- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz
Doky586 #40196 üzenetére
Ki mondta, hogy nem? Ha ezt érted, akkor azt is tudnod kell, hogy a témában nem mindegy, hogy milyen sztereó. Nem azon vitázunk, hogy hány csatornát hívunk sztereónak. Ez a 2 csatorna nem egyenlő a sztereó hanggal, mert ez a sztereó hang, plusz másik két csatorna. Nem a csatornaszámtól függ. Te se fogod fel, hogy nem ugyanaz van rajta, vagy csak kötekedsz?
-
válasz
gyulank #40194 üzenetére
"neked a Dolby Digital 2.0 sztereót jelent"
Pedig a Dolby Digital az kódolási formát jelent, a mögötte levő szám pedig az önálló hangcsatornák számát jelenti, 2db hangcsatorna pedig stereo-t jelent..
Lehet te az analóg kor Dolby Sorround vagy Dolby Pro Logic -ra gondolsz ami analóg stereo csatornán vitt át ~több hangcsatornát..
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki,honnan lehetne USB-re (pendrive) rámásolni a WIN XP boot lemezét? nem találom sehol, természetesen úgy, hogy induljon is USB-ről
-
gyulank
addikt
-
pc360
addikt
válasz
bajzal #40188 üzenetére
AutoHotkey + az első válasz innen
csodás dolog ez a Google
-
bajzal
őstag
Létezik valami olyan program amivel be tudom állítani a billentyűzeten, hogy melyik gombbal lehessen állítani a windows hangerejét, mint egy laptopon?
-
dqdb
nagyúr
válasz
bluemirage #40183 üzenetére
Fourier-transzformáció után frekvenciatartományban megoldható egyszerűen a két jel egymásból kivonásával, majd egy inverz Fourier transzformáció, és készen is van. És ez volt az elmélet, a gyakorlat azonban sokkal csúnyább. Ha az AUB és A nem tökéletesen ugyanazokkal a beállításokkal készültek ugyanabból a forrásból B rákeverésétől eltekintve, hanem más hangerő, más felvétel, stb. akkor nem kevés játszadozást igényel, és nem biztos, hogy megfelelő minőségű lesz a végeredmény.
#40185: Fourier transformation, FFT, frequency domain a keresési kulcsszó, bár szerintem kész szoftvert nem találsz, ami tudja ezt, vagy ha mégis igen, akkor csak a sok száz dolláros árkategóriában. Először a DD2.0 jelet kell PCM-re átalakítani mindkét forrásnál, majd jön egy Fourier-transzformáció, végül az emberi beszéd frekvenciatartományát kivéve egy jelszintre hozod a két spektrumot, elvégzed a kivonást és zárásként inverz Fourier-transzformáció jön. De hogy ezzel mennyi idegesítő zajt viszel a végeredménybe, és mennyi marad meg a beszédből, azt látatlanban meg nem mondom. Ráadásul szinkronizálásnál sokszor a hangeffektek egy része is változik az eredetihez képest, mert a szinkronstúdió nem tiszta beszédsávból dolgozik.
-
gyulank
addikt
válasz
bluemirage #40183 üzenetére
Nem lehet, vagy nem tudod hogy lehetne? Ha tudnám nem keresnék olyat amivel lehet.
Szinkronhangot akarok leszedni. Jelen esetben elvileg Dolby Digital 2.0, vagyis még előbb ebből kéne lehető legjobban kibontani, (ehhez se találtam még jó megoldást) és aztán kivonnám a centerből az angol 5.1 első két csatornájának hangjait összehasonlítással. Valahogy így vonnám ki a csodás videókazettán lévő alámondást is. Én is tudom, mi rajta a szöveg, és mi nem. Le tudom választani, akkor nem lehetetlen. Sőt, én már anélkül is tudom, hogy hallanám ugyanazt szöveg nélkül. -
válasz
gyulank #40179 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem a kérdés.
Ha ez egy hétköznapi sztereo formátumban van letárolva (mp3, wav, flac stb...) és mindkét forrás sztereóban lett összekeverve... azaz nem úgy, hogy az "A" bal oldalon a másik a jobb oldalon szól... akkor sehogy.
Egy hangfájlból csak a jobb/bal oldalt tudod kivenni. Nem lehet sem hangszereket, sem beszédet, sem semmit utólag rendesen kiszedni, ha már rákeverték... összekeverték' őket. -
pc360
addikt
Vagy még inkább SumatraPDF.
-
mezis
félisten
válasz
GEPESZ66 #40180 üzenetére
Igen, ingyenes, de a választható ajánlatokból jobb ha kiveszed a pipát.
(Foxit Reader nem elég ? ) -
GEPESZ66
veterán
Ez ingyenes otthonra?
https://get.adobe.com/hu/reader/ -
gyulank
addikt
Ha van egy 2 órás sztereó hang (A), és van ugyanerre rákeverve egy másik (AUB), akkor mivel tudom kivonni A-t AUB-ből, hogy B-t kapjak?
-
ben-ga
tag
Sziasztok!
Hátha itt tudja valaki...
Leginkább laptopon használom a vibert, újra költözés miatt jó lenne átmenteni a w10-ről az eddigi beszélgetéseket.
Vajon honnan tudom átmásolni? -
GEPESZ66
veterán
Az Adobe Acrobat DC szoftverek között van ami otthoni használatra ingyenes?
-
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Tudnátok olyan programot mondani, amivel körleveleket tudok írni és nem kell külön külön mindenkit megszólítani ilyesmi. Ami megfelelően működik bevált program ?
-
-
pc360
addikt
válasz
bluemirage #40164 üzenetére
*HWiNFO
Nincs más neve.
csferke: Meglesem, mit tud.
-
válasz
Abrion #40161 üzenetére
ingyenes alternatíva a Hardverinfo, amihez van néhány add on-s is, de önmagában is jó. Van belőle portable is és free az egész.
Vagy a Piriform-tól a Speccy... ez egyszerűbb, de sok esetben ez is elég. Elég jól riportol és lehet belőle portable-t is találni.
Ezek messze kevesebbet tudnak, mint az Aida, de ennek ellenére a legtöbb esetben teljesen megfelelnek a mindennapokban, mert rendszeresen fejlesztik is őket. -
törölt tag
Tudnátok olyan ingyenes MP3 encoder programot mondani, amivel csoportosan lehet, lehetőleg több szálon (egyszerre mndjuk 8db-ot) kódolni, automatikus hangosítással?
Az csak plusz pont volna, ha egyéb konténerekből (avi, mkv, mp4) automatikusan felismerné a hangsávot. -
-
pc360
addikt
válasz
kezdosql #40155 üzenetére
Hát, amit írtam, azt jelenti.
A keresés nem mindenkinek jó barátja... A fogalom meghatározása: incremental backup.
Ilyen mentés tipikusan az operációs rendszer mentése, ami nem fogja minden futtatás alkalmával átmásolni az összes fájlt, ezzel pazarolva a tárhelyet. Azt csak az első alkalommal teszi meg, utána pedig csak a változtatásokat jegyzi meg, minden addigi különbözeti fájlt megtartva. Az ilyen mentésből lehetséges az, hogy egy régebbi kiválasztott állapotot is teljesen visszaállítható, nem csak a legújabb. Ugyanitt van leírva a differential backup magyarázata is. Na, ezeket nem tudja a free változat, viszont a legtöbbeknek nincs is rá szüksége. Ha mégis, akkor ott a másik jelzett program.
Az, hogy mi hiányzik a SyncBackFree-ből, azt az oldalon szépen jelzik.
-
Vertigo18
addikt
válasz
kezdosql #40153 üzenetére
Hát persze... Ugyanazt hát!
Ha például én kétnaponta futni járok erdő közepén, akkor az KÉMKEDÉS a részemről, hogy a nejem látja, hogy merre járok a saját telefonján, mert (BELEEGYEZÉSEMMEL) tud követni, igaz? A te és az én verzám között egyetlen különbség van, hogy a te összes, eddig felhozott "segítő jellegű" példádban az egyik személy a másik tudta nélkül szeretné azt követni (lásd: másik tudta nélkül levél felbontogatása). Én pont arról beszélek, hogy a másik tudjon róla, sőőőt, egyezzen bele! Az aztán a szar kém, aki előtte a kémkedés alanyától engedélyt kér!
A Rendőrséges dologhoz nem szólnék hozzá. "Sokan leírták"... "Tapasztalatok"... Te tudod. Te BIZTOS jobban tudod!
És nyugodtan válaszolj, részemről lezártam. A ténylegesen segítő jellegű tippeket köszönöm szépen.
-
kezdosql
tag
You mean MP3Gain normalizes mp3 files?
Yes, but MP3Gain does not use "peak amplitude" normalization as many "normalizers" do. Audio files with very different peak amplitudes can still sound to the human ear as though they're the same volume.
Instead, MP3Gain uses David Robinson's Replay Gain algorithm to calculate how loud the file actually sounds to a human's ears. -
kezdosql
tag
válasz
Vertigo18 #40085 üzenetére
Inkabb off-ba teszem:
Amolyan "family tracking". Nem értem, hogy miért egyből az illegális kémkedés ugrott be neked, egyáltalán nem akartam ilyesmit.
Korabbi valtozatai ugy neztek ki, hogy az "aggodo" apa/anya felbontotta a csaladtagok osszes leveleit, teteles telefonszamla kivonatot kert es lenyomozott minden telefonhivast, hogy ki es miert hivta, es eljutott odaig, hogy a teljes rokonsagal csakis egyedul o tarthatott kapcsolatot.
Fokozhatod mohuldas nyomkovetessel, sot magannyomozos megfigyelessel is, de akarhogy festegetheted, ugyan azt csinalod.
Azt meg nem is értem, hogy minek írsz ilyeneket, hogy a Rendőrség ne foglalkozna ilyennel, ha "megmutatom az adatokat"... Ez nevetséges!
Nem nevetseges, hanem inkabb szomoru, hogy arra se veszed a faradsagot, hogy elolvasd, amit leirtam.
Megirtam, hogy jo nehany eve vannak ilyen weboldalak az elveszett/ellopott mobilok lenyomozasara. Sokan leirtak a tapasztalatukat, hogy hiaba mentek vele a rendorsegre, kozoltek veluk, hogy majd felveszik a jegyzokonyvet, majd ok kikerik a szolgaltatotol az adatokat, es majd lefolytatjak a nyomozast. Csak azoknak sikerult visszaszerezniuk a mobilt, akik testes segitseggel odamentek az adott hazhoz es mikozben az illeto bizonygatta, hogy fogalma sincs rola, felhivtak a mobilt, ami szepen hangosan csorogni kezdett. Szemelyes rahatasra rendezodott az ugy.
-
pc360
addikt
Kicsit nekimentem az általában ajánlgatott fájlszinkronizáló / adatmentő programok ingyenes verzióinak, és nem meglepő módon ezt koronáznám: SyncBackFree
A legjobban beállítható és kezelhető darab, ha adatmentés, szinkronizáció, vagy tükrözés kell. Már a profil beállítása közben szépen látni, hogy a forrás- és célmappákban mik kerülnek összevetésre, és ugyanott mappánként / fájlonként állítható a mentésbe foglalás szabálya, szóval profi cucc. Nagy különbséget jelent a FreeFileSync-hez képest; azt még az oldalról is kinyírtam, annyira béna...
A SyncBackFree az ingyenességéért cserébe inkrementális mentést (és pár finombeállítást, protokollt) nem tud. Azt viszont prímán pótolja a tiszta, egyszerű Iperius Backup Free, ami pont a tükrözés / szinkronizálás képességének kihagyásával van ingyenesítve (céges környezetben is!). Így ez két app le is fedi a témakört.
Az Iperius-ban egyedül a két oldal mappáját volt nehezebb összepárosítani; ki kell kapcsolni azt, hogy a mentés közben a célhelyen a forrás teljes útvonalát újrakreálja.
-
Abrion
senior tag
Aida64-böl van ingyen verzió? nem próba verzió.
-
ALFA
senior tag
válasz
King Unique #40143 üzenetére
Már linuxra is van ms-hez hasonló cég, bitnami néven fut, telepítő csomagokban utazik.
-
pc360
addikt
válasz
King Unique #40143 üzenetére
Szerintem ezt hagyjuk, nem teljesen értik itt a hozzászólók a nyílt szabvány fogalmát.
-
-
King Unique
titán
Igen, csak anno mindenkinek idejében lépni és tenni kellett volna azért, hogy az ő megoldása legyen a népszerűbb és terjedjen el minél szélesebb körben. Ami valószínűleg nem történt meg... Azon meg megint nincs mit csodálkozni, hogy ha egyesek x év lemaradással indítanak, akkor megint nem feltétlen fog ez összejönni. De gondolom minden más típusú szoftver is, ami a piacon sikeres és az átlagnál elterjedtebb lett, majd tegye ki a kirakatba minden fejlesztését, sőt még ők pénzeljék a konkurenciát, csak hogy meglegyen a verseny...
-
pc360
addikt
válasz
King Unique #40140 üzenetére
Pont a monopolhelyzet miatt nincs akkora piacuk a többinek. Nyilván arról beszélünk, ami mérvadó. És legtöbb esetben sajnos nem a jó a mérvadó.
-
ben-ga
tag
Valakinek van ötlete a sok böngészőben lévő kedvencek összefűzésére?
-
King Unique
titán
Mondjuk másik oldalról az is sokat elárul, hogy mindig az ms formátumaival való kompatibilitás a téma. A többi, az odf és társai önállóan ennyire nem mennek, ennyire nincs rájuk igény? Hát itt ezen kellene inkább elgondolkozni...
(#40114) klepto:
Egyébként a WPS Office jó alternatívája még a programnak, amely a szalagos menü és a dizájn terén is hajaz rá. Viszont a kompatibilitás igazán csak a prémium verzióban jó, de az értelemszerűen fizetős. Bár a Program promók topikban érdemes folyamatosan nézelődni, mert szokott lenni ingyenes akció ebből is. -
ALFA
senior tag
Minha elmenekült volna az admin ebből a fórumból egy ideje.
Mielőtt egymásnak esnétek, nem ártana, ha tisztáznátok, miről akartok vitatkozni, mert az nem jó, hogy teljesen mindegy, csak vita legyen.
Első olvasatra nekem úgy tűnik, legalább három témában beszéltek el egymás mellett:
1. szoftvermásolás
2. kompatibilitás
3. nyílt szabványok használata -
mezis
félisten
"...az MS nem akarja, hogy lemásolják a programjait...."
Ezt úgy kellene értenem, ha valaki készített egy szoftvert, ami valamilyen input adatokból előállít valamilyen output adatokat, akkor már senki más nem készíthet olyan szoftvert, ami ugyanazokból az input adatokból, előállítaná ugyanazokat az output adatokat, illetve azokat az output adatokat nem használhatja input adatként ?
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan programot / csomagot / megoldást, amivel komplexen, kevés meloval tudnám kezelni az ügyfeleket, illetve a hozzájuk tartozó projekteket / feladatokat?
Elvárások:
- ev vagyok , egyedül dolgozom
- legyen crossplatfom ( pc mobil) , király lenne ha pl lenne böngészős és windowsos "widgetje"
- baromi hasznos lenne ha outlookbol szimplán be tudnám pickelni a leveleket / teendőket
Lehessen határidőt állítani és kegyetlenül tolja az arcomba ha késekLétezik ilyen progi?
-
mezis
félisten
Egy irodai programcsomag, adatbázis kezelő, kép, filmkezelő,..., programok használatával ÁLTALAM LÉTREHOZOTT ADATÁLLOMÁNY, KÉP, FILM,..., az ENYÉM és nem a szoftvert készítőé. Ha egy másik cég, személy készít egy olyan szoftvert, amivel ugyanezeket az állományokat kezelni tudom, akkor az a másik cég nem lopott szoftvert, csupán egy monopol helyzetet veszélyeztet. A monopol helyzet nagyon kellemes, kényelmes egy cégnek, de egyáltalán nem kívánatos az emberiségnek.
-
pc360
addikt
Akkor nem hívja open-nek, és nem ad ki hozzá dokumentációt. De az MS itt kötelezve lett a monopolhelyzete miatt, hogy nyílt formátumra térjen át, és hát így kivitelezte a dolgot... Na, ez a gáz. Mégis miért kellene közel tízezer oldalnyi átláthatatlan dokumentáció egy fájltípushoz, ha nem épp ellehetetleníteni akarod más munkáját?
Az a formátum nem nyílt, amire nem lehet 100%-osan építkezni. Ezzel a bundával konkrétan nem is teljesült a kormányhatározat (1479/2011). Azóta van egy fos formátum, ami tele van ismétlésekkel, hibákkal, 3rd party program pedig sokszor képtelen lekezelni. Taps a szabványügyiseknek, akik ezt elfogadták (gondolom a megfelelő kenőpénzért cserébe).
-
rokendrol
senior tag
válasz
kovacsroli #40125 üzenetére
ezt töltsed le ez kezeli az mp4 is[link]
-
válasz
kovacsroli #40125 üzenetére
Használj valami normálisabb formátumot az MP4 helyett... Pl. MKV-t..
-
rokendrol
senior tag
válasz
kovacsroli #40123 üzenetére
W. Movie Maker 2.6
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
olyan portable programot keresek, amivel tudnék videót szerkeszteni. Csak a nagyon alap funkciók kellenek, mint a vágás és a címfelirat készítése.
Fontos, hogy ne kelljen rendszergazda jogosultság a használatához.Köszi!
-
pc360
addikt
válasz
bluemirage #40120 üzenetére
A WPS nálam is fel volt véve, de a kétes moduljai és a netes csatlakozási kísérletei, valamint a teljesen káosz módon vezetett verziószámozása miatt inkább likvidáltam.
Egyébként nem csoda, hogy nincs normális alternatíva, nem is lehet. Pontosan ez volt a célja az MS-nek a saját fájlformátumok kialakításakor, amik ugyan névleg "open", a gyakorlatban képtelenség teljesen kompatibilis szoftvert gyártani hozzájuk a szándékosan túlbonyolított / hiányos / idiotikus dokumentáció alapján. Az MS-től már megszokhattuk az ilyen ocsmány megoldásokat...
-
válasz
klepto #40116 üzenetére
Az alternatív office-ok saját magukban remek programok, de csak az alap MS szolgáltatások és fájlok tekintetében 100%-osan kompatibilisek a nagy office-al. Elég csak egy közepesen összetett excel vagy egy csicsásabban formázgatott Word vagy Powerpoint dokumentum, hogy máris gondjaid legyenek egy alternativ office-al történő megnyitás során. Tehát aki produktív vagy komolyabb irodai munkában gondolkodik... akkor ott sajnos marad az MS.
Hobbi célokra a tényleg jó Libreoffice mellett még említésre méltó, erőteljes megoldás a WPS office.
Nálunk csak azért kevésbé ismert, mert alapba angolul települ és úgy kell kiokosítani utólag magyar nyelvre... valami nyelvi fájl letöltésével.
De ezzel a 2 szoftverrel valóban vége is az említésre érdemes, kompromisszumos próbáknak. Régen nagy reményekkel indult pl. az Abiword is. A mai napig a legkompaktabb kis szövegszerkesztő... de a közösség fogy alóla. -
pc360
addikt
válasz
klepto #40114 üzenetére
Az MS esetén nincs olyan, hogy 100% kompatibilitás (az általa túlbonyolított és elbaszott "open" fájlformátumainak köszönhetően), amúgy LibreOffice.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Melyik a legjobb ingyenes Office programcsomag, ami 100%-ban kompatibilis (oda-vissza) az MS Office-al?
-
Garada
őstag
Igen, igazából egy albumot szeretnék letölteni amiben nagyon sok kép van és böngésző ablakon belül szeretnék minden képet betölteni, hogy a program felismerje mindet egyben leszedje ezért lenne egy ilyen programra szükségem hogy ne manuálisan kelljen ezt végig csinálni, nem pedig olvasás vagy bármi egyéb céljából ezért nem baj ha még sebesség választás is lehetséges.
-
-igu-
veterán
válasz
Garada #40109 üzenetére
Böngészőablak tartalmát akarod görgetni?
Ha igen, itt egy megoldás: Simple Auto Scroll.
Vagy ez, böngészőfüggeteln (bár azt írja Firefox alatt nem megy: Handsfread
-
Garada
őstag
Üdvözletem!
Olyan programot keresek mely képes magától görgetésre és ennek a sebesség választására is, köszönöm! -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Youtube-DLG-t használok.
Láttam már több oldalon, hogy különböző parancsokat lehet kiadni neki, pl. ezen az oldalon kilistázza egy youtube-s videó összes letölthető fajtáját: [link]
Tudja valaki, hogy ilyen videó és audióminőség kilistázást, hogyan lehet vele megcsinálni?
Köszi! -
akaido
addikt
-
-
Sziasztok,
MP3 Hangfájlok normalizálásához keresek programot. Fontos lenne, hogy ténylegesen (közel) azonos hangerőre hozza a fájlokat, ne csak szétválogassa őket. Jó lenne valami freeware csoda (bár az újratömörítés miatt ez kb. lehetetlen), de érdekel, ki-mit használ e célra. Már aki használ ilyesmit.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged