- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
w.miki #52103 üzenetére
- Film: MPC-HC
- Képnéző: irfanview + all plugins, hogy mindent vigyen
- Zene és konvertálása: foobar2000
- Youtube-ról mp3-ba: Media Human
- Spec Vágólap és egér nekem nem kell.
- Uninstaller ugyanúgy a Revo, de csak, ha komplexebb programot kell eltávolítani, mint vírusírtó, office, videóvágó stb..., hogy tényleg ne maradjon nyoma.
- illetve a PDF24 is nagyon jó és gyakran használt cucc, akár ad-hoc online, ha nem saját gépen vagyok... vagy a telepített változata a saját gépeken.
- továbbá Win7 után érdemes a onedrive-ot is jobban belakni, mert hasznos és jó segítség a MS gyári felhője, különösen, ha MS-office is van.nézz szét a neszetools.hu - n. Kipróbált programok többféle telepítővel, rövid leírással és frissítve.
-
-
törölt tag
-
válasz
w.miki #50763 üzenetére
Menyitod az A képet, kijelölöd az egészet vagy egy részét, és ezt vágólapra másolod.
Megnyitod a B képet, és kijelölöd azt a területet, hogy hová szeretnéd beilleszteni a vágólapra másolt fotót.
Ha nem megy a szabványos képarányok (pl. a 16:9) kijelölése, használd a Szerkesztés menü "Kijelölés arányának megadása" gombot.
Ha ráérzel, akkor nagyon gyorsan lehet haladni vele. -
Cs1csó
titán
válasz
w.miki #50592 üzenetére
Innen - is - szoktam tájékozódni persze tesztek mellett stb. - és ugye a legismertebb a TeamViewer de még van szerencsére sok egyéb rajta kívül.
Ami szerintem fontos - erre érdemes figyelni - hogy AKTÍVAN legyen fejlesztve tehát pl. a legutolsó build ne fél évnél régebbi legyen.
Ez azért is fontos, mert ugye az oprendszerek is változnak melyeket távolról vezérelni kell. -
válasz
w.miki #50541 üzenetére
Automatikusan ne törölj minden találatot, hisz lehet, hogy nem mind az Avast-hoz tartozik.
Ha az alapértelmezett módon keresel (tehát kis betűvel írtad be az avast szót a keresőbe, kis- és nagybetű és csak teljes szó kikapcsolva, akkor előfordulhat, hogy olyan találatok is lesznek, amik ténylegesen nem az Avast-hoz tartozik(pl. padavanavast, ami biztos nem az Avast bejegyzése).
Én elsőre így szoktam keresni, azaz keresőbe Avast (tehát nagy kezdőbetű) és a kis- és nagybetű és csak teljes szó opció be van kapcsolva. Így kevés/kevesebb találat lesz, de az biztos, hogy az Avast-hoz tartozik. Utána természetesen a fentebb linkelt alapértelmezett módon keresek és átnézem, csak így kevesebbet kell átnézni, hisz a "biztos" Avast bejegyzések már törölve lettek. -
válasz
w.miki #50539 üzenetére
Az Avast-nak van saját eltávolítója, ettől függetlenül maradhatnak a registry-ben nyomai.
Akkor erre lesz szükséged: RegCool (portable x86 és x64 változata is van és -többek közt- keresni is tudsz benne normálisan) -
válasz
w.miki #50537 üzenetére
Ha kifejezetten Registry takarításhoz kell, akkor a Wise Registry Cleaner-t javaslom, szintén van portable változat x86 és x64 alatt is fut.
-
válasz
w.miki #50534 üzenetére
Gyári oldalon fent van a portable változat, x86 és x64 egyben (kicsomagolás után azt indítod, amelyiket "szeretnéd", mert asszem x64-es OS alatt mindenképp az x64-es verzió fog indulni, 32 bites OS alatt meg értelem szerűen csak a x86-os változata futtatható)
-
válasz
w.miki #50385 üzenetére
LosslessCut (portable változata is van) | Hogyan?
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #50279 üzenetére
Végül az online-video-cutter használtam videó vágásra.
Könnyen kezelhető, szép felület.
Hátránya, hogy csak egyesével tudom kivagdosni a videóból a szükséges darabokat.
clideo.com oldalon sem tudtam azt megcsinálni. -
válasz
w.miki #50049 üzenetére
Nincs! A PDF nem egy ebook formátum, hanem arra találták ki, hogy ha kinyomtatsz egy dokumentumot, akkor minden fajta eszközről, ugyanúgy nyomtassa ki, és minden kijelzőn ugyanúgy nézzen ki. Márpedig nem nyomtatsz semmit nulla margóval (egyébként megoldható ez is, de nem egyszerűen).
Ha ilyen extra kívánságaid vannak, konvertáld a PDF-eid ebook formátumba.
-
válasz
w.miki #49841 üzenetére
Kipróbáltam ezt a ConTEXT nevü progit, az általad linkelt és átkonvertált PDF-el, de nem találtam olyan beállítást, ami normálisan jelenítené meg. Unicode (nem kifejezetten UTF-8) beállítás van benne (Eszközök menü/Szöveg konvertálása ill. a beállításokon belül is alapértelmezetté lehet tenni a Unicode használatát), de hatástalan, így sem jeleníti meg rendesen a TXT állományt.
Én is csak azt tudom javasolni, amit regener is ajánlott, hogy térj át a Notepad++ használatára, abban minden OK.
-
válasz
w.miki #49838 üzenetére
Ha konvertálás után jegyzettömbbel vagy Wordpad-el nyitod meg a TXT fájlt, ott nincs ilyen próbléma.
Nem tudom milyen progival nyitottad meg, de a karakterkódolással van gond. UTF-8 ÉS ANSI (Windows) opciót keress a progiban, és arra állítsd, úgy helyesen fog megjelenni. -
-
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
w.miki #49583 üzenetére
Bekapcsolod a narrátort
Win
+Ctrl
+Enter
-rel, a PDF-et bedobod az Edge-be, és ha nem letölteni akarja, hanem normálisan megnyitja, illetve ha valóban szöveges a tartalma, akkor talán felolvassa. Nem próbáltam ki, mert én minden frissítés után szedem is le az Edge-et, más böngészővel pedig nem működik (az csak tipp, hogy az Edge-ben igen).De van pl. Read Aloud (Chrome, Firefox) nevű böngésző-kiegészítő is. Illetve az Adobe Reader DC-ben is van ilyesmi kisegítő lehetőség. Magyar nyelven semmit se várj ezektől!
-
tpeter77
addikt
válasz
w.miki #48676 üzenetére
Hali,
Ez mindent rögzít, ami a kijelölt zöld kereten belül látszik. Ha ráhúzol egy másik ablakot, az benne lesz a felvételben.
Ma élesben elkészült a végső felvétel, és remekül bevált a program. Eléggé tömör lett a tartalom, aminek külön örültem, mert aki nem tudott részt venni rajta, holnap gyorsan le tudja tölteni.
32 percnyi felvétel 250MB méretű lett. -
Cs1csó
titán
-
iguana
őstag
válasz
w.miki #48256 üzenetére
a Summary fülön a Save as résznél mp4-et adsz meg fájlkiterjesztésnek, akkor úgy fogja elmenteni a kimeneti mappába...vagy utólag átnevezed .mp4-re.
ha ~1GB a kívánt kimenet méret, akkor:
-Preset Fast 480p
-Video Codec H.264
-Video fül->Avg bitrate pipa be, beállítod 1200 kbps-ra (alatta a 2-pass encoding-ot hagyhatod gyári értéken, ilyenkor 2 menetben fogja végezni a konvertálást. ha kiveszed a pipát, fele idő alatt végez. nem hiszem hogy bármilyen minőségbeli hátrányod lenne belőle, ha nem 2 menetest használsz ilyen fokú tömörítésnél)
-minden mást hagyhatsz alapértékenvagy legjobb eredményt (minőségben és méretben) akkor érsz el, ha:
-Preset Fast 480p
-Video Codec-et H.265-re állítod. természetesen csak akkor használd ezt az opciót, ha a lejátszani kívánt eszközöd támogatja. minden mást alapon hagysz és a 7 GB-ból ~350-450 MB lesz. -
-
bhonti
aktív tag
-
válasz
w.miki #45681 üzenetére
Pár hete találtam a neten egy szoftver leírást, a lényege hogy bluetooth kapcsolat van a telefonod és a pc között, ha gyengül a jel (5-6 méter) akkor pittyen a telefon, ha tovább távolodsz és elveszítik egymást akkor lezár a pc. Visszafelé értelemszerűen felold.
De nem találom most, errefelé induljatok el.
Arra nem emlékszek hogy free, próba vagy fizetős volt. -
pc360
addikt
válasz
w.miki #45223 üzenetére
Igen, ez bőven elegendő, de ez sem a gyorsítás kedvéért ajánlott. Olyan nincs is a NeszeTools-on, ezek nem "rendszergyorsító" programok. Legutóbb az XP-n volt ilyesmire szükség (CacheMan), ami úgy-ahogy hozott némi javulást. Inkább az SSD beszerzése a lényeg, ha még nincs olyanod. Az bármilyen újabb gépbe is átmenekíthető lesz, tehát mindenképpen egy jó befektetés. Ha nincs, és HDD-ről megy a rendszer, akkor pedig a töredezettségmentesítés hoz egyértelmű javulást (szintén a leírás szerint). Előtte lefuttathatod a CCleaner-t, hogy kevesebb apró fájllal kelljen bajlódnia. Mást látatlanban nem tudok mondani.
-
pc360
addikt
válasz
w.miki #45220 üzenetére
Nem tudom, miért nem szedte le. De ez nem a GeekUninstaller hibája, hiszen az csak a Dropbox saját uninstallerét indítja el. Ezek szerint ez utóbbi nem működött.
Csak egy tipp, hátha ez a baja: lépj ki a futó Dropbox kliensből, és utána próbáld! Bal klikk a system tray ikonjára (az óra mellett), megnyomod a fogaskerék ikont, és a legalsó menüpont (angolul Exit Dropbox).
Nincs olyan program, ami mágikusan begyorsítaná a Win 10-et. Pár dolgot tudok javasolni:
• minden olyan programot szedj le, ami automatikusan a rendszerrel együtt indul (a Dropbox jó példa), és nem szükséges a használata
• vegyél egy SSD-t, és ültesd át arra a rendszert
• rendelkezzen legalább 4 GB memóriával a gép
• ha HDD-n használod a rendszert, akkor futtass le egy töredezettségmentesítőt
• esetleg kapcsold ki a vírusirtó aktív védelmét, vagy nézz másik védelmi program után
• telepítsd újra a Win 10-et tiszta programokkal, ha más problémád is akad a rendszerrel, és úgy gondolod, hogy ráférne
csicso82: Hagyjuk már! Szerinted ez számít? A Program Files, az AppData mappák és az egyértelműen programhoz kapcsolódó registry-bejegyzések törlése miért nem elég? Pont ez a lényege a GeekUninstaller-nek, hogy hülyebiztos, és nem töröl semmi olyat, amit nem kellene. Ha marad 1-2 registry-bejegyzés, az meg semmit sem számít, ezért nincs szükség egyéb szoftverre. Kifejtettem már sokszor, hogy a fölösleges műveletekre semmi értelme a többieket buzdítani.
-
Cs1csó
titán
válasz
w.miki #45214 üzenetére
A GeekUninstaller nekem sem jött be:
Ha egy konkrét dolgot akarsz eltávolítani akkor a Revo Uninstaller Pro PRÓBA verzióját is kipróbálhatod. Vagy esetleg a Bulk Crap Uninstaller-t -
pc360
addikt
válasz
w.miki #45216 üzenetére
Mih?
1. megnyitod a programot
2. kilistázza a telepített programokat
3. amelyiket leszednéd, arra jobb klikk > eltávolításEzzel elindul a program saját uninstallere, mintha csak a win eltávolítóból indítottad volna. A program eltávolítása után a GeekUninstaller lefuttat egy keresést, ami a tipikus helyeken utánanéz, hogy van-e a programhoz köthető mappa, vagy bejegyzés. Kilistázza ezeket, és ott rábökhetsz arra, hogy leszedje ezeket is, vagy sem.
Ennyi igazából. Tehát jobb klikk, eltávolítás, meg egy leokézás gyakorlatilag az egész program használata. Ami kényelmes benne, hogy a program megnyitása után egyből elkezdheted pötyögni a program nevét, és már szűri is ki neked a találatot. Ezek mellett pedig sorrendbe állíthatod méret, vagy a telepítés dátuma szerint a programokat. Pont az egyszerűsége miatt jó, csak azt tudja, amire szükség van.
Nem muszáj ezt se használni, hiszen ugyanezt eléred a win eltávolítóval is, ha utána manuálisan átnézed az AppData könyvtárat is a maradékok után. De a maradékok sem okoznak semmiféle galibát (maximum a helyet foglalják), csupán a rend kedvéért foglalkozom én is vele, meg mert kellemes a program használata.
Még akkor hasznos a GeekUninstaller, ha egy programeltávolító nem működik. Ilyenkor lehet kényszeríttetni a bejegyzések, mappák eltávolítására, hogy legalább automatikusan ne akarjon indulni a problémát okozó program, és a helyet se foglalja többé.
-
pc360
addikt
válasz
w.miki #45214 üzenetére
Mármint mi minden? Ahogy változnak a programok és az oprendszer, úgy lesz egyre kevésbé megbízható a dolog. A GeekUninstaller-nél nem kell több. Felejtsd el az ilyen sok éves programokat!
-
pc360
addikt
válasz
w.miki #43614 üzenetére
Lehet, hogy van több is, de ezt az elcseszett M4R-t csak ennél látom:
Egy időben minden Freemake progi a NeszeTools része volt, de eljött az idő a takarításra, amikor tök alap funkcióik fizetőssé váltak (nesze neked "free"), ráadásul valami automatikusan induló baromságot telepített pluszban. Azóta pont megkeresett a fejlesztő egy reklámajánlattal, de a fenti okokra hivatkozva elhajtottam (különben sincs reklám az oldalon). Akkor azt mondta, hogy a fizetős részek lazultak (gondolom rájött, hogy a kutyának se kellenek így már a programjai), és az az automatikusan induló cucc sincs már jelen a telepítőiben, de nem izgatott az újbóli teszt. Kipróbálható, csak tűzfalban nézd majd, hogy akar-e netre csatlakozni, illetve az automatikus indítást sem árt ellenőrizni. Amúgy nem vírus volt, szóval attól nem kell tartani. A program uninstallal az is eltakarodott.
-
dqdb
nagyúr
-
RudyD
tag
válasz
w.miki #43035 üzenetére
Hasonló esetben a tcup.eu szokott egy lépés lenni nálam.
(csak mert a ninitere senki nem reagált.)
+1 a pdfforge-ra, de ezt is próbálják durvítani hogy pénzük is legyen belőle, de az sf.net -én akad jó alternatíva, hamar.Másik kedvenc megközelítés a portableapps.com.
Illetve ami még mindenhonnan hiányzik, az a peazip.org tömörítésre,
Illetve a nomacs.org , csak türelmes géphez értő embereknek. - képnézegetésre. -
dqdb
nagyúr
válasz
w.miki #43039 üzenetére
PDFprinter-t is tudnátok ajánlani?
A Windows 10 beépített PDF nyomtatója esetleg? Angol Windowson Print to PDF néven fut, magyarul nem tudom a pontos elnevezését. Ha nálad nem látszik ilyen a nyomtatók között valamiért, akkor így lehet feltenni.Ha csak Wordben/Excelben/egyéb Office termékben vagy LibreOffice-ban szeretnél PDF-be menteni, akkor nyomtatni sem kell, a Mentés másként alatt támogatott a PDF-be történő mentés.
-
pc360
addikt
válasz
w.miki #43039 üzenetére
Nézd meg az O&O-t, és annak leírását, abból kiderül.
PDF printer ügyben nem vagyok otthon, nem használok ilyesmit.
Esetleg PDFCreator, de nem teszteltem még. -
pc360
addikt
válasz
w.miki #43035 üzenetére
zene - foobar2000
PDF - SumatraPDF
kép - IrfanView, FastStone Image Viewer
tömörítés - WinRAR, alternatívaként 7-Zip vagy Bandizip
takarítás - CCleaner, Revo helyett GeekUninstaller
lejátszó - MPC-BE (ez pont nincs még fent az oldalon, percek kérdése)Ami kellhetnek még a Win 10-hez, azok ezek. A többit, meg ahogy említették, ki tudod böngészni az oldalról.
bluemirage: A NeszeTools-on azért sokkal többmindenre van progi, és eleve több, mint kétszer annyi.
-
válasz
w.miki #43035 üzenetére
zenelejátszó: foobar2000, ami az utóbbi években elterjedt... általánosságban.
Egyébként a fórumtárs oldala ajánlott.
Az itteni tapasztalatok alapján készült, ellenőrzött és kipróbált dolgok vannak. Nincs túl nagy választék egy-egy témára, de pont ezért jó... de a kevés között is neked kell megtalálni, hogy neked melyik kell.A ninite-n nagyobb a választék. Használtam én is, és néha még most használom is, ha másnak kell telepíteni valami
Nagy előnye, hogy gyorsan le lehet tudni a dolgot egy szűz gépnél, de a végeredmény is olyan. Sajnos mindenből a legújabb van (ami nem mindig jó) és sajnos abból is telepítős van fenn amiből a portable jobb döntés lenne. Pont ilyen egyébként a foobar2000 is. Abból is elég és tökéletes a portable, bár ott a gyári telepítő is tud portable verziót felrakni.
-
-
King Unique
titán
válasz
w.miki #42951 üzenetére
Az OK, de pont arról volt szó, hogy ez nyilván a Windows beépített eszközével is megoldható és csak ezért nem indokolt a külső program. Vagy talán nem lehet a tálca értesítési területén leválasztani? Ráadásul az említett külső program azzal rendszerint ugyanúgy nem tud mit kezdeni, ha egy program folyamata, vagy az OS átmenetileg zárolja a külső meghajtót. Ellenben a javasolt komolyabb programok már igen, mert azoknál ilyenkor van lehetőség a feloldásra, illetve a folyamat(ok) bezárására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest