- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Oh, baccus. Pedig vágólapon volt, csak annyira siettem álmosan, hogy nem illesztettem be. Sávszélesség lehet para, de mivel idősek, neki a legnagyobb igényű a Skype lenne. Youtube-ot, videót nem nézegetnek. Facebookon is direkt ki lettek kapcsolva az automatikus videólejátszások.
Erről lenne szó.
-
Gyuri27
félisten
Optika? Mutass már egy itthon egy olyan szolgáltatót aki a modemjét optikával csatlakoztatja. Vagy olyan modemet amin van optikai ki/bemenet.
Azért az megvan ugye, hogy a te otthonra adott modemed csatlakozik valahová a szolgáltatóhoz?
Ha ez a két dolog megvan akkor nincs is miről beszélni.
Azt is írtam, hogy nem random 1000 féle routerről beszélünk. Hanem mondjuk 1-2 tipusról ami elérhető lenne a szolgáltatónál, hogy nesze paraszt ha kell jobb ezt veheted/bérelheted.Mikor halt ki az értő olvasás a világból?
-
Gyuri27
félisten
Anno a szereld magadban behozták a "drótot" a lakásba és old meg.
Vodánál pl most is ahonnan jön a kábel pl oszlop ott a dobozban van szürő és egyebek.
Ha annyira bele akar nyulkálni ott megteheti.
De jobb ezeket az ipari hulladékokat a vásárlónak osztogatni.
Invitelnél pl a legfiatalabb modem is 4-5 éves. Azokat osztogatják felénk (esetenként többször javitottat, de az a javitás is olyan amilyen, saját berkekben).
Aztán csodálkozunk, hogy olyan a net amilyen. És ez még csak a ház és a karó. Onnan továbbról még nincs is szó.
De még csak a lehetőséget se adják meg, hogy + pénz ellenében egy rendes modem/router kerüljön fel.
Pedig én pl fizettem is volna. -
-
tha_answer
őstag
Igen ezek az uj szolgaltatoik eleg jol, es akik nem akarnak rola tudomast se venni csak menjen azoknak az a legjobb, ha vmi support kell akkor bele tudnak nyulni a tavolrol a szolgaltato.
Kritikus security frissitesrol meg nem is beszelve, ami ugye pl a nyaumiknal nem jar, a szolgaltato meg inkabb felfrissiti mint a user maganak. -
TeebyKay
őstag
Köszönöm a segítséget! Ki tudna nekem segíteni bekonfigurálni a routert? Én is úgy tudtam, hogy ez egy jó router és azért hozták mert panaszom volt az előzőre, a telekomos topicban próbáltam segítséget kérni, de ott leráztak azzal, hogy vegyek új routert.
A wifit én állítottam be, sok beállítási lehetősége igazából nincs, 2.4ghz és 5ghz-es sávokat is bekapcsoltam band steeringel. A hibajelenség sajnos teljesen rendszertelen, van hogy 2-3 órán keresztül is hibátlanul működik, akár egy 4k filmet is végig tudok nézni, van hogy 5 percenként megszakad a wifi. Ilyenkor az összes eszköz a lakásban egyszerre elveszti a wifi jelet (telefonok, laptop, médiaboxok - ezalatt androidos boxokat érts pl mi box), a kodi a még bebufferelt részt lejátsza a filmből, utána megszakad és hiába csatlakozik vissza az eszköz a wifire nem is tudja folytatni, sokszor csak az applikáció, de néha csak az egész box újraindítása után.
-
TeeJay
félisten
oké de mit ér a plusz proci ha a fő proci meg majd izzadni fog 1gbit pppoe alatt?
az AC85P-ben a 2magos Mediatek MIPS meg HWNAT mellett röhögve viszi a gigabitet
és van mellette 4antennás MU-MIMO wifi 2,4 és 5GHz-en is
elég friss és nem lennék meglepődve ha verné a másikat olcsóbban -
-
szucstom
őstag
Javítsatok ki, ha rosszul tudom, de a 2017 -ben/után gyártott modellek tudtommal tudják az 5 GHz-es tartományt kezelni. Az én Galaxy A5 (2017) mobilom legalábbis képes rá. Persze az is kérdés, hogy milyen kategóriájú, de egy ilyen dolgot csak nem hagynak ki egy alsó kategóriás mobilból.
-
kerti008
aktív tag
Az internet kizarolag kapcsolattartasra lenne. Pl.: Facetime video hivas 300 MB/ora adatforgalommal, kepek atkuldes, levelezes, internet stb. Csak egy Ipad lenne a lakasban az is wifin.
A router legyen stabil, ne szakadozzon a kapcsolat ne kelljen resetelni stb. Szerintem a stabil 40-50 Mb/s eleg lenne boven mivel a 4k streamingnak is eleg 25. ( A Digi 1000-es netet adna)
-
TeeJay
félisten
gigás nethez nem ad kábelen többet mint az AC66U B1 mivel az is kihajtja az 1/1gigát amíg a WAN és LAN limitál
ellenben 85ezer helyett inkább venni két darab AC66UB1-et 60-ért és az egyik fő routerként HW NAT-al intéz mindent gigás netig meg szórja az AC és N wifit
másikat meg az elsőre kötve AP-ként még mindig többet ér és olcsóbb
úgy lenne 6darab gigás port bár nem tudom ASUS olyankor LAN-LAN porttal kell-e összekötni vagy LAN-WAN is mehet mert akkor 7 portja lesz meg dupla akkora területet le tud fedni vele -
-
bmarton7
csendes tag
Igéretes, lehet küldön az ssidket vlanba rakni, vagy wifinél csak a vendég mód van? mert erről nem nagyon találok semmit a neten. máskik meg közben eszembe jutott, hogy vpn szerverként tud e működni, vagy be kéne arra is fognom vmi régi levetetttet openwrt-vel, hogy távolról is el tudjam érni a fájlaimat?
-
kateb
tag
Hi!
Ez a frekvencia-dolog eszembe sem jutott. A DLink csak 2,4 sávot tud, a Linksys pedig 2,4+5+5-öt. Kíváncsiságból esetleg valamikor szerét ejtem a próbának. Kilövöm a 5 gigás sávokat, hogy csak a 2,4 maradjon, 'oszt' meglátjuk.
Bár igazándiból pont az 5 gigás sáv miatt vettem meg a routert, mert az Analyzer szerint a környékünkön mindenki csak a 2,4 GHz-et használja. Zörög is rendesen a wifi!
Egyéb elfoglaltságaim miatt még nem volt időm tüzetesebben foglalkozni a router smart wifi részével, de talán mindig az optimális csatornát használja automatikusan?? Tudja fene, a vétel óta nem foglalkoztam a csatornákkal, elég volt, hogy a 100-as net wifin is 100-as lett, nem csak LAN-on. -
-
Jozsó
tag
Igaz, tényleg nem maiak a cikkek. Viszont ezen a ponton már tényleg érdekel a dolog. Tudnál olyan cikket mutatni, ahol valós körülmények között (az most nem érdekes, hogy 1 méterre volt a router a kártyától, az is valós) átvittek közel 1 gbitet?
Egyébként a PCE-AC88 ahogy nézem szintén közel három éves.
-
Genius007
őstag
Van hozzá megfelelő eszközöm, már csak a router kellene.
Csak nem akarom körbe kábelezni a lakást, meg az úgy nem olyan ...
Plusz ha már Digi 1000-et fizetek, akkor jó lenne, ha wifin is meglenne az 1000, nem például csak 600.
Bár lehet erre csak én vagyok "háklis" de ha már ezt a csomagot fizetem, miért is ne akarnám kihasználni: )
A router nem kell hogy valami spéci legyen, inkább csak tudja az 1000-et (vagy a nagyon közelit), és stabil legyen (kamerák miatt is, mert 2db menne rá) wifin.Köszönöm kali!
-
szecskkaa
csendes tag
Köszi a segítséget. "Csak 10/100 Mbps WAN és LAN portok, csak 2.4 GHz wifi" - szerintem ez megfelelő lesz nekem.
#72487 gubek-einste
- Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Alapvetően a ház közepére próbálnám elhelyezni majd a routert. Így 1-1 vályog falon kellene átmennie a jelnek.
- Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Telekom Netmánis S + gyorsító opció -> Speedtest mérés: Le 57 Mbps, Fel 9 Mbps
- Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
3 mobil, 1 laptop, 1 játékkonzolIgazából azért lenne szükség egy másik routerre, mert a szolgáltatótól kapottnál a wifi elég sűrűn hosszabb-rövidebb időkre elmegy, míg kábelen nincs semmi gond. Szóval ezt az új routert csak a wifi jel szórására használnám.
-
TriX2010
tag
Nos rendben, elfogadom az érveket
Azt valóban elismerem, hogy nem követem folyamatosan a topicot, csak időszakosan...
Magam is egy EA7500 boldog tulaja vagyok jelenleg. Bár az enyém V2. De panaszra nincs okom. Gyors, stabil, jelerősségben is odaveri a két korábbi TP-Linket...
Ha már itt tartunk, Neked milyen sebesség tapasztalataid vannak? Nálam 670/310 Mbit volt kb a max eddig. (A routertől egy szobával odébb is..) (Digi1000, Intel AC9560 az ellenoldalon..) -
TriX2010
tag
AC1200-at közel két évig használtam. Jó ha háromszor restartoltam... Levegőben 400-450 mbit le és 250-300 fel... Teljesen stabilan... Na de akkor hol is az a nagy baj vele ami folyamatosan megvan?
Mindemellett elfogadom amit írtál példának az AC66U tekintetében, de ez akkor is kevés így szerintem egy ilyen oldalon... Nincs tapasztalat a többit illetően? Vagy csak össze kéne szedni az infókat? Épp írtam egy tapasztalatot az előbb... És azért kíváncsi lennék, hogy a többi szegény c1200 használó nap mint nap szenved a nettel? Csak nekem volt ekkora mázlim, hogy semmi bajom nem volt vele? Kétlem...
Nem hiszem, hogy nincs itt pár régi fórumtárs, aki olyan routert használ ami nincs az ajánlott listában és ne tudna némi beszámolót adni a sajátjáról....
Linksys routert pl ne vegyen senki? És sorolhatnám.... Szóval én továbbra is azt mondom, hogy durván leragadtunk néhány típus ajánlásánál és nem gondolom, hogy ez így jól van... -
Core2duo6600
veterán
Én ezért választok vállalati/ipari felhasználásra szánt eszközöket.
NAS -
Router - Jelenleg Mikrotiket (1100AHx4) használok, itt találtam meg az igényeimnek megfelelőt némán, azaz aktív hűtés nélkül.
Switch - na ez jelenleg általános majd cserélve lesz egy normálisra.Amit otthoni -ként hirdetnek az olyan is, ezt eddig leginkább a nas oknál tapasztaltam.
Nekem még mindig megy a Syno DS 410 míg ismerős már a 3 ik "otthoni" szarát használja. -
Buckey
őstag
Hát igen, az ajánlott épp azért ajánlott, mert nincs velük gond.
De azért ez sem szentírás, szoftverfrissítés és beszállítói váltás keresztbe tehet ennek elég rendesen.A WIFI meg lutri, a vezeték nélküli hálózatot bármi zavarhatja (sőt, még a vezetékeset is, akár hálózati feszültségen keresztül is!), én arra sohasem adok.
És hogy valaki olcsóbb készüléket vásárol, az ha még kompromisszumokkal is jár, az természetes, de azért az ne legyen az, hogy ne működjön megbízhatóan, stabilan. Bár, a gyártók, szervizek ezt is természetesnek veszik. És igazad van, ha nem használhatatlan a készülék, akkor nincs javítás, vagy csak nagyon sokára (ebbe én is belefutottam, épp ezért kellett egy router a telefon helyett).
És igen, én is vettem már olyan terméket, amit nem ajánlotta az az egy hozzászóló, mert látszott az írásából, hogy nem sok fogalma volt az egészről, hogyan is kellene működnie, beállítania.
Meg volt olyan is, hogy egy egyszerű, cserélhető kábel hossza miatt kapott a termék igen rossz véleményt, ami természetesen tökéletesen tette a dolgát!A szolgáltatónál nem lehet hiba (szerintük), mert nincs választásod, hogy hova menj, így oldd meg TE, ha tudod. Ha meg nem tudod megoldani, akkor hülye vagy és szenvedsz (ebben is volt részem, amíg a hűségidő lejárt).
-
Buckey
őstag
Így van, igazad van, mindenki olyant vesz, amilyent akar.
Csak itt vannak olyanok is:
-akik nem értenek (annyira) hozzá (megveszik a tanácsolt routert),
-akik jobban értenek hozzá (azok nem veszik meg a tanácsolt routert),
-akiknek nincs annyi pénzük (vagy várnak, vagy megveszik a legolcsóbbat, ami szerintük megfelel),
-és persze vannak különcök (mint én is) is, akik kerülő útra kényszerülnek (nem kapnak választ, és vesznek valamit, vagy sak szeretnek kipróbálni valami mást).Sokan úgy vannak vele, hogy ha hibás, nem 100%-os, akkor ugyan miért gyártják, árulják egyáltalán? És ez jó kérdés. Ha egy routert két naponta újra kell indítani, akkor ott valami hiba van, amit a gyártó is biztos tud, de vagy lesz@rja, vagy a hálózat sajátosságai miatt van probléma, így a gyártónál nem is jelentkezik a hiba.
Tapasztaltam kollégánál ilyent, hogy a szolgáltató internetes hálózata csak TP-Link routerekkel volt problémamentes, kétféle Asus routerrel sem működött megfelelően (2db ASUS RT-AC58U és 1 db ASUS RT-AC66U B1).
Én meg olyan routert kerestem, ami későbbi gigás hálózaton is jól működne (pl. ASUS RT-AC66U B1), de olyan, 100%-os megerősítést nem kaptam, hogy a jelenlegi androidos telefon USB internet megosztása működne, így a vásárlást későbbre hagytam (ha lesz normális vezetékes net), és beruháztam egy HUAWEI E5180S-22 LTE routerbe. Drágább lesz így, de addig megfelel (hozzáteszem, hogy most nagyon elgondolkoztam, kell-e nekem vezetékes net, mert így 30-93 mega között van a sebesség 15-18 ms pinggel!), és hátha kijön egy újabb, gyorsabb modell is az ASUS RT-AC66U B1 helyett.
-
ilovedigweed
senior tag
Így már értem, nagyon köszönöm!
Ebből adódóan tényleg át kell állnom az 5Ghz-re.
Úgy tudom, hogy az 5Ghz wifinek rövidebb a hatótáva. A jelenlegi routeremhez is vásárolni kellett volna repeater -t de így már nem veszek.
Ajánlanál olyan routert számomra aminek sokkal erősebb jele van mint egy TP-LINK TL-WR1043ND V3 routernek?
Ám kimerítő válaszaid köszönöm!
-
weinmaker
őstag
-
HellGreg
őstag
Üzembe helyeztem a C7-et, meg kell mondjam, még sose láttam kirepülni a speedtest-es mutatót a 100mbites tartományból, na most igen. Minden sokkal gyorsabb lett, játékot még nem próbáltam, akad-e a ping, de majd updatelek ma este.
A fogadó oldali adapter egy Linksys WUSB6400M, elvileg tudnia kéne a sebességet. A gépem pedig a profilomban van leírva.
Most olyan max 150Mbitet mérek, vettem egy 20 méteres kábelt is, azt is kipróbálom még ma, mit dob rajta, de nem hiszem hogy sokat, mert próbáltam már laptopot (Thinkpad T450) közvetlenül kábellel a UPC modemre kötni, de az se szárnyalta túl a 150 mbites varázshatárt. Gondolom ennyit tud itt Harasztiban a nem optikai net. -
jmuranyi
tag
Szia, értem én, meg egyet is értek,
csak így elég kevés router marad:
https://wwws.nightwatchcybersecurity.com/2017/05/09/multiple-vulnerabilities-in-asus-routers/ -
TeeJay
félisten
szerintem az osztott vs. dedikált antenna is lényegtelen otthonra
nálam TP-Link WR1043ND V2.x ugye 3 dedikált antennás volt az AC66U B1 meg 3 osztott antennás
mégis sokkal jobb a 2,4GHz lefedettsége ugyanott elhelyezett router esetén a routertől legtávolabbi ponton mérve 53nm panel lakásban 2 panel fal után
stabilabb is az ASUS meg 10-15megabittel is többet tud ugyanott ugyanazon a csatornánszóval ha az osztott antenna rontana rajta akkor nem ezt kellene tapasztalnom
azért is jobb vétel az AC66U B1 mint az AC58U mert előbbire van Merlin amit 2havonta kb. frissítenek és még jó ideig jár majd hozzá támogatás
utóbbira csak gyári FW lesz ami nem tudom meddig megy de biztos nem addig mint a Merlinmásrésztől meg az AC66U B1 Merlin alatt tud Beamforming-ot és az biza ismét csak sokat segíthet a wifinek
gyári FW ha jól tudom nem engedi pedig az AC66U B1 és az AC68U azonosprociban meg 2x1GHz vs. 4x710MHz kb. bőven elég lesz gigás nethez HW NAT mellett
RAM viszont 2x annyi van az AC66U B1-ben ami meg szintén előny -
A zalaegerszegi (Foramax) ajánlatra én konkrétan kattintottam is, de este már megint 75e Ft volt. Istenigazából tavasszal lesz szükségem ilyen teljesítményre, és még az is lehet, hogy koncepciót váltok egy Ubiquiti szett irányába. De még nem vagyok teljesen meggyőzve róla...
MaCS
-
Balages74
csendes tag
Én szenvedtem vele egy darabig, de be kellett ütemeznem heti 2 újraindítást, hogy működjön a net. Aztán azt csináltam, hogy az elejét megemeltem, hogy jobban szellőzzön és így leesett 73-74 fok körülre a CPU (sajnos nem elékszem mennyi volt előtte, de azt hiszem 90 körül), így már nem fagyogatott. Amióta viszont ventillátorral használom, stabil 51 fok.
-
Azt szerintem érdemes figyelembe venni, hogy az N18 már dobozból kivéve is érezhetően erősebb wifit szolgáltat, mint a 1043. Aztán ez a wifiteljesítmény pedig ugye HGG-vel simán megnégyszerezhető, ami lefedettségben elvileg kétszeres sugarú kört jelent.
Előre tudni persze semmit sem lehet, de esélynek azért nem rossz...
MaCS
-
szaszyka
senior tag
Szia. Egy olyan kérdésem még lenne, hogy ezek a routerek, pl az RT-AC58U elbírnak olyan terheléssel, hogy rádugok egy külső USB3-as HDD-t, amire letöltök egy filmet, majd azt a mondjuk FHD-s, 13-15Gb-os filmet wifin keresztül nézem telefonon, közben a notebookon megy a youtube 720P-ben? Nem mostanában vettem az utolsó routeremet, nem vagyok már képben ezekkel a dolgokkal, inkább megkérdezem. Nincs kedvem NAS-t venni kocafilmezéshez, illetve a lakáson áthúzni a kábelt a notihoz. Tehát lenne egy 15Gb-os, 2 órás film ( Kb16-20mbps sebesség), közben egy youtube 720P, és böngészés. Ezzel azért már ugye megbírkóznak ezek a kütyük?
-
-
-
zeeezoli
csendes tag
Igen,az a pár ezres különbség tényleg nem számít már ezen a szinten.A gyári szoftver az asusnál milyen?? Ajánlott cserélni?? ( Itt visszább olvastam valami merlin-ről) Igazából ez az ami miatt még kicsit tartok az asustól.Sztem még egy ilyen szoftvercserét sem tudnék megcsinálni,annyira láma vagyok a témában
-
vargalex
félisten
Hasonló a tapasztalatom. Egy DIR-860L-el (OpenWrt-vel) 2,4 GHz-en 150 Mbps-es linksebesség mellett 120 Mbps a hasznos sebesség. 300 Mbps linksebességnél 150-160 Mbps.
5 GHz-en 300 Mbps linksebesség mellett a hasznos sebesség kb. 160-180 Mbps, 866 Mbps linksebességnél 350-400 Mbps. És természetesen ezek között sincs semmilyen speciális eszköz... -
iff
senior tag
Valószínű már nem kapható a v1 v2-es. Kérdeztem a boltot ahol szoktam vásárolni, de nem tudnak hozni már belőle. Próbáltam szétnézni neten, de sok helyen nem egyértelmű a leírás és így elég zsákbamacska.
Ez nem tudom, hogy melyik lehet.
Itt hozzászólás "Lényeges lenne, ha a fénykép a termékről készülne és ne másik termék legyen rajta!" ???
-
iff
senior tag
Köszönöm a gyors választ!
Természetesen kábeles kapcsolat a 150-190 Mb/s. Ami érdekes, hogy tavaly váltottam 250/20-ra, akkor mérve megvolt az OpenWrt-vel is. Nem volt hozzányúlva a routerhez. Mostanában azt vettem észre, hogy vezetéken felment 200-ra aztán visszaesett 0-ra, majd onnan olyan 150-190Mb/s volt a max. Ezt eljátszotta úgy két napig aztán beállt 190Mb/s-re. Ez főként akkor volt, ha újraindítottam. Most hétvégén lett 300/20as netem.
Tudom, hogy az OpenWrt nincs hardveres nat, de előtte hozta a 256Mb/s. -
-
istnag
addikt
Az miért nem a parasztvakítás, tovább megyek a vásárló megtévesztése, ha ráírják egy routerre, hogy 2,4 GHz+5 GHz ~ 1267 Mbps és a bejövő internet ma sebessége 100 Mbps, hiába van 250 vagy 500 -as netán 1 gigás net előfizetés.
A vásárló tisztában van vele, hogy neki otthon 500 Mbps net előfizetése van, bemegy egy boltba, ránéz látja, hogy ez 1267 Mbps -ra képes, akkor ez jó lesz neki, ha felkészült megnézi a LAN portok sebességét, ráírják GIGABIT, na kész megy haza, majd otthon veszi észre, hogy nem, hogy nincs 500 Mbps, de 100 sem. Utánanéz -az interneten-, mert a dobozon nem nagyon tüntetik fel a WAN port sebességét és kiderül, hogy csak 100 Mbps -t képes "felvenni" a router...
Szóval elmennek valahová -
TeeJay
félisten
az a szégyen hogy 2018-ban még mindig van 100mbit WAN-LAN eszköz mikor már vagy 10éve csak gigabitnek kellene lennie sőt már vagy 5éve 5-10gbit cuccoknak kellene már terjedni...
szánalmas hogy a gyártók minden egyes centet mespórolnak hogy le lehessen húzni az embereket
ilyenek alapján még 5év múlva sem lesz megfizethető 5gbit LAN portos router mert majd adják 1dollárral olcsóbb gyártási áron a 100-as LAN portosat jó az a népnek...milyen régóta van már gbit LAN és még ma is 100-at tolják
mobiloknál 1-2év alatt elavul minden itt meg 20éve van gbit LAN és még mindg a 100-as fingot reszelik amíg akár csak 1cent haszon szerezhető rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest