- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz
zoltanz #42498 üzenetére
Free Download Manager Lite 3.9.7
Az új verzió szutymák, illetve nem is többszálú, ez a régi viszont még működik. Valósznűleg kezeli a secure oldalakat, de ezt most nem próbálom ki. Max a beépülés lesz vele probléma, de gondolom, úgyis csak egyedi esetre kell a többszálúsítás miatt.
-
zoltanz
nagyúr
Windows-ra többszálas letöltés vezérlő létezik, ami ismeri a https-t? Lehetőleg ingyenes érdekelne.
-
pozsoka
senior tag
Üdv,
szeretnék fekete gránit lapba arcképet gravírozni (feliratokat szoktam), ehhez olyan program kellene, ami fotót átalakít élethű rajzzá, amit mintha sötét rajzlapra rajzoltak volna világos ceruzával, tudtok ilyet ajánlani? -
galaxys80
veterán
Létezik, olyan program esetleg aminek segítségével egy sérült (?) SD kártyáról lementhetőek a képek?
Feleségem Galaxy A3-jába van egy 3 hónapos Sandisk (class 10) kártya és azt vettük észre, hogy néhány képet már csak félig vagy egyáltalán nem tölt be. -
DrojDtroll
veterán
válasz
Ronyman #42490 üzenetére
greppel nem egy nehéz feladat megtalálni a nev=" kezdetá sorokat
ezután ha már van egy fájl amiben csak a megfelelő szorok vannak annak nagyon könnyá dolog már átalakítani:
1. rákeresel a nev="-re és mindenhol cseréled a semmire
2. ezután már csak a "-t kell eltávolítani; ugyan az a módszer, -
Ronyman
aktív tag
válasz
DrojDtroll #42489 üzenetére
Igen Windowst használok! De ha esetleg linux alatt van valamilyen megoldás esetlegesen az is érdekelne!
-
Ronyman
aktív tag
A következő feladatra kellene nekem valamilyen program:
Adott egy szöveges dokumentum, ami sok adatot tartalmaz. (jelenleg text formátum) Ezekből kellene nekem kimásolni a neveket egy külön dokumentumba.
A szövegfájlban a nevekNev="Gipsz Jakab"
Nev="Para Zita"formátumban vannak.
Egyenként elég időigényes kikeresni és kimásolni egy külön dokumentumba a neveket. Keresés a text fájlon belül megy... csak elég lassú.
Mintha emlékeznék valami régi dos-os parancsra ami valami hasonlót tudott...Tudtok segíteni?
-
pc360
addikt
válasz
atoszmester #42485 üzenetére
Épp most frissült a program az elmúlt percekben, érdemes újra leszedni, ha már megtetted előzőleg. Újrageneráltam az ISO-kat is.
-
pc360
addikt
válasz
atoszmester #42483 üzenetére
Process Monitor, ha megfelelően használod a filtert.
-
atoszmester
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy létezik olyan program, ami megmutatja hogy egy telepítő exe fájl installáláskor milyen mappákat hoz létre, hová ír a regisztrációs adatbázisba?
-
pc360
addikt
Itt egyből ISO-ként is elérhető, de ha közvetlenül akarod átklónozni a mentés lépését kihagyva, akkor azt a telepített változattal tudod kivitelezni. Lényeges, hogy ne legyen partícionálva az a terület, amire fel szeretnéd húzni az SSD tartalmát. Erről itt egy videó is, ami alapján látni fogod, hogy miként tudod kihúzni az új méretre a klón-partíciót.
Viszont nem elég az, ha a céges cuccokat tárolod csak a HDD-n? Nem tudod függetleníteni a dolgot? Az SSD mégicsak jobb a rendszer alá.
-
GIJoe
addikt
Üdv, az lenne a kérdésem, melyik program ami leklónozza a ssdm 256 GB, rátehetem a normál 1 TB Hddre, de úgy persze átlépem idővel a 256ot... egyre több GB a céges adat, ssd megpihen, végem...
AcronisTrueImage.t próbálgatom eddig kevés sikerrel... -
pc360
addikt
válasz
w.miki #42476 üzenetére
Nincsenek nagyon átmenetek. Az sem ördöngősség, csak egy pici időt kell rászánni, hogy online tutorialok alapján beletanulj az alapokba. Akár magyar nyelven is rengeteg ilyet fogsz találni, és utána nincs ismét fejvakarás, amikir a következő képmanipulációt végeznéd, max a tudásod kell némileg bővíteni.
Esetleg közvetlen kollázs-generálót alkalmazhatsz, ahova csak be kell dobálnod a képeid. Ilyenből akad jópár online formában is. A "collage maker" lesz a megfelelő kulcsszó a Google-keresésnél.
-
w.miki
veterán
válasz
DrojDtroll #42475 üzenetére
Gimp azért kicsit bonyolult egy kezdőnek, nem?
Esetleg valami könnyebb képszerkesztő program? -
w.miki
veterán
Kezdőnek képszerkesztő programot tudnátok ajánlani, ami ingyenes, és egyszerűen kezelhető?
Az XnView, és a PhotoShop között van valahol.
Amiben azt meg lehet csinálni, pl. hogy 4-6 képből csinálunk 1 képet, különféle elrendezésben, viszonylag könnyen? XnView ezt nem tudja. -
pc360
addikt
válasz
energomatt #42471 üzenetére
Tévedtem.
-
kezdosql
tag
Tobb tucatnyi hdd es pendrive tartalmat kellene lehetoleg gyorsan osszeparositani, hogy mi minek a tartaleka. Egesz konyvtarak voltak biztonsagi tartalekkent elmentve es tarolva, de nem mindig ugyan az a ket hdd/pendrive volt a parositas.
Egyszerre csak ket eszkozt tudok a pc-hez csatlakoztatni, igy az osszeparositasok nagyon idoigenyesek.Arra gondoltam, hogy mindegyik hdd tartalmat lementem szovegfajlba es azok kozott kerestetek, tudtok olyan programot, ami azonos szovegreszleteket beazonosit szovegfajlokban?
-
togvau
senior tag
üdv
egy olyan programot keresek, ami egy beadott videofájl listát, a fájlnevek sorszáma, vagy még jobb ha a dátuma alapján összefűz egy fájllá persze csak simán copyzva a streamet, nem újrakódolva.
(Avidemux tud csak így simán összefűzni, de egyenként kell betallózni az összes hozzáfűzendő fájlt, ami eléggé unalmas robotmeló...)
-
pc360
addikt
válasz
Tav-Csoves #42464 üzenetére
Az ABBYY FineReader a legjobb szövegfelismerésre. A kottákhoz nem tudom, hogy mi ért, a képeken viszont értelemszerűen nincs mit felismerni, azokat továbbra is képként fogja kezelni.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Keresem a legjobb programot, ami a legjobban ismeri fel a scannelt dokumentumok karaktereit - szöveg és kép, illetve kotta írás.
Van több pdfem, ami könyvek, és azt szeretném eBook olvasóval ePub-ba olvasni.
Köszönöm szépen a segítséget! -
pc360
addikt
válasz
detroitrw #42460 üzenetére
Nem is sokan like-olták a linkelt oldalon. De épp azért írtam, mert ott, az alternatívák közt van jópár népszerűbb darab is.
asuspc96: Neked is ugyanezt az oldalt tudom javasolni. Lent, az alternatívák közül random kiválasztott Cram esetén pl. láthatóan képeket is lehet csatolni a kérdésekhez, de biztos van még egyéb megoldás ott.
Érdemes ilyen helyeken kutatni azon kérdések után, amikre nagy valószínűséggel nem fog hirtelen konkrét tapasztalattal bejelentkezni senki innen, a topikból.
-
asuspc96
senior tag
Helló!
Ismer valaki hasonlót, mint a quizlet, csak képet is lehet mellé csatolni a kérdésbe ?
Mert itt 20$/year ez a funkció, de nekem csak kb 3 napig kéne...
Jó lenne, ha telefonra is elérhető lenneelőre is köszi
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Olyan progit keresek amivel html tartalomból lehet offline apk-t készíteni
Előre is köszi
-
w.miki
veterán
Olyan programot, vagy inkább weboldalt tudtok, ami leteszteli a laptop HW elmeit, online?
Olyasmi kellene, mint az AIDA64, csak netes változatban.
Tesóm gépének paramétereit szeretném megnézni, ő az AIDA-t nem tudja lefuttatni, és átküldeni, ezért kellene valami teszt program, ami a végén egy megosztható linket generál, mint a speedtest oldalak. -
zoltanz
nagyúr
Letöltés vezérlő többszálas van jó Linuxra (Debian)? uGet-et használok, de nekem ~5 perces ütemezhetőségű kellene, ez csak 1 órást tud.
-
ALFA
senior tag
Egy ideje én se értem, mekkorát változott a világ, pár éve ádáz tömegek üvöltöztek, hogy a "nagy tezsvír" hátsó ajtóval megszerzi esetenként bizonyos az adataikat, most meg a teljes személyes nyilvántartást odaadják nekik hangmintával és helyzetmehatározással együtt, sőt még a kódokat is a titkosítottakhoz is.
-
-igu-
veterán
Felhős megoldásra én nem bíznám a jelszavaimat
SafeinCloud oda teszi az adatbázist, ahová kéred /nálam saját ftp tárhelyen lakik
-
dqdb
nagyúr
Ingyenesen KeePass + hozzá a böngésző beépülői. Fizetősben nagyobb tudásal Sticky Password, ebből érdemes nézni a promóciókat, mert rendszeresen előfordul ingyenes licenc.
Felhős megoldásra én nem bíznám a jelszavaimat (LastPass és társai), bár ezzel sokan nem értenek egyet kényelmi okokból.
-
Danex
addikt
Üdv, tud valaki / van aránylag biztonságos program ahol jelszavakat lehetne tárolni? Kezd már elkanászosodni a sok oldal / program a sok jelszavával és jó lenne ezt megoldani valahogy ami nem papír és ceruza
-
GIJoe
addikt
Tudnátok ajánlani free backup szoftvert, (bootol is) ami ismeri az új vezérlőket, és tud tömöríteni is?
Régen a hirent, használtam a legújabb gépeken már nem tudok IDEre váltani ahci helyett h tudjak hdd képet menteni, most az 5. appot próbáltam, de ez sem az igazi...
-
Panthera
őstag
Üdv!
Xmedia Recode programmal akarok újrakódolni MKV-t. Mit állítsak be, hogy ne romoljon jelentősen a minősége? Ahogy sikerült, bőven nézhető úgy is, csak furcsa, hogy kb. negyedére csökkent a mérete.
Köszönöm!
-
spe88
senior tag
Hello!
Rengeteg MHTML fájlt szeretnék átkonvertálni PDF-be.
Szempontok:
1. bulk mode
2. nagyjából tartsa meg a formát, tehát a PDF-et megnyitva ne valami olvashatatlan össze-visszaság legyen, magyarán legyen értelme az egésznek
3. Ugyanabba a mappába mentse le a fájlokat ugyanazzal a fájlnévvel, mint az eredet MHTML voltKöszi
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Keresek olyan biztonsagi mentő programot, aminek kijelolom hogy melyik konyvtarakrol, mikor készítsen mentéseket, nyisson dátum+óra alapján neki egy könyvtárat és másolja oda. Egyszerű de nagyszerű kellene. Ha a mentés után meg a gépet is ki tudja kapcsolni... űber szeretni fogom 😀
Ismerték valami ilyesmit? Free jól jönne.
-
Kernel
nagyúr
Megint kezded a kötekedést – talán frusztrált vagy –, de itt már lassan mindenki tudja, képtelen vagy ezen túllépni, hogy a Total Commandert fikázd, már évekkel ezelőtt is ezt csináltad, flame-generálás stb., kaptál is az arcodba miatta, másoktól is.
Az egy dolog, hogy te nem tudod kellő szinten használni, de attól még nem kellene szemétkedő megjegyzéseket tenni a felhasználói bázisra.
15-20 éve gyakran látogattam Windwos-fórumokat hobbiból, de nekem mindig az volt az alapelvem, hogy a konkrét kérdésre, problémára válaszoljak, az emberek programhasználati szokásait kritizáló megjegyzések nélkül. De tényleg nem is érdekelt, egyszerűen nem azt néztem.
Főleg látva a "vérre menő" Linux-Windows hitvitákat, amit egy életre megutáltam, folyton ugyanazokat a hülyeségeket szajkózták.
Mindenki azt használ, ami neki tetszik... azért még nem kellene másokat sértegetni. Elég pitiáner dolog ez, önmagát minősíti szerintem az ilyen...
Persze, angolul kell írni az "alacsony minőséget", ámbár magyar fórum, de bizonyára ettől képzeled magad okosabbnak. Számomra meg ez a nevetséges...
-
brd
nagyúr
Nem értem ezt az utálatodat a TC irányában, FTP-re és (könyvtár?)szinkronizálásra is használható gond nélkül, rendszeresen teszem is. Az átnevezést annyira nem tudom, nekem még nem volt gondom vele, de ott még csak az adott karakter, vagy kiterjesztés lecserélését és sorszámozást próbáltam mélyebben (persze az látszik, hogy extra igényekre nem való, pl. csak az adott ablak tartalmában lehet csoportos átnevezést végeztetni vele). De érdekelne egy (több) konkrét hiba is, ami miatt nem tudsz nyugodtan aludni, ameddig létezik (fejlesztik) a program(ot).
(Inkább privátban, vagy valami dühöngő topicban javaslom, ne szemeteljünk ide).
-
pc360
addikt
válasz
Kernel #42434 üzenetére
évtizedek óta bevált, megbízható program
Végülis az is egy megfogalmazása az elévült, a Norton Commander világán túllépni képtelen felhasználói bázissal rendelkező all in one (nyilván, a jellegéből adódóan egyik témakörben sem kiemelkedő) programnak.
Valahogy mindig kiderül, hogy se FTP-re, se szinkronizálásra, se átnevezgetésre, se semmi olyanra nem tökéletes, ami funkcióként megjelenik. Nyilván el lehet vele lavírozni, de ahányszor az évek során tapasztaltam, hogy mennyire hektikus és low quality a cucc, annyira érthetetlen számomra, hogy miért állandóan azt a szerencsétlen TC-t erőltetik az emberek.
Syl: Ez a kettő tuti jó és ingyenes, ezek normális filemanager-ek. Azért linkelem így, mert az XYplorer ingyenes verziója csak innen elérhető.
-
pc360
addikt
Célprogramokat kell nézni, nem azt a szutyit. Átnevezésre a Better File Rename az egyik legjobb. Az ingyenes limitációja max. 10 fálj egyidejű átnevezése. Érdemes megvenni, mert elég hiánypótló, de nézek még valami full ingyenes alternatívát is az este folyamán.
-
Kernel
nagyúr
Total Commander:
Ctrl+B (összes tartalom listázása)
Ctrl+A (összes kijelölése)
Ctrl+M (csoportos átnevezés)Keres: á|é|í|Í|
Cserél: a|e|i|I|Mivel most csak egy gyors próbát végeztem, nem írtam meg a teljes listát, azt ki kell egészíteni. De annyi látszik, hogy így a nagybetűkből is kisbetűk lesznek végül, nem tesz különbséget. Ha így írom:
Á|á
A|aAkkor viszont nagy A lesz a kicsiből is, mindegy neki.
Valamint a Ctrl+B csak fájlokat listáz, a mappanevek nem kerülnek ablakba, így átnevezésre sem, ha esetleg azt is akartad. A TC-keresővel lehet mappákat is ablakba sorolni (*.*), úgy arra is vonatkozik az átnevezés.
-
Syl
nagyúr
Olyan programot keresek (Windowsra), ami egy kijelölt mappa összes almappáját végigpásztázza és az összes magyar ékezetes fájlnevet átnevezi iso-ra (pl. á->a, ű->u stb.)
-
milu
aktív tag
válasz
Benhill #42411 üzenetére
Nekem ez a kiegészítő azt csinálja, amit keresel!
-
brd
nagyúr
válasz
Anulu79 #42421 üzenetére
MSI Afterburner. (A neve/kiadó ne tévesszen meg, nem csak MSI-vel működik.)
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Olyan programot keresek ami használat közben mutatja, hogy az FPS-t és közben azt is kiírja (a program), hogy a processzor magjai hány százalékon mennek. Tudtok erre ajánlani valamit? Az se baj, hogy ha csak próbaverzió és csak pl. pár alkalommal tudom használni. Ki kéne derítenem, hogy most mi a konfigom gyenge pontja mielőtt újra ruháznék be.
Köszi!
-
mezis
félisten
válasz
w.miki #42414 üzenetére
A Linux-os verzió állítólag csak pénzért tenne vízjelet...
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Van egy PDF fájlom (user manual) amit szeretnék magyar nyelvre fordítani úgy hogy maradjon az eredi formátumban. Képekkel meg minden. Van erre valami megoldás? Google fordítóval próbáltam de a képeket az nem kezeli.
-
cseke-
csendes tag
válasz
w.miki #42412 üzenetére
Szia.
Én a PDF-XChange Editor-t használom erre a célra. -
mezis
félisten
válasz
w.miki #42412 üzenetére
Master PDF editor ? (Ha nem zavar a vízjel vagy van rá 18eFt)
-
w.miki
veterán
PDF-t szeretnék szerkeszteni, vagy ráírni a kész PDF-re (szöveget ráírni, mint egy képre), és úgy elmenteni/kinyomtatni.
Van erre jól működő/könnyen kezelhető program? -
Benhill
senior tag
Sziasztok.
A régebbi firefoxnál volt egy app, DownThemAll volt a neve. Most a quantumnál nem működik.
Ezzel az adott oldalról jobb klikkel elértem az összes kép és hivatkozás linkjét, amit akár csoportosan is le tudtam tölteni. A fejlesztő dec25-én írt egy cikket, hogy kezdte csinálni.
Esetleg helyette tudtok valami alternatívát mondani?
Köszönöm.
-
Kernel
nagyúr
válasz
iguana #42406 üzenetére
Win10-zel nem foglalkozom, mindenesetre én ezt szoktam használni:
-
iguana
őstag
régóta keresek, de nem találok működő megoldást a hdd spin down-ra.
ssd mellet van 5 hdd-m. ebből 3-4 csak alkalmanként van használva. (kb. 1-2 hetente).
a gépem csendes, engem munka közben zavar a surrogás. főleg a 7200-sek.
win7 alatt évekig használtam a revosleep-et [link], tökéletesen tette a dolgát. pipa be, hdd elment aludni, pipa ki felébredt. sajnos win10 alatt nem működik.
tudom, hogy az energiagazdálkodásnál meg lehet adni, hogy hány perc múlva menjen alvó módba, de sokszor nem működik, illetve fel-fel pörögnek, akkor is, ha nincs is semmilyen aktivitás az adott hdd-re.
bármilyen megoldás érdekel, (script is), ami nem igényel gép újraindítást, nem kell rack hozzá, és nem manuális táp csati lehúzást jelent.
köszönöm. -
King Unique
titán
válasz
#74220800 #42403 üzenetére
Tud a telepített Macrium is WinPE helyreállítási környezetet készíteni optikai lemezre / pendrive-ra. De maga a kész ISO-fájl pl. innen is letölthető, amiről a legelső válaszban szintén volt szó... Valamint a telepített program közvetlenül is képes hozzáadni a Windows boot menüjéhez ezt a helyreállítási környezetet, ha valaki nem akar ehhez külön boot eszközt használni. Viszont arra az utóbbi megoldásnál felhívják a figyelmet, hogy ettől függetlenül azért célszerű ezt egy fizikailag elkülönülő eszközre is elkészíteni. Ugyanis utóbbi nyilván akkor is használható, ha az eredeti lemez meghibásodik, kicserélik, vagy egyéb ok miatt nem indítható róla a WinPE. Manapság egy külön pendrive-ot fenntartani, vagy akár venni ilyen célra, pedig azért korántsem olyan extra dolog.
-
törölt tag
válasz
King Unique #42399 üzenetére
Es a boot ISO-t nem lehet lementeni valahogy a biztonsagi mentes kepfajla melle? Mert akkor eleg lenne az elöbbit csak akkor kiirni egy masik gepen amikor gebasz van. Talan nincs is itthon szabad USB-m/CD-m. Ha csak a biztonsagi mentest csinalom meg, nem erek vele semmit?
-
pc360
addikt
válasz
makoss #42400 üzenetére
Ahogy írtam, ha admin módban indítod el a progit és úgy kapcsolod be az auto indítást, akkor működnie kell.
Egyébként egy füllel kellett volna csak jobbra váltani, a értelemszerűen a Daily Report jelzi a napi értékeket. Angol, első órai tananyag:
day = nap
week = hét
month = hónap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged