- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Azt gondolom elmondták neked, hogy a Digi routeren, csak 1. UTP port a Gigabites, a másik három csak 100-as? A Wifi-je, na az meg minősíthetetlen.
Szóval egyikkel se nyúlsz mellé, de nyilván a legdrágább a legjobb, de ha már most veszel és újat, akkor a fájdalom köszöböt közelítsd alulról. -
Clemi
veterán
Tudom és értelek, de a fő eszközök mind ott vannak a közelében és kábelen mennek (mennének WiFi-n is) mert miért ne ha lehet, ha meg megfordítom, úgyis egy switch lenne a vége, mert úgy meg messzebb lennének a routertől, amit úgyis eldugnék. Ja amúgy most is úgy van a falon, hogy az antennái még nem a TV mögött, hanem lejebb a fa TV állvány széle fölött, de még a TV alatt vannak, úgyhogy igazából annyira nem árnyékol. A soundbar meg igen ott van az állványon a TV előtt, és pont rálát az antennákra
-
Clemi
veterán
Köszi, az az AX58U bejövős és jó tipp.
Szeretném én nem erőltetni a nem a TV mögé elhelyezést, de hidd el nincs más alternatíva. Bár lenne, de akkor a teljes kábelezést (beleértve a lakásba bejövő kábeleket) át kellene forgatni teljesen ellentétes irányba, ráadásul akkor coaxolni kellene a fél lakáson át, így meg egy egész rövid coax kábellel meg van oldva a bejövő digi modemtől a TV-ig. -
Clemi
veterán
Sziasztok,
Erről a Linksys routerről van valakinek tapasztalata?
Jelenleg egy pár hónapos TP-Link Archer AX50 amit használok, de bár működik, de olyan rejtélyes és bosszantó hibákat produkál, hogy erősen gondolkodom a leváltásán, viszont csak olyan jöhet szóba, amit az aljával a falra tudok szerelni, mert az asztalit nem nagyon tudom hová tenni, mert hely csak a TV mögött van ott is inkább csak az állvány és a fal között.
Hogy miket művel? Miután beüzemeltem, kb 1 hónap után vettem észre, hogy a bejövő adatforgalmat simán harmadolta. Kiderült az UPNP volt a gond. Aztán a nejem céges laptopja amit még az elődjével használtunk (az is TP-Link, de csak C5) nem is látja a WiFi-jét. Majd folytatta azzal, hogy a Jbl soundbart mikor megvettem, simán rá tudtam csatlakoztatni a WiFi-re, majd 1 hónap után elkezdte eldobálni a kapcsolatot és a eltűnt az Airplay eszközök közül. Sok sok újra csatlakozási kisérlet után mindig sikerül visszaállítani a kapcsolatot, de eljutott arra a pontra, hogy már egyáltalán nem lehetett. Persze a soundbar megjárta a szervízt, mert nem gyanakodtam a routerre és miután visszakaptam, hogy hibátlan, egy újabb gyári visszaállítást csináltam rajta (mint az UPNP) hibánál, és láss csodát, megint elsőre csatlakozott és maradt is a kapcsolat. Legalábbis egyelőre.
Ha jól sejtem, a routert leadva garanciális bevizsgálásra, semmit nem találnának rajta ami hibás, hisz a mindennapokban tényleg kiszolgálja a telefonokat, táblagépeket, csak ezek a kiszámíthatatlan baromságai kezdenek felboszantani és valószínű csere lesz a vége, ezért keresem az utódját. -
Clemi
veterán
A legújabb FW van rajta, legalábbis ha a routeren belül indítom a frissítés keresést.
Ja és még egy apróság... eddig minden korábbi routerem megjelent az intézőben a hálózati eszközöknél. Nos ez kb pár napig volt ott, majd egyszerűen eltűnt. Kb 2 alkalommal az újrindításkor megjelent, de amint frissítettem az ablakot, megint eltűnt. Ettől kezdve, csak a böngésző címsorába beírt IP címmel lehet előhívni az admin felületet, arról nem is beszélve, hogy a felhasználónév jelszót minden alkalommal be kell írnom, ami szintén csak ennél a routernél ilyen, eddig ez nem volt.
Azért gondolom, hogy az Intel Chip, mert a korábbi routerem ilyeneket nem csinált. Azt anno bekapcsoltam, beállítottam és tette a dolgát évekig. Ja és azzal kezdte, hogy ki kellett hívnom a Digi szerelőket, mert a Gigabites kapcsolatom 300/300-ra korlátozta, pedig mondjuk úgy minden alap gyári beállításon volt. Csináltam egy teljes hardresetet majd helyreállt, és 900/300 fölötti sebessget ad, ugyanazokkal a beállításokkal mint korábban volt, csak épp a felcsatolt HDD-t nem lehetett ugyanazzal a névvel többet felcsatolni, így az ATV nem tudta a tartalmát olvasni, csak miután töröltem az előző megosztást és új névvel újra felvettem, ami miatt a teljes film adatbázis csinálhattam újra.
Na ilyeneket művel a drágaság. -
Clemi
veterán
Sziasztok, keresek egy a TP-Link Archer AX-50-el kb egyeneértékű tudású routert amiben nem Intel Chip van?
Kezd a tököm nagyon tele lenni vele.Mióta ez megvan többet kellett újraindítani, mint a nálam eltötött évek alatt összesen az előző TP-Link C5v1-et.
Legutóbb néhány napppal ezelőtt látszólag minden rendben volt, csak épp adatforgalom nem volt rajta, most ma reggelre meg a hozzá csatlakozó külső USB3-as HDD-t nem volt képes a hálózatban megnyitni. A média lejátszás elindult róla, a W10 média eszközzel, de az intézőnél egy kérdőjel volt a meghajtó betűjelnél, vagyis a hálózati csatolást elfeldobta. Persze egy újraindítás megoldotta, na de ne mááááár egy 30e Ft-os cucc ilyen hányadék legyen! -
Clemi
veterán
válasz
banderasz77 #69678 üzenetére
Nekem TP-Link Archer C5 v2 van (igaz már csak WiFi-n lógok rajta) de simán tolta a PC-re kábelen a maximális sebességet.
-
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Ha lecserélem az Archer C5v2 routert C7-re, mennyivel leszek beljebb sebességben és teljesítményben?
Most 2 asztali gép, három telefon Apple TV és Sony TV csatlakozik hozzá. Igazából a gépeken netezés, az Apple TV-n media stream megy.A C5 antennáit hogy érdemes beállítani? Most a TV állványon a TV és a fal között találtam neki helyet egy 5 méteres betonfal közepe táján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest