- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
qpakcovboy #93287 üzenetére
Tegyek mellé egy másik AX5400-et, vagy meg lehet úszni olcsóbban is?
Bármilyen AiMesh kompatibilis eszköz megfelelő lesz.#93288
Igazából most azt nézem, hogy lehet nekem elegendő lenne 2 db AX55, mert letöltés/játék/film az lan-on keresztül megy.
Az is egy járható út.a lényeg, hogy stabil legyen, de szerintem az ASUS-nál ez alap.
Kábeles kapcsolattal mindenképpen. -
qpakcovboy
őstag
válasz
qpakcovboy #93287 üzenetére
Igazából most azt nézem, hogy lehet nekem elegendő lenne 2 db AX55, mert letöltés/játék/film az lan-on keresztül megy. A WIFI-t csak az okos eszközös használják (kamerák, háztartási cuccok, telefon böngészés, stb...) a lényeg, hogy stabil legyen, de szerintem az ASUS-nál ez alap.
-
Gyurka6
őstag
válasz
qpakcovboy #73359 üzenetére
Hali!
Elméletileg nem tudhatna dupla teljesítményt, mindenkire érvényes korlátozás létezik (20dBi). Ezt a készítők 17,5 +- 1,5 -ben adják meg általában (nagyobb nyereségű antennával 12-15dBm). így egy +os és egy - -os között kijön a fél ill. dupla teljesítmény(3dBi különbség). Gondolom a drágábbakba válogatott elemek kerülnek így lehet esetleges "jobb" teljesítmény, mid ez szerintem. Az 50m kábel az a legbiztosabb.
-
válasz
qpakcovboy #73359 üzenetére
Így van!
Egyébként sem a helyes megoldás, ha egy forrást erősítünk az égbe, mert baromi egyenetlen lesz az eloszlás -- a közelében felforr a teavíz, a távolban meg talán éppen meglesz a térerő.
Az N18-nál sokkal erősebb AP-ot szerintem sem találsz, úgyhogy szerintem is a több eszköz használata az üdvözítő út.
Vegyél mondjuk egy AC66-ost, nevezd ki routernek (mivel erősebb vas), az N18 meg remek AP lesz a hátsó traktusba.
MaCS
-
válasz
qpakcovboy #73356 üzenetére
Szia,
Ha az erősebb elvárásod a wifi szórásra vonatkozik, akkor nem lesz egyszerű a választás, mivel a csak 22.4 GHz-es és arra kihegyezett típus ellenében, már 2.4 + 5 GHz típusok vannak, annak megfelelő osztott vagy külön antennákkal.
Nem kizárt persze, hogy egyik vagy másik típus tudja majd nálad a jelenlegid szintjét a 2.4 GHz kapcsán, de sokkal jobbat nem érdemes várni, már csak a szabványos korlátozás miatt sem.
Minden más tekintetben sokkal jobb is lehet a megfelelő új típus.
Mennyit szánsz az új eszközre?
Mert gondolom nem mindegy, hogy például RT-AC66U B1 kicsivel 30.000 Ft alatt, vagy GT-AX11000 150.000 Ft felett.
A szélsőségek között van persze sok köztes típus, ami megfelelő lehet. -
válasz
qpakcovboy #53330 üzenetére
Jelenleg ennek a típusnak a legnagyobb gondja a folyamatos újraindulgatások így inkább kerülendő ameddig ez a helyzet meg nem oldódik. Helyette Asus AC55U vagy TP-Link Archer C5 lenne ajánlott.
Az N18U is jó eszköz, a csak 2,4 GHz képesek között a best buy jelenleg.A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.#53331 szaboi6512
TP-Link Archer C5v1-t már nem lehet kapni így v2 van már csak. -
szaboi6512
őstag
válasz
qpakcovboy #53330 üzenetére
Szia!
Nekem TP-LINK ac 1200 c5 v1.2 van .Tökéletes 500/200 net mellett lakáson belül wifin 300 mbit átjön.Merem ajánlani az ASUS helyett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest