- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konyika
senior tag
válasz
Genius007 #72900 üzenetére
Nyugi, nem vagy "gyöker"
De ha te az vagy akkor én is
Én is pont ezen gondolkozok, hogy kellene Gbit-es net a laptopomra. A routerem elvileg tudja (mikrotik hap ac) a laptop viszont csak 2x2. Milyen hálókártya kellene bele? (Acer aspire v17 nitro 592g)
És nem gondolkozok 5m cat6 kábelben
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Genius007 #72902 üzenetére
Én épp ezen agyaltam, hogyan pörgessem fel a wifim gigabithez közel, ha már egyszer fizetek érte.
De végülis vettem egy 5 méteres Cat6-ot 600ft-ért és a nagyobb fájlok (40-50Gb) amiket néha leszedek azok jönnek zsinóron Gigával, a többiek meg Wifin hozzák a 100Mbitet.(ha max 10k-ból is kihozható lesz a gigabit wifin, akkor beruházok rá, Többet nekem nem ér).
-
Buckey
őstag
válasz
Genius007 #72902 üzenetére
Nekem meg 2006-2007-ben volt kemény 512/128 kbps-os netem. Csak ennyit tudtak adni megyeszékhelyen. Mondjuk ez a város egyik szélén volt. A másikon már akkor is 5Mbps/512kbps volt a net, ami akkoriban nagyon gyorsnak számított a környéken!
Egyik ismerős hölgynek már akkor 50/25 Mbps net-et akartak megduplázni a DIGI-nél, igaz, Pápa környékén. És olcsóbban, mint amennyiért itt az akkori legnagyobb netcsomagot adták!Úgyhogy ez a környék, ez a megye (a megyeszékhely legtöbb része, de azért van egy-két helyen mutatóban 500 Mbps net) le van maradva sebességben. De az árak természetesen megelőzik a fejlettebb vidék árait. Konkurencia sajnos nem várható, a T-Home és a Tarr Kft. nem enged senkit a területére, illetve ez a kettő úgy építette ki a hálózatát, hogy még véletlenül sem legyenek egymásnak konkurenciái (még az árak is szinte megegyeznek a sebességek függvényében.)
Több, mint egy éve csak mobilnetet használok (Telenor MyTV-vel), sok ismerős hülyének néz, de mikor meglátják, hogy gyorsabb a net és kb. ugyan annyiba kerül, mint a lassabb vezetékesük, akkor meg el vannak ájulva! Ráadásul a mobilnetem is korlátlan ebben az árban!
Ha még bejön az 5G, és nem lesz sokkal drágább, mint a mostani 4G, akkor beruházok arra. Az lesz ám a net-kánaán!
-
Buckey
őstag
válasz
Genius007 #72900 üzenetére
Te kis telhetetlen!
Én még a vezetékes 100 megának is örülnék, de csak 20 megát tudnak adni (annyiért, mint máshol az 1000-et, de ezt már kitárgyaltuk).
Így marad a mobilnet, ami eddig min. kb. 2-5-ször gyorsabb volt, mint a vezetékes net. Úgyhogy legyen elég az a 300-400 mega! -
válasz
Genius007 #72546 üzenetére
Szerintem az volt itt a gond, hogy többször is kérdezték, mégpedig teljesen segítő szándékkal azt, hogy milyen ellenoldali eszközöd van, amit Te válasz helyett kétszer is leráztál azzal (72532, 72537), hogy megfelelő eszközöd van.
Aztán kiderült, hogy azoknak van igaza, akik arra gyanakodtak, hogy valószínűleg mégsem.
Ha nem lepattintod a jóindulatú kérdéseket, hanem már az elején megadod az eszközöd típusát, akkor szerintem kaptál volna egy sima választ, hogy bocs, az az eszköz nem fogja átvinni a Gbps-ot.
MaCS
-
-
balhmm
tag
válasz
Genius007 #72537 üzenetére
Leírnád végre, hogy milyen gigás eszközöd van a gépben? Mert nem úgy néz ki, hogy értesz hozzá sajnos
egyébként egy macbook pro, ami 600ezertől már kapható plusz egy 80ezer forintos router simán tudja ezt mondjuk egy méteres távolságig (falak nélkül). A legtöbb mai laptopban viszont ennél sokkal gyengébb wifi van sajnos. De ha elmodod milyen eszközöd van, akkor egyszerűbb lenne a helyzet..
-
válasz
Genius007 #72527 üzenetére
Az év legviccesebb elvárása cím eddig a Tied.
Előttem volt aki komolyan vette a választ. Respect nekik..
A gyakorlatban Neked néhány száz mbit a WiFi. Ez is csak bizonyos feltételek mellett. A dobozon lévő szám jelentését már sokszor leírtuk. Annyiban sajnos igazad van, hogy aki nem ért hozzá, az joggal érti félre.
A visszaolvasás korrekt dolog volt, de így akkor azt is láttad, hogy adott összeg mellett mit kapsz.
Megj: nem hiszem, hogy lenne Giga Wifis ellenoldali eszközöd... Így gond sincs. -
válasz
Genius007 #72531 üzenetére
Linksys EA8500 van már 57.000 Ft környékén, minimum egy olyan kellene - vannak persze más gyártójú és típusú megfelelő routerek, de jellemzően drágábban.
Megtennéd, hogy leírnád az ellenoldali wifi eszközödben lévő wifi modul pontos típusát?
Mert van egy olyan érzésem, hogy az szűk keresztmetszet lehet, akkor pedig hiába a jó, 4*4:4 MU-MIMO-s routert, ami tudná, mégsem lesz meg a kívánt wifi sebesség, de arról már nem a router tehet. -
válasz
Szia,
Van hozzá megfelelő elleoldali eszközöd, ami szinték képes az általad elvárt wifi sebesség lekezelésére?
Szerintem az lesz nálad a szűk keresztmetszet, mert router van olyan, ami megfelelő lehet, de bizony jobban a zsebbe kell nyúlni, mert 4*4:4 MIMO kell(ene) minden oldalra, az adott tekintetben is jó router 50.000 Ft felett kezdődik és akkor még nem beszéltünk az elleoldali eszközödről, ami a fehér holló esete és húzós árú.
A routerek dobozára a kapcsolati sebességek összeadott értékét írják rá, amit valóban tudnak is a két frekvencián párhuzamosan, de az közel sem egyenlő a hasznos (mérhető) sebességekkel, ráadásul az elleoldali eszközök nem is tudják párhuzamosan a kettőt, de általában még a gyorsabb (ac) kapcsolati sebességet sem. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Szeretnék WiFis Routert venni, olyat amin az 1000mb is átjön wifin!
Szóval nem a 870-es nem jó : )Felejtsd el, ilyet nem találsz, wifin semmi sem garantált
Ár / teljesitményben kellene valami frankó, ami lehetőleg nem 40-50ezer.
Kiváltképp nem ennyiért.
Lehet routert kapni 100 ropiért is, és az sem biztos, hogy az amire te vágysz. -
-
-
woodworm
veterán
válasz
Genius007 #56834 üzenetére
Korábban volt itt téma a xiaomi r1d, belefér az anyagi keretedbe. Egyetlen hátránya, hogy itthon nem lehet megvenni, így a garancia érvényesítése körülményes. Ha az ár/érték arányát nézzük, jelenleg nincs hasonló tudású készülék ilyen olcsón. Ha éppen akciós, akkor 99$ dollárért lehet hozzájutni (készülék+1TB hdd).
Ha menet közben jön meg az étvágy, van rá asusos cfw, abban torrent kliens is van.
-
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Genius007 #56826 üzenetére
Van valamilyen eszköz, ami vezetékkel csatlakozik a routerhez? Mert ha nincs, nem sok értelme van a 240 Mbps netnek 2.4 GHz-es wifi-t használva. Az előttem szóló kolléga által javasolt Asus jó döntés, de a rá kötött HDD-re sem fognak 240 Mbps-sel suhanni a virágboltos filmek. Nem is beszélve arról, hogy ha a lejátszó eszköz is csak wifi-t használ, lehetnek gondjaid a stabilitással filmnézéskor. Érdemes újra gondolni a dolgokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest