- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Gigabitesek azok a portok, a típus 3G -- szemben sima 3-mal, ami valóban csak FE.
Egyébként azért ajánlgatjuk, mert ár-értékarányban kiváló, jó minőségű, jó szoftverű eszköz -- persze csak annak, akinek mennyiségre is elég a két UTP port.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
TeeJay
félisten
függ a dollár árfolyamtól
meg hogy melyik beszállítótól kapják mert az aqua is 4-5 magyar nagykertől vesz
aztán ha az egyikben nincs kénytelenek a másikből drágábban
kevés olyan kisker van aki nagyker is egyben és forgalmazó tehát közvetlenül külföldi gyártótól vesz cuccot
hardverker ilyen de ott is 33ezer most
majd ha megint 250 lesz a dollár akkor olcsóbb lesz ez isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
félisten
A noname cuccok két nagy gyenge pontja a szoftver és a rádiófrekvenciás rész. Ehhez a kettőhöz kell ugyanis komoly tudás és tapasztalat, komoly munkával kidolgozva.
Egy komoly gyártónak rendelkezésére áll a tudás és tapasztalat, és van kapacitása és motivációja beletenni a munkát a végtermékbe, plusz esetleg némi licencdíjat, ami a noname-ekre már nem feltétlenül jellemző.
Én tehát nem vennék olyan noname cuccot, amiben komplex szoftver fut, és/vagy rádióval dolgozik.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
A “wireless....number of chain : 2”-re gondolsz? A linkelt router esetén ez azt jelenti hogy 2x2MIMO 2.4G és 5G-n is. Ami 300Mbps 802.11n, és 867Mbps 802.11ac szabványt használva. Beállítása nem egyszerű, hálózati alapismeretek szükségesek.
Itt egy demo oldal a kezelő felületről, ebből eldöntheted mennyire lenne neked való. -
ekkold
őstag
Ha jól tudom 2db antennája van a dobozon belül mindkét sávra.
1000/200-as netem van, optika jön be a lakásba. Ezzel könnyedén megbirkózik, 960Mbps-t mértem speedtest.net-en.
Viszont a konfigurálása nem kezdőknek való, cserébe viszont sok mindenre használható. Csak egy példa: több wifi hálózatot, ill több különböző SSID-t is tud szórni egyszerre, (akár 128-at is!) tehát a fő hálózat mellett egy vendéghálózat sávszél korláttal, meg mondjuk az IP kameráknak mégegy külön hálózat meg se kottyan neki. Vagy pl. scripteket is lehet rá írni. Pl. az enyém email-t küld nekem, ha a VPN-re csatlakozik valaki.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
legenda
Iga, hogy 1.5 - 2 éves cikkek, de manapság nem olyan nehéz már többet is átvinni, csak megfelelő elleondali eszköz is kell, ellenkező esetben nem a router valós képességét tesztelik, hanem a szűkebb keresztmetszetét.
Mostanság 30.000 ft körül is beszerezhető már 4*4:4 MU-MIMO-s wifi ellenoldal, például a PCE-AC88, ahhoz egy megfelelő, szintén 4*4:4 MU-MIMO-s routerl és lesz ott látványosan több is a hasznos sebesség, mint 685 Mbps.
Nem beszélve arról, ha két olyan eszköz kapcsolódik össze, ahol még a magasabb QAM érték is érvényesülhet és például a 4*4:4 MU-MIMO kapcsolat nem 1734 Mbps, hanem 2167 Mbps az 1024QAM esetén.
A MU-MIMO és a nagyobb értékű QAM sokat dob a hasznos sebességen (is), ha mind a két oldalon adott.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TriX2010
tag
EA7500 ezt tudja nálam:
(kb 7 méterre a routertől, szomszéd szobából, irányban nyílászáró, nem teli fal...
Mostani mérés.. 670 volt az eddigi legjobb érték. Akinek ez nem elég....[ Szerkesztve ]
\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!
-
woodworm
veterán
ASUS PCE-AC88 AC3100 Wireless PCIe Adapter Review
A 13-as képen van a lényeg. -
legenda
Nem sok ilyen van, mert kevés oldalon csinálnak jó teszteket - a YouTube és társai is olyan tesztekkel van tele, hogy fullos routert mutatnak be, de vagy az ellenoldal vagy a net sebességer kevés a valóban jó eredmény eléréséhez, szóval jobbára nem sok értelme van azokban a teszteknek.
Talált szerencsére woodworm - köszönet érte! -, de ha nem, a következő ilyen munkámnál kellően dokumentáltam volna, csak az ritka, hogy valaki az árak hallatán sem tántorodik el az elvárásaitól.
Itthon csak 120 Mbps netem van - a gyakorlatban kicsivel több -, ha jóval gyorsabb lenne, akkor bármikor tudnám szemléltetni - mert máshol kipróbáltam a gyakorlatban -, hogy a 2*2:2 MU-MIMO 867 Mbps kapcsolaton (Linksys EA7500 v1 3*3:3 MU-MIMO + Note9 2*2:2 MU-MIMO) átmegy bőven 500 Mbps feletti hasznos sebesség úgy, hogy nem kell túl közel lógni a routerhez, a 3*3:3 MU-MIMO még jobb, a 4*4:4 MU-MIMO pedig ideális esetben simán tudja a Gb-es net maximumát.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
ablack
senior tag
Szerintem gyárilag kínai nyelvű a szoftver felülete. (Nincs ilyen routerem, de Xiaomi-nél általában ez van a kínai piacra szánt routereknél.)
Google fordítóval tudsz beállításokat végezni rajta vagy okostelefon alkalmazásba, amiben van angol (de nem érhető el benne minden beállítás).
Egyedi firmware nem tudom hogy van-e rá, abban lehet hogy van/lesz angol nyelv.[ Szerkesztve ]
-
libit
tag
"Hallottam pár routerről ami azt állítja, hogy azonos SSID-vel van, és optimálisan csatlakozik"
ilyen pl. a synology rt2600ac, ahol be lehet kapcsolni az "intelligens csatlakozas - 2,4 e 5 GHz kozotti automatikus valasztas"-t
utana csak egy SSID-t lehet beirni + csatornakat megadni a 2 frekvencianak (vagy auto)mas: nem figyeltem mi ota, de mar tamogatja a WPA3-at
-
-FreaK-
veterán
Ahogy a fentebb linkelt tesztben is írják, a telefon app tud angolt (vagy magyart is?), a webes felületet meg Chrome-al lehet fordíttatni, de szerintem lesz ott is angol előbb-utóbb, mert népszerű modell lesz.
Illetve most nézem, hogy azzal az FW frissítéssel amivel megkapta a 160Mhz-et, a CPU-k órajelét is 1.4Ghz-re emelték. Jah és még valami: FW update-el meg fogja kapni a Mesh támogatást is. Xiaomi AX3600 is updated with important support improvements and announces future improvements
Én meg is rendelem úgy döntöttem. Ha mákom van, akkor khm.. szóval "egyből megkapom" és akkor csak 30k.
[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
Én is gondolkodom rajta. Jövőtálló darabnak tűnik. AC57U hatótávjánál vajon mennyivel tudhat többet? Plusz amiről nem találtam infót, hogy milyen fali csatlakozóval jön. Videók alapján kellhet mellé egy EU adapter a kosárba
-FreaK-: Honnan kapod meg annyiért? Mindenhol 45 körül látom.[ Szerkesztve ]
-
Moki2
aktív tag
Igen nagy valószinűséggel elkapják , azt számoljátok hozzá hogy az emilezés postával macerán fellűl a szállítási időt is megnöveli vagy 3 héttel. Egy alis rendeléssel egyszer már eljátszottam ezt . Azóta nagyobb értékű cuccot csak bangoodrol v gearbeströl eu prioriti line-al.Azt még sose piszkálta vám
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 8. gen. iPad 10,2" Wifi+Cellular 90% akku, Bomba Áron
- Intel Core i5-10400F, Gigabyte GeForce GTX 1060 3 GB, 16 GB DDR4
- Keresek - PS5 Disc Drive / lemezmeghajtó
- AMD Ryzen 5-1600x, Gigabyte G1 Gaming GTX 960 4 GB, 16 GB Kingmax
- 75" Neo QLED 8K QN800D Smart TV (2024) illetve Neo QLED 8K TV// QLED 4K TV // Neo QLED 4K TV
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest