- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei P30 - kell ennél több?
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agent11
tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami egy buliban zenét játszik le. A trükk az, hogy lenne egy host és egy kliens oldal. A host oldalon lehetne csinálni vele egy playlist-et, amit lokális (nem spotify, nem soundcloud, stb.) mp3 fájlokból válogatnék össze. Kliens oldalon pedig egy egyszerű browser segítségével lehetne szavazni, hogy mi legyen a következő zene. Találtam ilyen appokat, de azok csak cloud-ból tudják a számokat kezelni, nekem pedig lokális mp3 fájlokból kellene megoldani ugyanezt.
Előre is köszi, ha valakinek van ötlete! -
ALFA
senior tag
Többek között azért álltam át linuxra, mert a sok seggfej a flasht erőltette, így attól megszabadultam. Kellett jó pár év, mire a seggfejek belátták, hogy nincs értelme, de utólag se fogják belátni, hogy feleslegesen kárt okoztak.
Amúgy, ha csak az utóbbi egy évet megnézi az ember, rendszeresen talál híreket, hogy a frissítésekből milyen károk voltak, az óvatosabbak ezért mindig várnak pár napot, van-e anyázás.
Persze, tudom, ízlések és pofonok, de én szeretem eldönteni, hogy egy változtatás jó-e nekem és akarom-e, vagy inkább nem, és nehezebb visszaállni egy korábbi verzióra, mint megtartani, amíg lehet.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Jarod1
veterán
Tudtok olyan cetlis, notes programot, minialkalmazás szerű, ami nem felejti el a cetliket ha véletlenül bezárom...?
[ Szerkesztve ]
-
-
pc360
addikt
"ez is érdekes kényszer, én nem szeretek verziókat frissíteni csak azért, mert kijött egy újabb"
Ez nem érdekes kényszer, hanem magától értetődik. Ha netezel, akkor használj friss böngésző / email kliens / oprendszer verziót, ez mindenki érdeke, pont. Nyilván, egy képnézegetőnél ez mit sem számít, a netes dolgok kapcsán alap, biztonságtechnikai okokból.
Illetve az Audacity nem csak MP3-at tud, hanem ugyanúgy WAV-ot és társait.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
ALFA
senior tag
Ráadásul a gmail valamiért blokkolja a belépésüket IMAP-on keresztül,
Na, ma volt egy kis szabadidőm, csináltam egy gmail fiókot és a beállításokat végignéztem, megállapítottam, hogy jó pár dolgot (elvileg) ki lehet kapcsolni, ami nem tetszik olyanoknak, akik nyugodt levelezést akarnak.
Beállítottam az imap hozzáférést és kiderült, hogy ott lehet kikapcsolni a teljes életvitelre való figyelést, mert a gmail semmit se töröl, te törölheted, de ő archiválja magának, így valóban minden levelet eltesz rólad az első perctől kezdve, hogy regisztráltál. Az imap-os beállításoknál ezt ki lehet kapcsolni (azért kétlem, hogy valóban kikapcsolná, valószínűleg a fiókodban lévőt és amúgy is van egy teljes másolata.Elolvastam a beállításokat is, kiderült, hogy az imap feltételek között van, hogy az általa elfogadott böngészőknek mindig a legújabb verziójúaknak kell lenniük, ez is érdekes kényszer, én nem szeretek verziókat frissíteni csak azért, mert kijött egy újabb.
Nos, kiléptem és linux alá frissen telepítettem a thunderes mailt és megnyugodtam, hogy megtalálta a fiókomat, viszont az állítólag pár napja megújult webes felületet hozta fel. Próbáltam az alternatívákat megtalálni, de mindig rossz vágányra terelt, így feltettem a kezem, hogy rendben van, akkor legyen, és ettől kezdve majd leestem a székről a röhögéstől, mert amint beléptem weben, megjelent egy üzenet, hogy imap-ról épp most akart valaki belépni, engedélyezem-e. Rábólintottam, ettől kezdve ment az imap, igaz, nagyon lassan, majd egy fél perc után jött egy üzenet, hogy valami script dolgozik a weboldalon, arra vár, mondtam, hogy inkább lője le, így jó két percbe tellett, amig a thu-s mailban szépen megjelentek a könyvtárak, majd kiléptem.
Na, a fiataloknak este elmeséltem a történetet, kár, hogy nem volt fényképezőgépem, olyan szépen megnyúlt az arcuk, albumba való esemény lett volna. Mindegy, megnyugodtam, hogy jó az öreg a háznál, csak reggelig kell valahogy kibírnom, mert még mindig fáj az oldalam a röhögéstől.
Ezek szerint a gmail-nek ez az egyik újítása, hogy imap-os kapcsolatot webes belépéssel lehet engedéklyezni, de csak akkor, amikor megtörténik, utána már csak hibaüzenet van, hogy "ismertlen eszközről való behatolási kísérletet meghiúsított", és nincs lehetőség a visszajelzésre, hogy engedélyeztessék. Business processes rulez - ahogy valaki mondta volt.
creepy
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz Dluinet #40983 üzenetére
2. Thunderbird-re nagy levelezést nem bíznék. Sok levelet (2000-nél több) nem kezel jól
Javaslat? Ingyenes legyen, egyszerű legyen a költözés egyik programból a másikba és egy esetleges gép újratelepítés után is könnyű legyen beimportálni a leveleket stb.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
ALFA
senior tag
Korábban voltak kérdések audio szerkesztésre, többnyire audacity volt a javaslat, de az csak mp3-at tud.
A waveshop wav-ra nekem jó volt, több más formátumot is tud, de azokat nem próbáltam.PC360 biztosan tud részletekkel szolgálni, mennyi mindent tud az ingyenes program.
Egy hátránya lehet, - azon túl, hogy csak win alatt működik, - hogy pár éve már nem fejlesztik, így win7-re van garantáltan működő példány belőle.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ALFA
senior tag
válasz Dluinet #40976 üzenetére
Nem igazán, állítólag nagyon lassú a levelek megjelenítése, gyanús nekik, hogy más is mehet a háttérben, a tűzfaluk szerint nincs más forgalom, de jobb lenne nekik egy megbízhatóbb megoldás. 3-4 helyről kérdezik le a leveleket, örülnének, ha ezt a gmail tudomásul venné és akkor maradnának ott.
Ráadásul a gmail valamiért blokkolja a belépésüket IMAP-on keresztül, "rossz jelzó" a hibaüzenet a Thunderbird levelezőben, ami szerintük nem igaz, mert weben már be tudnak lépni.
Lehet, hogy más levelezőprogramot kellene használniuk?
-
rokendrol
senior tag
szeretnék kérdezi a következőt. Van egy csoportom a facén és van egy nettes rádió ahol külső munkatárs vagyok . Azt szeretném hogy mikor a face csoportba kattint valaki ami zárt csoport akkor egyből menjen a rádió műsor az élő ami folyamatosan üzemel. Ebben kérném segítségeteket,hogy megtudjam oldani ha segítenétek,
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Kezdő vagyok #40977 üzenetére
Teljesen biztosan nem!
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Windows 7 Prof.64 bit-em van.
Most vettem észre,hogy az Internet Explorer X86-os változatát használom(jó pár éve).(Annak az ikonjára kattintottam mindig.)
A letöltött fájlok esetében ez okozhatott -e valami problémát? -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan programot amivel ki-be tudom kapcsolgatni a netet?
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Csabee.
nagyúr
Srácok!
Tudtok javasolni ingyenes képszerkesztő programokat Photoshop alternatívát? Nem kell semmi speciális tulajdonság amit kizárólag a Photoshop tudna, de komolyabb legyen azért sokkal mint mondjuk egy Paint. Tehát közelebb álljon a Ps-hez.
Valamint egy olyan ingyenes programra lenne szükségem, amellyel méretezni lehet tömegesen képeket, akár 100%-os arányban, akár megadott max szélesség,magasságú képekre.
Üdv: Csabee.
-
JohnnyX
őstag
Hali!
A Freemail webes feluleten letrehoztam mappakat, amibe szurokkel automatice athelyezodik a level.
Androidra keresek olyan e-mail klienst, amiben ezek a mappak is megjelennek.
(Gmail-t, k9 mail, aquamail-t probaltam, egyik se jeleniti meg oket.)
Elore is koszi._Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
maestro87
őstag
Jó lenne ha találnék hozzá droidos alkalmazást is. Kodi-ba van is Deluge szolgáltatás, de feltelepítve semmilyen beállítási lehetőséget nem adott, így még nem tudom hogy lehetne működésre bírni.
De most feltettem Windows-ra a Transmission Remote GUI-t és abba be lehet állítani, hogy tudja böngészni a távoli mappákat:De még megpróbálom a Deluge-t vagy a qBittorrentet működésre bírni Kodi-n, mert akkor le tudnám cserélni a uTorrent-et is.
-
nagyúr
válasz Atomantiii #40960 üzenetére
IRFANVIEW nézz utána hogyan kell vele megcsinálni
Advanced Batch Image To PDF Converter
vagy online (egy zip fájlba becsomagolva az összes png-t rádobod)
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz Atomantiii #40958 üzenetére
Foxit PDF Toolkit
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Atomantiii
addikt
Ti milyen programot használtok arra, hogy képekből (png kiterjesztésűek) pdf fájlt készítsetek?
-
pc360
addikt
válasz maestro87 #40956 üzenetére
A Transmission-t nem a bő tudásáról ismertem meg (hogy finoman fogalmazzak), ezért is gondoltam a javaslattételt. Kétlem, hogy mondjuk egy Deluge pluginnel ne lehessen összehozni.
Van pl. egy ilyen: Browse destination folders in client-server mode. Hogy azt jelenti-e, amit szeretnél, azt már nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Távoli mappa tallózható bennük? Mert nekem csak ez a bajom a Transmission-nal. Tudniillik a sorozatokat az
eredeti cím (évszám)
elnevezésű mappában tárolom a Sorozatok mappán belül, hogy a Kodi biztos le tudja tölteni hozzá az infókat, és mindig utána kell néznem, hogy mi is a mappa pontos neve. Ezt tovább bonyolítja, hogy még külön évad mappák is vannak amit meg már a release készítője nevez el kénye-kedve szerint.
Egyébként az az érzésem, hogy ha a Transmission-ban nem lehet akkor a többiben sem, mert valószínűleg betették volna ezt a funkciót ha tudták volna. -
pc360
addikt
válasz maestro87 #40954 üzenetére
Van még ez a kettő:
Reklámmentes, multiplatformok kliensek (az első a legjobb winre), webui-val együtt. A második annyiban komolyabb, hogy pluginezhető. Nem néztem utána, hogy mi a fene kompatibilis egyáltalán LibreELEC-el, de hátha.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Hali!
Windows 10-re van olyan Transmission kliens, amiben távoli elérésnél lehet tallózni a célmappát? Leszedtem ezt a Transmission Qt klienst, de itt is csak akkor lehet tallózni ha localhost munkamenetet nyitok meg, a távoli mappákat nem látja, csak úgy mint a webes felület.
Esetleg más torrent kliensnél lehetséges ez? Raspberry Pi-re (Libreelec) kellene. -
őstag
válasz Mika1227 #40951 üzenetére
Ebben a hozzászólásban minden benne van.
... Kdenlive, de próbálhatod a másik kettőt is... hiszen szubjektív, hogy kinek mi jön be. Ezért is van a még a híresebb vágók között is több a piacon.Meliora sunt bono inimica
-
Mika1227
őstag
Egyszerűbb videó szerkesztő progit ajánlanátok!? Még nem foglalkoztam szerkesztéssel!!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
pc360
addikt
-
Vertigo18
addikt
Hát, úgy kb. az elejétől.. de a segítségedet megköszönöm, csak már át lett hidalva a probléma. Az elmúlt fél napban egy programot próbálgattam - privátban az egyik fórumtársam segítségével - amit mostanra sikerült kiismernem. Azzal talán megoldom ezt a problémát.
Az amit leírtál, az nekem kínai! De le a kalappal, hogy ilyen mélyen beleástad magad ebbe a számunkra mindennap használatos programba!
:respect:
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
Másik gépről léptem most be, olyan böngészőből, amiről garantáltan nem volt még soha megnyitva egyetlen gmail fiók sem. Minden további nélkül sikerült.
A "másik IP-cím" részét nem tudom teljesíteni, egy hálózaton van a két gép, viszont évek óta használom a gmail fiókjaimat, sosem volt még kétlépcsős azonosítási kérés...
-
ALFA
senior tag
válasz Vertigo18 #40931 üzenetére
Köszönöm.
Kipróbálnád valamelyiket másik eszközről, másik ip címről is a belépést az egyik címedre?
Az egyik srác szerint belépési eszköz, ip cím, operációs rendszer, böngésző típusa és verziószáma szerepel a kugli ellenőrzési listáján, az első három bármelyikének változására blokkolja a belépést, utolsó kettőre csak figyelmeztetést küld évek óta.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ALFA
senior tag
válasz bluemirage #40933 üzenetére
Úgy tűnik, megváltozott a beléptetési oldal, alternatíva a telefon vagy email cím, de ha valami nem tetszik neki, követeli a telefont.
Az egyik srácnak azóta sikerült bejelentkeznie a saját gépéről, volt pár üzenete, hogy másik ip címről ment a bejelentkezés, ezért a kugli blokkolta a belépést.
A poén a volt, hogy a saját gépéről való bejelentkezés után is kapott egy üzenetet, hogy új ip címről lépett be valaki a fiókjába.
Sőt szerinte az IMAP-os belépést is azért blokkolta, mert másik gépen másik operációs rendszer és böngésző volt.
Agyrém.Ráadásul a hibaüzenet végén van egy előzékeny ajánlat, hogy küldhet visszajelzést a gogle-nak, csak egy apróság van, hogy az email cim az noreply.
Nagy testvér esete foroghat fent, megértem, hogy más megoldást keresnek.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Vertigo18 #40939 üzenetére
Akkor kérdezz, nem harapok (csak ha kérik )!
A TC-ben megnyomod a Numpadon a + jelet (ez a csoportos kijelölés), ott lesz egy Define gomb, ezzel tudsz egy kategóriát definiálni, ami alapján majd a színezést végzi (ebben az ablakban konkrétan az ilyen file-okat tudod kijelölni, de a színezést is ez alapján tudja elvégezni). Erre megjelenik a filekeresőablak, itt kitörlöd a filenevet (azaz legyen üres a mező, ez azért fontos, mert ha kerestél már valaha, akkor a filenév mezőben az utolsó keresésed látszik, de mást nem jegyez meg, csak a filenevet, máshoz ne nyúlj), majd a plugins fülön bepipálod a search in pluginst, kiválasztod a tc plugint, comment property-t, ill. containts OP-ot, majd beírsz egy olyan megjegyzést (comment), ami alapján színezni szeretnéd, ha egy adott könyvtárhoz ez meg van adva (a CTRL+Z-vel), save gomb, adsz neki egy nevet, ettől bekerül a listába, itt OK gomb.
Majd elballagsz a TC Configuration/Options menüpontba, és a Display/Color alatt lesz alul egy pipa (pipáld be) és egy gomb, Define colors by file type, ha ide rányomsz, megjelenik egy lista, amelyben a szűrés-szín hozzárendelések vannak (alapból, ha jól emlékszem, üres), itt add gomb, kiválasztod az előbb létrehozott típust (ez ugyanaz a lista, mint az előző bekezdésben, tehát ha pl. laptopod van és nem tudod használni a Numpad-et, akkor itt is felveheted ugyanúgy a szűrést), majd OK és megadsz egy színt. Innentől ezzel a színnel fogja színezni a keresési feltételnek megfelelő elemeket.The only real valuable thing is intuition.
-
iguana
őstag
válasz Vertigo18 #40939 üzenetére
passz. ilyenkor jön a szokásos "próbálta már újraindítani?", meg TC uninstall-reinstall dolog.
gondolom működnie kéne, mert az oldalukon is ez van a pro-ra: Support of Network folder icon change.
[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
Vertigo18
addikt
válasz genndy #40935 üzenetére
Igen, ez nem lenne egy rossz megoldás végülis... A gond azzal van, hogy Írásvédettek a mappák, és hiába állítom át, hogy ne legyen írásvédett a forrás gépen, ahogy visszalépek, megint az lesz és nem tudom, hogy miért...
brd: Nem, nem siklottam át a tied felett sem, csak bevallom, felét sem értettem... Odáig okés, hogy a MAPPÁRA (mert nekem mappákat kellene "színeznem, nem fájlokat...) rákattolok Ctrl+Z, aztán a kis ablakba beírok egy megjegyzést... Ekkor a mappán KÍVÜL létrejön az a bizonyos rejtett fájl, ami tartalmazza az előző mappát, illetve közvetlenül utána a "megjegyzésemet". Node mi az az "értékek átállítása", meg az, hogy ezek után már könnyen tudom "színezni is"? Azt meg hogyan?
Iguana: ez tényleg érdekes, mert kipróbáltam a Pro verziót is, és azon kívül, hogy sikerült TC-n keresztül a hálózati mappákat beszíneznem az INTÉZŐBEN, más nem történt... Az a gondom, hogy HÁLÓZATON vannak azok a mappák! A gépen lévő mappákat simán tudom színezni, azt a TC-ből megcsinálom és a TC-ben is látom... De a hálózaton nem megy...
[ Szerkesztve ]
-
iguana
őstag
válasz Vertigo18 #40934 üzenetére
akkor ott nálad valami bibi van. TC-ben, intézőben, bárhogy állítgatom a színeket, rögtön végrehajtásra kerül oda-vissza, rá sem kell frissítenem.
a hálózati mappák színezéséhez valóban nem elég a free verzió.
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
Zola007
veterán
keresek time-management és register szoftvert, amivel egyes teendők/munkák idejét tudom tervezni, mérni, a mért időt rögzíteni, táblázatba vagy grafikonná rendezni
Paymo-t ajánlották, de az fizetős lettMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
addikt
válasz Vertigo18 #40934 üzenetére
Feltétlenül színezni akarod? Mert lehet ilyet is, ez működik Intézőben és TC alatt is: mappán jobb gomb-Tulajdonságok-Testreszabás-Ikoncsere. Ha valami szabványosat választasz, az tuti látszik mindkettőben (és a shell32.dl-ben még zöld pipa is van).
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Vertigo18
addikt
válasz iguana #40923 üzenetére
Kipróbáltam ezt is, hamár vetted a fáradtságot és kerestél a kedvemért, nomeg javasoltad...
Sajnos ugyanaz a helyzet, mint a másiknál. Hiába jelölöm ki TC-ben, hogy legyen mondjuk "zöld színű" a mappa, ott nem történik semmi, viszont, ha átlépek Intézőbe, ott be van már zöldülve. Ráadásul a Free verzió nem alkalmas arra, hogy hálózat mappáit jelölgessem.
Tehát továbbra is keresek olyan programot, vagy inkább plugint, mellyel a Total Commander mappáit meg tudom jelölni.
-
őstag
A yandex az orosz... --> jelentsen ez bármit is neked...
Rág bízom, hogy ez jó-e a gyerekeknek...Az outlook-hoz a drive-hoz hasonló MS-es felhő tartozik, akár levelező app-ba integráltan is, illetve az a Windows-ba is integrált... ahogy a Google is integrálja a saját felhőjét stb... a saját OS-e alá.
Vertigo18-nak igaza lehet... szerintem a kölykök elnyomtak valamit, ami miatt a kétlépcsős azonosítás beállításra került... lehet, hogy csak azt kellene visszaállítani a Gmail felületén és minden maradhat a régiben.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Vertigo18
addikt
válasz iguana #40922 üzenetére
Kipróbáltam a javasolt Folder Colorizert... Nem rossz, azonban nem jött össze, amit akartam. Az ajánlást köszönöm, valóban beépül a jobb egérgombos legördülő menüsorba, még Total Commanderben is. A gond ott van, hogy TC-ben hiába választom ki, hogy milyen színű legyen a mappa, az nem változik. Viszont, ha TC-ben színt választok egy mappának (és nem történik semmi...), ha utána átváltok Intézőbe, ott már az adott mappát az általam választott színben mutatja...
Tehát tovább keresgélek.
Egyébként a program leírása is egyértelműen az Intézőre utal, lehet egyből el kellett volna olvasnom:
"Folder Colorizer is a freeware that lets you color your Windows explorer folder color and change it from the default cream color. "
-
Vertigo18
addikt
Semmiféle ilyen eszközt nem adtam meg "másodlagosnak", kb. 6-7 féle Gmail fiókkal rendelkezem és a mai napig használom őket.
Gyorsban megnéztem, hogy nem történt-e valami változás az elmúlt 2-3 napban és beléptem, de nem. Beengedett, nem kért második "lépcsőt" az azonosításhoz...
-
pc360
addikt
válasz bluemirage #40928 üzenetére
A hivatalos Gmail app is kezel külső címeket egy ideje.
-
őstag
-
ALFA
senior tag
Bocs az off-ért, de sürgős lenne, mert a fiatalok dühösek, hogy a gmail com nem mostantól enged be senkit mobiltelefonos azonosítás nélkül.
Milyen com vagy org domaines ingyenes mail cimet ajánlotok?[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Jelenleg Sumatra PDF-et használok.
-
iguana
őstag
válasz Vertigo18 #40921 üzenetére
vagy a Folder marker free (magyar nyelven is, nem csak színezni lehet, kategóriákba is lehet sorolni)
bocs, kifutottam a szerkesztési időből.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Köszönöm a válaszokat. Sajnos magam sem találtam semmiféle erre hajazó megoldást extensionként a TC-hez. Egyébként gondoltam valami beépülő megoldásra, úgy, mint ahogy a Winrar, Avast, vagy hasonlók beépülnek: jobb klikk lenyomva, legördülő menü, ott meg a beépülők között lenne egy ilyen lehetőség.
Sajnos a mappák átmozgatására nincsen lehetőség, ezért is írtam, hogy mindenképpen ilyen "jelölős" módszert keresnék. Elég jól körül szoktam járni a témát, mielőtt felteszem a kérdésemet, nem csak úgy hasraütés szerűen, "majd más megoldja helyettem" módon keresek programokat. Mivel legnagyobb erőfeszítéseim ellenére sem találtam, ezért kértem segítséget.
-
kispx
addikt
Ha a telepítésnél megadtad, hogy a shell extensiont is telepítse fel, akkor ez
Ha nem akkor reinstallnál pipáld be a shell extension telepítését.Nekem is a kedvenc PDF nézegetőm volt, de a topik figyelmébe ajánlom, hogy befejezték a PDF XChange Viewer fejlesztését, így már biztonsági hibák sem lesznek javítva.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
PDF Xchange viewer-t használok PDF-ek olvasására. Olyan problémám van, hogy nem mutat előnézetet egy PDF-hez sem. Ha rákattintok a ""A betekintő ablaktábla megjelenítése/elrejtése" gombra, akkor azt írja ki, hogy "nincs betekintés". Másik gépen, ugyanezzel a programmal működik.
Volna valakinek javaslata?
.
-
-igu-
addikt
válasz Vertigo18 #40914 üzenetére
Kész megoldásként valami jukebox programot ajánlanék inkább (pl. Kodi), ami nem csak jelzi (pipával) a már megnézett filmet/sorozatepizódot, de a félbehagyott filmet onnan folytatja, ahol abbahagytad. Mellékesen kapsz mellé egy kényelmesen kezelhető felületet, ahol moziplakát, ismertető, előzetes is látható az adott filmek mellett, választott nézettől függően.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
pc360
addikt
Keress ilyen kiegészítőt a TC-hez, már ha van! Egy TC-től független program nem fog belemászni a működésébe, kezelhetőségébe.
Mondanám a XYplorerFree-t (innen még le tudod tölteni, azóta csak a fizetős verzió létezik), abban a mappák, programok stb. eredeti ikonját mutatja, ahogy a Windows fájlkezelőben is látnád. Ilyen módon a mappák ikonját át tudod állítani másra, igaz, nem egy kattintásból.
Amúgy nem egyszerűbb simán behúzni a filmeket egy "láttam" mappába jelölgetés helyett?... Vagy a nem látottakat tárold egy helyen, és ha megnézted őket, akkor el tudod rakni a végső helyükre. Nekem ez egy értelmesebb és egyszerűbb megoldásnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Hát, nem tudom, létezik-e erre külön megoldás, de a TC-ben olyat tudsz, hogy file-, könyvtárakhoz tárolni tudsz kommentet egy file-ban (CTRL+Z, és a file-ok mellett létrejön egy rejtett file, descript.ion néven, abban lesz a komment. (Többnek is tudod egyszerre állítani, ha pl. a filemenüben a file menüben az attribútumok módosításán belül alul a tc plugin/comment-et választod ki, majd értéknek megadod a kívánt kommentet.) Majd a filelistát ez alapján már tudod színeztetni. A létrejött descript.ion-t kézzel is szerkesztheted (csak ne rontsd el a formátumát), a mentése után a változást is észleli a TC, ha a könyvtárváltozás figyelése be van állítva.
The only real valuable thing is intuition.
-
Vertigo18
addikt
Hoi!
Ismét kellene egy kis segítség...
Olyan programot keresek, amelyikkel meg lehet jelölni TC-ben egy mappát. Konkrétan azt szeretném, hogy mondjuk zölden mutassa azt a mappát, amelyikben a filmet láttam már. Tehát, ha megnéztem egy kollekcióból egy filmet, akkor teszek a mappára egy zöld "mark"-ot, aztán már messziről látom válogatásnál, hogy "ez már megvolt"...
-
válasz bluemirage #40910 üzenetére
Mondjuk az ő procija már 6 éves (sőt, 7), és csak 4GB ram van a gépében (plusz a 9600GT), vagyis a konfigja már a mostani low-end alatt van jóval. Viszont ha venne egy mostani alsó kategóriás (nem erőgépet) konfigot, az bőven vinné a 4K-t is. De ahogy írtad, az ő konfigjának is illene vinnie, ha jól lenne beállítva.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
őstag
Az kb. egy bő Pentiumnak felel meg, hiszen a laposok minimum fél, de inkább egy osztállyal el vannak csúszva az asztalitól a számozással. De attól még viheti akár a 4K-t is.
Ha a VLC rosszul van beállítva és ezért egy 4K-s videót nem hardveres gyorsítással játszik le, akkor lehet ilyen gond. Az MPC-HC -ben is van erre lehetőség... lehet, hogy annak default beállítasi jobbak és az átlag user... futtat - telepít - tovább - tovább... aztán play hozzáállása kevésbé ütközik ki. Lehet, hogy Gallac is ilyen.
A hardveres gyorsítás lehet egy integrált Intel-es prociban is, vagy a dedikált VGA-ban mindenképpen. Az utolsó GT szériás Nvidia cuccok is tudták már ezt... a GTX-ek meg már eleve. A nála lévő GT 9600 szerintem még nem támogatta a hardveres 4K videót.. de ennek nézzen utána ő. Így viszont marad a proci erő... bár egy P2 X4-nek azért kellene vinnie szerintem.Gallac:
hardware / gpu accelartion hevc 4K, h264 4K szavak illetve témakörök.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Gallac
senior tag
Hy, 4k-s videok lejátszására Pc-n milyen lejátszót javasoltok, eddig MPC-HC 1.7.11-et használtam, ismer valaki jobbat? VLC-t nem boncolgatnám erőmű kell hozzá, még néha 1080p esetén is... köszi
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
ALFA
senior tag
Már nem emlékszem, hány évtizede kezdődött ez, a mobiloknak tulajdonították az elején.
Valaki írt egy Petőfi verset példaként, valahogy így nézett ki:
Szabacság *lm
e2 kell nekem.
Ez van.UI: Nekem néha már a "hali"-nál megszólal a vészcsengő.
-
drmotto
őstag
Újabb videós kérdésem akadt.
Van jópár olyan mkv, aminek rettenetesen halk a hangja. Ezen lehet valamivel segíteni? -
intensa_man
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan programot, ami Win10 alatt időzíteni tudom a hálózati meghajtó felcsatolását?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest