-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
szasanyi #74841 üzenetére
persze. ugyanúgy vélekedünk erről, ezt értettem az alatt, amit írtam fentebb, hogyha 14napos elállás, akkor nem tplink, hanem asus 14napra tesztelni és lehet valóban olcsóbban megúszom, amit akarok (de ez annyira nem szempont, azt akarom, hogy jó legyen, ne kompromisszumos/ár-érékben jó stb megoldás)
de egyébként Asus... az AC65P és a 85P között csak wireless-ben van eltérés? vagy van valami még, amit ez a lista nem említ, de jelentős dolog?
gondolom nincs akkor 60-70es sávig nagyon más hwnat-os cucc, ami erősebb soc-al rendelkezik, igaz? aka más opció az asus-okon felül.
-
ekkold
őstag
válasz
szasanyi #74769 üzenetére
Valóban jók a mikrotik routerek, de kicsit több ismeret kell a beállításukhoz. Ez pedig pont azért van, mert sokkal több szolgáltatás van "beleépítve", illetve a szokásos dolgok is sokkal részletesebben konfigurálhatók. Van "buta" módja, amit ha jól emlékszem quick settingnek hív, ezen a részen hasonlóan beállítható mint a többi soho router, csak akkor pont az a tudás vész el, ami miatt egyébként érdemes mikrotiket venni.
-
adika4444
addikt
válasz
szasanyi #74769 üzenetére
Hali!
Ha kíváncsi vagy a témára, várunk a MikroTik topikban.
HA van egy kis IT-s beállítottságod, és rá tudsz szánni egy napot intenzíven, vagy lazábban 4--5-öt, akkor egy alap hálózatot nagyon egyszerű összerakni. Woodworm linkje mellé én még ajánlanám a demo2.mt.lv címet, ugyanis ez egy hAP ac felülete. A MikroTik-ek SSH-n is vezérelhetők, egy megfelelő klienssel az előbbi címen a 22-es porton ezt is megnézheted.
Van még egy remek leírás a kezdéshez, ezt ekkold készítette, és indulásnak nagyon jó. A Logout-on is van egy jó, ám picit régi cikk, azóta változtak kicsit a dolgok.
Nekem egy hAP ac^2-m van, egy ASUS AC66U B1-et váltottam le vele, és szerintem sokkal jobb a sima otthoni eszközöknél. Igaz, van ami bonyolultabb, itt nincs portforward három kattintásból, és ez naggyából mindenre jellemző. Ha egyszer valami jól be van állítva, érdemes kiexportálni, hogy később csak visszamásolni kelljen, vagy esetleg pár paramétert módosítani.
-
adika4444
addikt
válasz
szasanyi #74741 üzenetére
"Én tényekre és tapasztalatokra vok kíváncsi nem arra ki mit nem tud."
Hajrá, megveheted az említett Netgear típust, kíváncsian várjuk a tapasztalataidat...
Itt vannak ajánlott routerek, amiket javaslunk, mert a tapasztalatok alapján nem mellényúlós. Ha nem akarsz ráfaragni, nem véletlenül javasoljuk ezeket. Ha meg belefér a kockázat, a 14 napos elállás, akkor hajrá, meg lehet venni az ismeretlen típusokat. A tapasztalatokat itt mindig szívesen olvassuk, de egy ismeretlen típusra itt nem nagyon lesz áldás... -
TeeJay
félisten
válasz
szasanyi #74744 üzenetére
na wifiben pont veri az AC66U B1-et még a fele annyiba kerülő AC57U is az AC65P meg főleg
a Broadcom nagyon régi vezérlőket használ
és jól írja az előző 3-4antennás cuccok nem mostanság lesznek nagy számban minden lakásban
4T4R a MU-MIMO miatt jó de ott a kliensnek is tudnia kell a MU-MIMO-t az meg megint alig van pár eszközben
még a csúcs telefonokban sem biztos hogy van utána kell néznem
2-3 eszköz esetén ha mind MU-MIMO képest akkor tényleg előny a 4 antennás wifi na de ott is nem sűrűn van hogy egyidőben 3 eszköz vadul akarnak wifin forgalmazni amit egy mai AC-s wifi ne bírna el -
woodworm
veterán
válasz
szasanyi #74744 üzenetére
Mert konkrétan butaság, hogy az n450-es és a n600-as közötti különbséget bármi kihasználja. Ritka kivételtől eltekintve nem fogsz tudni mutatni egyetlen, forgalomban kapható klienst sem, ami tud ilyen sebessége(ke)t 2,4 GHz-en. Ráadásul az (elméleti) sebesség különbség nem jelent teljesítménybeli különbséget. Utóbbit szabvány szabályozza, mindegyiknek ugyanannyi van engedélyezve.
Amit a routerek sebessége közötti különbségnek hiszel (n300-n450-n600), az egyszerűen a routerek hatékonyságának a különbsége. Tehát ha egy telefonnal nagyobb sebességet mérsz egy n300-as és egy n600-as router között, az nem azért van, mert a telefon ki tudja használni az n600-as sebességet. Utóbbi elég nehéz is lenne, ugyanis nem tudják a turboqamot (n18u).
-
woodworm
veterán
válasz
"WiFi 4T4R mindenképpen előny - még akkor is ha jelenleg nincs kihasználva"
vs
"Plusz az N-s 450 vs 600 megint csak nem mind1, amit szinte minden képes kihasználni."Ez azért nem kicsit üti egymást. Jelenleg sem 2,4, sem 5 GHz nem elterjedtek még csak a 3x3-as kliensek sem (450Mbit). Tehát szó sincs róla, hogy bármi ki tudná használni a kettő közötti különbséget, mikor ez sem megy alapértelmezetten. A 4x4 nem az 1 kliensnek nyújtott sebességben szólna nagyot, hanem két vagy három kliens egyidejű kiszolgálásán.
-
TeeJay
félisten
válasz
hát nem tudom mikor lesz otthon általános a 4T4R kliens
mobilokban is a csúcs telefonok tudnak 2antennás AC-t így 80MHz-en jó vétel esetén lesz 866mbit link
amibe meg lehetne kapni esetleg 3 vagy 4antennás kártyát az asztali PC azt meg jóval olcsóbb egy CAT6 kábellel bekötni aminek 10métere 1ezer forint kb. készre szerelve
laptop tablet smart TV egyik sem fog még 2antennás AC-t sem kapni mert spórolnak
maximum a nagyon drága eszközök talána wave 2 wifi viszont tényleg beton stabil és nagyon gyors
azt bátran ajánlom mindenkinek
-
TeeJay
félisten
válasz
szasanyi #74693 üzenetére
szerintem én eléggé leteszteltem a 4 ASUS routert
és biza bátran ajánlom!!!amennyire féltem a Mediatek wifi vezérlőtől annyira jó azóta is
simán veri a Broadcom 2magos arm prociját a wifire meg köröket ver
300-310megabitet hozza AC-n míg a másik 240körül vitte ami azért elég szép eltérés
a Merlin meg nem ér annyit amennyi hátránya van magának a Broadcom procinak a HWNAT hiány miatt
ahova nem kell HWNAT oda meg tökmindegy milyen router kerül és felesleges 30ezres routert venni
ahova meg kell a pppoe miatt a HWNAT tipikusan 500-1000-2000-es optikai net oda meg csak ezt ajánlom jelen pillanatban
15ezres AC57U simán viszi a gigás netet míg egy 2-3x drágább Broadcom már köhög alatta
CFW meg majd lesz mint a Xiaomira is van padavan -
vargalex
félisten
válasz
szasanyi #74699 üzenetére
Nem ebből indult a beszélgetés, hanem ezen kijelentésedből: "nem olyan SoC-ra épül, amit támogatnak a CFW-es arcok". Én konkrétan azt cáfoltam, hogy ez egyáltalán nem igaz. A konkrét típusra egyáltalán nem írtam, hogy támogatott, csak annyit, hogy a SoC alapján elég nagy a valószínűsége.
-
vargalex
félisten
válasz
szasanyi #74691 üzenetére
CFW tekintetében a Merlin egy nagyon kis célközönséggel rendelkező. Csak Asus és azon belül is csak BroadCom SoC-ra létezik. Így nagyon merész globálisan "CFW-s arcok"-ként említeni...
Egyébként a SoC miatt valószínűleg egyszerűen portolható (Asus RT-AC57U-ra meg is csináltam az OpenWrt portot), de csak ezért nem fogok még egy routert venni (már korábban felajánlottam, hogy szívesen megnézem, ha valaki néhány napra nélkülözni tudja, de ezzel az OpenWrt team-ból bárki így van). -
Dragon3000
nagyúr
válasz
szasanyi #74610 üzenetére
Nálam digi1000 mellett egy tp link wdr4300-at váltott az ac65p. Tapasztalat, torrent ugyanúgy korlátozás nélkül megy sok szállal és 150-250 torrenttel a nason, nincsenek lagok játék közben, böngészés közben sem veszem észre, hogy megy a torrent, na meg sok szál esetén 35-40MB/s helyett megy 100MB/s-kel. Wifi csak 2,4GHz-et tud a telefonom, de a legjobb esetben is 80/100Mbitet ment a régivel, most lakás több pontján is tartja a 100/100-at és ez mellett a ping is kisebb lett, a telefon wifije ennyit tud 150Mb/s-es linken. Újra indítva egyszer volt, mert azt hittem, hogy a router miatt ment el a net, de közben kiderült, hogy csak a diginél volt valami gond, mert utána se ment a net, nem foglalkoztam vele, mert hajnalban történt, reggelre minden rendben volt. A routerrel így semmi gondom nem volt. Kb 1 hónapja használom.
Szerk: kábelen még azt vettem észre, hogy a tp link 800/320 értékei helyett megy akár 900/330-cal is. -
TeeJay
félisten
válasz
szasanyi #74601 üzenetére
én egyiket sem javaslom...
nincs HWNAT így gigás pppoe netnél közel maxon fognak tekerni
gigás torrentet nem is fogja bírni ha seed is van
wifiben van tőle gyorsabb AC-ra is és még melegszik is mint a kazán akkora borda van rajta
AC57U AC65P sokkal jobb és villámgyorsan hozza az oldalakat torrent mellett is -
válasz
szasanyi #74601 üzenetére
Szarintem a jelenlegi AC66 és a jó öreg AC68 felhasználói szempontból is tök egyforma. Nem régiben egy 68-ast egy 66-ossal váltottunk ki, és semmi változást nem tapasztaltunk.
A 66-os viszont újabb modell, korszerűbb belső architektúrával.
Fel is szoktam húzni a szemöldökömet, amikor a Hardveraprón látom, hogy a régi 68-asokat a 66-osok bolti áránál drágábban kínálják.
MaCS
-
-
válasz
szasanyi #74587 üzenetére
Én inkább az Asus felé hajlok de:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
-
lionshamlet
senior tag
válasz
szasanyi #74525 üzenetére
Köszi, meglesem.
De mondjuk a gyakorlati és az itteni felhasználói szempontok is érdekelnének.
Pl, mi a különbség az asus ac87u és a netgear r7000 között pl.woodworm:
nemtudom, ez segít-e?
Ennyit fogok a notebookkal perpill
[link]
Mindennapi használathoz bőven elég.ahogy nézem mindenképp jobb az ac87u a netgear7000--nél.
Úgyhogy ha ettől jobb nem lesz, nem sokkal többért, akkor ő lesz a nyerő., -
woodworm
veterán
válasz
szasanyi #74447 üzenetére
Valóban skálázódik a memóriaigény a kliensek számával, de szerintem nagyobb gond az időosztásos alapon működő technológiánál a többi kliens kapcsolati igénye. Elméletileg erre megoldás lenne a mu-mimo, csak kérdéses a kivitelezés hatékonysága.
Az ac57u egyébként ugyanannyi ramot kapott, mint a dir-882, ebből a szempontból az ac65p a nyerő. Lehet fontosabb, hogy a lejátszónál mekkora cache áll rendelkezésre. Szerintem a tv-k elsősorban nem a hálózati hd stream lejátszására vannak tervezve és erősen alul van tervezve a hálózati kapcsolódásuk. -
woodworm
veterán
válasz
szasanyi #74441 üzenetére
Ha nincs turboqam, nitroqam, ill. 4x4-es képességű kliensed, akkor semmivel sem vagy előrébb, mint az ac57u-val. Mindegyik router ugyanarra a soc-re épül, csak a wifi képességük különbözik. Ha a klienseiddel nem tudod kihasználni a plusz sebességet, akkor az haszontalan funkció számodra.
-
woodworm
veterán
válasz
szasanyi #74439 üzenetére
Ha majdnem ugyanazt a hardvert akarod egy sokkal bugosabb gyári fw-vel, de sokkal drágábban, akkor nosza rajta! Ha a tv-vel és a telefonokkal nem tudod kihasználni a gyorsabb wifit (márpedig szerintem nem tudod), akkor sokkal rosszabbul jársz.
Bocsi, hirtelen kevertem az árakat, az asus ac65p is 22ezres árakon ment eddig, most tényleg nincs akció. Ettől függetlenül nem venném a d-linket.
-
woodworm
veterán
válasz
szasanyi #74422 üzenetére
CFW tekintetében nem vagyok annyira optimista mint TeeJay. Az ac57u régi termék, csak a neve új, padavan és openwrt is elérhető hozzá. Az ac65p-hez sem elképzelhetetlen egyik sem, de ehhez találkoznia kell a megfelelő személlyel, ez megtörténhet a jövő héten és a jövő évben is.
A padavan eredeti fejlesztőjénél elég visszafogott a mozgás, forkolták ugyan és hatalmas lendülettel rengeteg eszköz bekerült a támogatásba, de ott is lassult a tempó. Mindenesetre, ha összejönne, az ac65p nagyobb flash és ram mérete jobb alapanyagot biztosítana, minimális plusz befektetéssel. -
TeeJay
félisten
válasz
szasanyi #74420 üzenetére
arra a Mediatek procira padavan van lásd Xiaomi 3G
AC57U-ra is biztos lesz meg 65P-re is csak a 65P annyira új cucc még hogy idén kezdték gyártani
66U B1-et tényleg max annak ajánlom aki HGG-vel akar a wifi krafton emelni
amúgy nem éri meg az árát főleg gigás net mellé torrentezéshez -
TeeJay
félisten
válasz
szasanyi #74418 üzenetére
sokszor leírtam már az AC57U és AC65P kábelen röhögve viszi a gigabitet
még torrent mellett is pörgősek a weboldalak és lehet online játszani nem ugrik egekbe a pinga két cucc között már csak az extrákban van eltérés
AC57U 16MB flash igazából most is 11MB körül van a FW tehát még tudnak hozzá írni funkciókat
128MB RAM aminek a felét használta netezéskor még vad torrent mellett is
2+2 antenna 2,4 és 5GHz-re ráadásul szép hosszú 5dBi antennák
kedvező árAC65P 128MB flash igaz jelenleg 20MB alatti a FW rá tehát még bőségesen van lehetőség a FW-ben új funkcióknak vagy éppen később alternati FW-nek (padavan szinte biztos lesz rá)
256MB RAM amiből nálam 70-75MB-ot használ konstansan torrent mellett is szóval bőven van szabad RAM még
3antennás (Asus szerint 3külső 1 belső) 3x3:3 MU-MIMO-s wave 2 wifi vezérlő
ami komolyabb mint az AC57U, szóval a jövőre nézve ezt jobban ki lehet majd tekerni
igaz sajnos a 160MHz mód nincs engedve rajta de CFW-vel lehet később megoldott lesz ez is
simán 1 antennás okos telefonnal 260-270megabit AC57U és 300-310megabit AC65P
gyorsabb 2,4GHz-en is azonos beállításokkalaztán mindenki döntse el megéri-e neki a 10-15ezer felárat a komolyabb wifi a több flash és RAM
-
válasz
szasanyi #64790 üzenetére
Nem akarok senki pénztárcájában turkálni, pláne nem más élethelyzetébe beleokoskodni, de a helyzetet a következőképpen látom:
Ha a költségvetési plafon tényleg kemény, és a társasházi környezet is nyilván megváltoztathatatlan, akkor valahol sajnos kompromisszumot kell kötni, tehát bevállalni valamilyen hátrányt.
Kérdés az, hogy olyan hátrányt vállaltok-e be, ami hosszabb távon is megkeserítheti az életeteket (gyengébb router vásárlása), vagy olyat, ami rövid távon letudható, utána pedig fennmarad a problémamentes helyzet (várakozás, majd CFW telepítése távsegítséggel).MaCS
-
-
-
-
-
válasz
szasanyi #64318 üzenetére
1; D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és rendeléssel), TP-Link Archer C5 (nem C1200!!!)
2; Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és rendeléssel)
Panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális a csak 2,4 GHz képes eszközök, ezek közül az Asus N18U vagy TP-Link 1043N lenne ajánlott.
-
válasz
szasanyi #38967 üzenetére
okés, azért írtam csak azt, mert nem drága ac képes router, és összességében nem rossz, az is kiszolgálja akár a digi gigás netet is.
jó lesz az az rt-n18u, én is többször leírtam már, hogy például a tl-wr1043nd v2 ellenében is megéri a felárat, ha valaki rászánja a több pénzt, illetve elég neki a 2.4 GHz wifi.
sőt, azt is merem mondani, hogy csak 2.4 GHz wifi kategóriában az rt-n18u a legjobb gigabit képes router, és nem csak ár/érték arányban.
azért ne lepődj majd meg a későbbiekben, ha az ipad és az okostelefonok (típus függvénye, de több éve akár a középkategóriában is adott, legalábbis sok gyártó esetén) kezelik az 5 GHz sávot is, de a ps3 úgy rémlik, hogy nem. -
válasz
szasanyi #38963 üzenetére
Tegnap linkeltem be egy erről szóló hsz-t, ideális esetben tehát lehet akár 150Mbps is!
-
válasz
szasanyi #38963 üzenetére
5 GHz, ráadásul ac képes alaplapi wifi modul?
már leadtad a rendelést, de én,így biztos elgondolkodtam volna minimum egy dual band routeren, 5 GHz sávon gyorsabb az átvitel, mint 2.4 GHz-en - bár a 200 Mbps úgy sem nagyon menne át teljesen, de látványosan több lenne -, illetve bő 20 e ft környékén van már megfelelő ac képes router is, például az archer c5, és úgy - ideális esetben - már a neted maximális sebességének az átvitele sem lenne probléma, sőt!
tudom, korábban nem drága router kapcsán kértél javaslatot, ezért is írtam csak a legolcsóbbakat és már az rt-n18u típusút sem, de ahhoz képest már nem lehet nagy felárról beszélni mondjuk az archer c5 kapcsán. -
válasz
szasanyi #38959 üzenetére
nem nagyon lehet még megközelítő értéket sem írni, mert ellenoldala (nem mindegy, hogy 150-es vagy 300-as képességű eszköz csatlakozik hozzá, és amiket írtál, azok jellemzően lomhábbak) és környezete is nagyban befolyásolja, így nagy a szórás.
valakinél csak ~50 Mbps a 150-es ellenoldal miatt, másnál meg akár a duplája a 300-assal, de akár szélsőségesen eltérő értékek is adódhatnak, rossz környezetben és problémás ellenoldalalal lomha sebesség, jó ellenoldallal - pláne ha a router által is használt extra kiterjesztést is kezeli - és ideális környezetben sokkal gyorsabb is, de wifi sajnos ilyen megfoghatatlan dolog, mert sok tényező függvénye. -
Multibit
nagyúr
válasz
szasanyi #38944 üzenetére
Meg ugye nem tervezném cserélni jó ideig.
Már önmagában ez az igény is elég ahhoz, hogy az N18-at válaszd. Egyébként meg akkor van szükséged az erős CPU-ra és a sok RAM-ra, ha kimondottan izzasztó feladattal bízod meg a routert (pl. torrent - igaz, ez nem routerre való, de sokan használják erre). -
válasz
szasanyi #38939 üzenetére
ASUS RT-N18U-t! Bár nem Dual Band, ellenben BroadCom alapú 800MHz-es ARM SoC van benne, 256MB RAM-mal, akár az 1000-es DIGI-t is elviszi, és WiFi-ben is elég izmos!
-
válasz
szasanyi #38927 üzenetére
OK, ez érthető! Ez esetben én azt mondanám, hogy ha kell az 5GHz, akkor TL-WDR3600, ha nem kell, akkor TL-WR1043NDv2, de a TL-WDR4300-at kihagynám, nem ér ~4000Ft-al többet, mint a WDR3600! Szerintem...
-
-
-
-
válasz
szasanyi #38906 üzenetére
a legjobb 100-as router - amilyen a jelenlegid is - sem tud többet, mint bő 94 Mbps, a gyorsabb átvitelhez már gigabit képes típus kell.
amennyiben elég a 2.4 GHz wifi, úgy tl-wr1043nd v2 (fontos a v2), az a digi gigás net maximumát (~940 Mbps) is átnyomja.
amennyiben dual band wifi kell, tehát van 5 GHz igény is, úgy tl-wdr3600 vagy tl-wdr4300. -
Soma01
veterán
válasz
szasanyi #36737 üzenetére
Most a router hol van? Földön? Szekrény tetején? Földön az asztal vagy szekrény mögött?
Ha így van, jobb volna, ill. ki kellene próbálni, hogy mi van ha feljebb, magasabbra helyezed. Ideiglenesen is akár, csak próba képen. Az 5Ghz érzékenyebb a környezeti akadályokra. -
Soma01
veterán
válasz
szasanyi #36732 üzenetére
Esetleg ez még szóba jöhet olcsóbb kategóriában: TP-Link Archer C5
-
válasz
szasanyi #36732 üzenetére
Egyrészt mert az AC WiFi is új, korszerű technológia, másrészt mert ebben egyébként is elég erős hardver van, 2x800MHz-es Dual Core ARM SoC, 256MB RAM, és 128MB flash! Harmadrészt meg nem TP-LINK, így nyilván valamelyest a nevét is meg kell fizetni, de szerintem megéri, és ez pont egy olyan modell, ami a kiépítéséhez képest nagyon jó árban van! Mondjuk a többiek által supportált TP-LINK Archer C7 sem olcsóbb!
-
válasz
szasanyi #36730 üzenetére
Én legolcsóbban ASUS RT-AC56U-t!
-
-
-
-
-
Soma01
veterán
válasz
szasanyi #36694 üzenetére
Csak azért hasonló, mert nekem sem kapcsolódik maxon. Neked 300 nekem 150 lenne.
Amiket írtam router, tudja a 2,4-et is, igen. Tehát nem lenne gond. Te meg a gépeddel mehetnél 5Ghz-re.
Amúgy nekem 135-ös kapcsolódási sebességgel (N150-es vevő) 78 Mbps szokott lenni. Így neked a 20 Mbps nagyon kevés. 100 fölött kellene lennie.Arra gyanakszok, hogy telített a frekvencia 2,4-en. Ezért jobb lenne az 5. De nézd meg mennyien vannak a csatornádon és a környéken. Lehet egy csatorna váltással megoldódik.
-
Soma01
veterán
válasz
szasanyi #36690 üzenetére
Szerintem valami driver probléma lesz. Milyen a kapcsolódási sebességed?
Nekem sem megy tökéletesen 150-el, pedig pár méterre vagyok. Igaz, van pár hálózat amivel egy csatornán vagyok.
Neked nem zsúfolt nagyon a hálózat?
Ha olcsót akarsz TP-Link TL-WDR3600/4300 (15.000 alatt/körül van az áruk) router-től indul és az alaplapod tud 5Ghz-et, de a PS3-at nem ismerem. Az tudja? Milyen adapter van hozzá, vagy beépített wifi-je van?
-
Robbee
csendes tag
válasz
szasanyi #19351 üzenetére
Köszi, akkor úgy látom még nem sikerült ezt kipróbálnod.
Mondjuk én sem fogom még tudni, mert nekem sincs külső winyóm.
Ezek jó hírek, hogy stabil és megbízható! Akkor nem dobálja el a wifi-t, van állandó kapcsolat?Valamiért ma az új belépést követően új nick-em lett, és újra újonc lettem.
Eddig spiky03 néven szerepeltem itt.
Már írtam az illetékeseknek ez ügyben. -
válasz
szasanyi #19346 üzenetére
gyakran látványos a dolog, hogy egy adott ellenoldali wifi modul miként viszonyul például a egy bizonyos router/chipset wifi szórásához, mert akár több/sok megabit/sec sebességbeli eltérés is mutatkozhat - persze úgy is, hogy más befolyásoló tényező nincs, nem érhető el másik wifi hálózat...stb, tehát valóban csak a csatorna értékének módosítása okozza a javulást/romlást!
ezért szoktam azt mondani, hogy nem minden, ha szoftverrel keres valaki egy üres csatornát és azt használja, gyakran nem mindig az a legjobb, sokszor előfordul, hogy egy amúgy foglalt, de az ellenoldali párosítás miatt előnyösebb csatornán jobb a szórás, gyorsabb az átvitel, tehát javasolt minden csatornát manuálisan tesztelni!
lesarkítva; a valós átviteli sebesség, a stabilitás, és a ping is változhat a használt -párosított - csatorna értéke/frekvenciája által, és bizonyos esetekben közel annyira fontos lehet a két eszköz megfelelő csatorna általi párosítása, mint az üres csatorna használata!bluobluo75; a tp-link wifi eszközöknél a a típus végén a "d" jelölés utal az antenna cserélhetőségére! "nagyobb" antennával valóban javítható a szórás!
-
-
spiky03
veterán
válasz
szasanyi #19257 üzenetére
Sikerült letesztelni az külső winyót a routerren?
Hh működik az a NAS funkció.Itt olyanra gondolnék, hogy pl egy BD játékost is meglehetne osztani, vagyis úgy, hogy elérje a külső winyót?
Meg gondolom ehhez csak olyan játékos jó, ami tud DLNA-át? Egy sima pl LG BD550-en nem menne? -
válasz
szasanyi #19272 üzenetére
jobb esetben 150-es lite-n modullal sem probléma 50 - 60 megabit/sec átvitele!
mondjuk láttam már 76 megabit/sec valós sebességet is 144-es névleges kapcsolatnál, de az már tényleg kiemelkedően jónak számít, sőt! igaz, akkor a router és a wifi modul egy helyiségben volt, úgy 3 méterre egymástól! -
spiky03
veterán
válasz
szasanyi #19254 üzenetére
Köszi, ezek megnyugtató hírek, hogy ez a masina bevált.
Meg az is, hogy mennyi gép van rákötve. Nálam csak 1 gép és 1 telcsi lesz rajta kezdetben, majd egy BD lejátszó, meg néha-néha +1gép, meg +1 telcsi.
Tényleg arról esetleg tudnál írni pár sort, hogy a NAS funkció hogy működik benne?
Mert elvileg rálehet dugni egy külső winyót, és azt megosztani vagy valami.
Mert DLNA-s BD lejátszót tervezek venni (LG BD570), hogy a laptopot megtudjam vele osztani. De ha ezt kitudja váltani a router, akkor lehet, hogy csak egy LG BD550-et veszek.
Erről valami tapasztalat?Előre is köszi minden választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest