- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
#68216320 #58918 üzenetére
Szerintem az Asus RT-AC87U-nál jobb választás ez
Egy árkategória, de jobb ár/érték arány. OpenWRT (LEDE) kompatibilis és hw NAT nélkül is nagyon erős. Nekem a kisebb (gyengébb) testvére van, 500 Mbps Digi nettel használom. Soha nem rogy meg, rendkívül stabil. Nálam a wifi kevéssé számít, de a T420-as laposba épített AzureWave WLAN kártyával ilyet tud.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#68216320 #58920 üzenetére
Olyan házat választasz neki ahol ez megoldható :
pl : [link]Csinálsz egy kis polcot, azt fúrod fel a falra a gépet meg ráteszed.
De neked a 2 lan is válttozat is elég lehet.
Ha nem zavar a hűtés hangja, akkor még feljebb lehet menni erőben, egy a lényeg, hogy min 2 db lan kártya kell, amik gigabitesek.Abban nem vagyok biztos, hogy a PPPOE -vel viszi az 1000 est.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#68216320 #58918 üzenetére
Építs egy tűzfalgépet, és tegyél mögé egy értelmes Wifi AP ét, ha csak Wifi a cél, ha kábelt is használsz akkor egy switch is kell.
Egyszer beállítod, és nem lesz vele gond.
Én Pf sense -t használok rajta mint SW et, na ez az, amivel nincs gond amióta összevan rakva.
(Intel vezérlős lan karikat szereti )
Max az áramszünet tehet neki be, de akkor is csak egy F1 et vagy egy gombot kell nyomni, hogy továbbmenjen.Még a 30/5 ös nethez csináltam az enyém, és azután döntöttem az építés mellett miután 5 routerből 5 nem vált be, vagy instabillá vált.
Az 500 /200 ashoz kicsinek bizonyul már, 440 / 200 a jelenlegi sebsségem, egy új/erősebb vasat kell alátennem.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #58917 üzenetére
Na, picit utánaolvastam az AC87U dolgoknak és a következőek aggasztanak:
1. Melegedés:
Nálam a router a falra van felszerelve, vezetékek is úgy állnak, hogy ez a megoldás járható csak. Jelenleg egy N66U van "kibelezve", saját hűtési megoldással, mivel gyakran restart/fagyás volt a meleg miatt.
Úgy tűnik az AC87U is melegedési gondokkal küzd. Láttam már fotókat trükközésekről, de én kihagynám ezt egy új router esetében inkább.2. Bugos az 5GHz:
Lakótelepi lakásban lakom, a 2.4GHz gyakorlatilag használhatatlan, kizárólag az 5GHz az egyetlen lehetőség.
Szükséges volna ennek a sávnak a tökéletes és erős működése3. Problémás Quantenna:
Gondolom ez összefüggésben van az 5GHz zavarával. A saját topic-ja alapján ezt ráadásul kizárólag a gyártó tudná orvosolni, sima FW ügyködés nem teszi rendbe.Ha valami info helytelen, kérlek szóljatok, javítsatok ki.
Tehát a segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen eszköz/eszközök beszerzése volna alkalmas az alábbi igények ! stabil ! kiszolgálására?
- ne lépjen fel melegedési probléma
- 1000 Mbit PPPOE netet képes legyen kiszolgálni (Digi)
- Qos használata ne okozzon problémát a sebességben (HW NAT)
- 5GHz-en erős és stabil Wifi 10-15 eszköz esetén is (lehetőleg nem 2-3dBi botokkal)
- Nem szükséges hardcore wifi sebesség, ~30MB/s átvitel simán elég, de WAN-LAN között teljesítsen jól (LAN-LAN között is értelemszerűen)
- Custom FW, lehetőleg OpenSource
- Nem szükségesek router-en futó torrent, file share, stb cuccokÁr: Jó lenne beleférni a 60k keretbe, de ha megéri valami eszköz a többletkiadást, akkor hajlandó vagyok változtatni a kereten.
A lényeg, hogy egy olyan router-t szeretnék, ami évekig kiszolgál anélkül, hogy bosszankodnom kellene miatta.
Azt a router-t szeretem, amit el is felejtek, hogy vanTudom erős kívánalmaim vannak és tisztában vagyok vele, hogy minden eszköznek vannak gondjai, de pont emiatt keresem a lehető legkisebb kompromisszumos megoldást.
Ha bármi ötletetek van, annak nagyon örülnék.Köszönet előre is érte.
-
-
-
-
válasz
#68216320 #55820 üzenetére
Nagyban hasonlít a Synology NAS-okon futó DSM-re.
-
válasz
#68216320 #55815 üzenetére
Synology RT2600ac nem elég erős?
-
Multibit
nagyúr
válasz
#68216320 #55815 üzenetére
Van
Bevállaltam egy nem ajánlott Linksys WRT1200AC-t. SoC: Marvell 88F6820 (1.33 GHz, 2 mag)
Hw NAT nélkül (OpenWRT alatt) lazán kihajtja az 500-as PPPoE netemet (a gigabites nethez nem tudom, hogy elég-e). Egy kis lakótelepi lakásban (55 nm) AC wifi-vel 330-350 Mbps-t mutat a speedtest. Nekem egy erős routerre volt szükségem, hétköznapi wifi-vel. Ez lett belőle. Sok más típus van hasonlóan erős processzorral, de nekem nem volt szükségem (nem akartam érte fizetni) hiper wifi-re. Ezek a modellek meglehetősen drágák. Nekem az új routerem megvolt 36 ezerből (német Amazonról). -
-
-
válasz
#68216320 #24289 üzenetére
Hi!
Sajnos nem egy hónapja, attól már jóval régebben lassú! Az okok ismertek, de a javítás várható idejéről azóta se mondott senki semmit... Rengeteg az 503-mas hiba, time out, brutális lassúság, sokszor már-már a használhatatlanságig lassul...
-
Magnat
veterán
válasz
#68216320 #24289 üzenetére
Nem nálad van a hiba, van egy erre hivatott totyik itt, én is rákerestem már pár napja... ott ezt írták:
"Az utolsó infó Parcitól származik, aki ígéretet tett, hogy meg fogják oldani a problémát. Tudják, hogy mi okozza (aktív user adattábla 6000 user feletti kiszolgálása, annak frissítése). Ennek a javítása alapjaiban fogja megváltoztatni a RIOS működését, így egy nagyon nagy, bonyolult fejlesztésről van szó. Ennél több infó sajnos nincs."
-
Integra
titán
válasz
#68216320 #23707 üzenetére
ezen gondolkodom én is, csak nem routerekkel, hanem mondjuk range extenderekkel. majd berongyolok sziszkó szakboltba. ha van egyáltalán ilyen bp-en..
-
válasz
#68216320 #23637 üzenetére
Én is egy év garral vettem, igen! Meg persze van rá három év gyári gar, de, hogy azzal mire megyek, az rejtély! Na mindegy, ez már a sokadik ASUS-om, eddig sosem csalódtam bennük, remélem ebben sem fogok!
A Linksys E3200 tuti, hogy Simultan Dual Band!
-
-
válasz
#68216320 #23633 üzenetére
Sajnos BroadCom bázisú routerből elég ritka a külső antennás, Dual Band, Gbit-es példány! Most hirtelen az RT-N66U-n kívül nem is tudok mást mondani! Az ASUS-nak tuti nincs ilyenje ezen kívül, Linksys-re sem jellemző a külső antenna, de a Netgear is dettó ugyanez! TP-LINK Atheros-al dolgozik, szóval elég reménytelen...
-
válasz
#68216320 #23631 üzenetére
A nagy térerő szubjektív dolog, így ezt a részt ignorálva, a legolcsóbb ilyen router jelenleg a Linksys E3200!
-
-
vargalex
félisten
válasz
#68216320 #23392 üzenetére
Hi!
Mivel a LAN forgalom nem megy át a CPU-n, így nem jelent neki terhelést. Azaz nem valószínű, hogy bármelyik másik soho routerrel változna a helyzet.
Ráadásul a router ugye 4 LAN porttal rendelkezik, te viszont 5 klienst írtál a példában. Tehát valami sántít. Vagy a példában szereplő kliensek közül (legalább) 2 azonos, vagy az egyik porton switch van. Így viszont akkor a két átviteli sebesség összegét kell összevetni a gigabit limittel! -
Beri
addikt
válasz
#68216320 #23384 üzenetére
1.Amikor tobb kliens is egyszerre masol a gigabites halon, akkor a pppoe netezes picit belassul.
Gigabitesnél gyorsabb hálókártyád nem lesz, annál gyorsabb portot használni nem fogsz. Csak dual-link routerekkel tudsz gyorsabb lenni, de ahhoz hálókártyát kell venned, meg a megadott keret triplájáért routert.2. A wifi terero kissebb, mint a regebbi Linksys wrt54g routeren.
Lehetetlen. Csatornaváltás tud segíteni, de azt észben kell tartanod, hogy adott jelszint nem ugyanazt jelenti g és n szabványú hálózaton. A MIMO miatt több streammel dolgozik, viszont csak egymás melletti csatornákat tud használni. Ez azt jelenti, hogy hiába látod egy g-s AP jelét erősnek az egyesen, ha a hármason ad-vesz valaki, az az első két sávon kommunikáló MIMO-s eszközök jelét már zavarni fogja. Ilyen esetben még mindig több mint a dupláját tudja egy tisztességes n-es kapcsolat a g szabványúnak. -
-
-
válasz
#68216320 #16548 üzenetére
A legolcsóbb gigabites, és egyben DD-WRT képes router a TP-LINK WR1043ND. Ezen kívül persze sok van még ilyen, csak a pénztárcád vastagsága szab határt vásárláskor.
ASUS RT-N15
ASUS RT-N16 (USB)
D-LINK DIR-825 (USB)
Linksys E2000
Linksys E3000 (USB)
NETGEAR WNR3500L (USB)
NETGEAR WNDR3700 (USB)stb...
szerk.:
És az első, 1043-as is USB-s... -
celf
őstag
válasz
#68216320 #16545 üzenetére
megvan mi volt. pontosan ezt csináltam, és Static IP-t detectelt az idiótája, úgyhogy végül kínomban újraindítottam a UPC modemet, és hirtelen felismerte Dynamic IP-be.... hogy száradna ketté....
kösz a segítséget fiúk!!! pár millió idegsejttel kevesebb maradt, de legalább működik a net...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Amazon Fire TV stick/box
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Xbox Series X|S
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Futás, futópályák
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 / 25 Ultra 5G 256GB - 512GB / - Bontatlan - 3 év gari
- Megkímélt állapot!! Samsung Galaxy S10+ 128 GB SM-G975F/DS - fekete
- Nagyon szép állapot!! Xiaomi Redmi 10 2022 64 GB - fehér
- BONTATLAN Steelseries termékek VERHETETLEN ÁRON!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest