- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpotyka
tag
Ha arra utalsz, hogy átírni a problémás file neveket ill. mappákat: adva nyilván a lehetőség, de ahogy jeleztem korábban, szerte széjjel a cirka 4000 db túl sok megkeresni és átírni, ez embertelen. S végül is a számítógépeket mára éppen már feltalálták, adjunk hát kibontakozási teret, ne vegyük el a gépek munkáját.
Az mondjuk még tesztelhető, hogy a 95%-ot kitevő nagy belső adatmagot külön rámolni, ami igazoltan mozdítható, és ezt utólag beburkolni az újfent létrehozandó, utálatos plusz-hosszító mappákba, és aztán egyéb mellérendelt mappákat külön betenni. Amennyiben meghajtón belül engedni fogja már pl. a Total Commander úgymond belül az elérési út növekedést. Ugyanis laptopon belüli meghajtón belül figyelmeztetéssel ugyan, de a TC végrehajtotta a túl hosszú másolást is, csakhogy két külső között nem, bár Windows filekezelőhöz képest azért fele mennyiségnél lázadt. Időben persze ez az említett TC próbakör így is 6 órát tenne ki, általam nem ismert kimenetellel, plusz utórendezés, hozzá a nem kizárható emberi hibaszázalék. Összvissz pepecselős ez is picit.
Önmagában jó hír, hogy több út eredményre vezethet, a kérdés, hogy melyik lehet a legkevésbé strapás – számomra. Nem edzettem magam a gondolatra, hogy egy „egyszerű” adatmásolás miatt Linux-szal kavarjak.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Én is ezt szeretném, hogy kitakarom, de úgy hogy ne látszódjon a művelet. Ehhez kellene fehér téglalap. Fehér színt, hogy lehet beállítani? Ha teljesen jobbra húzom akkor fekete lesz, de ha teljesen balra, akkor nem fehér, hanem átlátszó.
Legjobb lenne a kivágás, érdekes, hogy ezt kihagyták. Persze lehet .pdf-ből nehezebb kivágni, mint egy képből.
-
zsoltip
őstag
Köszönöm a választ, de 2 válasz érdem nélkül, úgy, hogy az alapkérdésemben benne van minden lényegei elem, értelmetlen, és topikszennyező.
Fussunk neki újra...
MS Edge kerül beállításra, mint default PDF olvasó, úgy a jobb klikk context menüben nincs Nyomtatás opió. Sem egy, sem több fájl együdejű kijelölésével.
Ez "feature és nem bug", vagy orvosolható? -
Krystal_s
addikt
Email, név, kor és tel.szám kell neki. Akkor is, ha már meglévő Gmail fiókot választasz.
Viszont most elgondolkodtam. Tudtam, hogy nem tökéletes, na de ennyire? 😵
Itt a 6 db fotó a lényeg ->
"Csináltam egy alkalmazást ami minden nap megkérdezi a chatGPT-t, hogy ki van a 20000ft-os bankjegyen, majd kiküldi emailben a választ a feliratkozottaknak. AI barátunk nem túl okos, viszont annál kreatívabb......." -
Krystal_s
addikt
ollie: Én úgy értelmezem, hogy fizetős, vagy nem tudom mennyi lehet a korlát, azért érdeklődtem itt.
OpenAI Pricing
"Simple and flexible. Only pay for what you use." -
Mr.Mercury
aktív tag
Hát... igen, a kérdésed jogos, ezt benéztem, mert valóban nem a fájlok közvetlen linkjei vannak meg, hanem a megosztó oldalra mutató linkek. Gondolom ezzel meg is válaszoltam a kérdésem.
Ilyen esetre feltételezem nincs megoldás, ami egy oldalra mutató linken belül megtalálja, hogy milyen fáljt lehet ott letölteni...
-
caprine
senior tag
Nekem 1TB SATA patriot-om van lassan 3 éve, hibátlan, 400-500GB most is van rajta. Elég sok sok SSD ment át a kezemen, de talán ez a legrégebbi a mostaniak közül. Hibás sorozatok mindig is lesznek, a gyártók sokszor olcsositják a már meglévő sorozataikat, a samsungnál is hány hibás firmware szülketett, és nem az olcso kategóriában.
-
tillatrilla
senior tag
Szia mezis! Megy a virtuális sör neked az oCam program miatt!!
Nagyon szuper,egy Asus x54c-n szépen megy.Rögzített videó minősége mint az eredeti, most 10perces fájlokba menti.Kíváncsi leszek,mennyi szabadhely marad a lapos HDD-n 10óra rögzítés után.Már csak egy szépséghibája van a projektnek...Még egy olyan progi kellene,ami automatikusan törli/felülírja adott idő után az utolsó fájlokat egy adott mappában,vagy külső hdd-n.Köszi!
-
törölt tag
Milyen kukac?
Találtam egy ilyen oldalt, de nekem csak azok a sorok kellenének belőle, amiben benne van a nexusmods.com internetcím.
Win lenne a jó, linuxot most nem használok. -
littleNorbi
aktív tag
Köszi. Amúgy ez a program kell hozzá: Automatic Printer Switcher .
-
Nincs hozzá telepítő, egy kulcsrakész rendszerként adták át, előre telepítve volt minden szükséges program (Nem is a hétköznapi számítógépként van használva) a Paragon17-es (aktuálisan elérhető)verziója hozzá sem szagol a 9-es metéséhez, de a paragon által készített recovery médiát ajánlja bebootolni fájlok visszatöltésére, de ezzel meg sem lehet nyitni az archívot, mert visszaugrik a főmenübe hibaüzenet nélkül.
-
SpaceJam
aktív tag
7-Zip-et használok a sima ZIP-ek tömörítésére is (ultrán), ezért legtöbbször kisebb lesz az eredmény, mint az original. Ezt az újratömörítést az egységes mappázás és a fájlnév egységesítés miatt minden esetben megteszem, kivéve a Telegram-nál. Az az egyetlen olyan program, ami rendesen, nagybetűvel van írva, és ugyanilyen nevű mappában található, tehát egyezik a módszeremmel. Teljesen jól tetted, az biztos, hogy a Neszén a legújabb van. Átlag 4 órán belül ki szoktam rakni az új verziókat.
A HWiNFO amúgy kevese azon programoknak, amiket meghagytam 32-bites formában is, hiszen egy konfiguráció-ellenőrzésre szükség lehet egy régebbi gépen. Minden más Windows 10-től és only 64-bit.
A HWiNFO ilyen szempontból nem különleges, de más proginál előfordulhat, hogy a magyar/angol nyelveken kívüli fájlokat, meg egyéb fölöslegeket eltüntetek. A módosítás szokor csak annyi, hogy a nyelvi fájlt javítom, vagy beállítás (INI) fájlt mellékelek. Utóbbi akkor kerül be, ha pár fölösleget ezáltal ki tudok kapcsolni az adott programban. A CCleaner jó példa erre, mert az a neszés verzióból egyből nyílik a tisztítás tab-on, és semmit sem futtat a háttérben.
Van még pár progi, ahol a beállításaim megvannak, de ezek opcionálisan importálhatók, vagy külön letölthetők (sokszor azért, mert én magam használom valakinél rendszer újratelepítés során, és pontosan így kerül fel a pendrive-omra), pl.: IrfanView, O&O ShutUp10++ (++, mert már a 11-hez is jó), Winaero Tweaker stb.
-
Az is az eredeti hwi_712.zip-ben található eredeti fájlokat tartalmazza, csak SpaceJam fórumtárs (Ő "hegeszti" a neszetools oldalt) újratömörítette , mert betette a 2 fájlt egy mappába (ha belépsz a ZIP-be, akkor egy HWiNFO mappán belül lesznek a fájlok), amely mappa a gyári letöltések esetén nincs a ZIP-en belül.
-
Mindhárom helyről a gyári oldalról (FossHub/Local/SAC Ftp) letölthető ZIP ugyanazon állományokat tartalmazza, azokban nincs különbség, csak a SAC FTP (SK) helyről letölthető ZIP kommentet tartalmaz, ezért a ZIP méretbeli különbsége.
A legelső portable-t meg nem tudom honnan töltötted le, mert olyan a gyári oldalon nincs.
-
SpaceJam
aktív tag
Egyre több program jelenik meg kizárólag 64-bitesként, pl. ott van a Handbrake. Én a NeszeTools-ról is letöröltem a 32-bites verziókat a 64-esek mellől. Egyszerűen nincs már értelmük. Úgy, ahogy a kifejezetten Win 10 előtti rendszerekre írt programokat is réges-rég kiirtottam.
Lassan túl vagyunk ezen a borzasztó prehisztorikus korszakon és a legalapabb gépek is képesek a Win 10-et kompatibilitási problémák nélkül kezelni. Meg a retardok is rájönnek, hogy mégsem olyan rossz az az új rendszer. Pár év csak, míg kikopnak a Win Xp-vel, 7-tel és 8-al szerencsétlenkedők.
-
Prémium SD kártyákhoz volt szerencsém, amit sokat használtunk és 1-2 év alatt elhullottak. Ehhez az kellett, hogy hetente többször voltak teleírva. Videókamerás használat... több órás folyamatos (teleírás) egy ütemben, majd visszaolvasás... majd törlés és kezdődött az egész előlről. De így is vagy 100-200 ciklust gond nélkül megtettek. Egy telefonban pl. messze nincs ilyen terhelés... évek alatt íródik... lassan és általában sosem tele...
-
Ezek az adattárolók egy kis töltést tárolnak (ez teszi lehetővé azt, hogy ne változzanak a bitek), amit kb 10 évig tud megtartani. Persze ha valaki hamarabb bedugja az eszközt mondjuk egy kártyaolvasóba (vagy pendrive esetén számítógépbe), akkor megint maximumra töltődik a töltés.
Szerintem keress egy nagy fájlt ami nagyjából teleírja a tárolót, az a legegyszerűbb) akár össze is főzhetsz sok fájlt, hogy megkapd a kívánt méretet). -
Nem fog megváltozni az információ a kártyán (digitálisan van tárolva) 1 év alatt, hacsak nem teszed ki valami erős sugárzásnak. De ha már mindenáron tesztelni akarod, telemásolod fájlokkal, és 1 év után megnézed, hogy a fájlok sérültek-e (az eredetiket nyilván megtartod máshol is). Nem fognak sérülni.
Ezek a kártyák kb 10 év alatt vesztenek információt egyébként.
-
Az avidemux-al nem fog meni. Mert ha csak hozzáfűzöd, akkor 1 képockának rakja be a képfájlt. Persze a stillimage szűrővel lehetne ügyeskedni, de nagyon macera a többihez képes.
qwertly
Ez nem az MS MovieMaker-e, hanem egy külső fejlesztő programja. -
Krystal_s
addikt
Szóval akkor nem létezik ilyen program.
Néha meghülyül egyik HDD-m vezérlője, vagy lehet tönkre fog menni a lemez a SMART szerint. Pár havonta rájön, hogy a Raw Read Error Rate adatnál elkezd emelkedni a szám akár több millióig és amikor eléri a Küszöbértéket (62), akkor hirtelen leesik a kondíció 100%-ról 0%-ra és jelez, hogy meghibásodás várható...cseréljem a lemezt.
Majd gondol egyet és lenullázza az adatnál a számokat, a Kondíció visszaáll 100%-ra.
Viszont bármilyen komolyabb (teljes felület, szektor) tesztet futtattok, azok szerint minden rendben van.
Elég sok adatot tárolok azon a lemezen. Folyamatosan csinálok biztonsági másolatot, de jó lenne róla megbizonyosodni, hogy biztos nincsenek-e sérült adatok. Elvileg, ha nem sérült ott a szektor, akkor nincs gond, de ki tudja. -
kovacs65
őstag
THX
Valóban a szállítási feladatra gondoltam.
Kb harminc éve tanultam. Úgy gondoltam, hogy azóta van rá egyszerűbb megoldás. Pl. egy térképen bejelölöm a célokat és megtervezi, de ilyet egyenlőre nem találtam.
Ez az Excel táblázat a klasszikus számítási mód mátrixokkal.
Kicsit rágyúrok, nosztalgiázni jó lesz. -
kezdosql
tag
A clipper dBase "adatbazisokat" kezel, nem tudja a sql-szeru megoldasokat produkalni.
Olyan program kellene, ami pl. php+sql forraskodokat leforditana egy exe-be es lehetne kozvetlenul futtatni.
Leirtam, van negy adatod, azaz 4x4-fele valtozata kellhet - a gyakorlatban 3-at szoktak hasznalni.
pl. adott meret, adott szin most legyen, lenyegtelen, hogy hol, vagy adott helyen most milyen meret van, szin lenyegtelen, stb. -
kezdosql
tag
Win - File kezelő - Attribútomok - Írásvédett nem megoldás ?
(Nem próbáltam)
Nem.
Négy fajta rendezettséggel elmented, írásvédetté teszed, aztán a felhasználó váltogat a file-ok között.
Negy oszlop van, elvileg 16 fele variacio kellene a pillanatnyi igenyek szerint.
Ilyen feladatra laikusoknak egy adatbázis kezelő lenne a megfelelő...
Igen, jo lenne egy clipperhez hasonlo megoldas, de nem talalunk sehol.:-(
Eleg erthetetlen, hogy miert nincs ilyen celszoftver. -
kezdosql
tag
Egyaltalan nem kell kompatibilisnak lennie, csak peldanak szantam, hogy amikor keszen van a vegso megoldas, akkor lehessen csinalni egy olyan vegso verziot, amit barhol lehet hasznalni, csak oprendszer kell hozza, semmi mas.
Sajnos csak nagyon buta laklamazasokat talaltam, mint todo listak, vagy telefonkonyv, de amikor mar harom vagy tobb parameter kell, akkor azok hasznalhatatlanok.:-((
-
r.zozoka
aktív tag
Köszönöm a gyors választ.
Sajnos nem ez lesz a megfelelő program.... ha jól használtam a programot, akkor ez arra képes,hogy a lejátszott videót rögzíti...
Nekem arra volna szükségem, ha elindítok egy online videót, akkor azt áttudjam küldeni másik eszközre.
Az én esetemben, a másik eszköz egy xbox360.Közben kaptam egy ps3mediaserver nevű alkalmazást, de ez meg valahogyan nem látja az xbox-ot...lehet én voltam a béna persze....
lenne más ötlet?
-
pc360
addikt
Az IrfanView-ból én is egy portable verziót tartok (a 4.38-as az, ami biztosan jó, az újabbbaknál már voltak gubancok). Annyi a feladat, hogy admin módban kell megnyitni, és úgy beállítani az opcióiban a megfelelő fájlkiterjesztéseket. Ezzel a win alapértelmezett programjai közé is bekerül az IrfanView. Ha ott is átállítjuk Irfan-ra a dolgot, azzal teljeskörű lesz a képek kezelése. Megvan az egész 10 mp alatt.
-
Van egy Ashampoo-m még valahol, még a jó széria utolsó darabja, mindent megcsinál. Fúr-farag-pacsit ad, megeteti a tyúkokat, kv-t feldobja lefőzi. Portable, ha kell feldobom valahova és leszedheti a fórumtárs, már ha egyáltalán w10 alatt elindul.
Nem tudom tesztelni, kb. 4 éve nem használok semmilyen opikai adathotdozót, ezért dvd írót sem. Nincs is itthon a fiókba, de még a pincébe se eldugva.
Szerk, most látom Linuxra kéne?
-
Szerintem a felvételen pontosan meg lehet majd állapítani, hogy milyen állat lopja a madáreleséget
-
makoss
veterán
Néztem, de kettő probléma is van vele: mint ahogy fentebb is írtam, a bal oldali sáv teljesen hiányzik, mindent egyenként kéne betölteni, + ami a videóban is van a csávó a legördülő menüből választott, az meg aztán tengernyi, nem tudom mi hova lenne társítva. A másik gond, hogy amit te linkeltél tiszta angol, még ha lefordítom sem biztos, hogy úgy van, de ha valaki hozzáértő segítene azt megköszönném!
Nekem csak 2 műveletre kellene: előre, és visszalapozás. De az a Windows 10- en mindenhol ( mappák közti navigálás, böngészés firefox, chrome stb)
-
makoss
veterán
-
Siffredi
senior tag
Szia!
Letöltöttem egy linuxot, és live-ban használva próbáltam hozzáférni a mappa tartalmához, de nem ment. Mondjuk nem igazán használtam még linuxot, de megnéztem pár leírást a neten, de nem sikerült jutnom sajna semmire.
Tudnál küldeni valami linket, vagy leírást, hogy merre induljak el? Jó lesz privátban is, ha nagyon hosszú lenne...
Köszönöm!
-
Hogyan lehet ezt a feladatot audacity-vel megoldani?
Ha 4-5 számnál többet kell egymás utánra összemixelni, akkor én mindig a CrossDJ nevű programot használom, mert az audacity-nél nem jöttem rá, hogy egy könyvtárból (vagy listából) hogyan lehet automatikusan összemixelni a zenéket.
-
dqdb
nagyúr
A legtöbb nyelvben a kezdőbetűk eloszlása nem egyenletes a szavak között, a szavak előfordulási gyakorisága sem, ezért ebből következően egyes rövidítéseket túlhasználnak, míg más permutációkat alig használnak, ez ennek a velejárója.
És hiába tűnik soknak három betű, már több, mint 18,5 évvel ezelőtt elfogyott az összes három betűs .com domain. Egy része persze spekulációból, de a többi azért, mert használja valaki.
GreenIT: fájlkiterjesztésben sok ezret, informatika környékén sok száz célterületen 3-4 betűs kifejezésből sok tízezret. Csak kiterjesztések és csak azok, amelyeket felvittek ebbe a listába.
A kiterjesztés olyan terület, ahol a kutyát nem érdekli az egyes elemek ütközése, az általánosan elterjedt vagy a célterületen elterjedt kiterjesztésekkel a saját érdekében nem ütközik egy fejlesztő, a maradék pedig nem érdekli.
Ott, ahol számít az ütközés az azonosítókban (content type, OID-ok, egyéb azonosítók), mert szabványok épülnek rá, arra mindig létezik központi nyilvántartás, a legtöbb ilyen nyilvántartás az IANA-nál van, elég megnézni csak, hogy ők hány területen kezelik az egyedi azonosítókat.
-
GreenIT
tag
26 a kobon = 17576.
Egyezik?
Akkor raadas:
26 a negyediken = 456976.Amugy hanyfele gyakran hasznalt kiterjesztest hasznalnak?
Nem hiszem, hogy a lista 200-at elerne.:-(
(ok, ha a programnyelvek altal hasznalt speci 1 es 2 betuseket is belevesszuk, talan ezer is lehet, de azzal, hogy temp, tmp, stb. mindenhol szerepel.) -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest