- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #50704 üzenetére
Ööö, akkor miért nem teszel a legújabbal egy próbát?
Mert közben szembesültem vele, hogy rákeresve érdekesek a találatok. Próbálok biztonságos alkalmazásokat használni, persze ennyiből lehet rosszul is következtetni mindkét irányban.
Az ajánlást köszönöm. -
Panthera
őstag
Üdv!
Flac formátumú zenéken szeretném módosítani a tag infót és borítót csatolni. MP3-ra én a Tagscanner egy régi verzióját használtam, soha nem volt vele gond. Úgy néz ki, hogy a flac-ot is tudná, de gyakorlatilag hibásan dolgozik.
Tudtok egy ingyenes alkalmazást? Csak néhány albumot szeretnék időnként rendbe tenni vele. Köszönöm. -
Panthera
őstag
Üdv!
Xmedia Recode programmal akarok újrakódolni MKV-t. Mit állítsak be, hogy ne romoljon jelentősen a minősége? Ahogy sikerült, bőven nézhető úgy is, csak furcsa, hogy kb. negyedére csökkent a mérete.
Köszönöm!
-
Panthera
őstag
válasz
bluemirage #42124 üzenetére
A boot sorrendből már kivettem mindent, illetve a boot ordert szoktam kérni és kiválasztom a boot eszközt.
Az írás nem jó szerintem. Próbál indulni róla a cucc, de egy idő után kiírja a sablon szöveget, hogy rossz rendszerlemez, nem képes indítani vagy mi.Egyébként ezek a fájlok vannak benne a képben:
command.com, io.sys, msdos.sys, autoexec.bat, IBMBIO.COM, IBMDOS.COM, MOUSE.COM, MOUSE.INI, ghostbt
Plusz egy ghost.exe külön mappában. Flash-en jól működik, a rufust is gyakran használom, de CD-re sehogy nem tudom rárakni, hogy működjön.Szerintem az a baj, hogy egy *.bin fájl kellene az image mellé, ha megnézek egy akármilyen bootolható iso fájlt, mindig van egy isolinux.bin, xpboot.bin, stb.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Van egy bootolható pendrive, amit át szeretnék tenni CD-re. Egy az egyben átírva nem jó, és bin fájl sincs hozzá amit be tudnék tallózni az íráskor.
(Azért lenne jobb cd-n, mert néha kevés az usb slot és a cd nem száll el olyan könnyen.)
Program van hozzá, de hogyan pótoljam azt a bin-t? -
Panthera
őstag
Üdv!
Egy laptopon szeretném megnézni a hőmérséklet és a venti fordulat értékeit, de mivel hardver hibás lehet, semmilyen live linux, mini xp nem jut el addig, win telepítő is lefagy.
Olyan boot-os progi kellene, amely képes erre. Hiren's-en tudtok ilyet esetleg? Nem akarom végignézni egyesével őket.
Köszönöm! -
Panthera
őstag
Üdv!
Tudtok olyan pkzip-et, ami parancssorban tud betömöríteni 64 bites windows alatt? Batch fájlhoz kellene, a régi dos-os nem működik csak 32 biten.
Köszönöm! -
Panthera
őstag
Üdv!
Milyen programmal ehet úgy kommentelni egy PDF fájlt, hogy kereséskor is megtalálja a beírt szöveget? Vagy hogyan írjak bele, hogy ne kommentnek vegye?
Asztali verzióban pl. be lehet állítani a Foxit-ban, hogy kommentek között is keressen, de pl. mobilon vagy más alkalmazás alatt ez nem megoldás.Köszönöm!
-
Panthera
őstag
Üdv!
Win7 alatt a tsmuxer kimeneti fájlból hiányoznak az audio sávok. Amikor betöltöm a vágandó videókat, akkor látszik, hogy nem is tölti be az audio sávot: "Some tracks not recognized." Lehet ezzel valamit kezdeni?
Konrétan MPEG AAC AUDIO (mp4a) kódolásúakkal van baja, de szerintem nem a kodek hiánya a gond.
MPC-HC, VLC lejátssza a videókat.Köszönöm!
Update: MKVtoolnix segítségével jó lett!
-
Panthera
őstag
Ez a program csak img-be tud leszedni, de az imgburn segítségével sikerült ISO-ba.
Amikor egy bootolható lemezt szeretnék írni, és a képfájl eleve boot képes, akkor kell bármilyen boot opciót állítgatni? (Egyébként se tudom mit állítsak itt be...)
Kiírtam lemezre az ISO-t, de így sem hajlandó bebootolni. Gondoltam egy pendrive-ra kiteszem próbaképpen az elkészített iso fájlt, de az sem sikerült (ebből látszik szerintem, hogy ez nem CD-ISO, így csak flash alatt működik):
Még mielőtt valaki megkérdezi, hogy miért nem jó nekem ez az egész pendrive-on: sokszor láttam már elszállt flash eszközt, szeretnék egy időtállóbb megoldást.
-
Panthera
őstag
válasz
dellfanboy #39323 üzenetére
Az a baj, ez még nem ISO, hanem egy könyvtárszerkezet.
Hirtelen nem tudom, mivel tudnék a pendrive-ról egy ISO-t készíteni. (2 író programmal próbáltam, de azok csak optikai meghajtóról hajlandóak ezt megtenni.)Még az is eszembe jutott, hogy az elkészített multiboot környezet azért nem működik optikai lemezen, mert a program flash-re készíti el - nem kompatibilisek.
-
Panthera
őstag
válasz
bluemirage #39275 üzenetére
Sziasztok!
Közben leformáztam NTFS-re.
ISO-ban van rajta és működik is: Linux Live (Zorin), Hiren's, UBCD.A win7 64 SP1 is képfáljban maradt egyébként (3,7GB), talán az NTFS miatt? (Ezt még nem próbáltam, de gondolom ez is jó. )
Köszönöm a segítségeteket!
Még valami. Ha akarnék ugyanígy egy DVD tool lemezt készíteni, azt hogyan csináljam? A pendrive tartalmát egy az egyben írjam ki? Az úgy működhet?
-
Panthera
őstag
Szia!
Annak van jelentősége, hogy mire van formázva a pendrive (FAT, NTFS)?
1. pl. 2 GB-nál nagyobb ISO is mehet a FAT-ra? A céllemezen itt is ki vannak csomagolva az image fájlok, mintha csak szimpla boot lenne? Mert akkor gondolom mindegy.
2. Linux disztrók, Hiren's stb csak FAT lehet vagy NTFS is jó neki?Köszönöm!
-
Panthera
őstag
Üdv!
STB-al felvett TS kiterjesztésű MPEG4 videót szeretnék megvágni, de se a vágás se a konvertálás nem sikerül hiba nélkül (nincs hang vagy akadás van a képben és a hangban).
Ami volt eddig:
Virtualdub (kipróbáltam, mert alapvetően ezt szoktam használni más formátumokra),
Avidemux - hibaüzenet miatt el sem indul a program,
tsmuxer - ezzel sem lettem előrébb.Az nem baj ha TS marad, csak valamivel tudnám már vágni...
-
Panthera
őstag
Üdv!
Tudtok mondani egy egyszerű és lehetőleg (hosszabb távra is ingyenes) ISO képfájl készítőt?
Visszaolvastam, meg kipróbáltam már sok programot, de nem jutok előrébb és sürgős lenne. Pedig csináltam már ilyet párszor, de nem jövök rá mivel sikerült. Köszönöm! -
Panthera
őstag
Azt néztem már. Most találtam is egy leírást, hogyan lehet paraméterezni a fájl- és könytárnevek listáját - már az alsó sorban.
[link]De arra gondoltál, hogy a dátumot is lehet paraméterezni? Vagy konkrétan a "Beállítások" listában lévő dolgokhoz kellene készítenem egy új szűrési listát? (A verzióm az 7.04-es.)
-
Panthera
őstag
válasz
Kernel #32925 üzenetére
Igen, akkor sajnos nem teszi könyvtárba.
De közben rájöttem, hogy a könyvsztárszinkronizálásnál lehet új könyvtárt kiválasztani az összehasonlítás után. Tehát ha van egy full mentésed, akkor azt összehasonlítod. Utána a szinkronizálás gombra felugró ablakban át lehet bármire írni az útvonalat és csak az eltérést másolja, de könyvtárstruktúrával együtt. -
Panthera
őstag
A Total commander képes arra, hogy adott (létrehozási/módosítási) dátumtól másoljon át fájlokat? A könyvtárszinkronizálásban nem láttam ilyen lehetőséget. Meg nem kifejezetten szinkronizálni akarok, hanem egyszerűen másolja át az új fájlokat egy külön mappába.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Milyen all-in-one video codec van mostanában, amit érdemes feltenni? VLC-t használok (vagy ezt kellene lecserélni?).
Telefonnal felvett mp4: akad, és tele van hibával a lejászás (véletlenszerűen kiszürkül és pixelesedik az egész).
Egyes mkv fájlok pedig lilás, zöldes árnyalatúak. -
Panthera
őstag
Erősítsetek már meg...gyakran kérdezik tőlem, hogy ezeknek a reg cleaner progiknak van-e értelme.
Én eddig amikor célzottan akartam használni, semmire sem mentem velük, pl. soha nem találták meg a szemetet (ami egy szabályosan eltávolított programhoz tartozott). Pedig ott volt a registry-ben. Szerintem parasztvakítás az egész.#31367 Kernel: csak a név kijelölése átnevezéshez tcmd-ben...nem ismertem ezt az opciót...
-
Panthera
őstag
válasz
bluemirage #31818 üzenetére
Köszönöm, teszek vele egy próbát. A hangsáv kiválasztása is sikerült elvileg, majd kiderül mit csináltam.
(#31820) cigam: Köszi!
-
Panthera
őstag
Létezik freeware program, amivel le lehet szedni egy dvd-t avi formátumba? (5.1-es hanggal és bizonyos hangsávok kihagyásával?)
A dvdx-et próbáltam, de valami video codec baja van. Azt használta már valaki?
Köszönöm! -
Panthera
őstag
...meg tudja mondani a CMOS elem feszültségét? Nem akarom ezért szétszedni a laptopot...
Nem találok ilyet, már egy rakás programot próbáltam. -
Panthera
őstag
SCORM formátumú csak weben megnézhető anyagot ki lehet exportálni valahogy (pl. egyben átnyomni pdf-be, nem oldalanként)?
-
Panthera
őstag
...ami tud kötegelten (név szerinti sorrendben) egymás után fűzni pdf fájlokat. 200 oldalnál egyenként kiválasztani a beszúrandó oldalt, meg hogy hova akarom rakni, elég unalmas lenne.
-
Panthera
őstag
Köszönöm a segítségeteket, akkor a Direct Stream Copy-t rontottam el, a leírásban ez volt.
A többi módban valóban jól működik a vágás. Viszont azokkal az volt a bajom, hogy marha nagy fájlt állít elő, ezért meg se vártam az újrakódolást. Azt utána kellene még "tömöríteni"? -
Panthera
őstag
Milyen programmal lehet a leegyszerűbben kivágni egy videóból felesleges részeket (újrakódolás nélkül)?
A virtualdub-al egy leírás alapján csináltam meg, de a program által automatikusan megjelölt keyframe-ek befolyásolták a vágást. Ezesetben 2 másodpercet akartam levágni, az 1. keyframe viszont 8-9 körül volt, és azon túl engedte csak a vágást. Tehát 0-9-ig lett levágva. Én rontottam el valamit?
-
Panthera
őstag
...felvételt készít a képernyőről (egy program használatáról), és egyszerűen lehet be/kikapcsolni a felvételt. Több órán keresztül akarok így felvenni, közben sűrűn kapcsolnám be/ki, hogy csak a lényeg legyen rajta.
Fontos az is, hogy látszódjon a kurzor! -
Panthera
őstag
válasz
tigerscorpio #26195 üzenetére
Kicsit bosszantó volt, hogy 3 óra alatt jött le (olyan hosszú volt a videó), de a lényeg hogy sikerült.
-
Panthera
őstag
válasz
tigerscorpio #26171 üzenetére
Végül a vlc-vel töltöttem le (hálózati műsor megnyitása és átalakítás funkció). Az általad ajánlott programmal nem sikerült sajnos.
Azt viszont nem értem, hogy mi szabályozza ilyenkor a stream letöltését, maga a szerver küldi valós időben? Mert hiába akartam gyorsítani a letöltést (lejátszást) akkor se gyorsult fel. -
Panthera
őstag
válasz
Kezdő vagyok #26184 üzenetére
Már telepítéskor kiírja, hogy hiba, vagy el sem indul eleve. Hibás letöltésnél eddig ezt tapasztaltam.
-
Panthera
őstag
válasz
tigerscorpio #26160 üzenetére
Köszi a segítséget, csak most olvastam el...
A videó nincsen beágyazva sehova, egy asx fájlt kell megnyitni, ami tartalmazza a linket. Egy idétlen hosszú linkról van szó, ami így kezdődik: "mms://..."Na most kipróbltam a VLC playert, amivel végülis sikerülne letölteni, viszont valós időben mentené. Valahogy nem lehet rábírni, hogy kihasználja a sávszélességet? A kiegészítő amit ajánlottál, tudná ezt?
-
Panthera
őstag
válasz
tigerscorpio #26151 üzenetére
Köszi, de ehhez videolejátszó kell, pl. vlc. Simán böngészőben nem megy.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehet egy online video stream-t lementeni a legegyszerűbben?
-
Panthera
őstag
UP!
...szét tudja vágni egy pdf dokumentum oldalait? 2 álló oldal van 1 fekvő lapon, ezt kellene szétdobni normál tördelésűre; tehát 1 álló oldal legyen 1 lapon. Az oldalbeállítás az tök mindegy, tableten szeretném használni, a könnyű görgethetőség lenne a lényeg.
-
Panthera
őstag
...szét tudja vágni egy pdf dokumentum oldalait? 2 álló oldal van 1 fekvő lapon, ezt kellene szétdobni normál tördelésűre; tehát 1 álló oldal legyen 1 lapon. Az oldalbeállítás az tök mindegy, tableten szeretném használni, a könnyű görgethetőség lenne a lényeg.
-
Panthera
őstag
válasz
Panthera #25393 üzenetére
Na most meg sikerült, de ha valakinek van egyszerűbb megoldása, nem sértődök meg...
Medieval Bluetooth OBEX File Transfer (az OBEX szolgáltatás miatt tettem fel, magát a programot közben nem használtam)
Ami fut közben:
PC oldalon: BlueSoil
tablet (android): Bluetooth file transfer -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, amivel egyszerűen lehet fájlt küldeni telefonra, tabletre.
Fogadni tudok róluk, csak visszafelé nem sikerül. -
Panthera
őstag
Én most a photoshopban találtam ilyet, hogy:
File - Automatizálás - Fotók körülvágása és dőlésmentesítése...Mod: Lehet hogy nem lesz jó, mert ezt automatikusan végzi, úgy látom - nincs párbeszédablak.
Viszont lehet kötegelt feldolgozást végezni a ps-ben, de erre szerintem a saját topicjában érdemes kérdezni, hogy ezzel megoldható-e. -
Panthera
őstag
Üdv!
Szerintem akármilyen hangszerkesztő jó (akár hangkártyához adott alkalmazás is), amiben van felvétel funkció, csak be kell állítani a sima hangerőszabályzóban, hogy a "what u hear" legyen aktív a felvételnél. (Nálam SB Live-nál így van, nem tudom, magyarul ez hogyan jelenik meg.)
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
...ami összehasonlít két szövegfájlt és kiemeli változásokat? Állítólag van ilyen, de akinek kell, nem emlészik a nevére.
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Nem kifejezetten alkalmazást keresek, lehet hogy egy weboldal lesz a megoldás.
Ismerőseimmel szeretnénk egy zárt fórumcsoportot, ahol témánként elkülönülten tudnánk megvitatni dolgokat. Akár a logout is megfelelne, csak itt nem lehet sajnos szabályozni a jogosultságot. Tudtok ilyet?
-
Panthera
őstag
...ami láthatatlanul monitoroz egy usert (gépet) két szempont alapján:
milyen programokat használ és milyen oldalakat néz a neten?Ha lanon keresztül, az én gépemről is tudnám frissíteni/lekérdezni az adatokat, az lenne a legjobb. Kliensre "telepítés" megoldható, de a lényeg, hogy diszkrét legyen.
-
Panthera
őstag
válasz
PumpkinSeed #23983 üzenetére
Szerintem az shareware.
-
Panthera
őstag
válasz
gaben1000 #23974 üzenetére
Látom, az a baj, hogy a képek mögött html van, azt nem tudom, hogy le lehetne-e az induló oldalról szűrni.
Én ezzel próbáltam:
http://www.f1fanatic.co.uk/2012/09/02/mercedes-mark-schumachers-300th-grand-prix/merc-schu-spaf-2012-*/* (de akkor is a htm jön le).Csak így lenne érteme a dta-t használni, a többi esetben (ami működne) oda kell menni az összes oldalra, és akkor már ugyanott vagy.
-
Panthera
őstag
válasz
gaben1000 #23966 üzenetére
Le kell tudnod menteni hivatkozásként a képeket. Ne a beágyazottakat nézd. Egyről beszélünk.
Ha mégsem megy, akkor annak az lehet az oka, hogy nem egy sima linkre mutat a kis kép. Pl. egy dia részei, az már bonyolultabb lesz, nem tudom ezzel meg lehet-e oldani a dolgot. -
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
... (Elektra) STM kiterjesztésű bankszámla kivonatot meg tud nyitni?
-
Panthera
őstag
...amivel meg lehet nézni, hogy egy könyvtárszerkezetben egy régebbi állapothoz képest mi változott. Csak azokat a fájlokat (ami frissült vagy nem létezett korábban) arhiválnám most.
Meg lehetne csinálni könyvtárak összehasonlításával is, és törölni az azonos fájlokat, de van-e egyszerűbb megoldás?
-
Panthera
őstag
válasz
Panthera #22964 üzenetére
Megoldva, de nem lettem előrébb.
Az alapkérdés: Mivel lehet táblázatot kezelhetően doc-ba alakítani?
A document imaging is tud ilyet, de ennél a táblázatnál nem működik. Másik szoftverrel is csak szövegdobozok százaival csinálja meg, és úgy nem igazán kezelhető (legalábbis annak, aki használná). -
Panthera
őstag
PDF-ből TIFF fájlt készít és freeware (csak olyat találtam ami korlátolt)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest