- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
A gyakorlatban ez marha nehéz! Akármit csinál a szülő, meggátolni, kizárni a gyereket nem tudja, ezt a gyakorlatban látom (3 gyerekem van). Sokan, sokféleképpen közelítenek a kérdéshez az iskolában is a szülők, de az igazság az, hogy kontrollálni csak otthon tudja az ember, arra viszont semmi ráhatása nincs, hogy egyéb helyeken mit nézegetnek a telefonokon, tableteken.
Egy alap szűrés mellett én a felvilágosítást és sok-sok beszélgetést a gyerekkel, tartom egyedül jónak, mert a kemény tiltás csak a szülő ellen fordítja a gyereket, ráadásul értelme sincs, mert mint mondtam, bárhol, bármihez hozzáférnek sajnos. Elég egyetlen gyerek az osztályban vagy a haverok között aki bármit megtehet és eszköze is van hozzá, a többi már ragad is rá.
Volt egy srác a kisebbik fiam osztályában, őt nagyon keményen fogták a szülők, se telefon, se számítógép, csak olvasnia lehetett és kézműveskedni. Teljesen megkattant a srác, mert a közösségben mindenkinek volt már mindenféle eszköze, csak neki nem, mindenki játszott már a telefonokon, csak ő nem...Ebből az lett, hogy a haverok telefonján pótolta suli után, de úgy, hogy otthon elkezdett hazudozni arról, miért megy haza később.
Ez sem válik be, bár a szülők jót akartak, de egy gyerekközösség nem így működik.... -
junior11
veterán
Köszi, ma megpróbálom, ami a kulcsfájlt illeti, 2 gépen és 2 android telefonon milyen módon használjam? Fizikailag kell ugye rámásolni a tárhelyükre és onnan majd szükség esetén már betallózni? Vagy ti hogyan szoktátok (az adatbázis felhőben lesz és tartaléknak egy pendrive-on). A Chrome-hoz és FF-hoz lévő gyári plugin automatikusan kitölti a belépési adatok tudtommal, de ez így van a telefonon is vagy ott másolgatni kell?
-
Vesa
veterán
Ezt meg én nem tudtam a Resolve-ról, köszi!
Hitfilmhez van még egy szintén ingyenes és nagyon jó effekt pakk, azt is érdemes hozzácsapni, ha már érdeklődik valaki. -
w.miki
veterán
Még ezt megpróbálom: O&O ShutUp10, hátha...
Kezdő felhasználóknak érdemes követni a program ajánlását, és csak a zöld pipával jelzett, biztonságosan tiltható soroknál kattintsák át a gombot. Erre szolgál az Actions menüben az Apply all recommended settings parancs, így nem kell egyesével végigmenni a listán.
A többi Win10 rendszergyorsítót nem mertem. -
w.miki
veterán
köszi, megpróbáltam újra, most a DropBox alkalmazást valamiért nem tudta leszedni.
Win10 gyorsítására van valami hülyebiztos alkalmazás, vagy reg file?
Lassú géppel bajlódnom, hátha lehet gyorsítani rajta. -
Mindegy, mivel közös adatbázis kell, nincs értelme ezt használni, mert senki nem fogja kézzel másolgatni a telefon és a PC között az adatbázist naponta. Egyébként sem látom értelmét a lokális adatbázisoknak, a felhő is elég biztonságos, ha valami normálisat használunk (pl google drive).
-
PlayMax
nagyúr
Kiadónak pontosan: 44,100 kHz; 16 bit; Sztereó (olyan nincs hogy gyártó
).
Így kell leadnunk a végleges zenét (én is előadó vagyok és az összes digitális platformon elérhetőek vagyunk).Nagyságrendileg a három legismertebb: iTunes ,Deezer ,spotify .. és még ezen kívül 244 digitális platform létezik ahol megjelennek zenéink.
Stúdióban dolgozok ,zenékkel foglalkozok ,hivatásos előadó művész vagyok aktív 15 éve ,így vágom hogy max. mekkora minőségű zenét kaphat kézbe egy átlag zene hallgató.(#45172) energomatt
Aranyos vagy ,és méltányosságból el is árulom neked ,a Flac egyfajta "éles-csilingelő" hatást rak a zenékre ,ami valóban nincs is ott. De a zene lejátszó kütyükön segít ,így olyan hatása van mint ha jobb lenne ,de ne feledjük ,az nem az eredeti minőség.
-
tylerddd
veterán
Köszi, ezt kipróbálom, közben rá is kerestem. Természetesen van az FN gombokon, de nem jön be: az Escape-en van egy FN lakat jellel. Ez vált a funkcióbillentyűk lehetőségei között. Pl. ha alapból a hangerő funkciókat állíthatom a lenyomással, Total Commanderben nem működnek, csak az Fn lenyomásával együtt vagy F5-tel nem frissít a böngésző stb. Így kényelmetlen kicsit Fn-nel együtt nyomogatni őket ... de főleg szokatlan.
-
pc360
addikt
Visual Studio Code-ot akartam írni.
-
energomatt
őstag
Ismerjük a portable programok előnyeit és hátrányait, ennek kapcsán merült fel bennem egy általános kérdés:
A telepített programokhoz hozzá lehet default fáljkiterjesztéseket rendelni, tehát, ha pl. rákattinok egy képfájlra azonnal behívja a hozzárendelt programot és abban a kép megjelenik. Portable program esetben ez tudomásom szerint nem tehető meg. Van esetleg erre mégis megoldás? Feltételezem, hogy megoldható, de megoldotta-e valaki, mondjuk egy program formájában? -
Cs1csó
titán
??? "jól megnézem az adatokat" " játék elé bemászó, mindenféle meghajtóprogramot telepítő"
Semmilyen meghajtót nem telepít, amúgy em kell MINDIG futnia. Bőven elég ha elindítod az adott játék előtt játszol egy órát közben látod a bal felső sarokban az értékeket ha elégedett vagy akkor örülsz és kész. Nagyon ritkán futtatom, néha kíváncsi vagyok játék alatt mennyire stabil a gép és az adott játék mennyire terheli gépet de ezért nem fogom MINDIG futtatni. Van, hogy hetekig nem is izzítom be.
A CPU-Z meg a GPU-Z is már két program az MSI AB egy felületen tud mindent megmutatni. Plusz nekem semmi bajom azzal, ha egy program települ a gépre sőt jobb mert így a beállításokat is megjegyzi személyre szabhatom és kész, nem indul a rendszerrel nem fogyaszt erőforrást csak amikor használom.
-
windows 10 automatikus indításra van valami segédprogi?
C:\Users\444tibi\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
Ez a hagyományos Indítópult, a 444tibi helyett a sajátodat.
Csinálsz bármiről egy parancsikont és behúzod ebbe a könyvtárba. Paraméterezed (indíás rejtett, kicsi-nagy, teljes stb. és finito.Szerk, közbe látom továbbléptetek,
a portable TrueCryptet a pendrive 1. nem titkosított partíciójéra, autostartossá teszed, megadod az abszolút elérési utat, bár ahány gép annyiféle betűjellel csatolja, de talán ez valahogyan megoldható..?
Ennek igen komoly hiányossága hogy ha az asott gépen az adathordozók automatikus megnyitása tikltva van, bagy az ezekről indítható programok tiltása, akkor marad a kézimunka.A win be fogja dobni mindig hogy ismeretlen fájlrendszer, formázzam? és ezt nem így csinálnám, maradhatna ntfs vagy valami emészthető és 1 darab konténert csinánék azon a partíción. Így azon lehetne a Crypt is és az abszolút elérés mindig jó helyre mutatna. Menne Linux alatt is, amin van Wine, Windowsok alatt meg csak indítod a portablét.
-
Wolfskin
őstag
a vera crypt nem az, amit azután hoztak létre, hogy a true crypt fejlesztők nem adtak backdoor hozzáférést az FBI-nak, majd ettől teljesen függetlenül egyik napról a másikra váratlanul abbahagyták a fejlesztést?
aztán megjelent a vera crypt, ami pont úgy néz ki, és pont azt is tudja.ennek van olyan funkciója, hogy autoexe valami? tehát hogy magától induljon, és kérje a jelszót, ha bedugom? ne kelljen a programot futtatni, megkeresni, csatolni stb. tudok úgy formázni vele egy vinyót? és usb-t?
Automatikus indítás: esetleg ha berakod az ütemezett feladatok közé, az működhet.
ezt most vetem észre. én arra gondoltam, hogy bármely gépen ha bedugom az USB-t, automatikusan kér egy jelszót és csatolja magát
-
junior11
veterán
Ismét köszi, már felraktam a HWMonitort, nekem ez elég. 7Zip-et próbáltam, de a WD Smart Screen nem engedte telepíteni, mivel ismeretlen szerinte, muszáj lesz a beállításokban addig kikapcsolni. Ami az update-t illeti, szóval akkor az új verzió letöltésével és telepítésével lecseréli a régi verziót, így nincs tényleg probléma
-
junior11
veterán
Csak ritkán futtatnám, esetleg ellenőrzés céljából. Megnézem még, amiket ajánlottál. Amúgy még elfelejtettem, kicsomagoló, tömörítő proginak továbbra is free megoldásként a 7Zip ajánlott? Programon belül lehet frissíteni, ha új verzió jön ki? Régebben szintén használtam, de az update sehogy sem sikerült, van rá vmi tipp? Köszi.
-
Teljesen igazat adok neked ebben, régebben még a dvd filmjeimet bedigiztem, de mivel sosem volt atomerőmű gépem, elég sokáig elszüttyögött egy lemezzel, meg rájöttem minek? Van 30-35 favorit filmem, azokat tényleg évente 2x megnézem, azok megvannak, ha kell valami akkor online vagy lerántom és megnézem. Tárolgasson a fene.
-
Faterkam
addikt
Megnéztem az ajánlott programot, (a neszetools-ról, x64 portable). Nekem néha muszáj pát iso-t kiírnom 4x sebességgel. (az író tudja).
A semmi előnye, ebben nem vagyok teljesen biztos!
A különbségek, nem jegyzi meg a beállított írási sebességet, nem mutatja a munkamenet idejét, (eltelt, és hátralevő) sem a puffer telítettségét, nem mutatja az aktuális írási sebességet.
-
Cs1csó
titán
Nem tudom pontosan mire gondolsz de ilyen körben ezt találtam: FreeFileSync
-
junior11
veterán
Na igen, de azért körülményesebb is a használata. Van még LastPass fiókom, de egyelőre nem importáltam át a jelszavakat a Chrome-ból, egyesek szerint biztonságosabb a használata, mások szerint nem, a Chrome-ban tárolt jelszavakhoz be kell jutni a Google fiókba a LastPass-nál pedig a mesterjelszó kell... Bár az utóbbi években rendszeresen támadták a LastPass-t kisebb nagyobb sikerrel, gondolom ez a trend továbbra is folytatódni fog...
-
tonyrulez
őstag
Linux-on Chromium-al sikerült megcsinálni ez alapján. Eredmény pedig így néz ki.
Mint látható se böngészőfülek, se URL sáv, se bővítmény, semmi nincs használatban, csak egy keret amin belül megnyílik az az egy weboldal. Erőforrást is kevesebbet használ így, a felesleges elemek meg nem foglalnak el helyet (fülek, URL sáv, könyvjelzősáv). A portable böngészővel is az a bajom, hogy hiába portable, de teljes értékűként fog megjelenni. -
dqdb
nagyúr
Kioszk módban futó böngészőt szeretne, szóval csak arra lehetne átírni, ami támogatja. Az IE egyetlen kapcsolóval ilyen, az Edge bonyolult módon ilyen, a többi böngésző nagyon nem ilyen, azokból a motort másik alkalmazásba beágyazva lehet megfelelő böngészőt gyártani.
Talán ez megfelelő, nem próbáltam, de a leírása alapján ilyesmire lenne szükség.
-
GreenIT
tag
Fel ora mulva (uzsonna elfogyasztasa) utan visszamenve dobbenten latta, hogy a laptopon a wifi csatlakozas es a pendrajvjan levo piros LED vadul villog jelezve, hogy a pendrajvja keres valamit es halozati forgalom megy.
Mire elinditotta a feladatkezelot a vilogasok megszuntek es a netes forgalomra nullat irt a kepernyo.Ez volt a lenyeg, emiatt kell utaznom.
-
GreenIT
tag
HDD felporgott, es amikor led-es pendrajvot tedtt be, az villogassal jelezte, amikor valamilyen program vagy mas dolog dolgoztatta.
Azt kell kideriteni, mi es miert hajtja meg a meghajtokat - arra tippelek, lekerdezik a fajlistat, vagy keresnek valamit a gepen, es csak Wlan-on at tudjak megtenni, erre keresek megoldast.
-
GreenIT
tag
Ha nem hűt jól a gép és zajos, ...
Valakivel vagy valamivel nagyon keversz, semmi kozom ilyesmihez, soha nem irtam ilyesmirol.
Segitseget kertem, hogy Wlan-os internetes kapcsolat hogyan naplozhato, es hogyan allapithato meg, hogy melyik hivas melyik programhoz tartozik, mert azt kell a honom ala vennem es par oram lesz egy ismeretlen helyen a vizsgalathoz, erre jossz egy "win10 telepito az isten" szoveggel.
Az en temam: wlan forgalom naplozasa es beazonositasa, kitol es hova ment es miert.
A te temad: win telepites.
(plusz valami pasztazas es hutes, amirol fogalmam sincs, honnan jott ide.)
Amugy BUEK, egy ideig ne leszek webkozelben.
-
pc360
addikt
Jah, és még a sync errorokat is dobálja. Ez egy fos.
Zaja2: Ez a szélesvásznú képek jellemzője egy nem megfelelő képarányú monitoron. Sok értelme nem lenne összenyomni a filmet csak azért, hogy kihasználd a maradék sávokat. Különben online lejátszásról van szó, deal with it! Állítgatni asztali lejátszóban lehetne bármit is.
-
AtHoS
nagyúr
Tényleg frissítik [link], most 23-án jött ki az 1.8.4
Github-ról a readme-ből kiemelve
"Development Status
The player is mature, stable, reliable, and already provides a huge amount of features.Due to a lack of active developers, the player is currently in maintenance mode. This means that there no plans for adding any new features. Development is limited to small bug fixes. The internal codecs are developed in an external project (LAV Filters). That project is still actively maintained, and MPC-HC will be updated periodically with the latest codecs. Same applies to code/files from other external projects that are used by MPC-HC, such as MediaInfo."
-
Ha nincs szükséged az extrákra (kép, mailcím stb. csak a telszám-névre), exportálod .vcf fájlba, valahogyan átjuttatod az új telóra és importálod. Ezt a formátumot minden kezeli visszamenóleg is, remélhetőleg a jövőbe is így lesz. Én ebbe a primitív formátumba backupolok évek óta, párszor már jól jött.
-
-
pc360
addikt
Ja de, a hivatalos oldalon is ott van a letöltések közt – nem véletlen.
-
drup
junior tag
Win7 SP1 van csak fent, a frissiteseket hianyolta, eloszor csak dll-eket irt, utana mar a KB-ket is, mire le tudtam loni.
Kozben kiderult, hogy csat kell szedni teljesen, hog a ram-hoz hozzaferjunk, ugyhogy marad a szerviz, kosznonm mindenkinek, ennyi volt, ezzel is feleslegesen ment az idom.
-
drup
junior tag
Koszonom, az Aida-t nem lattam a listaban, webes keresessel csak trial-ok voltak, igy kilottem.
A hwinfo a telepiteshez sok dll-t hianyolt, a portable kek halallt okozott.
A cpu-z szerint T5500, majd lejjebb T5450-t irt, tovabbra se biztos, a kettobol melyik a jo.
A ram-ra 332,5MHz-t irt, ami marhasag, ha ketszereset veszem, akkor se jon ki 667 MHz, ami egy lehetoseg lenne.
Marad a szetszedes. -
GreenIT
tag
A notepad++ szamomra egy jo programozasi segedeszkoz, sokfele programnyelvet ismer es szinkodokkal megjelenitve segiti a forraskodok gyorsabb megerteset es szerkeszteset.
Nem tudom, milyen melyre akartok belememmi a listanal, esetleg a "rendszer" kategorianal megemlitheto lenne a puppy linux cd, amivel hw tesztet is lehet vegezni es oprendszer osszeomlasa eseten segithet helyrehozni - de csak hozzaertoknek ajanlott a hasznalata.
-
GreenIT
tag
Attól még lehet jó, ez most csak az én szempontom volt, hogy megtaláljuk a leggyorsabban induló, NFO-t is kezelő, leginkább letisztult darabot.
Talan eloszor azt kellene tudni, hogy Neked mit jelent az nfo, mert a gyakorlatban egy sima szovegfajl par informacioval.
Szamodra pedig valami grafikus alkalmazas, ha jol latom.OFF:
Hihetetlen, hogy ennyi ido utan is nagy ivben szarnak egymasra sw cegek es tarsaik, ugyan azt a nevet egeszen masra hasznaljak.Amugy grat az osszefoglalohoz, szep munka.
-
akaido
addikt
-
pc360
addikt
Közben megtaláltam a Notepad2-mod-ot, ami az eredeti program egy javított változata. Ez már jól kezeli az NFO-kat.
Akkor a Notepad++-nak így már nem sok maradása van.
A NeszeTools-os portable verzióban megoldottam, hogy alapból UTF-8 kódolással akarjon írni, így lekezeli az ékezetes karaktereket, ahogy kell.
-
törölt tag
Látom, android kliensben már segítettek, iOS-en a minikeepass vagy keepass touch az amivel kompatibilis.
"A KeePass és a KeePassX projectek utódja."
A mondat első része nem helyes, a KeePass egy jelenleg is aktív fejelesztés alatt álló program, nem annak a forkja a keepassxc. -
C. s.
addikt
Értem, köszi, akkor majd néha belekukkantok, van-e változás.
Kértél javaslatokat, de nem tudom, mi ellen tiltakoznak az elveid, szóval ha éppen azt írom, az nem cukkolásból van.
(Egyébként megtudhatjuk, mi az?)
Több olyan programot is ajánlottak előttem (vagy írtál az összefoglalóban), amit használok, szóval nem ismételgetek, inkább azt a néhányat említem meg, ami még nem szerepelt.
Sandboxie: Két szempontból is hasznos lehet. Egyrészt a védelem kiegészítésére szolgál azáltal, hogy virtuális környezetet biztosít a benne futó programok számára. (Pl. böngésző és a betévedt kártevők) Beállítható úgy is, hogy a tartalmát automatikusan törölje, amikor bezárul az utolső benne futó program is, illetve meg is lehet tartami hosszútávra. Ezzel el is érkeztem a másik szemponthoz. Tetszóleges számú homokozó létrehozható, mindegyikbe tetszőleges számú program telepíthető. Minden homokozó külön konfigurálható, de létrehozáskor automatikusan is konfigurálható egy már meglévő homokozó nevének kiválasztásával, ebben az esetben lemásolja annak a beállításait. Bármelyik módosítható utólag is. (Akár az internetről is le lehet tiltani bármelyk programot a homokozóból.) Az ingyenes verzió is remekül használható, kevés megkötése van. Pl. egyszerre csak 1 aktív homokozó lehet, viszont abban tetszőleges számú program futhat, szóval nem vészes korlátozás. A fizetősben még több beállítási lehetőség van. Néhány program hajlamos összekadni vele, telepítés előtt itt érdemes tájékozódni és megoldást keresni rá. Ja, mégy egy lényeges infó: a már telepített programokat is képes "belül" futtatni, tehát nem kell pl. 5 Steam-klienst telepíteni, ha 5 homokozóban is használnád, elég, ha egyszer a megszokott módon telepíted. Persze lehet 5 példányban is 5 homokotóban 5 különböző fiókkal, ha ez jön be.
Vagy akár lehet normálban és a Sandboxie-val is...
jDownloader: Szinte bárhonnan szinte bármit letölt. Akár tételenként beállítható a minőség és a formátum, a Youtube-ról még a föliratot is leszedi, ha kell, a hangot külön is le lehet tölteni, ha nincs szükséged a videóra. A vágólapot is figyeli, ha megkéred, de át is húzhatod a linket egyenesen a böngészőből vagy akárhonnan. Egyszerre több linket is be tud olvasni, nem kell egyesével hozzáadni. Ha a szerver, amiről letöltesz, támogatja, akkor folytatni is tudja a megszakított letöltést. Stb. A kedvenc letöltésvezérlőm.
Kodi: Elsősorban sorozatokhoz a leghasznosabb, mert megjegyzi, melyik sorozat esetén hányadik résznél tart az ember. Nem a legegyszerűbb beállításokkal rendelkező program, de okkal ilyen, sokat ad cserébe. Minden filmhez, sorozathoz és epizódhoz letölti a tartalom leírását és képet is. Adatokkal tud szolgálni a készítőkről, a szereplőkről, és a nevükre kattintva kilistázza, melyik meglévő filmben működtek még közre. Teljesen szeményreszabható, többféle felület és bővítmény választható. Több bővítménnyel filmeket is le lehet tölteni innen-onnan, illetve online is nézhető. Ez a kedvencem ebben a kategóriában, mert jobban szeretek úgy válogatni, hogy nemcsak a címet látom.
Nem hiszem, hogy van olyan platform, amire ne létezne. Van saját témája a PH-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hálózati / IP kamera
- Magyar az űrben
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Külföldi munkavállalás
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest