- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihaczitomi
tag
válasz
makoss #98988 üzenetére
nekem huawei hordoozható Routerem van ( Független ) azzal használom a mobil XXL-es vodafone Csomagot
Minden tekintetben meg vagyok vele elégedve ,sőt Androidos Telefonon van hozzá app ,amivel egy csomó paramétert ,beállítást kezelni tudsz
Pici kijelzőjén látod a töltöttséget,akkor teszed rá töltőre ,amikor merül
Pontos modelltípus Huawei E5785 --320
-
cs.zs.
veterán
válasz
makoss #100014 üzenetére
Szabolcsban tök jó a helyzet. 2500 fős faluban lakunk, 2019 karácsonyára ideért a 2000 megabites optika. Ahová nem vittek optikát (a Telekom) ott meg 1000/25 lett koaxon. Az is tök jó. Előtte a telefonos oszlopokról kis vékony kábeles bekötés volt, 30/5, aztán max 50/5 (utóbbi a gyakorlatban 40/11), érduplázással azaz dupla bekötéssel tudtak adni 100/10-et (gyakorlatban 80/22). 3 gyerek játszott egyszerre, úgy volt beállítva a router, hogy mindenkinek 22/7.
Na arról ugrottunk fénysebességre. Itt nincs okunk panaszra. -
cs.zs.
veterán
válasz
makoss #99922 üzenetére
Egy átlagos HDD 110-120-140 MegaByte/sec sebességgel olvasható, azaz 1 gigabittel. Nekem egy 2TB-os ST2000DM008 van a külső USB 3.0 tokban, időnként ez van a másodlagos routerem (TP-Link AX55 AX3000) seggébe dugva, ez 220-230 Megabyte-tal is olvasható. Odab.sz!
(7200rpm, 256MB cache) -
cs.zs.
veterán
válasz
makoss #99904 üzenetére
"...azt kapom ami éppen van nekik..."
ez részben igaz, de mindig a jobbat kapod abból, ami épp van náluk
amikor nálunk kötötték 2019 év végén, volt náluk 1 gigabites, és 2 gigabites. Anno én is 1000/1000-rel kezdtem, de mire az utcában ide értek, 1 gigabites eszköz már nem volt náluk, és "kényszerből, sajna" nekem csak ez jutott.
Jött a Covid 2020 tavaszán, ingyen lett a net, gyorsan kértem a 2000/1000-t
(akkor 400 Ft volt a különbség, most 1000.-) -
cs.zs.
veterán
válasz
makoss #99900 üzenetére
Szia,
nálunk 2000/1000 Telekom net van. Jellemzően 1600/1000, 1600/1100, néha 1700/1000 mérhető a laptopokkal, 5 GHz sávon lógva, (akár a szomszéd szobában is) [kép]
Egyszerre 3 db gyermek lép rá a 3 db gamer laptoppal, és kurvául tudnak gamerkedni reggeltől estig, estétől reggelig, sőt! Idejön a teljes baráti kör, egyszerre 6 géppel lépnek fel rá, meg persze a telefonjaikkal, és zúzzák. Egyetlen vezetéket sem kell hozzá elhúzni sehová. A Telekom által adott Sagemcom F@st 5670 [kép] nagyon bitang, ha egy átlagos 120 nm-es családi ház közepére kerül, nincs szükség másodlagos routerre sem.
Van neki 1 db 2,5 gigabites kimenete, meg néhány 1 gigabites. [kép] Legtöbbünknek ez elég. Azt sajna nem tudom megmondani, hogy vezetéken mennyi jön ki belőle, mert az eszközeink elavultakés mindegyiknek csak 1 gigabites bemenete van...
Szóval... 1600 megabittel lehet vezeték nélkül letölteni. Ez mire nem elég? -
dudika10
veterán
válasz
makoss #99896 üzenetére
Szerintem kezdjuk az elejerol akkor.
A szolgaltato optikan beall a lakasba es ad a vegere egy modemet (ennek is van router funkcioja es wifit is sugaroz, mezei userkent nem kell elkoltened egy vasat sem).2000Mbps avagy 2Gbps a maximalis savszelesseg amit elhasznalhatsz az internet fele, mert ennyir ad a szolgaltato. Ezen osztozik az osszes eszkozod. Az az eszkoz, amihez 1Gbps vonal megy, nem fogja a teljes savszelesseget kihasznalni, maximum a felet (4k Netflix kozben meg a szazadat).
Ha azt akarod, hogy ket keszuleked is kepes legyen a teljes savszelesseget kihasznalni (nem egyszerre) vagy egymas kozt 2.5Gbps sebesseggel kommunikalni, az bizony draga meg orthonra.
-
dudika10
veterán
válasz
makoss #99893 üzenetére
Na ez pont az, amit egyik emlitett router sem tud.
Kell egy 2.5Gbps WAN port az internetnek, es 2 darab 2.5Gbps LAN port a ket eszkoznek. Ez manapsag meg indokolatlanul draga otthonra.
De tovabbra is all a kerdesem: mivel tervezed kihasznalni ezt a sebesseget akar egyik alar masik eszkozon?
-
dudika10
veterán
válasz
makoss #99885 üzenetére
Mindketton csak 1 darab 2.5Gbps LAN csatlakozo van, amibol te kettot szeretnel.
Azok az eszkozok, aholtobbb 2.5-os LAN csatlakozo van, meg dragabbak.Bar nem tudom, hogy egy NUC11 mit kezd 2.5Gbps-nyi adattal.
Netflix 4k-hoz kell vagy 20Mbps eszkozonkent. Ha egy ot tagu csalad 5 kulonbozo eszkozon nezi, az mar 100Mbps, azaz a huszonotode a 2.5Gbps-nek.
Erre a sebessegre akkor van szukseg, ha nagy fileokat kell rendszeresen mozgatni, bem atlagfelhasznalonak. -
cs.zs.
veterán
válasz
makoss #99288 üzenetére
Érdekes, hogy az SSD-k ára is esik, a ramoké is, elérhető áron van már pl OLED kijelző is, és a nem-oledes IPS-kijelzős laptopok mégis drágulnak évről-évre, és simán 20-25%-kal drágultak 1 év alatt a routerek is.
Az, hogy túltermelés volt, és készlet hegyek, nem jelent semmit.
Üzleti terv van: ennyiért gyártottunk, ekkora költséggel, ennyit kell kiárulni belőle. Pont. -
cs.zs.
veterán
válasz
makoss #99261 üzenetére
Több mint 3 éve Telekom 2000/1000 netünk van, álló Sagemcom routerrel.
2400 megabites csatornát nyit meg 5 GHz-en, jellemzően 1500-1600-1700/1000-1100 mérhető rajta.
2,4 GHz-en 574 megabites csatorna nyílik meg, 380 Mbps körüli a max, ami mérhető.
Van neki 2,5 gigabites kimenete, de ugye átlag felhasználónak nincs ilyen bemenetű eszköze, nekünk sincs. És van neki 3.0 USB aljzata is.Kellett egy router pluszban, ugyanezek szerint keresgéltem. 5GHz-en nyisson meg 2,4 gigabites csatornát, 2,4 GHz-en se a legkisebb 300-as legyen, hanem az eggyel nagyobb 574-es, és legyen neki legalább 3.0 USB aljzata.
TP-Link AX55 AX3000 lett, most egy éves, tavaly májusban 31600 Ft volt, most 36-40 környéke.
1 gigabites bemenete van, 5 GHz-en 950/950 mérhető, 2,4 GHz-en 380/380 körül.
Szerteágazóan programozható, már 2x jött rá új firmware, ügyesen frissíti saját magát. Szeretjük. 1 éve nyomja éjjel-nappal. A Telekom álló Sagemcom pedig 2019 Karácsonyától, éjjel-nappal. -
-
makoss
veterán
válasz
makoss #98983 üzenetére
Erre valaki?
Láttam a neten egy TP Linkes változatot, de 30 ezret kiadni olyan cuccért ami lehet szintén nem megy, akkor b@szhatom
Amúgy ez: TP-Link M7350 -
válasz
makoss #81744 üzenetére
Üdv!
Ezt a topikot keresed: Asus routerek
-
F.E.K..
senior tag
válasz
makoss #74199 üzenetére
Ha már ott a kábel, akkor nem muszáj a repeater mód...
"Másodlagos" routeren:
- szabad fix ip az elsődleges által használt tartományból beállít (hogy elérd a konfiguráláshoz)
- dhcp kikapcsol (hogy a lan portjain ne adjon saját ip-t)
- wifi ssid azonosra állít az elsődleges routerrel (frekvenciák ne ütközzenek lehetőleg)
- elsődleges router egyik lan portjából patch kábel a másodlagos router egyik lan portjába bedug
- kész.(a wifi és a lan portok alaphelyzeben bride-ben vannak ezeken az eszközökön)
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
makoss #74076 üzenetére
Itt van egy részletes beállítási leírás 58U-ra. Nézd majd meg, lehet hasznos lesz a 65P-nél is. Kár, hogy az Asus-nak nincs olyan szimulátora, mint a TP-Linknek. Édekes módon viszont az AC66U, AX88U fent van.
-
TeeJay
félisten
válasz
makoss #73903 üzenetére
kb minden
méretre, antenna méretre is más
proci is más
flash is más méret
egyedül RAM-ból azonos
leírtam tegnap olvasd légyszi végig
gigabit torrenthez 57U-t ajánlom mert bár az 58U is bír ennyivel letölteni DE ha mellette seed is van 2-300megabittel akkor már visítani fog hogy csutkán jár a 4 procimagja
57U-ban HWNAT van a prociban így gigabit letöltéskor meg sem rezzen 0%-ról a proci
wifiben viszont az 58U a jobb, újabb wave2 MU-MIMO képes vezérlő van már benne
illetve a 16MB vs. 128MB flash miatt az 57U ASUS WRT menüje kicsit fapados míg az 58U-ban azért a legtöbb opció benne van már (WPS gomb LED kikapcsolásra programozható, VPN, meg minden egyéb finomság) -
uriember
aktív tag
válasz
makoss #73879 üzenetére
Szerintem nem értettél meg vagy nem fogalmaztam elég pontosan. Gondolom nem egyszerre ment a két router, hanem egymás után, mert különben bezavarnak egymásnak. Ezért írtam, hogy ugyanoda letéve (pontosan ugyanoda, ugyanabba a pozícióba) és az antennáik ugyanolyan szögben és ugyanazzal a tájolással voltak beállítva. Természetesen a kliensek is (pl a telefon, amivel tesztel, az is ugyanaz a telefon) ugyanabba az irányba vannak fordítva a mérési helyeken, nem is gondolnád, hogy hogy meg tudja hamisítani a mérést akár csak 30-40 fok eltérés is (még 10-20 is)...
-
TeeJay
félisten
válasz
makoss #73865 üzenetére
hatótáv tesztet még ma csinálok majd vagy holnap ha lesz időm
szobán belül (18nm panel szoba) LG G4 telóval (1antennás AC) csak a max sebesség ami különbözik
szerintem ha hatótáv panaszod van akkor AC66U B1 HGG-vel feltolt wifivel lesz a nyerő
ja amúgy el is felejtettem hogy bár neten az AC57U és AC58U-ra azonos méretet ír a gyártó
de a valóságban az 57U szinte akkora mint a 66U B1 és hosszú antennája van, az 58U picike és rövid antennás de majd fotózom hogy látni lehessen -
válasz
makoss #73803 üzenetére
Fentebb ajánlották az ASUS RT-AC57U-t, az nem jó? Az ASUS-oknak könnyen kezelhető, felhasználóbarát, magyar nyelven is tudó felülete van, emellett ez a típus korszerű és gyors is, és az ára is kedvező. Bár az említett 25Mbps netet bármely ma kapható router nevetve kiszolgálja.
-
Multibit
nagyúr
-
-
válasz
makoss #73731 üzenetére
Jóval nagyobbat nem nagyon találni, mert szabvány korlátozza, ami moddolt firmware verzióval valamilyen szinten kitolható, kérdés persze, hogy mennyire érdemes és szabad ahhoz folyamodni.
Valamennyi eltérés van persze bizonyos típusok között, amit ráadásul a környezet és a használt ellenoldali eszközök milyensége is befolyásol.
Az előttem írt Asus típus elég jó wifi szórásban, illetve van néhány, amik attól is jobbak kicsivel, mint például valamennyivel drágábban a Linksys EA7500 és társai. -
TeeJay
félisten
válasz
makoss #73715 üzenetére
komplett Archer C széria táblázata
attól is függ melyik HW verzióról érdeklődsz
régen az Archer C5 V1.x azonos volt a C7-el V2.x-el csak 3x3:2 volt 3x3:3 helyett az AC vezérlőjeArcher C5 V4.x már Mediatek Procis de nem a 2magos 880MHz-es úgyhogy kihagynám
Archer C7 V4 és V5 viszont tökéletes választás -
válasz
makoss #73684 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
30k felett: Asus AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
jmuranyi
tag
válasz
makoss #70733 üzenetére
Az olcsóbb, hazai beszerzésű routerek közül
általában TP LINK vagy ASUS készülékeket
ajánlunk, persze nem mindegyiket.A 841-nek leginkább az a baja, hogy néhány sérülékenységet
még nem javítottak ki a firmwarében.Ha csak a régit kell kiváltani, akkor ASUS RT-N12 D1 -et javasolnék,
vagy méginkább kicsit drágábban TP-LINK Archer C5v4.Én a 841N-emet Archer C5v4-re cseréltem ki, egy kicsit
jobb a lefedettsége, illetve sokkal gyorsabban tudok a gépem
és a telefonom között fájlokat másolni. -
jmuranyi
tag
válasz
makoss #70731 üzenetére
Szia, ha csak ennyi a jelenség, úgy ezt elég nehezen tudom elképzelni.
Inkább windows/böngésző elhasználja a gép erőforrásait.Ettől függetlenül, egy hat éves router már kezdheti elérni az élettartama végét.
Próbaképpen először a tápegységét kellene - legalább ideiglenesen-
kicserélni, egy azonos vagy nagyobb teljesítményű újra. -
-
-
válasz
makoss #61741 üzenetére
"Érdeklődnék, hogy egy Tp Link TL WR 841 ND router hatótávolságát másik router beiktatása nélkül hogyan lehetne megnövelni?
Értem ezalatt, hogy a rászerelt 2 antenna megnagyobbítása vagy más amit helyől is meg lehet oldani"
Az eredeti kérdésedre meg volt sajnos a válasz, hogy pl. egy ajánlható 1043ND v4, vagy akár egy Asus N18U nagyobb sebességet nyújthat elviekben, több kliens tud kiszolgálni... Azaz stabilabb és erősebb, de nem abban az értelemben... mert a hatótávja nem lesz sokkal nagyobb, mint a mostani. Jobb esetben egy kicsivel nő a hatótáv..., hogy ez észrevehető lesz-e nálad azt nem tudom.
Kell a plusz eszköz, ha nagyon nincs jelszinted a széleken.Az antennákra már kaptál több választ, hogy bizonytalan megoldás egy öreg lassú eszközre meg feleslegesnek is gondoljuk. Amit elköltenél antennákra, azt fektesd az előbb említett routerekbe, a mostani 841 ND pedig lehetne egy vezetékkel összekötött AP, amíg életben van....
-
válasz
makoss #61737 üzenetére
Én is cseréltem régebbi eszközön 5dbi-s TP-link antennát 8dbi-re.
Írtam is itt már korábban többször.
A széleken ez szinte semmit sem segít, hiszen attól még a jóval kisebb és akkumulátorról működő kliensek adott dbi-it tudó antennái (jellemzően h@ngya f@sznyi beépített játékszerek) még nem lesz jobbak és nem fogják jobban elérni a routert. Egy email küldés emiatt le is állhat, de még a sima böngészés is bizonytalan lehet.
A belső területeken javulhat a sebesség is akár... néhány fehér folt eltűnhet.
De bizonyos esetekben lehetnek olyan helyek, akkor a visszaverődés, vagy más rádiós okok miatt rosszabb lesz a WiFi, mint korábban.
Szerintem a 16dbi meg nettó hülyeség. De ez mindegy...Azt tudni kell, hogy az antennát nem elég lecserélni, hanem nagyobb erővel is kell meghajtani ha adni szeretnél vele... A vételi érzékenysége persze elvileg alapba nagyobb lesz... Viszont a sugárzáshoz honnan tudná egy alapvetően 5dbi-re és a hatóság által rögzített előírásokra tervezett eszköz, hogy nagyobb pálca van rajta?
Emiatt sem érdemes antennázni, egy régi veteránon meg pláne nem. 100x-el le lett írva, hogy másodlagos eszköz kell lehetőleg vezetékkel összekötve a fő routerral.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
makoss #61728 üzenetére
Úgy tudom a 841-nek nem cserélhető az antennája.
De kár ilyenekkel bohóckodni, 3000 Ft egy másik használt 841 vagy 5 dollár egy Xiaomi Wifi range extender. -
-
hobizoli
nagyúr
válasz
makoss #61728 üzenetére
antennát lehet cserelni nagyobbra, azzal lehet nyerni annyit, hogy ha eppen vhol hataron van a jel, akkor erosebb lesz a terero mar
hardverapron szoktak arulni nagyobb antennakat, 1.5-2k/db aron
nekem a 741-shez volt egy 16dBi-s onnan, azzal mar "jo" lett a jel a masik szobaban is 2 betonfal mogott, elotte a gyari 5dBi-ssel hol volt terero, hol nem eldobalta a wifi-t a mobiltelo, de azon amúgy is csak 1 antenna vanmasik lehetoseg egy Range Extender oda, ahol mar gyenge/gyengul a jel, es akkor onnan az felerosit
de abbol is nem az ujan 5-6k-ert arultak azok, amire szukseged lennevagy veszel egy karajabb teljesitmenyu ujabb routert, ami eleve jobban sugaroz
-
-
-
-
válasz
makoss #56085 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.Másik kérdés: kültérre milyen router ez, mit lehet erről tudni?
A lakástól 8 Km-re lakom, légvonalban 6 Km, és a netet kéne megoldani wifin, mert ez a Telekom hülyének néz rendszeresen!
Melóhelyre kellene okostelóra mobilnet.
TP-Link CPE510
Eszköz párral építünk távolsági linket, majd a másodlagos helyszínen egy újabb eszköz az ottani hálózat részhez.
A kinézett eszköz megfelelő lehet. -
-
válasz
makoss #49749 üzenetére
A mostani csak WDS-sel lehet vezeték nélküli kapcsolatot kiépíteni gyári firmware-rel.
Kábellel mindenképpen jobb lenne a két eszközt összekötni.
Gyengébben nem éri megvenni, sem árban, sem más tekintetben.
A legjobb egy Asus N12 D1 router lenne mert azzal gyári firmware alatt megvalósítható a kábeles (AP mód) és a vezeték nélküli (jelismétlő) csatlakozás kiégetése.
Ha mindenképpen konnektoros eszköz kellene akkor Asus RP-N12/N14, TP-Link TL-WA850RE/854RE/855RE/860RE, vannak még multifunkciós AP-k és repeater eszközök is, ezekből a TP-Link WA801ND/830RE/901ND lenne az ajánlott.#49750 enginev3.0
Abban a tekintetben előrelépés, hogy lenne 1x1:1-es AC-s wifi-re is lehetőséged és volna USB portod is de a chipset miatt csak Padavan firmware tehető rá a CFW-k közül.
Ha ezeket nem fogod vagy tudod kihasználni akkor nem érdemes a váltás.#49751 junior11
Ha egy notebook 2,4Ghz-es N300-as wlan kártyával van szerelve, az új AC szabvány kihasználásához ajánlott az usb adapter beszerzése?
IgenPl. Asus, TPLink esetén milyen cuccokat tudnátok ajánlani (100-a sebességű nethez)?
Természetesen garancia nincsen, hogy a teljes sebesség át fog menni mert ez a körülmények függvénye.
Ajánlott AC-s USB-s adapterek: Asus USB-AC53/AC55/AC56, TP-Link Archer T4U/UHVagy csak nagyobb csomag esetén van értelme az AC szabványnak? Mit gondoltok?
A nagyobb link sebesség okán, valamint, hogy az N-es adapterek 100 Mbps környékén tudnak valós sebesség átvitelt így megéri az AC-ra váltás.Az ilyen dolgot csak elég bedugni egy usb 2.0-ás kimenetbe és már lehet is használni?
Természetesen az adapterhez való driver-t (gyártói vagy chipset) telepíteni kell használat előtt. -
válasz
makoss #49725 üzenetére
Azt repeater-nek hívják.
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.#49726 Lovro Joe
Garancia nincsen, hogy a kertben is lesz lefedettség mivel minden környezet más és más, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy meddig és milyen sebesség lesz elérhető.
Ajánlott eszközök 30k-ig:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifi-vel: Asus N56U/AC55U/AC1200G+, TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7#49728 Zolee_70
Az Asus hardveresen erősebb és gyári firmware-ben is jobb mint a TP-Link, az az árban jobb az Asus-nál.
Ha most Asus van akkor a következő is az legyen mivel már megszoktad az Asus "érzést". -
-
-
bambano
titán
válasz
makoss #35640 üzenetére
sima egyszerű tp-link wa 5110g-s klienseket használunk, rendes antennával. ez bőven többet tud, mint 2 kilométer.
Például ez a wifi kártya ilyen fajta antennával bőven 10 kilométer fölött tud.
szóval két kilométerre ennél egyszerűbb cuccokkal is el lehet látni.
-
-
-
-
válasz
makoss #35634 üzenetére
Szia!
"A speciális MIMO antennáknak köszönhetően a vezeték nélküli adatforgalmazás akár 15 kilométeren is túlnyúlhat, ideális esetben."
Vagyis zavartalan, közvetlen rálátással van erre esély! Amennyiben az átvitelt fák, vagy egyéb tereptárgyak gátolják, az áthidalható távolság brutálisan le tud csökkenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest