- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
A TV-m usb-ről nem képes feliratot is latni, ha filmet szeretnék nézni, hiába másolom a film mappájába a feliratfájlt.
Melyik az a program, amelyikkel a feliratot rá tudnÁm égetni a filmre? -
mckay
aktív tag
Tyrel:
Windows 10-re keresek DLNA kompatibilis media playert. (...) Főleg Windows Store-os universal app-ra gondolnék, mert szükség lenne egy "elnagyolt", tapicskolással is könnyen kezelhető és nagyon egyszerű felületre. Azt hittem tele van ilyenekkel a padlás, de kb. semmit nem találok....És találtál valamit az elmúlt másfél évben?
Én már hagyományos .exe programmal kiegyeznék, csak legyen már valami gördülékeny DLNA (UPnP) lejátszó, ami teszi a dolgát.Én is azt hittem, hogy két kattintás, mert még Androidon is megvoltam vele fél óra alatt. Ott kipróbáltam egy tucatot, maradt egy-kettő, többe között a BSPlayer. De az itt Windows-on nagyon gagyi.
Nyilván kattintottam még:
- MPC
- VLC
- WMP
- Filmek+TV (beépített applikáció)
De a legfontosabb menüpontnál, a DLNA kínálatnál, mindegyik elvérzett. Valamelyik előbb, valamelyik később.Most őszintén, miért van a legkézenfekvőbb helyen ilyesmi, hogy DVD lemez? Van még valakinek? Oké, legyen kompatibilitás, de nem a fő funkció ez már!
Vagy pl. a Fájl kiválasztása? Most őszintén, aki egy darab médiafájlt akar lejátszani, az mikor csinálja úgy, hogy elindítja az .exe-t (programot), és ott kitallózza mondjuk az .avi-t? Na ne már!...
2017-ben az a minimum, hogy középen ilyenek vannak nagy bumszlival, hogy DLNA vagy YOUTUBE STREAM. De legalább a DLNA...Ott hagytam fel, és fordultam ide, hogy:
- MediaMonkey
Már majdnem jó, de csiga lassan szedi elő a DLNA-kat, és jónéhány kodek nem megy neki...Nos, van valakinek ötlete?
-
Đusty
addikt
Sziasztok!
Ingyenes scanelő progit keresek HP multi nyomtatóhoz, a sajátjával nem működik a vuescannel meg igen de az meg vízjelet hagy a próbaverzión tehát nem ingyenes.
-
pc360
addikt
válasz
daninet #41686 üzenetére
Esetleg FastPictureViewer Professional, ez eleve fotós cucc.
GPU-val gyorsított, letisztult, ingyenes cucc. -
válasz
jani_gy_22 #41683 üzenetére
Automatizáló pl:
Selenium IDE (Firefox addon)
AutoIT3 (különálló program)De vannak ilyen addonok dögivel Firefoxhoz, meg valszeg Chrome-hoz is (mármint ami csak lapokat frissít). Keress rájuk.
-
selton
csendes tag
Sziasztok!
Olyan "silent installer kreáló" programot keresek, ami olyan szoftverekhez jó, amelyek nincsenek felkészítve silent installra.
Találtam egy Silent Install Builder toolt, ami sajnos nem free, viszont nagyon jól működik (egyszer "fel kell venni vele" egy telepítést és utána megtalálja a gombokat, sőt képes arra, hogy az egészet a háttérben, minden grafikus megjelenés nélkül(!) megcsinálja).
Esetleg nem tudtok a leírt funkcionalitásra egy jó és ingyenes alternatívát?
-
pc360
addikt
válasz
jani_gy_22 #41681 üzenetére
Egyébként az 5 másodpercenkénti frissítés nem elég?
Olyan program nem lesz, ami a háttérben is képes egy bizonyos gombra rányomogatni a háttérben. Olyan van max, ami a képernyő egy pontján szimulál klikkeket, de ahhoz mindig látható, fix pontra kellene rakni azt a tabot.
-
jani_gy_22
csendes tag
Az lenne a lenyeg, (ezt veletlenul kihagytam) hogy a gombot hasznalja ujratoltesre, mert van, hogy jon egy feladat, amit el kell vegezni es addig nem frissithet ujra. (Amikor ez tortenik, azon az oldalon a refresh gomb nincs is ott)
Tehat egy hivatkozas nyomkodo app kene, ami folyamatosan ranyom ha van ra lehetosege, ha nincs nem csinal semmit. -
kispx
addikt
válasz
jani_gy_22 #41679 üzenetére
-
jani_gy_22
csendes tag
Hello! Adott egy oldal, ami 5 masodpercenkent frissiti magat, de van rajta egy refresh gomb is, amivel ezt manualisan megtehetem amilyen gyakran szeretnem. Megoldhato valamilyen program segitsegevel, hogy ne kelljen kattintgatnom, hanem ezt magatol megtegye, akar ugy is, hogy masik tab van megnyitva?
-
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami heti bontásba leválogatja a képeimet és valami miniatűrt megjelenít, hogy lássam is mik azok a képek. Most már muszáj szortírozni
(akár onedriveon akár külső hdd-n). A windows 10 fénykép alkalmazását hagyjuk...
Előre is köszi
-
King Unique
titán
A régebbi Windowsok esetében, ahol nem változik folyamatosan a build, eleve 1 főverzió van. Aminél rendszerint maga az ISO is kb. a kiadáskori állapotot tükrözi. Vagyis bizonyos X évvel későbbi újítások már nem kerülnek bele. Tehát ilyen téren eleve jobban áll az a Windows, amelyik később jelenik meg és újabb fejlesztés. Továbbá pl. a W10-nél folyamatosan jönnek az újabb és újabb verziók, ezért ott az eredeti megjelenéshez képest később sem lesz ez gond. Aztán ott van még az eddigi gyakorlat is, hogy csak az alapvető 5 éves támogatáson belül kap új funkciókat a rendszer, ellenben a kiterjesztettben már nem. A W7 pedig már eleve utóbbiban van és hamarosan majd a W8.1 is.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41666 üzenetére
Természetesen így van, de ennek mi köze ahhoz, hogy "8 éves"? Nem öregszik meg, csak direkt hagyják használhatatlanná válni.
-
daninet
veterán
-
"hanem csak téma megnevezés van, hozzá szöveges leírás, hogy miről van szó, és hozzá lehet csatolni, hogy.."
(...)
"Nem kell hozzá se bejövő, se kimenő levél, se egyeztetés, csak az szerepel, ami megtörtént.
Gondolom, ez az igazi irodakukaci munka, csak az a fontos, ami megtörtént és nem fontos, hogy mi lesz"Nagyon durván nem értesz hozzá.
De a többieket kímélve a felesleges körök olvasgatásától, még egyszer leírom. Hidd már el nekem!Tehát továbbra is levelező program kell neked, ahol feladatok és naptár fül kell neked/neki erre a célra. EM-Client, Outlook stb.
Ezel a fülek bal panel alján találhatóak. Arra valók és azt tudják amit kérdeztél... Továbbra is! -
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
Egy média "rendszerező" programot szeretnék találni. Több terányi, több lemezen és meghajtón szétszórt médiafájlokat (flac, m4a, mkv, minden jóság) kéne egy helyre gyűjtenem vele.
Amit jó lenne ha tudna:
Jelezze, hogy valamit többször is megtalált: Mondjuk ID3tag, fájlméret vagy crc, vagy akármi alapján.
ID3Tagek szerkesztése, az alapján mappaszerkezet, vagy mappaszerkezet alapján ID3.
Nem árt ha ingyenes, vagy legalább nem többtízezres ára van forintban.
Konvertálás fájlformátumok között.
Lejátszásuk nem szükséges.Van valami ötletetek rá?
Előre is köszi.
-
King Unique
titán
Lehet magyarázni ezt, de attól még nem változtat a dolgon, ha már a telepítésnél problémába ütközik a user. Pláne, hogy a szoftver készítője, vagy éppen a hardver gyártója sem fogja törni magát a régi OS-nél és nem fognak hozzá kijönni az új összetevők. Ennek okán pedig lehet, hogy éppen az említett jelzővel fogja illetve a problémába ütköző user és azért nem teljesen ok nélkül...Pláne, hogy egy újabb rendszernél lehet ugyanazt gond nélkül meg tudja majd oldani.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41662 üzenetére
A rendszer telepítése a driverek hiánya miatt problémás, az általad említett 2 probléma is ebből fakad, erről szólt volna az utolsó mondatom...
-
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage #41649 üzenetére
--> Irodakukacként... nap, mint nap ezt csinálom 20 éve. Exchange szerverrel a háttérben... az MS Outlook-al. .. és úgy a világ elég nagy része szintén.
A vállalati csoportmunka egyik első és alap lépcsőját adja. Levelek, üzenetek, megbeszélések, feladatok, határidők stb... mindezek megosztása, követése, rendezése stb... stb...
Akkor ezt képzeld el úgy, hogy nincs semmilyen levelezés, hanem csak téma megnevezés van, hozzá szöveges leírás, hogy miről van szó, és hozzá lehet csatolni, hogy kivel és mikor történt, majd újabb időponttal lehet folytatni. Úgy képzelem el, van egy "témekövetés" a képernyőn, hogy adott témában mikor mi történt és kik voltak az érintettek.
Nem kell hozzá se bejövő, se kimenő levél, se egyeztetés, csak az szerepel, ami megtörtént.
Gondolom, ez az igazi irodakukaci munka, csak az a fontos, ami megtörtént és nem fontos, hogy mi lesz. -
ALFA
senior tag
Ja, vagy úgy.
Az öregúr az a 85 éves nyugdíjas, akinek próbáltam segíteni.Közben kiderült a "megoldás":
A Lotus cég 1998-ban íratott egy magyar nyelvű könyvet a LN 4.6-os verziójához és volt benne egy jegy, amire az első száz érdeklődőnek adtak egy külön demo cd-t, amin csak a kliens verzió volt példákkal, azt lehetett próbálgatni.
A levelező program a server része volt, de mivel azt nem lehetett telepíteni, így kimaradt, viszont nem hiányzott neki, mert nem akart levelezni senkivel. A kliens off-line módon működött nála még xp alatt is.Tehát nem ingyenes program, hanem csak a klienst tartalmazó próba cd volt, viszont leevlező program nélkül tudott kapcsolatot létesiteni feladatok és személyek között, és még egyebeket csinálni.
Talán majd egyszer megnézhetem, miről is van szó, mert érdekes megoldás lehet, hogy a szöveg van a középontban, ahhoz lehet embereket és határidőket és egyebeket kapcsolni.
Az biztos, hogy nem akar levelező program alapút használni. -
King Unique
titán
Tudod nagyon jól, hogy a 2009-es hivatalos megjelenéstől eltelt időtartamra vonatkozik. Azóta pedig olyan hú de sokat nem fejlesztettek rajta, mert pl. az új gépeken már a rendszer telepítése is problémás lehet. Illetve pont az a probléma, hogy X év alatt bizonyos dolgok tekintetében, illetve támogatása terén elavulttá válhat a régi operációs rendszer. Elég csak az USB 3.0-t, vagy éppen az UEFI-t említeni. Aztán ott vannak a driverek, amelyek terén egy újabb hardveren megint nem feltétlen lesz a régi OS-hez támogatás, pláne laptopok esetében.
-
brd
nagyúr
válasz
King Unique #41658 üzenetére
Ha nem haragszol, megkérdezném, hogy ez a "8 éves" mit jelent? Ez úgy érdekelt mindig, de még senki nem adott rá értelmes választ. A kiadásának pillanatától számítjátok? Ha igen, miért, akkor mi történt, miért olyan lényeges az a dátum? Talán azóta nem fejlesztettek rajta? Pl. az XP sem azért lett szar, mert X éves lett, hanem azért, mert max. 4 GB RAM, max. DX9 és nem jönnek ki hozzá már frissítések és driverek.
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Olyan képnézegetőt keresek ami:
támogatja a magas DPI képernyőket és nem hullik szét a kezelőfelület DPI scale esetén sem. Ez a legfontosabb, majdnem mind kihullik itt (xn, irfan, zoner stb). 4k kijelző van a notiban 14" méretben, 300%-os DPI scale-en megy a rendszer.
tud magától galériákat késziteni mappa/dátum alapján (nagyon visszasirom a picasa-t)
esetleg touchscreen kompatibilitás, bár ezt tudom, hogy főként csak UWP programokkal kapom meg. lehet UWP is, de microsoft storeban nem találtam rendesetnekem a windows fotók is tök jó lenne, ha pl kép megnyitásánál mappából lehetne lapozni tovább (tényleg nem lehet) nem találtam rá megoldást. Még galériákat is csinál magától dátum szerint, de csak párat csinált, az utolsó 10-15 napról. Kicsit wtf
-
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #41658 üzenetére
Ha jól tudom, a minimum rendszer követelmények is nőttek valamit 8-8.1 váltáskor. Bár a környezetemben nincs olyan régi gép, amire ne menne fel a 8.1 (pl hp nc6400, toshiba satellite l300 pro).
Akkor a kérdésemre a válasz az, hogy programmal nem lehetséges, csak w10-re frissítéssel (valószínűleg)?
-
King Unique
titán
Azért ez így nem egészen igaz, mert a 8.1 pont egy stabil és gyors rendszer. Ráadásul én manapság is gyakran használom és nincs vele semmi gondom. A kritikát mindig is a kettős felülete miatt kapta csak, de maga az OS jó. Plusz a 7-essel ellentétben legalább viszonylag modern is. Valamint, ha nem is pont a kinézet, de más dolgok tekintetében nagyobb a hasonlóság a 7 - 8.1, mint a 7 - 10 között. De, ha azt nézzük, hogy ott a W10 és eleve az a jövő, akkor ennyi erővel egyik előbbinek sincs sok értelme. Pláne nem egy 8 éves rendszernek.
(#41656) legelek:
Maga a rendszer a 8.0 esetében sem volt sz*r, sőt egyesek szerint még pörgősebb is volt, mint a 8.1. Utóbbinál leginkább csak a felületen finomítottak és ezáltal emészthetőbbé tették. -
pc360
addikt
válasz
ArthurShelby #41656 üzenetére
Leginkább a buildek közti váltás volt szar, ezért írtam, hogy egy legújabb integrálttal (ahogy ugye nem kell váltania), nem lesz gond. Annyira sűrűn ezek meg nem jönnek, csak sima biztonsági frissítéseket szopkod havonta.
-
pc360
addikt
válasz
ArthurShelby #41654 üzenetére
Nem instabil, sokat javítottak rajta (főleg ha már eleve frissen integrált darabot telepítesz), és sokkal inkább win 7 szerűre beállítható, tehát ez sem igaz, hogy a 8.1 ilyen szempontból közelebb van a 7-hez. A 8.1 csak egy átmeneti megoldás volt.
-
ArthurShelby
addikt
Én már megszoktam, kicsit még jobban a win7-re hajaz, de már sok jó újítás van benne.
A win10 instabil a sok új build miatt, nagyobb a hardverigénye is, még több dolgot kivettek a vezérlőpultból és áttettek a gépházba, kötelező frissítés... de tényleg sok jó újítás van abban is (pl valószínűleg a képernyő tükrözés már rendesen működik).Anno nálam az tette be a kiskaput, mikor miden pendrive-ot le akart formázni, nem őket tudta kezelni (persze a többi win8.1-es gépen jó volt). Egyszer az egyik pendrivenál megengedtem neki, hogy jó, akkor formázza, erre azt sem tudta megcsinálni.
-
V60
aktív tag
Sziasztok.
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de azért megpróbálom hátha. Resident Evil 7-hez lehet találni valami patch-et vagy más megoldás létezik-e rá, mert játék közbe folyton kilép egy adott helyen.
Válaszokat előre is köszönöm. Ha nem jó helyre írok akkor bocsánat. -
pc360
addikt
válasz
ArthurShelby #41637 üzenetére
Jó, akkor menjen az a tizes. 8.1-es semmilyen szinten nincs értelme foglalkozni.
-
ArthurShelby
addikt
Erre valaki?
-
Előtte sem volt ingyenes, én még előtte használtam. Tudod... ezt írtam is.
@bluemirage: "Én használtam kb. 5 évig a 90-es évek végétől." ... a munkahelyemen.Mellesleg a kérdés szempontjából ez lényegtelen is... illetve apróság, hogy magam is írtam.
@bluemirage: "és bár nem emlékszem, hogy ingyenes lett volna, de ez apróság"Arra azért jó volt, hogy most már van egy határozott... bár nagyon rossz irányod: "szöveges adatbáziskezelő lenne a megoldás,"
és igen az valóban nem a Lotus Notes, mert az eredeti kérdésben az öregúr azt kereste:"Valaki emlékszik Lotus Notes ingyenes alkalmazásra?
Öregúr szeretne hasonlót az unokáinak,"
--> az egy céges' levezelő program volt."Szerinte az volt benne a jó, hogy szöveges adatbázis volt, és osztott képenyővel dolgozott."
--> ez nem értelmezhető és kvázi hülyeség... de tudod mit... a naptárat és feladatot is kezelő levező program is osztott képernyővel dolgozik, alapba"Azt mondta, hogy minden ötletet, eseményt dátummal és helyszinnel és érintett személlyel lehetett megadni, és másik ablakra átváltva lehetett látni, hogy kinek mikor mit ígért és mikorra, és ami teljesült, az összes kapcsolataival lehetett archiválni."
--> Irodakukacként... nap, mint nap ezt csinálom 20 éve. Exchange szerverrel a háttérben... az MS Outlook-al. .. és úgy a világ elég nagy része szintén.A vállalati csoportmunka egyik első és alap lépcsőját adja. Levelek, üzenetek, megbeszélések, feladatok, határidők stb... mindezek megosztása, követése, rendezése stb... stb...
Tehát a kérdés minden szakaszára stimmelt, minden amit korábban írtam. De szerintem mivel Te nem használsz ilyen rendszert az öregúr' meg nem ismeri fel, hogy neki pontosan mi is lenne az igénye, így nehéz.
Kizártnak tartom, hogy adatbáziskezelővel oldotta volna meg anno. Ez tényszerű kijelentés a részemről. Az, hogy a levelező rendszer szervere adatbázisban tárolja az adatokat, a felhasználól által egyébként közvetlenül hozzá nem férhető módon: na az még nem az.Másrészt a Lotus Notes-ra való utalás is megerősíti, hogy az illető tényleg azt használta... és az kell neki... igen... mert tényleg lehetett olyat csinálni vele, ami a kérdés utolsó részében volt.
Ennek egy ingyenes fapados testvérét ajánlottam. Otthon levelezésre azt használom és többeknek telepítettem... akik levelező kliens akarnak használni. Itt is ajánlják néha, mert 2 email címig ingyenes.
Szóval rossz az út amin jársz. Ezt segítő szándékkal írtam. Nem lesz jó adatbázis kezelő neki, hacsak nem egy fejlesztőről beszélünk
Ez segítő szándékkal írtam... nem az igazam kell bizonyítanom, hanem azt, hogy a kérdésed tökéletesen lett megválaszolva és azt, hogy olyan témában jársz amit nem ismersz, így nem ismered fel benne a jót sem és rossz irányba mész.
-
pc360
addikt
Milyen mennyiségű megjegyzésről van szó személyenként?
Mert az, hogy tud levelet küldeni, naptárazni eseményeket, az igencsak az eM Client felé mutat, mint ahogy arra már rámutattak.
Ilyen Core 2-es gépeket egyébként 10-15 ezerért tudok 4 GB rammal, 80-as jó HDD-vel. Plusz 6-8 ezerért SSD-vel. Erre még ha rászámolok egy telepítést, akkor is átbaszták kicsit az öreget. Egy pajtásom árul ilyen Dell asztali gépeket, párat már átadtam Win10-zel rajtuk mostanság. Ezek hardveresen és szoftveresen is perfektek.
-
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage #41636 üzenetére
Sajnos következetesen be akarod bizonyítani, hogy csakis neked lehet igazad. Maradj meg ebben a tudatban.
Amúgy gondosan lehagytad az idézetből a lényeget, és következetesen a 2010-es IBM-es verziót ajánlgatod, ami nyílván nem volt ingyenes, és gyanítom, az már nem win98-on futott.
-
King Unique
titán
Ha csak az a cél, hogy az egyszeri user számára ne legyen hozzáférhető a teljes drive / partíció tartalma, akkor a megfelelő Windows (10) kiadásokba beépített BitLocker To Go pont praktikus lenne ilyen célra. Utána a jelszó ellenében szinte bármilyen más Windows alatt hozzá lehetne férni a drive tartalmához, bár pl. a már nem támogatott XP alatt kissé korlátoltak a lehetőségek. De gondolom utóbbi használata manapság már nem létszükséglet számodra.
Másik opció pl. a néhai TrueCrypt "utódja", azaz a VeraCrypt lenne. Az multiplatformos és Windows mellett használható Linux és macOS alatt is, illetve az egyik rendszeren letitkosított drive hozzáférhető a másik OS alatt is. Viszont ennél van, hogy el kell venni a meghajtótól pl. a lemezkezelőben a betűjelet, másképpen formázni akarja csatlakoztatáskor a Windows. Illetve ennél a BitLocker ellenében csak a tartalom teljes törlésével lehet be/ki kapcsolni a titkosítást. Ami védelem szempontjából nyilván nem rossz, de más szempontból macerás.
Harmadik opció olyan külső merevlemez megvásárlása lett volna, amelynél gyárilag hardveres titkosítás van, illetve a jelszavas zár létrehozásához / feloldásához programot is mellékelnek hozzá. Ilyenek vannak pl. a népszerű WD kínálatában is (példa), ahogyan más gyártóknál szintén. Sőt, akár PIN-kódós (példa), vagy egyéb seciális megoldások is léteznek.
-
1eske
tag
Sziasztok!
Külső winchester titkosítására keresnék egy programot. Esetleg Windows 10-be beépített is jöhet, ha az megbízható és jó. De gondolom 3rd party programokból jobbat is találni.
Valami olyasmit képzelek el, hogy a program nélkül ne legyen olvasható egyszerű user számára az adat, viszont ha a programot elindítom és beírom a jelszót akkor gond nélkül csinálhatok bármit a winyón.
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Windows 8.1-hez keresek vezeték nélküli screen mirroring app-ot, hogy kitegyem a képet a tv-re. Az alap win8.1vezetéknélküli csatlakozás nem sikerült (új eszköz keres, tv megtalál, valami mintha települne/tölt, de aztán offline/szürke lesz a tv). Gondolom win10-ben ez már kiforrott, de itt még nem megy. Szóval egy kiforrott, jó minőségű app kéne.
Előre is köszönöm! -
Sajnos megvezettek téged. Nem baj ha nem értesz hozzá, de kérlek ez esetben a guglizz rá és írd be, hogy
--> lotus notes használata
vagy ismerkedj a témával...Az egy olyan válllalati, céges keretrendszer volt, aminek helyét a legtöbb helyen az exchange vette át... és igen tulajdonképpen egy levelező program adja a gerincét és céges környezetben egy Domino szerver szolgálta ki. Én használtam kb. 5 évig a 90-es évek végétől.
Lehet, hogy nem értettem mit akar az illető, de az biztos, hogy a Lotus Notes jelenkori levelező, komplex programokkal váltható ki. Hiszen maga is az volt.
A Google egyik fent ajánlott linkjére kattintva kérlek ismerkedj meg a Lotus Notes-al... ha eközen azaz érzésed támad, hogy egy levelező program az nem a véletlen művel...---
Szóval így indult a kérdés és bár nem emlékszem, hogy ingyenes lett volna, de ez apróság:"Valaki emlékszik Lotus Notes ingyenes alkalmazásra?
Öregúr szeretne hasonlót az unokáinak, de nem tudom, miről van szó" -
brd
nagyúr
[...]de sajnos a PC csak 2,5Mbps-t tud, mert egy ócska Core2-es gép talán 400 GB-os hdd-vel, és talán azon is vannak bad sectorok, vagy valamiért időnként lassú[...]
A Core 2 önmagában biztosan nem oka a lassúságnak, már egy 50 MHz-es AMIGÁ-n is tudtam 3Mbps-t elérni egy 10 Mbit-es hálókártyával.
Sokkal inkább lehet az oka a rossz/lassú HDD és/vagy a kevés RAM a gépben, esetleg a mindenféle felesleges dologgal, vagy kártevővel teleszemetelt OS, vagy esetleg a hibás hálókártya, vagy a drivere (vagy talán az Internetelérés gyengesége is, ha más eszközzel nem tesztelted). Egy Core2-es gép teljesen jól használható még Win7-tel is, a 8 meg még valamivel gyorsabb is nála.
-
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage #41628 üzenetére
Nem értem a stílusod és úgy tűnik, másról beszélsz.
1. téma
Az öregúr szerint a program lényege az volt, hogy szövegeket tudott bevinni és hozzájuk megjegyzéseket tenni, hogy melyik ismerősével van kapcsolatban, majd az ismerős nevére kattintva látta az összes megjegyzést, ami vele volt kapcsolatban.Amit javasoltál, az egy levelező program, a pár képernyő kép alapján nekem úgy tűnik, a régi Outlook-ra hasonlit, ami arra volt jó, hogy adott időpontra lehetett bejegyzéseket tenni a naptárba és erről kiválasztott személyeknek emilt lehetett küldeni.
Ennyi. A személyek és az események nem voltak összekapcsolva, igy nem lehetett semmi listát lekérni.Azért köszönöm, továbbitom a fiataloknak, hogy próbáljk ki és majd jelezzenek nekem vissza, hogy ténylegesen mit tud a program.
2. téma
Az öregúr egy közel 85 éves nyugdíjas 80 éves feleségével és nemrég sajnos volt szerencsém közelről látni, hogyan élnek, és bizony pár napig a jóvoltomból volt mit enniük, mert sokadika volt.
Egészen tavaly őszig boldogan használta a magyar XP-t és nem webezett, de tönkrement a gépe. Büszkén újságolta, hogy alig 30 ezerért kapott egy Dell PC-t win8-al és mindennel és novemberben gyorsan rácsapott a telekomos legolcsóbb ajánlatra 10 Mbps internettel és telefonnal két éves hűségnyilatkozattal. Majd segítséget kért, mert a webje lassú volt.Most megnéztem, törném el mindkét kezét azoknak, akik ilyeneket csinálnak. Az internetre adott modem eleve maximum elvileg 8Mbps-re képes, gyakorlatban talán 7 lehet, de sajnos a PC csak 2,5Mbps-t tud, mert egy ócska Core2-es gép talán 400 GB-os hdd-vel, és talán azon is vannak bad sectorok, vagy valamiért időnként lassú. A win8 nagyon gányolt lehet rajta, Office2013 Wordje RTF fájlt képtelen megnyitni és egyéb programok is vannak rajta, amik szerintem elvileg fizetősek lennének.
Sajnos életemben most láttam először win8-at és nem tudtam vele mit kezdeni, ráadásul a 8 GB-os pendrájvomat nem volt hajlandó felismerni, az 1 GB-os pedig kicsi volt és még pc360 gyors és szokás szerint szakszerű segítségével se tudtam megoldani a helyzetet.
Úgyhogy most keresgélek valami megoldást, hogyan és hol kaphatna Bp-en egy normális PC-t, vagy akár egy laptopot, amivel legalább 6-7Mbps-es letöltési sebességet el tudnak érni és egy normális és legális sw arzenál legyen rajta, csak olyan, amire valóban szüksége van.
-
A Lotus Notes utáni űrt az Exchange töltötte be illetve az O365-ös felhős megoldások.
Ha az öregúr nem szeretné látni mások naptárját, csak saját maga akarja a dolgait rendben tartani, akkor az eM Client az egyik jó ingyenes megoldás. Ez egy levelező, naptár, feladatok és névjegyek belső modulokból áll. Tud magyarul, 2 email címig ingyenes, ha jól emlékszem. Én megvettem.
Mint minden ilyen összetett programhoz kell azért némi hozzáértés... már a beállításokhoz is. Ha követte az öregúr az elmúlt 10-15 évet... miután a Notes kiveszett... akkor nem lesz gond.Ha csoportmunkáról van szó és másokkal való határidők stb... megosztásáról, akkor a Google termékei felé kell fordulni Gmail-es megoldás és a Google naptár stb... Ez az ami még ingyenes.
-
ALFA
senior tag
válasz
bluemirage #41619 üzenetére
Persze, ami win3 alatt ment, az win9x alatt is ment, de még mindig nem tudom a lényeget, hogy mi ennek a programnak a mai ingyenes alternatívája.
-
tonyrulez
őstag
válasz
tordaitibi #41618 üzenetére
Köszönöm, ez tényleg nagyon jónak tűnik
-
w.miki
veterán
Sajnos tényleg nem találtam jobbat
Ez egyesével, logót rárakva, de hanggal lejátssza a v264 fájlokat.
Annyi, hogy még ezek a DLL-ek kellenek a működéséhez: Player2014_3_4 -
pc360
addikt
válasz
w.miki #41622 üzenetére
Miért tudná? Egyiknek se feladata a minden hülye régi formátumból konvertálás, és az idő előrehaladtával az egzotikus, egyéni codec-ek egyre inkább eltűnnek a köztudatból (nagyon helyesen). Attól még mert régi cikk, le van írva a lényeg, és a letöltési link is működik. Ha elolvasod, ott van egy konverter, és a másik módszer is le van írva: lejátszó + képernyő felvétel. Mi kéne még?
-
w.miki
veterán
próbáltam, elég régi a cikk
Gondoltam, hátha van már újabb video konvertáló, ami már tudja a v264-ből konvertálást.
Nem nagyon ismerem ezeket.
(Kipróbáltam ezeket:
HandBrake: hangot nem konvertált
Tencoder: fel sem ismeri a v264 filet) -
pc360
addikt
válasz
w.miki #41620 üzenetére
Guggggggöl. Külön lejátszó kell hozzá, és nem valószínű, hogy bármelyik konverter ismerné, kivéve a sajátjuk, ahogy ez az első találati oldal mindent szépen leír.
-
w.miki
veterán
.v264 kiterjesztésű fájlokat mivel lehetne lejátszani Win7-en?
Vagy átkonvertálni mp4-be?
Megfigyelő kamera menti el ilyen formátumban a videókat SD kártyára.
VLC-vel meg tudtam nyitni egyesével, de hangot úgy sem adott ki.
Szeretném a sok kis fájlt, egy nagy MP4-ba konvertálni, hanggal együtt. -
-
válasz
tonyrulez #41616 üzenetére
NetSetMan lesz a barátod, pár éve nálam xp alatt pontosan azt tudta amit leírtál. Mostanába nem kellett, és w10 alatt sincs vele tapasztalatom.
Profilokat lehet benne létrehozni, a profilokba megadható az adott helyzetben használandó hálózati eszköz, annak összes paramétere, ip-k stb, a kapcsolathoz tartozó hálózati meghajtók, stb. -
ALFA
senior tag
Valaki emlékszik Lotus Notes ingyenes alkalmazásra?
Öregúr szeretne hasonlót az unokáinak, de nem tudom, miről van szó, állítólag még windos3-ra volt fejlesztve, a későbbi verzió már az IBM-hez tartozott.Szerinte az volt benne a jó, hogy szöveges adatbázis volt, és osztott képenyővel dolgozott.
Azt mondta, hogy minden ötletet, eseményt dátummal és helyszinnel és érintett személlyel lehetett megadni, és másik ablakra átváltva lehetett látni, hogy kinek mikor mit ígért és mikorra, és ami teljesült, az összes kapcsolataival lehetett archiválni.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
2 gép között direkt LAN kábeles fájlmegosztáshoz létezik "egyszerűsítő" alkalmazás? Alap esetben be kell menni mindkét gépen a hálókártya beállításokba, IP címeket módosítani, megosztási csoportokat létrehozni, csatlakozni, mappát kikeresni, megosztani stb. Jó lenne egy app, ahol kiválasztom, hogy küldő/fogadó gépen vagyok, kiválasztom a mappákat, megnyomom a megosztás gombot és ennyi, mindent beállít adott gépen, majd ha végeztem, egy másik gombbal visszavon minden módosítást. -
domerator
veterán
Sziasztok
Olyan rajzprogramot keresek, amiben nagyon jól lehet vignettázni a képeket, vagy finoman átmenetesen feketével beszórni a széle mentén.
Régebben a paint shop pro-t használtam mindenféle korrekcióra de ha lenne valami egyszerűbb vagy erre kihegyezett progi akkor az jól jönne. -
tonyrulez
őstag
Ezzel csak az a gond, hogy van "pár" feed amire fel vagyok iratkozva. Nap elején azt mind elküldeni Pocket-be, majd ott ömlesztve elolvasni, hát...
Egyébként működik a Pocket win-en is, van Chrome bővítmény ami valóban offline letölti a cikkeket későbbi olvasásra, ha más nincs akkor tényleg ez marad. -
-igu-
veterán
válasz
tonyrulez #41612 üzenetére
Innen valamelyik?
Androidon és BB10-en a Pocket-et használtam erre, az szerintem pont nincs Win desktopra. -
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
Windows-hoz keresek olyan RSS olvasó programot, ami le is tölti a feed tartalmát - akár a feed URL weboldalát is, ha azt állítom be. Tehát nap elején benyomom a letöltést, és később net nélkül is el tudjam olvasni a cikkeket. Létezik ilyen?
Lehetőleg ne Win10 Áruházos app legyen, mert azoktól herótot kapok. -
Busterftw
nagyúr
válasz
tordaitibi #41610 üzenetére
Koszi a valaszt, kozben talaltam ezt a leirast, kesobb megprobalom.
Itt a link hatha masnak is kell.
LINK -
-
pc360
addikt
válasz
King Unique #41608 üzenetére
Okés okés, a lényeg, hogy összerakható belőlük.
-
King Unique
titán
Azoknak a leírásoknak pont a program működésének szemléltetése volt a célja. Mert egyébként hiába linkelik valakinek magát a programot, ha nem tudja mire való és hogyan kell használni.
A verzióval kapcsolatban meg értelemszerűen mindig a legújabbat célszerű használni, még ha az előbbi leírások korábban is készültek. De mondjuk a szoftver hivatalos oldala linkelve van bennük, tehát adja magát a dolog. Illetve a gyártó oldaláról letöltött és telepített programmal is lehet olyan WinPE-alapú megoldást kreálni egy pendrive-ra, mint amit linkeltél. De, ha valaki nem akarja telepíteni, akkor valóban egyszerűbb csak az ISO-t letölteni és kiírni.
-
pc360
addikt
-
King Unique
titán
válasz
kmisi99 #41604 üzenetére
A Macrium Reflect egy bevált és sokak által használt program ilyen célra.
(#41602) szazbolha:
Ha fel lett telepítve a Windows, akkor nyilván lehet klónozni is és nem kell ehhez termékkulcsot megadni a rendszerben. Illetve nemcsak a klónozás opció, hanem a rendszer lementése lemezképfájl formájában. Mindkettő történhet pl. egy USB HDD-re is, de míg a klónozás az egész lemezt újraparticionálja, addig a másik megoldás csak 1 db fájlt kreál a célmeghajtón. Utóbbi is bőven OK, aminél a program WinPE verzióját kell bebootolni pl. egy pendrive-ról és ugyanúgy helyreállítható a rendszer. -
kmisi99
addikt
Sziasztok, valami olyan kónozó vagy backup szoftvert keresek, amivel egy friss bekonfigurált windowst lementve vissza tudok állítani? Van egy ismerősöm aki 1 hónap alatt szétcseszi a windowst, többet nem segítek neki. Egyszer felrakom, lementem, aztán megmutatnám neki, hogyan tudja vissza állítani.
-
szazbolha
addikt
Üdv!
Bocsi ha volt már ilyen kérdés.
Van 4 gépem amelyek azonosak és ezekre kell WIN10-et és 4-5 ingyenes alkalmazást telepítenem.
Régebben tudtam XP-t klónozni, de Win10-et is lehet a liszenc kulcs megadása előtt?
Ha igen, milyen programmal tudnám az egyik gépen telepített WIN10-et a többire átklónozni?
Köszi! -
Busterftw
nagyúr
Udv!
Milyen programmal tudnam a tv-vel rogzitett fajolkat osszefuzni illetve nezheto formatumba konvertalni?
Idei LG tv, webos 3.5.Ilyen fajlokat csinal darabolva:
000000010000000aSTR
000000010000000bSTR
stb.koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest