- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
addikt
nem értek egyet
az xp azon az öreg vason vígan elfutott eddig is
szűz telepítéssel, netre nem engedve jó az még
az adott felhasználó ráadásul ismeri/kezeli a rendszert, a Linux-ot meg nem biztos
jah, és ingyen vanszerk: hardvercseréről meg nem volt szó eredetileg
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz Drughi #43454 üzenetére
néhány képen kikísérletezed a neked megfelelő beállításokat, utána az adott mappa teljes tartalmára ráereszted a módosításokat (el lehet menteni file-ba a beállításokat)
F3 - Advanced Options
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz kovacs65 #43375 üzenetére
Arra nincs megoldásom, amit kérdezel, ellenben
én kiszedném a .zip-ekből azokat a file-okat, amikre szükség van, aztán Calibre alá betolnám az egészet. Egy-egy katalógus egy-egy kezdőbetű, a filestruktúra hasonló, de nem ugyanaz. Néha fel kell áldozni a berögződéseket a használhatóság oltárán.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz Csabee. #43282 üzenetére
Viszonyítás kérdése. Hány kattintás alatt lenne elég egyszerű?
Itt a program indítása, mappa kiválasztása, file-ok kijelölése után
- F3
- advanced options
- méret kiválasztása
- OK
- ConvertRáadásul ha periodikusan előjön ugyanez a feladat ugyanezzekkel a méretekkel, akkor sémaként el tudod menteni a konverzió beállításait.
-
-igu-
addikt
nehéz úgy naprakészen legálisnak lenni, hogy folyamatosan változnak a szabályok, némely esetben visszamenőleg, de legalábbis szűk határidővel, jelentős anyagi beruházással terhelve a vállalkozásokat
/nem a konkrét esetre gondolok, ill. nem CSAK erre
-
-igu-
addikt
válasz energomatt #43211 üzenetére
adatfolyam linkje (stream url) ?
-
-
-igu-
addikt
-
-igu-
addikt
foobar2000 - zenelejátszó
VLC Media Player - filmlejátszó
Vivaldi - böngésző,
Faststone Image Viewer - képnézegető/-szerkesztő,
SafeInCloud - jelszókezelő
Calibre - ebook adatbáziskezelő
Zoom, Viber - chat
Total Commander - filekezelő
Notepad++ - szövegszerkesztőA Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
Felhős megoldásra én nem bíznám a jelszavaimat
SafeinCloud oda teszi az adatbázist, ahová kéred /nálam saját ftp tárhelyen lakik
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz ArthurShelby #42038 üzenetére
-
-igu-
addikt
Commodore-os időkből emlékszem ilyenre, de a neve nem ugrik be. Mondanám, hogy Battle Chess, de a képek alapján az nem az.
szerk: de mégis az volt
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz Ádám16 #41823 üzenetére
Van egy csomó adatvisszanyerő szoftver (data recovery), ilyen pl. a Getdataback is.
Ami fontos: ne használja a pendrive-ot addig! A törölt fájlok helyét felül tudja írni új fájlokkal, onnan meg már nehéz nyerni.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz tonyrulez #41612 üzenetére
Innen valamelyik?
Androidon és BB10-en a Pocket-et használtam erre, az szerintem pont nincs Win desktopra.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz zeusz55 #41519 üzenetére
Andrea Mosaic-ot próbáltad már?
Én nem véletlenszerűen dobáltam rá a képeket, hanem egy plusz képet adtam meg eredménynek, és a program úgy dobálta fel a kis képeket, hogy messziről nézve a plusz képet láttad egyben, közelről meg egyesével a kicsiket.
Mint pl. ez.
Szerintem azt is tudja, ami neked kell.
-
-igu-
addikt
válasz freeknight #41396 üzenetére
Szerinted van olyan program, amelyik kiolvassa a gondolataidból a megfelelő értéket?
-
-igu-
addikt
válasz Vertigo18 #40914 üzenetére
Kész megoldásként valami jukebox programot ajánlanék inkább (pl. Kodi), ami nem csak jelzi (pipával) a már megnézett filmet/sorozatepizódot, de a félbehagyott filmet onnan folytatja, ahol abbahagytad. Mellékesen kapsz mellé egy kényelmesen kezelhető felületet, ahol moziplakát, ismertető, előzetes is látható az adott filmek mellett, választott nézettől függően.
[ Szerkesztve ]
-
-
-igu-
addikt
válasz DrojDtroll #40500 üzenetére
21
legközelebb tovább olvasok, nem nyomok egyből választ
ígérem[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz Garada #40109 üzenetére
Böngészőablak tartalmát akarod görgetni?
Ha igen, itt egy megoldás: Simple Auto Scroll.
Vagy ez, böngészőfüggeteln (bár azt írja Firefox alatt nem megy: Handsfread
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz zsoltzsolt #39994 üzenetére
Kipróbáltam, nem működik. Pedig artikuláltan beszéltem bele.
-
-igu-
addikt
válasz nightzone #39777 üzenetére
Lehet, csak épp macerás kicsit.
Pár évvel ezelőtt - amikor még fontosnak tartottam - úgy oldottam meg, hogy html levélbe raktam egy 1×1 pixelnyi képet, ami a saját tárhelyemről volt beillesztve. A tárhely lekérdezéseit meg tudtam ellenőrizni log-ból. Persze ott csak egy IP-címet láttam meg az időpontot.
Ehhez persze kellett az is, hogy html-re legyen állítva a fogadó oldalon a kliens (99%-ban így használják az emberek), és be legyen kapcsolva a képek automatikus betöltése.Ez persze azóta másnak is eszébe jutott, csak kicsit szofisztikáltabban: SpyPig
[ Szerkesztve ]
-
-
-igu-
addikt
Megnéztem a viewer-ben (nekem csak az van), ott a méretezés 2 lépésben megy (külön a szélesség, külön a magasság), viszont nem csak kicsinyít, de nagyít is, ahogy a kolléga kérte. És természetesen nem kell egyesével bajlódni a képekkel.
A crop már finomabb móka, alapból a kép közepét vágja ki, de megadható a vágás pozíciója (a bal felső sarok koordinátája - ami elvileg X: 0, Y: 720, ha jól értem a feladatot).
Ha a Photo Resizer ezen fölül többet is tud, akkor az plusz pont. Gondolom, a megoldás ugyanaz annál is.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Kérlek, indokold meg, miért nem.
Az én indokaim az ajánlásra:
- multiplatform (bár nem volt kitétel),
- stabil a végtelenségig,
- gyors (ellentétben pl. a Facebook messenger-rel),
- nagyon kevés erőforrást igényel (ellentétben pl. a Viber-rel vagy a Skype-pal)
- néhány tagú (zárt) fix csoport fogja használni (így nem jelent problémát, hogy mostanra mások már nem használják)
- semmivel se bonyolultabb használni telepítés után, mint bármelyik másik chat alkalmazást,
- a kontaktlistát a szerver tárolja, így bárhonnan bejelentkezve ott van a család a listában.Tényleg érdekel, hogy a fenti feladatra miért csak "Pfff... nagyon nem." a megfelelősége az ICQ-nak részedről.
Nem azt mondom, hogy az ICQ jobb a többi csevegőprogramnál - viszont nem is rosszabb - csak épp a véleményed érdekel.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Ezt IS tudja.
És van belőle portable változat is, természetesen.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz rokendrol #39036 üzenetére
3D Graphic Equalizer
Audio Equalizer AnimationLoop, oszt jóvan.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz rokendrol #39033 üzenetére
Ticking clock sound (1 hour)
Ticking clock sound (12 hours)Youtube downloader meg van dögivel.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Truecrypt jó volt, pont erre használtam sokáig egy 1.8"-os külső vinyón.
A titkosított konténer-file szabadon másolható (szinkronizálható), hozzáféréshez viszont mindenképpen kell a jelszó.
Egy gond van (volt) vele: másoláskor a teljes konténer által foglalt helyet (fix méret) másolod, hiába van benne esetleg csak 5kb adat.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz h.adam.92 #38736 üzenetére
A MiniTool Partition Wizard nálam eddig mindent megoldott.
-
-igu-
addikt
Jogos a PhotoShop-os megjegyzésed. Ár-érték arányban viszont - ha csak ezt a funkciót nézzük - nem feltétlenül jobb. Bár ez nem volt kitétel.
Profi munkára viszont PhotoShop, ellentmondás nélkül.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz dokee78 #37753 üzenetére
A Whereisit-et ajánlom.
-
-igu-
addikt
Köszi a tippet - nincs Google acc-om (tudom, sznob köcsög vagyok ).
Közben rájöttem, hogy nem feltétlenül kell nekem program, jó nekem webes okosság is. Most ismerkedem a Lose it! oldallal, szerintem elég (sőt sok is), amit tud.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Kicsit elszaladt velem a ló az utóbbi két évben: eltunyultam, felszedtem egy kis zsírréteget.
Komolyabbra vettem a mozgást és diétázom.
Keresek Windows alá egy olyan programot, ami statisztikát tud készíteni a napi tömegmérési eredményekről.
Excelben össze tudnám rakni, de jól jönne valami kész svájcibicska erre a célra, és csak emiatt nem tennék fel egy komplett irodai csomagot.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz animatrix11 #37501 üzenetére
If all of the computers in the lab are the same basic image or configuration (for example. all Windows XP machines with the same application you want to access) you can remote control them all at the same time, though you will only see the input device and screen of the first machine selected.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz tpeter77 #37465 üzenetére
Ha van egy listád a figyelni kívánt weboldalakról, és azoknak van RSS feed-je, akkor egy egyszerű RSS filter progi elég neked, ami a beállított weboldalak feed-jéből kiszűri a megadott kulcsszavak alapján a híreket.
Innentől Google, lesz találat jó néhány.#pc360: nem vagyok meggyőződve arról, hogy pontosan értetted a kérdést, vagy csak nem ugyanarról az oldalról közelítjük meg. Erre gondolok saját részről: "ha van egy listád a figyelni kívánt weboldalakról".
Egy mondatoddal azonban mélyen egyetértek: én se szeretek a példának felhozott témában híreket olvasni.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Nem tilos, félreértesz. A probléma megoldódott, a kérdező kapott egy számára jól működö megoldást, úgyhogy innen kezdve csak túlbeszéljük a dolgot.
Én magam egyébként nem ismerek olyan embert, aki WMP-t használna... lehet, hogy jobban meg kellene válogatnom az ismerőseimet.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Igen, beszéltem én is rokendrol-lal, működik tökéletesen a progi, amit ajánlottál.
#cigam:
Mivel a grab-elés (én botor rip-elést írtam tegnap) nem ugyanott történik, ahol a lejátszás (ld. a kérdező eredeti posztja), így teljesen felesleges multifunkcionális médiacentert telepíteni, használni.
Azt, hogy én miért az EAC-t ajánlottam, fentebb már megválaszoltam.
Szerintem ugorjunk.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Teljesen igazad van. Én csak olyan programot ajánlok, amit ismerek. EAC helyett sose kerestem alternatívát, így más programokkal nincs tapasztalatom. Egy jól beállított EAC kezelése hasonlóan egyszerű, mint amit te írtál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest