-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
Multibit #89872 üzenetére
Speedtesten volt ez a különbség de torrent letöltésnél már nagyobb! Például 117 MiB/s-el töltöttem le tendával nagyon max 95 MiB/s-el. Persze erre is mondhatjuk, hogy nem sok de engem zavart, hogy nem tudom kihasználni a max sebességet. Ha töltesz 200 GB-os sorozatot hidd el sokat számít. Mindegy ez nem mindenkinek fontos de nekem igen.
-
MostaPista
tag
válasz
Multibit #89506 üzenetére
Kerestem, de eddig nem talaltam forumot, ezert irtam ide.
Nem ertetted meg, amit irtam, ket lepcsonk lesz.
Megmarad a jelenlegi, mindenki tud webezni, es nehanyunk szamara ezen belul lesz lehetoseg a routerbe belepes utan egy "belso halozatban" lenni remelve, hogy masok mar nem fognak tudni bejonni, de azert jo lenne egy figyelmeztetes, ha megis tortenik egy ujabb belepes. -
MostaPista
tag
válasz
Multibit #89488 üzenetére
Netgear lesz az uj router, de olyan forumot itt nem talaltam, sw-rol nincs leiras, csak a beallitasairol, es a vegen annyi, ha gond van vele, akkor resettel visszallitani a gyari alapokat es kezdeni elolrol.
De az csak azt jelenti, hogy lehet hozza csatlakozni, mintha egy tuzfal lenne.Korabban a wiresharkot javasolta valaki, de az kinaiul irhatott volna es hihetetlenul bonyolult.
-
szjoci
őstag
válasz
Multibit #89295 üzenetére
Szia!
UPC-s 400/20mbit az internet, kb 50 eszköz van utána, IP dhcp-vel osztva. Távoli elérésre openVPN-t használtam eddig Asus ac65p routeren (már a 2. ment tönkre 1 éven belül, helyére keresek mást). Ezen kívül port forward, port nyitás, szóval semmi extra :)
NAS van még mögötte fájl szerverrel, médiaszerverrel, torrent klienssel, valamint egy rPi4 az otthonautomatizáláshoz. Vezetékes eszköz kb 20db van, zöme egy TP-LINK TL-SG1024D switchre aggatva. Wifi-t egy mikrotik cAP-AC szórja.
Árba max 50k-t szándék rá, ha nagyon muszáj. -
dchard
veterán
válasz
Multibit #85406 üzenetére
Ezért a pénzért kaphatok Xiaomi Ax6-ot is, persze PoE nélkül. Gondolkodom is rajta, hogy karácsony után veszek egyet, addig reszelik hozzá az Owrt támogatást. Kernel váltásig valószínűleg nem lesz lófütyi sem vele kapcsolatban...
woodworm: hát ez csodás. emag-nál van 17.900-ért, de akkor azt nem lehet tudni, hogy hanyadik verzió?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Multibit #84946 üzenetére
Nem kell kimaxolni... Ahol kell a sebesség ott kábel van. A wifin böngészés kell, Meeting, google zoom ami kell menjen.
A telekomos random dobál le eszközöket.... Megy a böngészés, de pl aplikaciobol nem tudtam jegyet venni... Kinyomtam a wifit tudtam... Ilyenek vannak vele.
Bocsassatok meg hogy így irok de kint terep melón vagyok... Kicsit nehéz igy.
Ami necces, hogy kb 10 vezetékes eszkoz van plusz switchel... Es kb ugyanennyi wifis eszköz.
-
válasz
Multibit #84182 üzenetére
Háááát....
Én aztán használok UPS-t (jelenleg hatot), de ez a NUT szerver sosem keltette fel az érdeklődésemet.
Azt meg nagyon nem értem, hogy a NAS/DLNA miért a bezzeg kategória. Szerintem a legkézenfekvőbb felhasználás, az ismerőseim nagyon nagy része erre is használja a routerét, teljes megelégedettséggel. Mi lenne benne a listában, ha nem ez -- mégpedig otthoni környezetben legelső helyen???
MaCS
-
KardosAttila
aktív tag
válasz
Multibit #84182 üzenetére
Sziasztok!
Ma kötötték be hozzám a digit, és előre vettem egy TP-Link Archer C6 AC1200 routert, mert azt mondták nem adnak. Közben kiderült, hogy modemet adnak, és a tv, konzol, pc mind kábellel van összekötve, csak a telefon kapna wifi jelet. A wifi jel erősségén kívül van bármi előnye a tp-link routernek? Ha nincs akkor lehet visszaviszem az emaghoz ha tudom.
szerk: nem válasz akart lenni,félrenyomtam -
netzoli
tag
válasz
Multibit #84021 üzenetére
A nappaliba gondolkoztam még egy harmadik kiállással. De elvetettem. Úgy gondolom a szobák jó lefedettséget kaphatnak és a nappaliba is jut majd valami belőle. Használat közben majd kiderül. Vész esetén a szobákba és nappaliba is van a falba két-két CAT6 végződés. Amire TV box és xbox, vagy pc vagy bármi lesz felfűzve.
-
BTom1970
aktív tag
válasz
Multibit #83614 üzenetére
Hát pár dolgot nem értek, az biztos.
Akkor ez a 433MBit a két laptop között működne csak, és ebből is nem lehet a teljessel számolni a veszteségek miatt. Kifelé és befelé csak 100MBit lenne.De a C5, most miben jobb? A C6 nem lenne elég erre a pár eszközre? (1 tv, 1 telefon, 2 laptop)
Wifi adapter 1200-as AC-sek:
Ez semmiképp? Márka és méret miatt? [link]
Inkább ez? [link]
A laptop már így is tele van (HDMI, táp, egér, töltő). Az újabb dolog lehetne minél kisebb, ha nem ront a sebességen. -
BarsonyDavid
újonc
válasz
Multibit #83250 üzenetére
Ha jól értem akkor az amit routernek hívtam egy rádiós switch, ami egyben switch, router és wifiAP (ami nem tudom mi, de talán most lényegtelen), egy eszközben? Egy biztos, hogy router néven vásároltam.
Nem tudom hogy jól értelmezem-e a magyarázatot.
Amit biztosan tudok, hogy nálam csak egy eszköz van, a lakáson kívülről csak egy ethernet kábel jön be, ami csatlakozik a DLink DIR-842 megfelelő portjába, ugyanebbe a Dlink eszközbe csatlakozik az összes számítógép és szerver. Én raktam össze, úgyhogy biztos nincs más eszköz a dologban, hacsak nem a lakáson kívül a szolgáltató részéről, de ahhoz meg a saját hálózatnak nem szabadna hogy köze legyen ha jól gondolom.Szóval a lényeg hogy a korábban leírt probléma a Dlink DIR-842-vel, bármi legyen is az, a most leírt setuppal, erről mit gondoltok? Jól gondolom hogy a DLinkkel lesz a baj és ha igen milyen eszközzel cseréljem ki hogy ne terhelődjön túl a dolog?
Vagy rossz fórumon érdeklődök, mert amit leírtam nem router?
-
-
-
gurabli
őstag
válasz
Multibit #81732 üzenetére
A hw NAT az nyilvánvaló, a nélkül töredékét sem tudja egyik sem, ami SoHo. Ezzel együtt lehet élni, mert szinte mindent eleve a szerveren oldok meg (pl VPN).
A router a WAN és switch, tűzfal (alap), ddns és DoT funkciókon kb semi mást nem lát el. Van egy vendég wifi, főleg az okos kütyüknek (pl. robotporszivo). Ja, és AiMesh fő egység, hozzá csatlakozik egy vagy két node. -
t.kristof
senior tag
válasz
Multibit #81383 üzenetére
Mint pl?
Gubek-Einste: Köszi a segítséget!
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
Multibit #80835 üzenetére
Értem. Gondoltam amúgy (az árát tekintve), hogy belépő szint. Kicsit utána néztem a dolgoknak. Megmondom őszintén nem akarok rákölteni a dologra, max egy router. Közben gondolkodtam nas-on is. Az drága lenne. Igazából nekem annyi is elég lenne, hogy egy router nirmálisan kezelje a hdd-t, normálisan tudjak róla filmet nézni éa ftp-n keresztül fájlokat másolni és törölni róla. Torrent nem lényeg igazából. Azt lehúzom laptopra, onnan átrakom a hdd-re és kész. De ezzel a Sagemcommal még másolni sem tudok rá, mert valamiért nem engedi. Hibát ír ki, ha akarok rá másolni a routeren keresztül. (fejből nem tudom mit ír)
Szóval nekem ez elég lenne amit leírtam.
Így maradtam annál, hogy max egy router. -
moma
őstag
válasz
Multibit #80063 üzenetére
Látszik nekem sincs sokkal több fogalmam, mint anyámnak.
Akkor egy ilyen jó lehet neki erre? Nem tudom a lakótelepi falak mennyire kihívások egy wifi routernek. Csak szeretné megúszni minél olcsóbban így, hogy egyedül használná. (most vezetékesen használja, csak így meg helyhez kötött a lakásban) -
válasz
Multibit #79590 üzenetére
Az a gond a Ubiquitivel, hogy nem triviális segítséget kapni hozzá.
Előfordult, hogy ismerősnél lehalt a hálózat, a rendelkezésre álló segítségei hanyatt homlok menekültek, amikor meghallották, hogy Ubiquiti.
Én magamnak erősen gondolkodom egy Ubiquiti hálózaton, de másnak nem merném ajánlani.
MaCS
-
magyarc
tag
válasz
Multibit #79169 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, ezt kellett volna írnom: A családban lévő telefonok többsége nem támogatja az 5GHz-es sávot. Az egyik szobában van egy elgé régi laptop, ami gyakorlatilag folyamatosan eldobálja a kapcsolatot, így szinte használhatatlan. Mindezt a routertől 6-7 méter távolságre, egy sima tégla válaszfal mögött. Ehhez keresnék egy használható USB2.0-s adaptert. A laptop talán még USB1-es.
Ebben a szobában egy Alcatel 3X (5058) mobil is néha eldobja a kapcsolatot. A routert nem tudom közelebb vinni. Megoldható, hogy egy antennát hosszabbító kábellel közelebb vigyek a szobához? Bevallom nem tudom az antennák egyenértékűek-e. Lecserélhetném például az egyik antennát egy irányított (pl. TL-ANT2409A) antennára? Lehet, hogy ez megoldaná a laptop és az Alcatel mobil problémáját is? -
adika4444
addikt
válasz
Multibit #78492 üzenetére
+1.
Kicsit bonyolultabb mint egy összekattintgatós ASUS, de tényleg megbízhatóan teszi a dolgát, október eleje óta használom, és talán újraindítva se nagyon volt hiba miatt.
Egyszer nem tudtam lekérni a PPPoE kliens állapotát, reseteltem vagy 5x, de nem oldotta meg. Aztán pár héttel később megjavult és azóta is jó
Ja nekem elég sok port forward szabály van benne, meg IPv6-on is tűzfalazok.
szóval tényleg hatalmas +1 az eszköznek!
-
-
válasz
Multibit #78389 üzenetére
Lehet, tényleg csak tippeltem. De ugye az sem mindegy, hogy milyen szinten megy a titkosítás, nyilván a 128 vagy 256bit-es PPTP (azt hiszem az ennyit tud) vicc kategória, ott nagyobb tud lenni a sebesség is, de egy 1024 vagy 2048bit-es OpenVPN kapcsolat már meg tudja terhelni a SoC-ot.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Multibit #77854 üzenetére
Nem titok. Semmi extra, csak szeretném elérni a lehető legmagasabb sebességet. Ha lúd, legyen kövér alapon. A gond, hogy a telefon sem mai darab, tehát valahol lesz neki egy határa, és valószínűleg a telefon lesz a veszélyes keresztmetszet. Jelenleg Netgear orbi mash van, de néha annyira szar, ingadozik a sebesség, hogy még skypolni sem lehet. Ez vajon miért van?
Remélem egy frankó routerrel ez kiküszübülhető. A hálószobában van a modem, amit a net-hez adott a tréhóm, de nincs wifi antenna hozzá, csak beépített, ezért kellene valami erősebb eszköz. Arra gondoltam, hogy cat6-tal kivinném a netetet a modemtől az előszobába a routerig, és onnan menne a wifi. Ez így megoldható? -
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Multibit #76093 üzenetére
Nem, nem vagyok kábel ellenes, minden szobába behúzom az utp-t, a fix eszközökhöz ( tv, erősítő, mediabox, stb) szintén kábeles csatlakozás lesz kiépítve. Csak a mobil és egyéb kütyük wifi etetése kérdéses.
Csak a garázst nem tudom kábelezni, oda már késő behúzni bármilyen kábelt, valahogy át kellene vinnem a jelet, 2 db 30-as téglafal szigeteléssel + kb. 20 m a routertől.
-
-
MadKet
tag
válasz
Multibit #75582 üzenetére
Értem. Ha esetleg kivezetem az adaptert hogy ne direktbe a házba legyen csatlakoztatva, az jelenthet megoldást? Ezen felül maga az adapter az ami a nagyon szűk keresztmetszet? érdemesebb lenne valami jobb belőle?
Ha most elvonatkoztatunk attól hogy már adott az adapter, milyen más megoldást ajánlanál esetleg?
A router az stimm, igaz hogy TP-Link párti voltam, de ez az ASUS szimpi.
-
MadKet
tag
válasz
Multibit #75573 üzenetére
Egyszerre azért kb soha nem megy ez a 3 dolog, csak külön külön éppen ami. Ha egyszerre menne akkor tudom hogy sírnék
A kérdés továbbra is fennáll, azzal a routerrel es adapterrel igy vállalható lenne a dolog vagy van valami jobb setup hasonló árkategóriában ? (az adapter már adott)
-
Marko_
tag
-
-
Fecsike
kezdő
válasz
Multibit #74709 üzenetére
most az a probléma, hogy ez a 70-80MB lekorlátozódik valamiért 20-30MB közé. ezt nem értem, hogy mi okozza a jelenséget. időnként van mikor megint hozza a 70-80MB-os értéket, de többnyire 23MB körül van... top seedelt HD torrenteket töltöm. ha sorba kötöm ac68u-val és egyik hozza a 23MB-ot, átváltok a másik 5ghz-ére, az is ugyanazt a 23MB-ot hozza.
NAT-olásból kivetettem magam diginél. SSD van a gépben. cat5e kábeleket használok. mit kellene átkalibrálni, hogy ne legyen ez a korlát? vagy mik lehetnek az opciók, amitől ez a jelenség felmerül? usb c/ ethernet adapter péntek magasságában érkezik. akkor tudom mondani, hogy kábelen mennyit mér.
-
-
golyani
őstag
válasz
Multibit #74661 üzenetére
Switchből már vagy kettő meghalt, mert egy szellőzés nélküli szűk szobácskába van bedugva az épület ezen oldalának elosztója. Az illetékes nem foglalkozik vele, mert felújításkor xy csinálta, akkor csinálja ő címszóval, nekem nem ez lenne a feladatom, de én állok a legközelebb a témához, úgyhogy én próbálom megoldani. Intézményileg nincs is wifi csak lan, akinek wifi kell oldja meg magának. Ezen próbálok ügyeskedni.
-
blueye
veterán
válasz
Multibit #74194 üzenetére
De. De ez volt keznel ugyanabban a boltban. Mondjuk bizok a szabvanyban. (Lehet h ez lesz a vege csak gondolom megprobalom ezt a helyzetet rendbe hozni)
De nem ez a gond, nem telepul a software hozza es teljes meglepetesemre a neten sem talalom, ilyen nem volt 2000 ota -
makoss
veterán
válasz
Multibit #73739 üzenetére
Semmit nem rendelek kínából mert csalódtam a külföldi rendelésben (aláírásom)
Igen számít a wifi elég sokat, ezért volna egy jobb, modernebb, nagyobb hatótávolságú wifi router.
Ma voltam pár boltban, volt ahol egy 3-4-szer olcsóbb Tp Link routert ajánlottak 9xx valahanyast kb 9000 Ft-ért, drágábban meg valami EAP 225
Másik helyen meg inkább mikrotik routert részesítették előnyben.
Nem tudom mit lehet ezekről tudni, mert most hallottam először róluk. -
Geresics
addikt
-
válasz
Multibit #70443 üzenetére
A cél egyértelműen az lenne, hogy a wifit válasszam le a központi switchről, ami ugye történetesen a routerben lakik.
Mivel a 3+1 szintet és a kertet jelenleg hibátlanul kiszolgálja az AC87-es, nem sietek sehová, viszont előbb-utóbb eljön a csere ideje, akárcsak egy felújításé. És ha már "úgyis építkezem", megcsinálnám igényesre.MaCS
-
válasz
Multibit #70008 üzenetére
Upc 500, de ha minden jól megy akkor nemsokára digi 1000. Vezetéken 2 pc csatlakozna, wifin 2 laptop, 2 telefon, 2 tablet, meg 2 tv. Az ubiquiti routert én is néztem, pont van egy eladó HA-n, de nincs hozzá + ap. HA-n van még egy Asus RT-AC88u nem olyan rossz árban, az lehet megoldás?
kali: nem a legbutább eszközt akarnám, 4 lan port mindenképpen kéne rá, valamint hogy az 500-as netet, idővel az 1000-es netet is bírja, valamint ha rokonok vagy bárki jön át a + eszközök se legyenek kihívások neki. Olyan 40e ft körül gondoltam rá költeni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged