzenetére
nem vennél, van ez így. 70 felett és 85 alatt valamerre. nem súly függő és nem is izomzat szerintem. 17 éves korom óta dolgozom otthon suli mellet, most már 7. éve fizikai munkát de mégis előfordul az ilyesmi.
mellette évi ~4-5ezer km-t bringázom így erőnléttel sincs gond. egyszerűen meg kell szokjam ami nyárig megtörténik, off. jó éjt
(#2974) -Shadow-: nálam fejjel oldható meg, de nekem is nagyon tetszik ez a lehetőség
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen házat vegyek?
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged