- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
Köszi a megerősítést !
Ennyiért meg nem akartam kihagyni -
Dr.NX
Topikgazda
A legalapabb Asus AX1800U (AX53U)-nál ezt írja a termékoldal, ebből nagyjából kijön az, hogy kb. 1 Gbps a belső hálózati wireless sebesség 5 GHz-en.
"Az összesített hálózati sebesség kb. 1800 Mbps lesz — 574 Mbps a 2,4 GHz-es sávon és 1201 Mbps on az 5 GHz-esen." -
Marci112233
addikt
NAS-ra való másolásnál a laptopban is tudtommal AX szabványú wifi adapter kell, de akkor sem garantált hogy maxon fog rajta végigmenni a másolás. Kábeles megoldás sokkal stabilabb, és laptop esetén könnyebb is kivitelezni a dolgot tekintve hogy a laptopot akár a router/switch közelébe viszed és összekötöd kábellel. Nekem egy 3 méteres kábellel van összeköttetésben a laptop a routerrel a gigabit kihasználása érdekében. (igaz holnap érkezik az AX20-as routerem, amivel ki fogom próbálni, hogy a laptopom amiben ugyan csak AC szabványú wifi van mennyit tud.)
-
Pont az a baj, hogy nem igazán van ilyen általános mérőszám. A wifi (mint minden RF) extrém módom sztochasztikus.
Statisztikailag persze vannak nagy vonalakban tehető megállapítások.
A névleges teljesítmény kb. minden AP-nál azonos, 100 mW EIRP. Lehet variálni az antennák forgatásával meg az eszköz tologatásával, de az sem ritka, hogy az egyik helyen A eszköz látványosan lealázza B-t, máshoz meg B teljesít jobban.
Ami elég biztonságos kijelentés, az az, hogy zsúfolt és/vagy zegzugos környezetben az AX érezhetően jobb, mint az AC.
MaCS
-
Fall-N
veterán
Te nem érted. Jobb ha manuálisan osztod szét a sávokat. A smart band meg arra jó, amit írtam. Ha kikerülsz az ac/ax hatótávjából, akkor átvált az n-re.
A robotporszívó akkor nagyon gagyin van megoldva, mert egyedül eszköz párosításnál kell lenni az n sávon. Utána bárhonnan lehet vezérelni. Akkor az csak LAN vezérlés. Elvileg az n sávon a porszívó cloud szolgáltatása közt van a kapcsolat, amit bármilyen hálózatról el kell tudni érni. Egyébként is router ad neki egy IP címet, amivel a szerverrel kommunikál. Te meg az alkalmazással éred el a szervert.
Szép is lenne ha így működne, mivel a legtöbb okosotthon eszköz 2,4-en megy csak, de általában nem azt használja az ember. Nézz utána, mert ott valami nem jól van beállítva! Egyébként is honnan tudná a router, hogy te a porszívó miatt váltanál sávot? Mert nagyon nem az a prioritás hálózati szempontból.
-
Fall-N
veterán
Amiket néztem az mind smart bandnek írja a funkciót, de ac-s routereknél is láttam. Tenda, Mercusys, TP-Link, Asus, Xiaomi is tudja. Én mondjuk nem biztos, hogy bekapcsolnám. Jobb ha külön van a két sáv. A kliens amúgy is vált magától hálózatot ha kell. Bár jobb megoldás a Mesh, így nem kerül ki a hatósávból és nem kell váltogatni. Okosotthon cuccoknál is fölösleges, mert úgyis csak a 2,4 GHz-et ismerik.
-
hopp, bocsánat, elnéztem a hozzászólásodban a típust, két 56-osnak olvastam, onnan az usb elírás...
wifi mimo szempontjából van még eltérés - az rt-n65u javára -, de annyira nem probléma, mert elég ritka a 2.4 GHz sávon a 3 antennás és jobb, mint 2*2:2 mimo képes ellenoldal.
wan <-> lan átviteli sebességben jobb az rt-n65u, de ha terheléses munkáról van szó, akkor inkább bíznám a dolgot a kétmagos procira és a dupla ramra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged