- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris...
tag
válasz
King Unique #54405 üzenetére
Igen-igen, végülis van itt még hely. Csak én mindig pragmatikusan és konzervatívan kezelem ezt a tárhely-dolgot. Köszi a segítséget
Ez a Windows-frissítés elég brutális volt, eltartott vagy fél óráig.
-
Andris...
tag
válasz
King Unique #54403 üzenetére
Köszönöm, tényleg ott van. Nem ismertem ezt a billentyűkombinációt.
Lekicsinyítettem a képet, mielőtt feltöltötem a PH tárhelyemre, és nem is figyeltem, de ez lett az eredmény. Mindenesetre most jelenleg egy még húsbavágóbb probléma merült fel. A Windows frissítés nem tud települni, mert kevés a tárhely a C: meghajtón. 11 GB szabad hely van, és nem elég neki. Amikor felajánlja, hogy válasszak másik meghajtót, amit használhat ideiglenesen, és megadok egy olyat, ahol van 830 GB hely, nem csinál semmit.
De most mégis tudja folytatni a telepítést...
-
Andris...
tag
válasz
King Unique #54366 üzenetére
Én azt hittem, hogy ha a lomtárból törölsz valamit, az mindenhonnan végérvényesen eltűnik, megszűnik létezni, és semmilyen mágia nem hozza vissza. Nem is tudtam, hogy vannak app-ok ilyen mágiára.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #54183 üzenetére
-
válasz
King Unique #54176 üzenetére
Bár az utóbbi szépséghibája, hogy nincsen folyamatjelző ami mutatná, hogy éppen hol tart.
Hát ez az... -
spe88
senior tag
válasz
King Unique #53231 üzenetére
Épp ezért volt fura a helyzet.
1. Nincs fent a Media Feature Pack, de fent van a YouCam --> kamera nem műkődik
2. Fent a Media Feature Pack, fent a YouCam --> kamera működik online testerrel
3. Fent a Media Feature Pack, de nincs fent a YouCam --> kamera nem műkődik
Ezért gyanakszom/remélem, hogy a YouCam zavart most be és a friss Windowson menni fog egy format után. Az biztos, hogy a hardver nem hibás, mert 2. pont szerinti helyzetben online testeren láttam magamat. A laptop 10 éves, lehet valami driver szarakszik, pedig volt már fent Win10 és ment vele, Win7-tel is. Csak gondolom jött valami frissítés legutóbb, ami szokás szerint kijavít egy halom hibát és letérdeltet egy halom másik feature-t. Aztán mivel új Wint raktam fel ezek ugyanúgy benne vannak.Kiprobálom a formatot, amint lesz időm rá.
Köszi a segítséget
-
spe88
senior tag
válasz
King Unique #53224 üzenetére
amikor telepítettem valahol azt olvastam, hogy az N verzió Európára érvényes, így azt tettem fel. Hiba volt.
Megtaláltam amúgy és felraktam a Media Feauture Packot "belülről". Nem ott volt ahol a leírásban, de gondolom újabb a Windowsom, Gépház-kereső segített.
Ami érdekes, hogy restart után a natív Kamera app már ugyna hibát nem dobott, de továbbra sem mutatott képet. Gyanakodtam, hogy akkor ez biza valami masszív hardverhiba lesz most már biztos. De azért mondom checkolom online tesztelővel. Ott működött. Szóval a hardver nem hibás. El akarom indítani Skype-on, random chatoldalon neten, ott azt írta, hogy YouCam nem támogatott (mert azt felraktam még nemrég, hogy hátha azzal megy). Mondom rendben uninstall, restart, most megint tesztelem az online tesztelővel immáron az integrated webcamot és ezt írja:
Azt hiszem ismét nyomok egy formatot és felrakom a nem N verziót, hátha.
A kiírt hibajelenséget még hetekkel ezelőtt ugyanígy megkaptam a teszter oldalon, végigmentem minden tutorialon és semmi nem segített. Talán az új nem N Windows megoldja.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #52132 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
Az MBR megoldotta a problémát. -
tillatrilla
senior tag
válasz
King Unique #51833 üzenetére
Köszönöm a korrekt,és kimerítő választ!
-
Vasti74
senior tag
válasz
King Unique #50667 üzenetére
OK, köszönöm!
Azért kérdeztem, hogy melyik tudja ezt ingyenes verzióban is, mert az elmúlt két SSD klónozáskor (SATA-ról SATA-ra) mindkétszer belefutottam olyanba, hogy:
- tudja az ingyenes, csak az alignmet-et nem tudja (vagy akarja ;-) rendesen beállítani
- az ingyenes a GPT-t egyáltalán nem akarja klónozni...
És elég vacak, amikor ott van kiterítve a gép, és egy program - nem megy, még egy program - nem megy...
Teszek egy próbát ezzel a programmal, ezzel eddig még nem találkoztam.
Üdv: Vasti -
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #49889 üzenetére
King Unique: Hát ez az! De igazad van, átnézem, illetve másik usb-be is megpróbálom. Köszi.
mezis: azzal kell kezdeni, hogy azt kikapcsolod
, ezért én is így tettem, még a Win telepítése előtt.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #49879 üzenetére
A programokat megpróbálom, köszi.
A BIOS-hoz értek. A Giga-nal valóban F12.
A Memtest86 nem boot-olt, letöltöttem, megcsináltam a pendrive-ot, de semmi. Eleve ezzel kezdtem.Maga a gép amúgy jól megy (kopp, kopp, kopp...), csak most cseréltem CPU/lap-ot és gondoltam a tuti, ha lefuttatok egy mem tesztet is. Bár, lehet a Win telepítéstől jobb teszt nem nagyon kell, de azért na.
A Win-es memteszt...hát nem tudom. Mikor gépet rakok össze másnak, mindig a UBCD-ről a "sima" memtesztet használtam az a kék DOS-os cucc, az OK. Egyszer tönkrement a ram a gépben, ezt a tesztet szó nélkül elfogadták, mint "bizonyítékot".
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #49867 üzenetére
Megcsináltam ezzel a win10-es diskpart paranccsal. Tökéletetes, lepucolta. Köszi
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
King Unique #49870 üzenetére
Mert ez még eddig mindennel elbánt.
Megszokás is nyilván.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #49543 üzenetére
Nem úgy tűnik pedig, hogy bármit is tömörítene. A felcsatolt VHD tulajdonságai (F: ) is azt mutatják, hogy márpedig illett volna megcsinálnia hiba nélkül a WinPE-nek.
Természetesen utána mentem a hibának is ("Reasons of system restore failed no disk can be used") és próbáltam Diskpart-tal törölni mindent a cél lemezen, de úgy se volt jó.
Ez akárhogy is nézem az elvileg működnie kéne, de mégse esete, ami élettapasztalatom szerint elég tipikus az összes Windows verzión a Rendszervisszaállítás kapcsán. Nekem ez vmiért soha nem működött, még a sima "Visszaállítás egy korábbi mentési pontra" se, egyszer se abból a maréknyi alkalomból amikor igazán kellett volna az elmúlt 20 évben kb, Win98-tól kezdve. -
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #49540 üzenetére
Azt nem mondtam, h tele volt a lemez. Bőven ráférne a kisebb partícióra is. Amúgy utólag - most h újratelepítettem végül a Windows-t - nézem, h a lemezkép maga az nem is 128 giga, hanem kb tizedesjegyig egyezik a kisebb SSD-vel. 119,1 valamennyi. Lehet már eredetileg is lemezképből költöztem?
Régen volt. Akkor viszont semmi oka nem volt hibát dobni. Vagyis WinPE fúúúúú!!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #49533 üzenetére
Hol tanítják? Régi beidegződés az XP-s és 98 időkből, amikor kb mindenki, akinek volt egy kis gógyija külön partícióra tette az OS-t. Így elég volt csak azt formázni újratelepítéskor. Manapság se látom okát nem így eljárni, csupán annyi változott, h nagyobb lett az OS és a programok. De én nem tárolnék semmi adatot rendszer meghajtón, szóval a C: az kizárólag Windows és Program Files, valamint ideiglenes fájlok, cache, swap, stb. Minden más elkülönítve. Persze ha r=1 user van, akkor ott mindegy, de mivel erről beszélgetünk, ezért gondolom itt senki sem dísznek tart számítógépet.
A mentés az oké, de a klónt meg csak berakom a gépbe és már boot-olhatom is. Amúgy szerintem nem elfogadható, h a WinPE nem hajlandó bármilyen eszközről visszaállítani, ezt a kritikám fenntartom.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #49525 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen, szembesültem is vele, hogy kb haszontalan a WinPE Recovery, ha megdöglik a rendszerlemez és cserélni kéne. Elvileg nem klónozáshoz találták ki, viszont képes lenne üres lemezre is felpakolni a mentést, de finnyás a méretre. Én meg elkövettem azt a hibát, hogy 128-as SSD-ről mikor költöztem terásra, akkor az új meghajtón egy 128-as partíciót csináltam a régi mintájára. Aztán mikor beütött a gebasz derült ki, hogy elrontottam, mert a régi az kisebb ennél a tartalék terület miatt. Persze a foglalt terület bőven beleférne, szóval elvárnám 2021-ben, hogy ez ne okozzon gondot. Főleg mivel ez ahogy te is mondtad nem klónozás lenne, hanem image fájl, amit szerintem illene felhúznia bármire, amin van elég hely a fájlokhoz.
De még csak nem is ez verte be az utolsó szöget, hanem hogy a nyavalyás nem hajlandó megnyitni a lemezképet USB-ről vagy akár SD kártyáról, csakis HDD-ről vagy SSD-ről. Persze MS volt annyira troll, hogy driver betallózásnál simán olvasható minden eszköz, rajta a lemezképpel is, de neeeeem. Nehogy már egyszerű legyen! Ezért kell inkább vmi klónozó, hogy akkor már csak kiveszem ami tönkrement, berakom a backup eszközt és ott folytatom, ahol abbahagytam. -
SpaceJam
aktív tag
válasz
King Unique #49525 üzenetére
A Macrium ebben jó, mert ha nagyobb is a C meghajtó mérete, a tartalom mennyisége számít és kisebbre szabja szó nélkül. Sokszor pakoltam már így vissza 500-as SSD-ről 250-esre rendszereket, nyilván úgy, hogy a foglalt terület kisebb volt pár tíz GB-al.
A kisebbről nagyobbra pakolás trükkös néha, mert ott manuálisan, drag and droppal érdemes utolsó elemként pakolni a C-t, hogy aztán az kihúztható legyen a teljes drive-ra.
-
törölt tag
válasz
King Unique #49177 üzenetére
Rendben, akkor pontosítok.
Az eredetileg használt MBR partíciós tábla tartalmazott 1db NTFS partíciót.
GParted-el csináltam rá egy új MBR sémát és az felülírta a régit. Most van egy MBR-es HDD-n nulla darab partícióval. Ezt értem "eldobni" alatt.
Szóval elméletileg ott van a teljes partíció gondolom sértetlen ntfs-el csak az mbr-t írtam felül.Teljesen mindegy melyik rendszerre lenne program. Csupán annyit írtam, hogy linux-on csináltam az új mbr-t. De win, linux is lehet, mindegy.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
King Unique #48254 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm neked és a többieknek a segítséget.
Végül egy teljes verziós EaseUS lett a megmentőm ,viszont nem megy olyan gyorsan a folyamat ,szép lassan mentem le az adataim és megtalált mindent ,ma lesz a második napja hogy csinálom ,de lassan a végéhez érek.
-
poirot
őstag
válasz
King Unique #48203 üzenetére
Winchestert klónozom egy másik winchesterre. Ebben az összes partició benne van nyilván.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #48173 üzenetére
Sajnos a HDDScan hiába állítja le, magától újraindulgat. Leválasztás után, vagy gép altatásnál sem marad leállítva.
Külön vásárolt ház és HDD-k.
Egyik EWENT EW7044 SATA USB 3.1 külső HDD ház 2.5"
Ez gép altatás után világít, de leállítja a lemezt.
A másik, ami nem áll le, Coolink SUB2A5 USB 2 ház 2.5" Pont most ezt akarnám használni. A másikon fontos adatok vannak.USB Power Management - USB felfüggesztés engedélyezve.
Szoftveres leválasztásnál leválasztja a lemezeket, de a Coolink házban nem áll le lemez.
BIOS-ban erre vonatkozó a PowerShare tiltva, de az csak az egyik USB-re vonatkozik. Van még USB Wake/ébresztés, az engedélyezve van, mert egérrel ébresztem a gépet.
Notebook leállítás után kikapcsol minden, csak altatásnál nem.
A rendszerben, bios-ban próbáltam keresni a megoldást és most nem gondoltam, hogy a külső háztól is függ.Ezért lehet az eseménynaplóban Disk 11 error jelezés, amikor csatlakoztatom a házat és bizonyos Pendrive-okat, mert nem tudja azokat a típusokat megfelelően vezérelni.
Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\DR7.Bíztam benne valami programmal megoldható a kikapcsolás és amikor használni szeretném, akkor egy gombnyomásra újra elindítaná. HDDScan féle megoldás nem lenne rossz, csak lehetne erőszakosabb.
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni. -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #48171 üzenetére
Köszönöm.
Az előbb pont a Külső merevlemezek topik összefoglalót olvastam, amit ha jól látom te írtál.
Azért nem említettem típust, mert több külső eszközzel is gondom van. Még gép altatása után sem kapcsolnak ki. 2 különböző HDD (USB2, USB3 házakban), Pendrive-ok, sőt még az egér is világít egyik portban. Az USB-s HDD esetén nem csak a ház led világít, hanem hallani, hogy folyamatosan megy. Ez így nem ebbe a topikba lenne való, de ebből adódóan gondoltam arra, hogy:
Most a folyamatosan rákötött HDD-re is csak néha van szükségem (napi pár perc), így gondoltam jobb lenne, ha én külön tudnám szabályozni és kikapcsolni.
Közben próbálgatom a HDDScant. A Spindown valóban lekapcsolja a lemezt, a ház led továbbra is világít.
Most várom így marad-e... -
Zaja2
senior tag
válasz
King Unique #48015 üzenetére
"Mi osztotta fel?
Mert magától a Windows nyilván nem, max. ha valami spéci boot pendive lett kreálva, akkor az adott program. Vagy célirányosan maga a felhasználó, illetve a modern Windows 10-nél már támogatott cserélhető lemezek esetén a több partíció kezelése, ellenben a régebbi Windows-verziókkal."
checkra1n jailbreak-et csináltam meg vele egy iphone-ra
"Miért van olyan kevés szabad terület a rendszerpartíción (C)?"
tesóm gépe,aki 14 éveslehet találgatni mi foglalja mind a két lemezt
"
(#48016) cigam :
"De ugye run as adaministrator-ként futtattad?!"
Persze,hisz írja is,hogy úgy kell -
dargelot
senior tag
válasz
King Unique #47965 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #47965 üzenetére
+ Ha másik windowsos géphez csatlakoztatsz pendrive-ot olvasási célra és nem akarod, hogy bármilyen vírus másszon rá, akkor read-only módba kapcsolod, ha fizikailag van rajta ilyen kapcsoló. Ha nincsen, akkor a lemezt/partíciót lehet írásvédettként beállítani.
+1: nem használsz, nem csatlakoztatsz a géphez akármilyen, ismeretlen eredetű és nem megbízható USB-s meghajtót, alap...
-
Vesa
veterán
válasz
King Unique #47728 üzenetére
A kereső használata tényleg nem megy?
"Egyébként ha esetleg sikerült volna eltéveszteni a topikot, akkor ez nem a GDPR topik, az ügyben ott kell okoskodni, meg fejtegetni a dolgoka"
Valóban, tehát pont ilyen jó lenne, ha nem zúdítanád rá minden egyes alkalommal a "miért tiltod, miért nem hagyod frissíteni stb." mantrát, és személyeskedő leoltást minden egyes W10 frissítéssel kapcsolatos kérdésre! Pont annyira semmi közöd ahhoz, hogy valaki tiltani akar valamit a saját gépén, mint ahogy másnak sincs köze ahhoz, ha Te holnap direkt drótpostázod az összes személyes adatodat az XY cégnek! Nem azért kérdeznek itt valamit, hogy lekezelő, okoskodó sítlusban leoltogass mindenkit aki nem a Te véleményeden van, hanem csak azért, mert adott problémára szeretnének választ kapni. Ott van példának a kolléga, aki a .BAT fájlos megoldást írta. Ennyi éppen elég! Vagy ajánlj egy megoldást, vagy maradj csendben! A leoltogatás ugyanis szintén nem ON topik itt!
-
rootkit3
újonc
válasz
King Unique #47728 üzenetére
"De ne fáradj, mert nyilván nem tudsz mutatni semmi olyat, hogy pontosan milyen személyeset gyűjtenek, ha gyűjtenek" Te most ezt komolyan mondod vagy viccelsz? 15:19-kor született a témában az első hozzászólásod, és 5 órával később egy ilyet írsz? Nyilván fogalmad sincs a dologról amiről vitatkozol. Én mutassak adatgyűjtésről valamit? A microsoft.com-on le van írva ember. Keress rá.
De látom egy betűt nem sikerült megérteni abból amit írtam, de akkor ezt feladom.Igen, tudom milyen topikban vagyunk, ezért is megy OFFba minden hozzászólásom. Eredetileg a "témába vágó" (#47715) ON hozzászólásodra válaszoltam, nem látom, hogy abban ajánlottál volna valamilyen szoftvert.
Részemről a téma lezárva, látom nem igazán néztél utána annak amiről vitatkozol. -
rootkit3
újonc
válasz
King Unique #47726 üzenetére
Milyen konkrétumot kérsz az adatok gyűjtésére azon kívül amit már leírtam? Maga a windows mondja, hogy gyűjt adatot, de engedélyt ad, hogy kikapcsold az ún. advertising ID használatát, ezzel nem releváns hirdetések jönnek majd szembe. Nem az adatok gyűjtését tiltod le. De ahogy említettem, minden cég gyűjt adatot. Még egy rohadt linux disztró is. Ubuntuban pl. shopping lensnek köszönhetően minden dash keresés megy az amazonhoz is. De egyébként ha kíváncsi vagy GDPR alapján kikérheted bármelyik cégtől, hogy mit gyűjtöttek össze rólad. Én nem rég kíváncsiságból kikértem az appletől. Brutális mennyiségű információt gyűjtenek. De amint már említettem van akit ez zavar, van akit nem. Van aki nem bánja ha egy cég teljes profilt készít róla, tudja minden érdeklődési körét, a hobbijait, mikor kel, mikor fekszik, az összes beszélgetését, a szívritmusát, a vásárlási szokásait, látja az összes fényképét, a tartózkodási helyét, zenei ízlését, betegségeit, stb. Viszont van olyan is akit ez egyáltalán nem zavar. Nem mindenki egyforma. Az adatokkal való visszaélést pedig nem feltétlenül úgy kell érteni, hogy elárasszák a netet a privátnak hitt fotókkal, vagy megzsarolnak valakit. Mond valamit az, hogy cambridge analytica? Ha érdekel a téma, keményen bele lehet ásni a témába és meglátod, hogy egy ilyen személyes adatokból létrehozott profil használatával mennyire befolyásolhatók és az orruknál fogva vezethetők az emberek. Esetleg hallottál már arról, hogy van ország, ahol a begyűjtött adatok alapján osztályozva vannak az emberek?
OFF az OFFban: kb. egy éve töröltem itt a fórumon egy 15000+ hozzászólással rendelkező profilom, mert meguntam a folyamatos személyeskedést. De látom itt semmi nem változik.
-
rootkit3
újonc
válasz
King Unique #47724 üzenetére
minden rossz szándék nélkül, barátain kérdezem: mivel "kötözködtem"?
-
rootkit3
újonc
válasz
King Unique #47722 üzenetére
Igen, a telepítésnél. Az első usernél. Minden egyéb usernél az első bejelentkezés után. Lovagolhatsz a szavakon.
És igen, választhatod a "nem" opciót ami azt jelenti, hogy ne legyenek személyre szabott hirdetések. Nem azt, hogy ne legyen adatgyűjtés, hanem hogy a begyűjtött adatokból ne legyen személyre szabott hirdetés. -
rootkit3
újonc
válasz
King Unique #47718 üzenetére
Mit kellene bizonyítanom? A windows az első indításkor rákérdez, hogy akarod-e, hogy a begyűjtött adatokat felhasználják-e személyre szabott hirdetésekhez.
"weboldalak, szolgáltatások is gyűjthetik az adatokat"
És én nem ezt mondtam? Nincs cég amelyik nem a felhasználó adataiból élne. Az sem kell, hogy direkt használd a szolgáltatást. Shadow profil is működik. -
rootkit3
újonc
válasz
King Unique #47715 üzenetére
"az ilyen okoskodók/trollok szintje max. a gúgli első pár találata, de nyilván nem értenek hozzá"
Ezzel épp magadról állítottál ki bizonyítványt. Manapság nincs cég amelyik nem a felhasználó adataiból élne. Minden rohadt cég felhasználja az adataid. És aztán itt jöhet kétféle ember: akit ez érdekel, vagy aki erre magasról tesz.(#47709) csicso82
Engedd meg, hogy idézzek egy klasszikust:
"Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód." -
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #47715 üzenetére
milyen privát adatot gyűjtöttek a userről, azzal hogyan éltek vissza, milyen tényleges kára származott belőle, stb.
Persze erre már nincs válasza -
xkoti
senior tag
válasz
King Unique #47675 üzenetére
Köszönöm szépen annó youtube-n találtam egy videót de akár hogy kerestem nem jutott eszembe
-
totron
addikt
válasz
King Unique #47633 üzenetére
Ja, a hivatalos rendszerkövetelmények. Meg van mellé a valóság. Srácok, leírom ide is: nem milliós karórákról vagy Ferrárikról beszélgetünk, nem gondolom, hogy annyira hihetetlen lenne egy saját tapasztalat. Meg az úgy teljesen szokatlan, hogy adott hardveren egy újabb oprendszer az lassabb (ja, vannak mikroellenpéldák). És komolyan erről pötyögünk..
A gyorsindítás egy funkció és elterjedt a használata, nem is hülyeség nyilván, de bootot boottal illik összevetni. A többire meg mit írjak? A barátod vitte el abba az irányba a témát amibe. A polemizálás nem is ezen ment. Nyilván szerintetek meg de. Ah.
Az megvan, hogy elbeszélünk egymás mellett? Ne, ne legyen meg, minek.
-
Vesa
veterán
válasz
King Unique #47612 üzenetére
1. Nem kell, hogy többet tudjon, az kell hogy stabil legyen! A w7 nálam stabil, 5éve egy install fut (grafikai munkát végzek, ami közismerten hardverigényes feladat).
2. Ó igen, az "anoním telemetria", amiből kb. mindent meg lehet tudni rólad. Olvasgass kicsit a témában, tele van vele minden nevesebb szakportál. W7-ből ki lehet irtani ezt, 10-ből nem tudod teljesen.
A frissítést hagyjuk, komplett rendszeremet hazavágta, kétszer is. A személyeskedő butaságod nem érdekel...Érvekkel, kulturált módon szívesen vitába szállok, primitív személyeskedéssel nem kívánok foglalkozni.Kempetlen
"A frissítésekkel pedig nincs semmi baj."
Nálunk 10 gépen elszálltak a Wacom táblák, mert ez a "világ csodája" felerőszakolta a saját _nem működő_ drivereit. Nyilván kitaláálom, Te ezt _is_ jobban tudod.
Aztán szívtunk amiatt is, mert a Creators update elbarmolta a fontokat a Photoshop alól.
A többi, W10 frissítésekhez kaolcsódó hibák méretes listáják a neten olvashatod. Period!
Mivel számodra ez nem a tényekről szól, hanem egy gyerekes hitvita, ezért a témát a magam részéről lezártnak tekintem! -
dqdb
nagyúr
válasz
King Unique #47434 üzenetére
Félreérthető voltam: adatok alatt a %APPDATA%\Roaming egyes mappáit értettem, nem a dokumentumokat és képeket, azokat evidens, hogy menteni kell másképpen. De ezt munka beállítani és frissen tartani, hogy értelmesen és célirányosan mentsen (nekem a saját gépeimen megérte, másén nekem sem érné meg), szóval egyetértek veled, hogy a Macrium Reflect a felhasználóbarát és inkább ajánlandó megoldás.
Az előző Windows telepítésem Windows 7-ként indult HDD-n AMD konfigurációval és fél évvel ezelőtt Windows 10-ként mondta be az unalmast SSD-n Intel konfigurációban, közben OS upgrade volt, egy partícióklónozás és egy komplett platformváltás, szóval saját tapasztalatból is egyetértek, csak akkor kell újratelepíteni, ha tényleg muszáj.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #47434 üzenetére
-
dqdb
nagyúr
válasz
King Unique #47432 üzenetére
Kétféle megközelítés van biztonsági mentésre: csak az adatot (és újratelepítés után az adatok visszaállítását scriptek segítik) vagy mindent (és a visszaállítás teljesen automatizálható). Mindkettőnek van előnye és hátránya, itt a topikban sosem fogtok tudni megegyezni, hogy melyik jobb, mert az attól függ
Saját gépre Kempetlen megoldásához hasonlót használok, mert 4-5 évente telepítem újra, és akkor jobb egy teljesen friss alapból indulni. Szülői gépre a kettő kombinációját, mert ha én telepítem újra előre tervezetten, akkor egyszerűbb a jól megszokott megoldásom, de ha valami megreccsenne és nem tudok fizikailag odamenni vagy gyorsan kell, akkor egy relatíve friss állapotot ők is vissza tudnak állítani.
-
Gergello
addikt
válasz
King Unique #47418 üzenetére
Végigolvastam a linkelt beépített Win mentési módszert. Nem hangzik rosszul.
Használható ez biztonságosan vagy érdemesebb akár a Macriumot használni ? -
Kempetlen
tag
válasz
King Unique #47422 üzenetére
3 évente az nem egyenlő az egy hónappal. És igen, valóban gyorsabb nulláról, és ennyi időközönként arról van értelme, nem egy elavult mentésből. A backup készítésnek lehet értelme, de én arról beszéltem, hogy úgyse fog egyszer sem ahhoz nyúlni normál esetben. Érdemes lenne neked felfognod, hogy miről beszélek.
-
válasz
King Unique #47422 üzenetére
+1 igy van ez,nalam is es meg sokaknál. én a macrium reflect freenel egyszerűbb rendszer mentés, visszatöltést még nem láttam. Csak az az egy, hogy egy pendriveot kell tartani inditónak.
-
Kempetlen
tag
válasz
King Unique #47420 üzenetére
De minek? Új driverek, új frissítések, új programok (nem csak verziók, hanem maga a környezet is). Nyilván felhasználófüggő is, de egy Win 10-en nincs minek legyalázódnia. Ha valahogy azt mégis sikerül összeszedni, ott meg jobb a 0-ról újrakezdés. A köztes megoldás mégis minek? A kérdés költői volt, nekem nem szülséges megmagyarázni, hogy a múlt században mi volt a szokás egy 3 hónap alatt használhatatlanra döglő XP-vel.
-
Kempetlen
tag
válasz
King Unique #47418 üzenetére
Nade ez hányszor történik meg? 3 évente egyszer? Akkor nyilván újrahúzza az ember a Win 10-et, nem egy poros, rég nem használt programokkal teli rendszert húz elő a fiók mélyéről... legyen már ízlése az embernek.
Zola007 #47415: A kitanulást úgy értem, hogy minden program különböző, ezért egyesével kell kitapasztanod, hogy melyik hol tárolja a beállításait, vagy melyek azok a fájlok, amik viszont kihagyhatók a mentésből. A kiforrott praktika részemről az, hogy ezekre én beállítottam a SyncBackFree-t, programonként 1-1 profilt, így ha nincsenek elindítva, gyakorlatilag 2 klikkből lefut az összes mentése fölöslegek nélkül (Opera, foobar2000, qBittorrent, Net Meter statisztikák, WinSCP). Visszafele is jól működik, a profilokat a helyükre rakva fél óra alatt belakom a rendszert. Kezdők szórakoznak csak rendszer-mentéssel.
-
Petyás
tag
válasz
King Unique #47221 üzenetére
Köszönöm!
Elnézést, hogy nem olvastam az összefoglalót. -
dokee78
félisten
válasz
King Unique #46377 üzenetére
Windowsra kell.
De írtam is mappát/filet akarok levédeni,nem egész partíciót. -
Pano
addikt
válasz
King Unique #45843 üzenetére
Értem, köszi.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
King Unique #45261 üzenetére
Végül sikerült vele ,nagyon szépen köszöntem ismét a segítséget!
-
dodopek
addikt
válasz
King Unique #45128 üzenetére
Köszönöm!
-
Siffredi
senior tag
válasz
King Unique #44682 üzenetére
A fájlokat kilistázza win alatt is, de megnyitásra már hibát dob, nincs jogosultságom a fájlokhoz. Próbáltam exportálni és importálni a tanúsítványt, de gondolom az a jelenlegi, és nekem még a korábbi rendszeren lévő tanúsítvány kellene, amit persze nem mentettem el...
Viszont a felhasználóknál lévő listában van egy "ismeretlen felhasználó", és mellette látható egy hosszú kulcs is, gondolom az lehetett a korábbi felhasználóm. Azzal a hosszú seriallal nem lehet kezdeni valamit? Nincs valami olyan program, amibe bele írva visszafejti a korábbi tanúsítványt? -
Siffredi
senior tag
válasz
King Unique #44680 üzenetére
Szia!
Nos, a quick boot-ot a korábbi fórumtárs tanácsa alapján letiltottam, csak utána próbálkoztam a linuxszal.
A hdd-t lecsekkoltam a sentinellel is, és a beépített chldsk-el is, egyik sem talált semmi hibát.Valószínűleg lehet(ett) valamilyen titkosítás a mappán korábban, mert belépve a képeken látható a lakat. Viszont hiába állítottam át a tulajdonosi jogokat, sajnos nem segített.
Elég régen néztem ezt a mappát, még az előző oprendszeren, ami a jól emlékszem win7 volt. Ezután került fel a win10, és most le van tiltva a mappa tartalma... Viszont minden máshoz hozzáférek azon a partíción, csak ehhez az egy mappához nem...
Linuxon pedig a grafikus felületen keresztül, fájlkezelővel próbáltam hozzáférni a mappához. Néztem a tulajdonosi jogokat, rendben voltak, és hiába indítottam rendszergazdai joggal a fájlkezelőt, nem segített. Nem tudtam sem másolni, sem megnyitni a fájlokat.
-
Faterkam
addikt
válasz
King Unique #44513 üzenetére
-
pc360
addikt
válasz
King Unique #44427 üzenetére
A Xbuntu a leginkább win (XP) szerű (Ubuntu + Xfce), de annál letilsztultabb és szebb persze. Szépen le kell rakni a tálcát alulra, vagy valamelyik oldalra, arra elhelyezni a Firefox és LibreOffice ikonokat, felzúzni egy VLC-t (az első kettő eleve a rendszer része, az utóbbiban nem vagyok biztos), és gyakorlatilag készen van a cucc 10 perc alatt nulláról. Nekem ez vált be leginkább a full kezdő felhasználóknál.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #44162 üzenetére
A Macrium-al, ha USB-ről bebootolok, akkor visszaállítás előtt hol lehet a SSD-n lévő összes partíciót törölni?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #44155 üzenetére
Nálam MBR séma szerinti a célmeghajtó egyébként.
Néztem videót,hogy miként kell használni a Macriumot,de kicsit bonyolultnak tűnik.
Azért még tanulmányozom.Amikor visszaállítok az AOMEI-vel,s kiválasztom,hogy hova állítsa vissza,akkor a C-rendszermeghajtót tudom kiválasztani,tehát ide rakja vissza a rendszernek fenntartott 500MB-os részt is,így tapasztaltam.
Tehát a régebbi 500-as rész megmarad.
Vagy másként kell kijelölni a célt,ahova visszaállítok? -
pc360
addikt
válasz
King Unique #44155 üzenetére
Épp a napokban szórakoztam vele, hogy elkészítsem az image-eket, kétszer is frissült egymás után. Most egyébként már van Windows RE elkészítési lehetőség is a telepített verziónál, amibe bele lehet tolni WiFi supportot. De mint megosztható, általános image, ezek továbbra is WinPE-sek.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #44143 üzenetére
A felesleges partíciók törlése után nehezen,de elindult a WIN.
Mivel másfél éves volt a telepítés,ezért inkább újratelepítem.
Ha belaktam,akkor a a Macrium-al csinálok majd mentést.
Ha odajutok,akkor majd kérdéseimmel megkereskek benneteket.
Előre is köszönöm a segítséget! -
hódmaci
senior tag
válasz
King Unique #43783 üzenetére
Szia
Sajnos ezekkel a szoftverekkel nem sikerül.
Ugyanis nem pendrive-re akarok "írni" hanem sd-re
Még a formázása is "nehézségekbe" ütközik mert Nemo csak a pendrive formázót hozza föl jobb klikkre, ami ugye nem tud mit kezdeni vele grafikusan sajnos.dev/mmclbk0
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #43261 üzenetére
Az utóbbi után nem fognak semmit találni a szokásos adatmentő programok, legalábbis HDD-nél nem.
Ez így félrevezető, mert a "mai" (legalább IDE vezérlős) HDD-knél semmilyen (a nem szokványos is) adatmentő program nem fog már ezt követően találni semmit. Az úgy 200 GB feletti HDD-k esetén pedig még HW-esen is esélytelen bármilyen töredéket találni még egy erre szakosodott adatmentő cégnek is (ennél kisebb HDD-k esetén még a sectorokban töredék adatokat van esély találni HW-esen) egy valóban teljes formázás után (ami a sectorok tartalmát 00-val írja felül).
-
dqdb
nagyúr
válasz
King Unique #43261 üzenetére
Jogos, valamiért abban a tévedésben voltam, hogy a Home-ban is benne van.
De azoknál mondjuk célszerűbb inkább a gyári Secure Erase funkció használata.
Ezzel határozottan egyetértek. -
rétisün
veterán
válasz
King Unique #43187 üzenetére
jogos, igazad van, említenem kellett volna ezeket is.....
windows 10, egy shift+delete törlés volt egy elég méretes mappát érintett. azóta nem volt írás azon a partíción/vinyón, remélem az említett két progiram valamelyike segít.
köszönöm még egyszer!
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #43187 üzenetére
Hopp ezen én is túlsiklottam nagyon nem mindegy. Reméljük windows-ról van szó végülis az esetek 98%-ban arról ha lehet hinni a statisztikáknak.
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #42954 üzenetére
jobbára pendrive-ot, és memóriakártyát használok, és megszoktam, hogy ott van
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #42952 üzenetére
de igen, ott volt, csak akkor nem ott kerestem, hanem az intéző jobb gombos menüjében
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #42652 üzenetére
Ja, és még pl. a merevlemezen lévő fájlrendszer sem lett megadva, pedig az sem mindegy az említett desktop OS-ek és programok általi kezelés szempontjából. Ezek pedig jogosan követelt információk, mivel konkrét és pontos választ csak egy világosan megfogalmazott kérdésre lehet adni...
-
tigipuf
senior tag
válasz
King Unique #42604 üzenetére
köszönöm a válaszokat,elnézést ha türelmetlen voltam
-
galaxys80
veterán
válasz
King Unique #42562 üzenetére
Köszönöm. Teszek vele este egy próbát még.
Tisztában vagyok vele, hogy ezek fogyóeszközök sajnos. De tényleg semmi másra nem kellett volna ez a szutyok, mintha évi 1 alkalommal, nyaraláskor rápakolom a meséket, hogy ne az iPad-et rakjam fullra.
Mindegy. Ha életre kel akkor jó, ha nem akkor marad az iPad belső tárhelye. (Majd szanálok a gyerek 30 játéka közül)
-
galaxys80
veterán
válasz
King Unique #42550 üzenetére
Warning: Only 31993 of 31994 MByte tested.
The media is likely to be defective.
90 MByte OK (184320 sectors)
31.1 GByte DATA LOST (65337344 sectors)
Details:6 MByte overwritten (12288 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
31.1 GByte corrupted (65325056 sectors)
6 MByte aliased memory (12288 sectors)
First error at offset: 0x0000000005a00000
Expected: 0x0000000005a00000
Found: 0x5c78b9d3e556a676
H2testw version 1.3
Writing speed: 8.79 MByte/s
Reading speed: 6.78 MByte/s
H2testw v1.4Ezt hozta ki a H2testw
-
galaxys80
veterán
válasz
King Unique #42547 üzenetére
Sajnos egyik megoldás sem vezetett sikerre. A HP ugyanúgy elszáll a vége előtt hibával, mint a windows formázója. A DiskPark pedig ezt írja: [kép]
A gyors formázás az lefut hiba nélkül. Viszont az meg nem gyógyítja meg a pendrive-ot.
-
törölt tag
válasz
King Unique #42399 üzenetére
Es a boot ISO-t nem lehet lementeni valahogy a biztonsagi mentes kepfajla melle? Mert akkor eleg lenne az elöbbit csak akkor kiirni egy masik gepen amikor gebasz van. Talan nincs is itthon szabad USB-m/CD-m. Ha csak a biztonsagi mentest csinalom meg, nem erek vele semmit?
-
törölt tag
válasz
King Unique #42395 üzenetére
Ez megbirkozik a felterras meghajtommal ugyis, hogy egy külsö, nemüres hdd-re szeretnem lementeni?
-
kezdosql
tag
válasz
King Unique #42177 üzenetére
Kozben megkaptam az eszkozt, CDFS-nek mondja magat, erdekes modon pont akkora, mint a fajl hossza, eleg furcsa, akkor weben kutakodok.
Koszonom! -
ALFA
senior tag
válasz
King Unique #42172 üzenetére
Arrogáns helyett a Tudálékos lett volna pontosabb, jellemzőbb a stílusodra, bocsánat, most pontosítottam.
Beteheted az aláírásodba is, hogy "Tudálékos vagyok, Beee!", ha nagyon akarod.LEÍRTAM, hogy a fiatalok gondja ez, és Windows alatt nyomulnak, és azt is, hogy szokás szerint nem igazán értem, mit akarnak. (ahogy más fórumon olvashattad, én Ubuntu Mate tanulgatásával töltögetem a heti kevés szabadidőmet, de lassan azt is feladom, túl angolos az nekem.)
Amúgy a válaszodból azonnal látszik, hogy pontosan tudtad, miről van szó, csak játszottad az agyad a számokkal. Engen nem nagyon érdekelnek a gyártók háborúi, hogy mb vagy MB vagy MiB vagy miafene.ű
A lényeget leírtam, a gyerekek szerint 9 megabájtpersec -es írási sebességű pendrájv a jó, a többi hamisítvány vagy technikai hulladék.
Számomra az volt az érdekesség, hogy nem találtal átmeneti szakaszt, két darab pendrájvot találtak, ami 9 ill. 10-et vitte, az összes többi 2-3-4 -es írási sebességen zötykölődött.Végül én valóban örülnék egy univerzális tesztelő programnak, ami akár saját os-ről, pendrájvról butulva tudná a dolgogat végezni, mert a win-esek és a linuxosok többségét telepíteni kell, és másik oprendszeren nem működnek, így nem nagyon van objektív összehasonlítási lehetőség.
-
kispx
addikt
válasz
King Unique #42177 üzenetére
Akkor viszont nálam nem stimmelt valami. Win 8.1 alatt nekem egy dual-particiós pent felérzékelt így. (Igaz, azt linux alatt a gparteddel hoztam létre)
Az mp3 lejátszómhoz is két partíció van. (Egyiket a zenék, másikon pedig a szoftverek a lejátszóhoz.)
Most nem fogok telepíteni egy win-t, hogy eljátszadozzak ezzel, de köszi hogy szóltál. Nem tudtam róla. Lehet, hogy valamelyik driverem tette lehetővé ezt. -
ALFA
senior tag
válasz
King Unique #42166 üzenetére
Látom, az arrogáns, kötekedő és kioktató stílusodról nem akarsz lemondani.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique #41891 üzenetére
Köszönöm a választ!
A macdrive tökéletesen funkcionált 5 napig, de a majd 50 jurós árat sokallom azért, hogy felismertessek a winnel egy vinyót.
Többit kipróbálom! köszi a linkeket! -
1eske
tag
válasz
King Unique #41800 üzenetére
Na így már értem mire akartál kilyukadni. Természetesen nem fogom direktben formáztatni a winyót
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #41792 üzenetére
Egyébként a 3. ponthoz még annyit, hogy ha a VeryCrypt-et választod és ezen opcióval a teljes partíciót le akarod titkosítani, akkor azon előtte ne legyen semmilyen fontos adat! Ugyanis a program ilyenkor azt újraformázza és törlődik a korábbi tartalom. Illetve a decrypt opció használatánál is csak azon fájlok maradnak meg, amelyek az újonnan létrehozott titkosított köteten voltak. Tehát a korábbi partíción lévő adatokat nyilván nem állítja vissza. Vagyis, ha most tele van másolva a külső drive, akkor vagy a másik opciót kell használni, vagy az elsőnél az adatokat először lementeni róla!
Ellenben a BitLocker To Go és pl. a WD megoldása alapból nem törlik a már meglévő adatokat, tehát azoknál telemásolt külső meghajtó esetében sem kell emiatt aggódni.
[ Módosította: Qru ]
-
1eske
tag
válasz
King Unique #41789 üzenetére
Natehát ha jól értem:
1. Ha van egy külső winchesterem 1 partícióval és Verával letitkosítom az egészet, akkor azt bármelyik gépen futó VeraCrypttel olvashatom jelszó ellenében, de ha nincs fent a program, akkor arra nem lesz lehetőség.
2. Ha a gépen beírom a jelszót ekkor feloldódik a fájlok titkosítása, így onnantól azt átmásolhatom bárhova és nem lesz rajta titkosítás és olvasható lesz bárki számára.
3. VISZONT! Ha szeretném kikapcsolni a Vera által rárakott titkosítást a teljes külső winyón azt akkor gond nélkül megtehetem, adatvesztés nélkül, igaz? (csak sok időbe fog telni)
4. Illetve ha titkosítva másolom át lokális merevlemezre a fájlt akkor nem fogom tudni csak azt önmagában feloldani, ha jól értem. Ugye?
-
1eske
tag
válasz
King Unique #41640 üzenetére
Elnézést kérek a kései reakcióért, de lenne egy fontos kérdésem:
Azt írtad, hogy a titkosítást csak törléssel lehet leszedni a fájlokról. Ebben az esetben ha letitkosítom az adataimat akkor azt soha többet nem tudom leszedni róla majd, bármi is történjen vele? Vagy ha le akarom szedni, akkor le tudom valahova másolni előtte titkosítás nélküli állapotba, mielőtt letörli az állományt?
Nem teljesen értem.
-
chungee
addikt
válasz
King Unique #41782 üzenetére
Köszönöm szépen, elmentem a te megoldásodat is
De Top Cat által linkelt oldal első neki futásra egyből sikerült
-
pc360
addikt
válasz
King Unique #41782 üzenetére
A EaseUS Partition Master Free (letöltés) többször kipróbált, tudom ajánlani. Nyilván ha nagyon fontos adatokról van szó, kell a mentés, de amúgy menni fog minden herce-hurca nélkül.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41743 üzenetére
Egyesek fogalomtárában viszont ezt nem jobb, nem előnyösebb, mert csak.
Tényleg utolsó, mert kezdek már elfáradni ennyi árnyéktól, de ezt még megpróbálom megértetni:
Az, hogy mindenféle hozzáértés nélkül lehet telepíteni ilyen környezetbe is, önmagában természetesen jó/jobb. Én sem állítottam az ellenkezőjét (és értelmes ember nem is teszi szerintem). Csak ne kellene utána a Win10-et használni... A tárgyalt 2 hátránya a régebbi OS-nek (legalábbis a Win7-nek) megoldható (mint az általad hozott példa is mutatja), természetesen a megfelelő hozzáértés birtokában. A Win10 számos hátránya viszont nem (jelenleg legalábbis). Teccik' érteni? Kérlek, ne kezdj el itt mindenféle listát követelni, melyek ezek, mert felesleges. Én elfogadom, hogy sokaknak jó, sőt, örülnek neki, te is fogadd el, hogy sokak számára pedig annyira kényelmetlen használni, hogy inkább "küzdenek" az UEFI/USB3 installal.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41741 üzenetére
Yep, hoztál példát, hogy sikerült telepíteni, akkor most megy, vagy nem? Sehol nem mondtam, hogy natív drivere van hozzá, csak azt, hogy használható. Pont az a helyzet, mint annak idején az XP esetén volt S-ATA vezérlővel, alapból nem volt a telepítőjében S-ATA driver, de megfelelő hozzáértéssel lehetett integrálni a telepítőbe és onnantól S-ATA vezérlővel is települt. Nyomogasd az újat nyugodtan, csak ne állítsd azt, hogy jobb, mint bármi más, csak azért, mert újabb, ebből indult az eszmecsere.
Attól, hogy nálad előfordultak problémák, míg nem jelenti azt, hogy másoknál is.
Azt nem. Azt viszont igen, hogy problémás a rendszer.
Esetemben semmi köze sem megszokáshoz, sem fanboysághoz stb., sosem voltam semminek sem elvakult híve. Speciel a Win7-et sem szeretem túlzottan, lassú sz'r. Ha lehetne építőkockákból Windowst választani, azt hiszem, XP-t használnék, Win7 működésű Startmenüs keresővel, 64bit, 64GB+ RAM támogatással, és az aktuálisan legújabb DirectX és WDDM (vagy ahogy sokadszorra is kitaláltak éppen új elnevezést a tákolt grafikus alrendszer működtetőjének) alrendszerrel és legalább Win7 szintű titkosítási alrendszerrel (TLS1.2, ill. az XP-ből hiányzó különböző cipher-ek meglétével) és hasonlók, de nem folytatom, úgyis az lesz a válasz, hogy akkor használjak újabb Windowst.
Szerintem se ragozzuk, további szép estét! -
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41731 üzenetére
Folyamatos build upgrade: legalábbis ezt mondják, csak nem igazán látni, hogy ettől folyamatosan javulna az OS, ez a bajom. Aktuális konkrét példa: a kollégám vett 2 db pontosan ugyanolyan USB-s hangkártyát 2 db Win10-es géphez, az egyiken a kártyán nem működik a mikrofon (de csak az, hangot ad), a másikon igen. Az eszközöket megcserélve is ugyanazon a gépen nem működik a mikrofon (tehát nem a HW rossz). Mindez egy mostanában kijött
frissíbuild upgrade miatt van, mert előtte működött. De ez csak példa, számtalan ilyen megmagyarázhatatlan, addig működő, aztán elromló dologról olvashatsz a mai napig Win10-zel kapcsolatban, keressek még? Az meg, hogy kijött egy SP1 és kész, attól még jönnek rá javítások még mindig. USB 3.0 és UEFI is támogatott Win7-en (az én otthoni gépem is UEFI-vel bootol, valamint használom az USB3-as portot rajta), nem tudom, miről beszélsz, kérlek konkretizáld! 8-8.1: Ott kezdte el a Microsoft ezt az agymenést, hogy azért, mert belekerült pár új feature, külön OS-nek kommunikálja. Ugyanakkor pont ugyanazt a megközelítést használta a supportra, mint a többi esetben, ami valahogy úgy szól, hogy 2 évvel a következő SP (8.1) megjelenése után megszűnik az SP telepítése előtti verzióra (8.0) a support.Nem tudom, szerinted mit kellene várni egy Windowstól, "otthoni" címszó alatt. Játszom, fejlesztek, Internetezek rajta, hónapokig megy újraindítás nélkül (frissítés telepítésekor, ill. ha elfelejtem a hálókártyát időként letiltani/engedélyezni, mert kehes a drivere és BSOD-ot okoz bizonyos idő/átmenő forgalom/egyéb után). Az UASP annyira hiányzik, hogy most hallottam róla először, és nem is rázott fel. A WTG tényleg tud hasznos lenni, de saját célra még nem merült fel, hogy használjam (ha használnám, azt annyira eltérő HW-ekkel tenném, hogy kétlem, hogy működne mindkettővel, de tervezem kipróbálni). ReFS: nyerhet, vajon eddig miért nem? Mióta is létezik, úgy 5 éve legalább? A ködös megfogalmazású magasabb biztonság (konkrét példa van-e?) hidegen hagy, én felelősségteljes felhasználó vagyok, ez mindig többet ért eddig, mint bármi más. Szerencsére a vakok és gyengén látók számára kitalált Gépház használatát eddig szinte minden Win10-es gépen el tudtam kerülni, így a reset opciót csak sejtem, hogy mi lehet és arra én a mindig, minden körülmények között működő backup-restore funkciót használom, az még nem okozott vérnyomás emelkedést, a Microsoft egyéb, valamilyen képességet csak hazudott megoldásai ellenben többször. Szoftveráruház, Microsoft tálalásban, szintén vakoknak és gyengén látóknak, opciók nélküli programokkal és semmitmondó hibaüzenetekkel? Kösz, de kösz nem.
Automatikus drivertelepítés, felülírva kérdés nélkül a jól működőt, azt sem kérem, kösz. WSL? Minek guminő, ha van igazi? Hogy a Win8-tól megjelent "menü" kényelmes-e, az ízlés kérdése, így nem is nagyon mennék bele, csak annyit, hogy nekem pl. a hajam égnek áll tőle (a kereső pl. tök szupi': a keresés után még külön gondolkodni kell, hogy akkor ez most vezérlőpult elem, vagy program-e, aha, tényleg kényelmes). A többi felsorolt dolog lehet, hogy az életét menti meg, nekem egyik sem hiányzik (de ha hiányozna is, akkor is felmerülne, hogy ahhoz Win10-et kellene használjak, amire még mindig nem tudtam magam rávenni). Majd ha esetleg nagyon fognak, jöhet az újabb OS, ami tudja (és máshogy nem lehet megoldani) és akkor valószínűleg azt fogom használni. A kényelmet egyébként nekem pl. az fokozná, ha nem 2 db színből készülnének az ikonok, nem lenne ocsmány a felület, az OS nem nézne hülyének, és nem tűnnének el korábban létező beállítások, de ezt Windowstól elvárni egyre kevésbé lehet. Mondjuk ez megint ízlés kérdése, így hagyjuk is. Igen, sajnos ezen idő lejártával csak remélem, hogy készül majd még kevésbé hülye Windows OS, mert ha nem, akkor a Windows nekem megmarad játékra (ennek megfelelő összeget fordítva magára a Windowsra), minden másra más OS-t fogok használni.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41671 üzenetére
Az 1 főverziót hagyjuk, mert XP-nél pl. az SP2 kb. a fél Windowst lecserélte és a többi javítócsomagja is hasonló jelentőségű volt, de Win7-nél az SP1 ugyanez, vagy Win8-nál a(z akkor már 8.1-nek hívott) SP1. Milyen hátrányra gondolsz pl. jelenleg, Win7-nél? Attól eltekintve, hogy egyes cégek már nem írnak drivereket rá? (Nyilván ez elég nagy hátrány, ha az ember szembesül vele, de ennek megint csak nem a kora az oka, hanem, hogy van azóta kijött Windows, amit máshogy neveznek, és amit inkább hype-olnak anyagi okokból a HW gyártó cégek.) Én otthon és céges környezetben is tökéletesen tudom használni egyelőre mindenre. Win10-nél csak csini neveket aggatnak a javítócsomagokra, meg a haszontalan, bekerülő programokat reklámozzák, hogy megkajolja a nép, de attól azok még pont ugyanolyan javítócsomagok (első osztályú a marketinges csapatuk, ezt el kell ismerni). Milyen új funkciót tud egy Win10, amit a Win7 nem (és nem lehet meglenni nélküle?) Hidd el, én lennék az első, aki ezért használná, de egyelőre nem látok ilyet.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41666 üzenetére
Természetesen így van, de ennek mi köze ahhoz, hogy "8 éves"? Nem öregszik meg, csak direkt hagyják használhatatlanná válni.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41662 üzenetére
A rendszer telepítése a driverek hiánya miatt problémás, az általad említett 2 probléma is ebből fakad, erről szólt volna az utolsó mondatom...
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41658 üzenetére
Ha nem haragszol, megkérdezném, hogy ez a "8 éves" mit jelent? Ez úgy érdekelt mindig, de még senki nem adott rá értelmes választ. A kiadásának pillanatától számítjátok? Ha igen, miért, akkor mi történt, miért olyan lényeges az a dátum? Talán azóta nem fejlesztettek rajta? Pl. az XP sem azért lett szar, mert X éves lett, hanem azért, mert max. 4 GB RAM, max. DX9 és nem jönnek ki hozzá már frissítések és driverek.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #41658 üzenetére
Ha jól tudom, a minimum rendszer követelmények is nőttek valamit 8-8.1 váltáskor. Bár a környezetemben nincs olyan régi gép, amire ne menne fel a 8.1 (pl hp nc6400, toshiba satellite l300 pro).
Akkor a kérdésemre a válasz az, hogy programmal nem lehetséges, csak w10-re frissítéssel (valószínűleg)?
-
pc360
addikt
válasz
King Unique #41608 üzenetére
Okés okés, a lényeg, hogy összerakható belőlük.
-
macera2
aktív tag
válasz
King Unique #41536 üzenetére
A HDD-n NTFS fájlrendszer van, a PC-n pedig Win7. Hogy mi történhetett a partíciókkal ,sajnos nincs tippem. A visszanyert fájlokat pedig kimásoltam egy dokkolón lévő külső HDD-re. Aztán majd vissza. Bizakodok.
Közben jelentkezett egy másik problémám is. You Tube-ról letöltök egy zeneszámot,MP4-be, mivel a Fox kiterjesztés csak ezt ajánlja fel. VLC-vel ezt simán le tudom játszani. Szeretném az MP3-as lejátszómra, az audió részt áttölteni. Mivel lehetne a You Tube-ról letöltött videóról, leválasztani az audio részt, lehetőleg MP3 formátumba?
-
macera2
aktív tag
válasz
King Unique #41518 üzenetére
Hi tordatibi és King Unique!
Köszönet az infókért. Elindúltam a nyomon. Az elnevezésekkel tényleg volt egy kis kavarodás. Próbaként o.s. váltások, stb., de most már sínen vagyok. -
DrDobos
őstag
válasz
King Unique #41391 üzenetére
Közben csak eszembe jutott, hogy csináltam a két partíciót. Valahogy sikerult az akkori telefonom által kezelhetetlenné tennem az sd-t, és áttettem a régibe. ("a kártya hibás vagy sérült")Az anno a már akkor is régi telefonomba(már okos! de az elsők között volt) tettem bele az sd-t, utána azt hiszem kikapcsoltam a telefont, így már nem érzékelte telefonnak, hanem csak az sd kártyát dobta fel. Talán testdiskkel megmentettem a kártyát, és azután csináltam rá a két partíciót a Minitoollal
-
DrDobos
őstag
válasz
King Unique #41389 üzenetére
Köszi mindkét választ, menet közben átugrottam egy haverhoz, akinek volt card reader slotja, és ott megcsináltam a Minitoollal
-
pc360
addikt
válasz
King Unique #41063 üzenetére
Igen, én is erre akartam kilukadni. Azt feltételezni, hogy egy partíciótörlés mindent megold, súlyos tévedés.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
King Unique #41059 üzenetére
Most raktam újra a rendszert ,leformázva minden partíció ,sztem ezen a témán lépjünk túl....
-
pc360
addikt
válasz
King Unique #41059 üzenetére
Igen, világos, csak feltételeztem a kép alapján, hogy ugyanazt a rendszert használja, amit én, és az ő screenshotjára reflektáltam az enyémmel.
Csak valahogy a különbség fölött átsiklott... és azóta se érkezett válasz a miértjére, amit igazán viccesnek tartok. A bugyuta vallásos emberek szoktak így kikerülni tényszerű állításokat és kérdéseket, hogy egyszerűen nem vesznek róluk tudomást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest