- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Ez nagyságrendileg ennyi minden routeren, nem erre találták ki. A mediatek soc-kben van külön gyorsítás a másoláshoz, de a rácsatlakoztatott hdd elérési sebessége így is függ a rendszertől, a hdd-től, a fájlrendszertől és a külső ház chipsetétől. Többen ajánlották, hogy próbáld ki openwrt-vel ext4-re formázva, de csak a hiszti maradt.
Korábban többször említették már, hogy a gyári rendszerrel annyi kb, amit tapasztaltál. Többen rá is csodálkoztunk, hogy az mt7621 nem ennyit tudna, érdemes kipróbálni más rendszert. Mivel padavan nincs rá, csak az openwrt maradt.
-
blakey
titán
Ha az AC86U-hoz képest is jobban teljesít (lsd. néhány hsz-el feljebb) egy AC65/85P akkor ott ahol hiba van akkor 2 dolog lehetséges, egyik, hogy valóban hibás az a példány a másik user error és/vagy ahogy előttem írták irreálisak az elvárások. Én maximálisan elégedett vagyok a router teljesítményével és stabilításával, több, ennél magasabbra poziciónált router után írom ezt.
-
-
Ledobott a 1043ND?
Azt nem értem amúgy hogy a TP-LINK miért szüntette meg ilyen hamar a firmware támogatottságát.2015-ös az utolsó firmware, lehet csak én nem értem a dolgot, igaz ez a v2 amiről én beszélek, de furcsállom mert szerintem rengetegen használják még mai napig.
-
-
adika4444
addikt
Az ac^2 simán veri a 3600-at Wi-Fi hatótávban. Fél évig üzemelt nálam, most rokonnál van. 5 Ghz-n abszolút stabil, 2.4-en fogalmam sincs, alig-alig használjuk, de amennyit ment, arra jó volt.
Nagyon sokoldalú eszköz, de a MikroTik-ben szoftveres a csomaggyorsítás, míg az ASUS esetén HWNAT-van, így utóbbi jobban bírja a hardcore (toptízben) torrentezést.
Ha egy jó útválasztót akarsz sok beállítási lehetőséggel, és rászánod az időt, simán a Mikrotik. HA a nyers teljesítmény fontos, kevésbé akarsz vele molyolni, és akár OpenWRT-vel sokoldalúsítani (például letöltés a routeren), akkor válaszd az ASUS-t.
-
ekkold
őstag
A mikrotik wifije nem tartozik a legjobbak közé sajnos, az asus wifije sebességre szinte biztosan jobb, és talán megbizhatóság terén is. Viszont mint router, a mikrotik nagyjából veri a többi routert ebben az árkategóriában. Cserébe a beállítása bonyolultabb, főleg ha nem kizárólag alap dolgokra akarod használni. (pl. tud több SSID-t szórni egyszerre, akár 128-at, VLAN-okat VPN-t kezel mint kliens és szerver, akár egyszerre és többet is, minden ethernet port funkciója szabadon beállítható, nem kell újraindítani ha módosítasz a beállításokon, több különböző hálózatot is kezelhet egyszerre, széleskörűen beállítható tűzfal , egyedi tűzfalszabályok is beállíthatók, mini programokat - scripteket is tud futtatni ha szükséges, jár hozzá dyndns szolgáltatás, stb... és még lehetne sorolni)
-
-
-
-
-
-
Nálam most kötötték be az 1000-res netet, digi. Telefonom S8, 5 gigán, le ~270Mb/s, fel ~200Mb/s. Laptopom, 5 éves gép, wifin 2.4 gigán, ~90 le, ~90 fel, gondolom nem túl acélos a wifi egysége. Laptopom kábelen, ~770 le, és ~210 fel. Mivel nem vagyok szaki, mint ahogy már mondtam, ez a legegyszerűbb, hogy leírom a tapasztalataimat. Annyi még lehet, hogy fontos, hogy 10-es panelben lakom, tele van a ház routerekkel.
-
-
Szia,
Hardver tekintetében a v1/v2 lenne a legjobb választás (a sötét színű, 3 antennával rendelkező a v1), a világos színű v4 már csak fele RAM-ot kapott.
A C1200 típust inkább ne, ha nem muszáj, abban nem az igazi a SoC. (A C5 v1 képével hirdetik, ez ne tévesszen meg, mert több tekintetben sem stimmel.)
Ha nincs C5 v1/v2, akkor inkább C5 v4, mint C1200.
Kép alapján nem szabad persze vásárolni, a kiválasztott üzletben érdemes rákérdezni a verzióra, több helyen is előre megmondják.
A 150 - 190 Mbps sebességet nem tudom, hogy kábeles vagy wifi kapcsolatra írtad, de nem gyári, moddolt firmware verzióval ha a (HW) NAT nem megy, akkor amiatt lassú a sebesség kábelen, wifi kapcsolaton pedig nem várható több N szabványos 5 GHz-en, ahhoz már AC kell(ene és nem csak a router, hanem az ellenoldali eszköz tekintetében is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó vadonatúj, Sovol SV06 Plus 3D nyomtató
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest