- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jubilleum
senior tag
válasz
adika4444 #86253 üzenetére
tyű, sejtettem hogy a mikrotik elő fog jönni, csak reméltem hogy nem
irodában van egy ilyen hAP, és hát egyszer adott machez tartozó ip-t szerettem volna megtudni. Sikerült, de rengeteg google, és egy félnapom elment vele. (Kis túlzással)
Viszont azt érzem hogy olcsóbb és robosztusabb rendszer lehet így építeni, mint ha asus routereket raknék le. -
Schaeffer
újonc
válasz
adika4444 #81787 üzenetére
Köszi, elkezdtem utánanézni.
2 kérdésem van (bocsi ha nagyon láma):
Ha nem fedi le az egészet, akkor az AP-kat vezetékesen kell rákötni a routerre, vagy tudnak kommunikálni WiFin?
A kültéri eszköz alatt mit értesz? LTE antennát, mint pl. a Telenor által ajánlott "ATK-LOG ALP LTE antenna", bedugva a routerbe? Vagy valami mást? -
-
-
ATM_automata
őstag
válasz
adika4444 #80175 üzenetére
Köszönöm az infókat! Igazából pont ebben a triumvirátusban telt az elmúlt pár évem. Volt egy Asus routereim voltak évekig, de kb 1-1,5 év után mind meghalt. ASUS AC1200-as routerem volt a legutolsó, amikor abból is meghalt a második is úgy döntöttem, hogy legyen Mikrotik. Annak a konfigolása egy rémálom volt, egy sima forwardot se lehet beállítani normálisan...biztos van olyan, akinek rááll az agya, de nekem nem sikerült. Eladtam és most kb egy éve Unifi USG + CloudKey + UniFi AP-AC-LR kombóm van. Na most az 1 év alatt eddig legalább 3 alkalommal omlott össze az egész, jellemzően amikor az UCK-ra firmware vagy controller szoftver frissítés érkezik. Általában ilyenkor elmegy rá egy nap, amire kiderül mi a gond és az esetek 99%-ban csak az segít, ha mindent resetel az ember és vissza tölti a konfigot mentésből...most lett belőle elegem.
Úgyhogy sanszos, hogy vissza térek az egyszerűbb megoldáshoz, mert szemmel láthatóan se nem gyorsabb se nem stabilabb a "profibb" megoldások egyike sem.
-
válasz
adika4444 #79596 üzenetére
köszi!
a steeringet elengedtem, igazából a laptopoknak kell sebesség wifin (nagy néha egy tabletnek), többiek vagy vezetéken lógnak, vagy teljesen mindegy nekik, az a pár (megmértem, 65/85) mbps meg a borzalmasan leterhelt 2,4-en is megvan. előbbieknek van külön ssid meg utóbbiaknak egy rejtett (igazából három, mert egyszerűbb két plusz ssid-t használni, mint mindenféle billentyűzet nélküli eszközöket új névre tanítani
).
-
-
vargalex
félisten
válasz
adika4444 #79125 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy mire akarsz kilyukadni. Az RP-PPPoE valóban standard linux megoldás a PPPoE kapcsolat kezelésére, de semmi köze a HW NAT-hoz (és egyáltalán a NAT-hoz). A linelt oldalon annyi van írva, hogy a NAT-ot a linux-os netfilter végzi, de hogy alkalmaz-e bármilyen hardware megoldást, arról nem esik szó.
-
vargalex
félisten
válasz
adika4444 #79123 üzenetére
Alapjaiban mindegyik router fw linux alapú. Az más kérdés, hogy a gyártó a SoC gyártójának bináris driverét teszi-e bele, vagy nem. Nyilván, ha igen, akkor egy bizonyos kernel verzióhoz vannak láncolva. Ezt az OpenWrt csapat nem teheti meg.
Hogy az EdgeOS esetén mi a helyzet, azt nem tudom. -
Gabesz87
veterán
válasz
adika4444 #79038 üzenetére
Végül is nekem teljesen midnegy, akkor hogy v1 vagy v2. Nekem csak a repeater funkció a lényeg, illetve hogy kiszolgálja közben az IPTV-t, és a LAN-on rákötött dolgokat. Apropó, ha én repeaterként használom, attól még LAN porton kiszolgálja a rá kötött eszközöket, mintha AP módban lenne, ugye? Ez most lehet hogy ostoba krédés, sorry.
-
-
snakess
csendes tag
válasz
adika4444 #78935 üzenetére
Hat igény csak annyi hogy egy Digi 1000megas netet tudjon kezelni és ne melegedjen túl ne dobálja szét a kapcsolatot wifin keresztül és ne kelljen mindig valamit kokanyolni rajta hogy rendesen működjön . Bedugom, beallitom és működjön! A legutóbbi két routerem mind a kettő ilyen volt hogy be lassult a net mert a nvramot torolni kellett , volt a másik hogy teljes savszelessegen toltesnel fogta magát és szetdobalta a netet wifin keresztül. Max 25 ezret költenek rá !
-
iff
senior tag
válasz
adika4444 #78768 üzenetére
ekkold, Gubek-Einste
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Akkor valószínű az ASUS lesz. [link] Nem sok mindent találtam a két routerröl eddig. Az érdekes, hogy az asus oldalán is úgy írják, hogy 1.8GHz-es cpu két magos. Úgy értelmeztem, hogy magonként, de lehet, hogy akkor az én pc-nél meg 7.4GHz-es 2magos 4 szál.
-
Immy
őstag
válasz
adika4444 #78734 üzenetére
Alapvetően olyat szeretnék, amire idővel lehet openwrt-t tenni, hogy tudjak rajta openvpn-t is futtatni.
Számomra teljesen meglepő, hogy lassan már telefonok jönnek ilyen képességgel, de router-t még nem találok hozzá, illetve szolgáltatók készüléke is "csak" 4G sebességet tud. Minden marketing prezin azt láttam, hogy az 5G pont egy nagyságrendel nagyobb sebességet ad, ami szerintem azt jelentené, hogy valós alternatívát tudna adni a vezetékes nethez képest.Alapvetően arra szeretném használni, hogy ne kelljen vezetékes internetet bevezetnem. 2 iphone SE, ipad és 1 laptop csatlakozna rá. Nagyon ritkán lenne egyszerre használva. Szinte sose.
Gubek-Einste: max 50k-ra gondoltam, de azt is sokallom egy kicsit...
-
poolbig
aktív tag
-
Alex91
félisten
válasz
adika4444 #78477 üzenetére
Hiaba szeretne olcson meguszni, az ilyen igenyekkel nem fog menni.
Ha nem akar, tud kabelezni, akkor marad a Mesh, mint megoldas. Jo, nem olcso, de valamit vamiert. Foleg ugy, hogy meg okos otthont is szeretne. Gondolom azt is vezetek nelkul, es akkor tenyleg fontos a jo wifi lefedettseg. Tapasztalat, nalam 50 m2 is gond van a wifi-vel, mert nalam sincs kozepen a router... -
törölt tag
válasz
adika4444 #78079 üzenetére
Ami mondjuk "jó pofa" időnként hasznos tudd lenni az az IP gyűjtögetés
Gondolok itt, pl ki kopog a 22 kapun?
Mondjuk ezt picit hiányolom a UBNT-ben. Persze ott van ubnt esetében is a logban, de pl MikiMan-ben az access list-be, be lehet pakoltatni egy filter szabállyal. Valójában ilyen apró dolgok a különbségek. De mondhatnám azt is hogy MikiMan-ban, nincs DPI, ami pl UBNT esetében simán megvan. De összességében nincs nagy különbség Edge vs MikiMan esetében, csak a felület, vagy pár apró süti szolgáltatás. Dokumentáció: Egyrészt Rekop mester szépen összegyűjtötte, és be linkelt minden fontos, hasznos információt, ezt az összefoglalóban találod. Másrészt, van a ubnt forum, ahol neked is van lehetőséged feltenni a kérdéseidet, problémáidat. Lakossági szinten teljesen jó, és minden fontos információ ott van.
-
törölt tag
válasz
adika4444 #78076 üzenetére
Nem lehet összehasonlítani a két terméket, mert teljesen más, teljesen más felületek, még Edge router ws unifi se összehasonlítható. Mert teljesen más. A CLI, SSH felületek teljesen rendben vannak. az egyik show, a másik print, de most komolyan ezen akadsz fent? Ne már... Az se igaz, hogy nincs le dokumentálva, mind kettő teljesen jól le van dokumentálva ahhoz hogy alapvető igényeket meg lehessen valósítani. Mind kettő esetben vannak Magyarországon is tanfolyamok, vannak youtube csatornák, ha több finomabb beállítás kell. És most szigorúan lakossági szintről beszélünk. A MikroTik esetében a default beállítás pont arra jó, ne keljen az alap tűzfal beállítást megcsinálni, vagy a fastrack létrehozni. Nem atom fizika, az igaz. De lakossági szinten kiinduló pontnak teljesen jó. Na mondjuk a quickset az jól össze tudja barmolni a dolgokat, ez igaz.
Egyébként Edge routeren is le lehet tiltani a web quit, pl
set service gui listen-address 127.0.0.1
ha mégis kell akkorssh -L 443:127.0.0.1:443 192.168.1.1
és máris localhoston eléred a web guit, de a 192.168.1.1 nemA UBNT ugyan úgy csak az input, és forward a nyerő megoldás, csak úgy mint MikroTik esetében, szóval ugyan más a parancsok, de az alapok ugyan azok, csak más felület. Egyébként valaki pont a winbox miatt szereti a MikroTik-et. Szóval, picit már hitt vallás a két cég közti tábor rivalizáló.
Pedig mind a kettőnek megvan a maga előnye, hátránya.
-
válasz
adika4444 #78076 üzenetére
Nem tudom, hogy mi baj a QuickSettel. Teljesen jó eszköz a gyors áttekintésre-beavatkozásra. Egy otthoni felhasználó igényeit nagyjából ki is elégíti. Szerintem nem hülyeség, hogy a leggyakoribb, egyszerű beállításokat kihozták egy közös felületre.
Aki meg CLI-zni akar, azt nem gátolja meg ebben.
MaCS
-
törölt tag
válasz
adika4444 #78072 üzenetére
Ok, de ezeket az igényeket egy MikroTik hAP ac2 is meg tudja valósítani. És Defult beállítással simán háztáji kategória, csak mondjuk Wifi esetében az ACL jó pofa, vagy éppen ha szükség úgy hozza, akkor igény alapján testre szabható tűzfal beállítás lehetősége. Szerintem felejtsd el hogy Mikrotik vs UBNT össze akarod hasonlítani, mert mind kettőnek van előnye, hátránya. Abban igazad van, hogy legyen az MikroTik, vagy UBNT mind kettő jobb megoldás mint az All-in-One eszközök. Már csak a lehetőségek tárházában is. Egyébként annyira nem kell túl misztifikálni egyik terméket se, van bőven leírás, online oktató anyag mind 2 gyártónak, csak idő, energia, mire helyére kerül minden. MaCS_70 meg hasztalan időpocséklás meggyőzni arról milyen lehetőségek vannak az Asus, TplLink routereken kívül.
-
válasz
adika4444 #78068 üzenetére
Háztáji hasznosítás esetén szerintem nem igazán jön ki a komolyabb rendszerek fő előnye, a kidolgozott menedzsment, pláne sok felhasználóhoz.
Én is milliószor végiggondoltam és végigkonzultáltam, hogy az Asus helyett kegyen-e inkább Ubiquiti vagy Mikrotik rendszer, de maguk a profik is (persze szigorúan csak bizalmasan) lebeszéltek róla.
MaCS
-
woodworm
veterán
válasz
adika4444 #77999 üzenetére
"Wi-Fi hatótávban az eddigiek alapján nem egy nagy eresztés az eszköz..."
Milyen eddigiek alapján?
Láttam több véleményt is már akinek nem jött be, de a döntő többségnek azért más a véleménye. Fordult már meg pár router nálam, és a mediatek alapúak nagyon jól szerepeltek. Az újabb mt7615 erre tett még egy lapáttal. Egyenes rálátással 8-10m-en belül 2,4 GHz-en 220-240Mbit/s, turboqammal 300-330Mbit/s, 5GHz-en 450-480Mbit/s. A telefonokkal (Redmi Note5A Prime) egy 60-as és két 30-as téglafal után 10Mbit 2,4 GHz-en, a telefon 72Mbites linkre képes, eddig itt nem volt stabil a jel. Kábelen természetesen átmegy a upc500.Openwrt-vel annyiban változott a helyzet, hogy 5GHz-en 360-400Mbites maximumokat mérek. Itt nincs turboqam, így 2,4 GHz-en "csak" 200-220Mbitet mérek. Cserébe a hatótáv jócskán megnőtt, az ominózus vályog és téglafalak után stabil a 20Mbit.Kábelen ki- és bekapcsolt software és hardware flow offload támogatással is megvan az 500 Mbit.
A Connect Boxszal nincs összehasonlítási alapom, mindösszesen pár percig működött routerként.
-
Gomba
senior tag
válasz
adika4444 #77999 üzenetére
megcsinálom kíváncsiságból. Igazából a kábelekre azért nem gyanakszom, mivel gyári fw-vel kihozta az 500-at kábelesen, csak openwrt-vel nem. De akkor mostmár visszanézek mindent.
@TCr és @blakey: Még küzdök akkor, ha van remény.
Mindenesetre a további eredményekről az asus routerek topikba írok majd, ezt itt nem akarom eltéríteni
-
Alajos85
csendes tag
válasz
adika4444 #77248 üzenetére
Köszönöm!
Akkor érdemben ezek a nagyobb Mbps számok amik rá vannak írva. 5-6 eszköznél mindegy?
Nem nagyon használja ki az ember?Simán csak a winyó tartalmát szeretném tv-n látni.
Torrentezés nem érdekel annyira.Egyszer szeretnék jó winyót venni!
Mi az az AP RPI ?Ac85p vagy 87U vagy Ac2400 vagy valami?
Mikben érdemes még elgondolkozni. Minek lehet értelme? -
válasz
adika4444 #76156 üzenetére
Az L2TP nyilván hasít, mivel nincs rajta titkosítás. Ezért is szokták IPsec-kel használni.
Egyébként teljesen igazad van az Asus routerekkel kapcsolatban -- valóban nem túl gyors rajtuk az OpenVPN, de ez ezért nagyban modellfüggő is.
És persze kérdés, hogy kinek mire kell az OpenVPN. Nekem elég az N18 sebessége is, ami kb. a nyers adatfolyam 60%-a.
MaCS
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
adika4444 #74908 üzenetére
Igen, DIGI FTTB.
Valóban, kábel ki, másikba be volt a "módszer", de az eltelt idő ~50perc-1h és utána a reset->config után azonnal ment. De persze elképzelhető, hogy totál véletlen egybeesés.
Nem próbáltam pingelni, de megpróbálom majd, és megírom, köszi az ötletet. De az biztos, hogy a router belső menüje olyan, mintha 110%os terhelésen lenne, nem reagál semmi kattintásra vagy csak nagyon későn (20-30sec-cel később vált tab-ot stb)(#74909) pinnacle: én csak annyit néztem ma reggel, hogy 2es erősségű jel volt földszinten úgy, hogy a lépcsőháztól a lakásban majdnem a legtávolabbi pontban van a router. az Archer C7-el 1es volt, antennák nélkül. Nem tudom ez jót jelent-e vagy sem
(első emeleten lakunk egyébként)
(#74910) woodworm: ezt megnézem este. (qbittorrent-re váltottam nemrég és netes fórumok alapján állítottam be 1-1 dolgot) melyik a megfelelő beállítás?
-
szasanyi
félisten
válasz
adika4444 #74737 üzenetére
Én tényekre és tapasztalatokra vok kíváncsi nem arra ki mit nem tud. WiFi 4T4R mindenképpen előny - még akkor is ha jelenleg nincs kihasználva - hiszen ált. nem 1 évre veszi az ember, kvázi nem az a jó ha már a vásárlás időpontjában sem tudja a korszerűbb technológiá(ka)t. Plusz az N-s 450 vs 600 megint csak nem mind1, amit szinte minden képes kihasználni. Ez egyértelmű hátrány, mert konkétan ez a helyet a RT-N18U és RT-AC66U B1 viszonylatában ahol az első setben a netrádió kifogástalanuk ment másik szobában, uo. a másodikkal gyakran bufferelt és nem mindig volt folyamatos.
-
TeeJay
félisten
válasz
adika4444 #74737 üzenetére
viszont wave2 MU-MIMO wifi van benne és jobban teljesít mint a régebbi 5-8éves AC vezérlők
ugye nálam 1antennás AC-s telefonnal 60-70megabitet vert az AC65P az AC66U B1-re azonos beállítások mellett
szóval érdemes emiatt is elgondolkodni rajta, persze az AC57U is nagyon jó wifire az is 30-40megabittel többet hoz mint az AC66U B1 -
válasz
adika4444 #74437 üzenetére
A wAP LTE-n ott van a sablon hengeres csatlakozó, amin valami 8-30 voltig fogad tápfeszültséget, de érdekes módon van rajta egy 12 voltos, kifejezetten gépjárművekben használt aljzat is.
A sajátommal éppen ott tartok, hogy időhiány miatt még nem tudtam felfedni a probléma mintázatát. Keresztpróbákat csinálok, de több órai menetek kellenének, mert elég sztochasztikusnak tűnik a jelenség -- talán a jövő héten.
Egyébként meg mindazoknak, akik mobilnetes, SIM-kártyát routert keresnek, jelzem, hogy ezek a Mikrotik cuccok teljes értékű routerek ám, Level 3-4 RouterOS-szel, és egyáltalán nem reménytelenül gyenge hardverrel, tehát nem csak modemként használhatók, hanem igényszinttől függően routerként is. Switch mondjuk kell mögéjük, meg a wifi sem a legerősebb pontjuk, de a tudásuk az Mikrotik!
MaCS
-
válasz
adika4444 #74355 üzenetére
Otthoni, azaz helyhez kötött felhasználásra én Mikrotik-vonalon nem a wAP LTE-t ajánlanám.
Remek eszköz, de az erőssége a mobilitás: 12 voltos tápcsatlakozó, omnidirekcionális antenna -- ami emiatt viszont nagyon kis nyereségű. Tehát rámerre megyek, akár mozgás közben is csatlakozik a toronyhoz -- de csak akkor, ha van térerő.Az SXT LTE és pláne az LHG LTE viszont ügyesen megcélozza a tornyot és nagy, illetve bazi nagy nyereséggel kommunikál vele.
MaCS
-
DonAttilas
tag
válasz
adika4444 #74371 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Hát drágábban már nem szeretnék venni, szerintem úgy sem használnám ki teljesen. Tv-n kábellel próbáltam 80 mb/s jött át
a jelenlegi wifivel 120 mb/s. 1080p-t-os filmet lazán viszi, viszont 4k-s 40-50 gb-os filmeket nem tudom nézni.
5ghz-en. Torrentre nem kell olyan nagy megterhelés max 10 fut, teljesen átlag felhasználó. A RT-AC57U-t is néztem csak 5000-el többért az C7-es keményebb gépnek tűnik. Igazából a legnagyobb problémám a jelenlegivel hogy nem stabil, van hogy meg se találja a gép, és nem a laptoppal van a hiba. Van hogy átjön 450 mb-is de van hogy 30 alig. Szóval ha a Tp-link annyival nem tud többet mint ami nekem kell ez a kisebb Asus nagyon bejön
-
petakpa1
őstag
válasz
adika4444 #74360 üzenetére
NAT-olas.viszont valos problema. Akkor ez igy zsakutca
Van vagy hamarosan lesz un. Diginet Aktiv 50 szolgaltatas havi 1000,-Ft-ert. Raadasul ingyen USB stickes midemmel. Abban is NAT-olt ip cim lesz? Asus routereknek mindegy milyen sticket dugok bele? Minddel kompatibilis?
-
woodworm
veterán
válasz
adika4444 #74352 üzenetére
Nem egyforma a teljesítményigényetek. Megnéznék egy TeeJay-féle torrent stresszterhelést a mikrotikkal, ugyanaz az ipq4018 soc van benne, mint ami a visszaküldött ac58u-ban. A mikrotik tudtommal nem használja a gyártók által biztosított hwnat drivereket és a saját szoftveres megoldását alkalmazza. Érdekes lenne a két gyártó rendszerének az összevetése a hatékonyság szempontjából.
-
woodworm
veterán
válasz
adika4444 #74021 üzenetére
Ezt nem tudja neked megmondani senki, hiába adott az elvi lehetőség. Hacsak nem él valaki vargalex felajánlásával elég sok idő eltelhet mire a hardver találkozik a megfelelő emberrel. Az ac57u majd' három éves, az n56u még idősebb, az előbbire most készül, az utóbbira pedig nincs támogatás.
(#74018) vargalex
Rezgett a léc, hogy vegyek egyet, de elengedtem a témát. -
woodworm
veterán
válasz
adika4444 #74016 üzenetére
Ha a teszt győzött meg, akkor miért tennél rá openwrt-t? Akár teljesen eltérő tapasztalatod lehet vele. Egyébként szerintem minden hardverelem támogatott benne az openwrt részéről, csak még nem foglalkozott vele senki. Ha ez a cél, akkor jelenleg inkább az ac57u az ajánlott.
-
TeeJay
félisten
válasz
adika4444 #73484 üzenetére
én most agyalok azon a frankó kis 2c/4t Mediatek procis AC57U-n vagy a Xiaomi Mi 3G-n mert 15ezerből megvan és ha bírja akkor az ASUS meg megmaradna AP-nak LAN-on rákötve mivel a support része meg a wifi teljesen tökéletes
1000/300-as netig nincs gondja amúgy szóval nem kell most mindenkinek fejvesztve eladni ezeket
de a közeljövőben aki masszívabb 1/1gigás csomaghoz szeretné és egyidőben töltene fel és le is vele az inkább vagy erősebb Broadcom procis routert vegyen vagy más procisat
gondolom egy 2x1,4GHz-es Broadcom már elég lenne sőt van 2x1,8GHz-es is csak drága
miközben egy Mediatek procis meg 12ezer gearbesten (xiaomi 3g)továbbra is várok ide 1000-es nettel rendelkező Asus AC57U router tulajdonosokat hogy 900+ megabit méréskor ott a proci mennyire van terhelve mert ha alig akkor tökéletes benne a HW NAT és bátran ajánlható combosabb terhelés mellé is
-
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
adika4444 #71800 üzenetére
Köszi az infókat! A WR1043ND v2-m van, de nem tudom kábelen használni a netet, mindenképp wifin.
Jelenleg gyenge netem van és wifi stickem, milyen jelfogót érdemes használni, venni PC-hez? Ha jól
láttam a wifi stickek max 600-700-at tudnak.Bekábelezni nem tudom a lakás speciális helyzete miatt. Vettem egy két antennás hálókártyát, de azzal rosszabbul ment a net, mint az USB-hosszabbítós wifi stickkel, amit odaragasztottam az asztalom széléhez, így kevesebb falon kell átmennie a jelnek.
-
Magicrat
tag
válasz
adika4444 #71711 üzenetére
Hát ez az, megnéztem csomó youtube videót az Archer C7-ről mindenhol megmutatják, hogy hol van, de senki nem próbálja ki, hogy működik-e
Még emulátor is van, abban is megvan, nem bonyolult...
Most próbálom árban a C7-hez legközelebb álló asust nézegetni:
RT-AC1300G Plus Router 25eFt, bár elég kevés helyen kapni... -
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
adika4444 #71236 üzenetére
Hali, néhány powerline-t próbáltam már, még új építésű házban is /a sajátomban: linksys, zyxel, tp-link/, hát nem voltam elájulva tőle, 30-40Mbs kijött belőle, de nagyon ideális esetben. Talán fejlődtek kicsit az eszközök, én kb. 2 éve kerülöm ezt a megoldást, mint a wifi erősítgetést
Nyomtatóra elég, több wifi kliensre szerintem nem. Ha működik valahogy, akkor vezérelve is jó lesz, beállításhoz és frissítéshez kell főleg a kapcsolat a vezérlővel.
-
válasz
adika4444 #71031 üzenetére
Hálásan köszönöm a segítséget!
Ezzel az egy routerrel van az egész lakásban fullos 5G hálózat. (Mint kiderült két routert váltott.)
Olvastam az admin felületen az aimeshről. Ha csak a hatótávját a wifinek szeretném növelni kábelezés nélkül a garázs felé, akkor milyen eszközt lenne érdemes vennem hozzá
-
rewo
tag
válasz
adika4444 #71036 üzenetére
Szia! Kb. 50000. Kb 130nm ház, a routert viszont egyik határoló oldalfal közepéhez tenném. Kb 15-20 eszköz kapcsolódna wifin, 8db pedig vezetékesen. Egy dekoratívabb router kellene, ezért is gondoltam ezekre. Ha usb van rajta az nembĺahátrány, de semmi különleges igényem nincs. Igazi nagy wififogyasztó csak 2 laptop meg 3 telefon.
-
Sakab
senior tag
válasz
adika4444 #70962 üzenetére
Megnéztem a macbookban ez van:
802.11ac Wi‑Fi hálózatkezelés;3 kompatibilis az IEEE 802.11a/b/g/n szabvánnyal
Ez pl amint ennél a TP Link Archer C6nál írnak mennyire állja meg a helyét, így a 2 eszköz között?
TP-LINK Archer C6 a következő generációs 11ac szabvánnyal érkezik, amely kompatibilis az N-es szabvánnyal,de 3-szor gyorsabb annál.Az Archer C6 együttes adatátviteli sebessége 1200 Mb/s. A kristálytiszta 5 GHz-es hálózaton a végsebesség 867 Mb/s-ot is elérheti, a 2,4 GHz-es hálózaton pedig 300 Mb/s is lehet a sebesség,
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Notebook hibák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest