- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atoszmester
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53076 üzenetére
Ez egy nagyon tuti program, igazi hiánypótló. Szerencsére Zityi Mester lefordította nekünk, így a mai naptól magyarul is elérhető.
-
atoszmester
tag
Elavultnak én se mondanám, de valóban van 1-2 dolog amiben jobb a Double Commander. A dark mode-ot nem említeném, nekem nem fontos. Viszont jobb a fájlkiterjesztés kezelése, sokkal részletesebben meg lehet adni egy fájltípusnál, hogy mikor mivel nyissa meg az adott kiterjesztést.
Pl ha F3-at nyomsz egy jpg fájlnál, be lehet állítani, hogy egy bizonyos progival nyissa meg (pl. Faststone Image Viewer), TC-ben csak plugint lehet használni F3-nál.A másik számomra fontos, hogy van benne buboréktipp, azaz a fájl fölé viszed az egeret, részletesen be tudod állítani plugin-ek segítségével, hogy mit mutasson.
Persze, a TC meg másban jobb, pl van számomra egy nagyon fontos plugin (tLister) ami a Listeren belül füleken mutatja a különböző fájlokat.
Hiába adom hozzá ezt a plugint a DC-ben, minden egyes txt-nél külön Lister ablakot nyit. Éppen ezért használom mindkettőt. -
atoszmester
tag
Ezt írtad: Ha több lefuttatott profil fájljait szeretnéd egyetlen ZIP-be rakni, ahhoz külön létre kell hozni egy profilt és azt kell utoljára futtatni. Az egyetlen ZIP-be tömörítés is legyen bepipálva értelem szerűen.
Lehet, hogy láma kérdés. Te lemented a profilokat is (Profiles Backup mappa) és a program beállításait is külön-külön? Mert a program beállításai (sok-sok kis fájl, tele ini fájlokkal) a mentés közben is folyamatosan változik, tehát amikor lementem, nem a végleges beállítást menti el. Remélem érthetően írtam. Profilok mentésénél ha csak futtatom a profilokat és nem változtatok rajtuk semmit azok talán nem változnak, de ezt nem figyeltem még.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy Te hogy mented el a SyncBackPro/Free beállításait, milyen beállítást használsz erre a profilra?
A többi program AppData cuccait azt tudom, ugyanúgy csinálom én is mint amit linkeltél az IrfanView-nál. -
atoszmester
tag
Az előző hozzászólást már nem tudtam szerkeszteni, elnézést!
Azt szerettem volna még megírni, hogy a heti mentés jelenleg külön mappákba történik %YEAR%-%MONTH%-%DAY% változóval.
Most jelenleg van egy 2023-12-23 és egy 2023-12-30-as mappám, amikbe külön-külön benne van az aznapi összes profil és program beállítások.
Azt szeretném megcsinálni hogy legközelebb ne egy 2024-01-06-os mappát hozzon létre, benne a sok kis apró fájllal, hanem ugyanazen néven egy zip fájlt.
Azaz nem kell összehasonlítani az előző mentéssel, csak az aznapit mentse el tömörítve 1 fájlba. -
atoszmester
tag
Sziasztok,
SyncBackFree programmal mentem a fontos adataimat több profilt használva tükörként.
Heti rendszerezett mentéssel, többek között a program beállításai és a profilokat is. Speciel ennek a profilnak a neve SyncBack.
Hogyan tudnám ennek a SyncBack profilnak kb 50-60 db fájlját úgy menteni hogy a program 1 db zip fájlként mentse egy külső tárhelyre? Most egyenként menti el, de így elég lassú míg végez a sok kis apró fájllal.
Tudom, hogy be lehet állítani, de nem találom. Ha valaki le tudná írni részletesen azt megköszönném! -
atoszmester
tag
Sziasztok!
Azoktól kérnék elsősorban segítséget, akik használják a Double Commandert.
Szeretnék a felső eszköztárra (vízszintes) több gyorsgombot kitenni, pl. a Program Files mappát, hogy egyből abba a mappába lépjen. Meg is csinálom a gombot, beírom a parancs helyére a %$PROGRAM_FILES% értéket, ami működik is, csak nem a Double Commanderben nyitja meg a mappát, hanem a Windows Intézőben.
Milyen paramétert kell még beírni?Amúgy a Total Commandert használom, ott sokkal egyszerűbb megcsinálni mindezt, ott a cd paranccsal jó, de a DC-ben nem.
Szóval tudna valaki segíteni?
-
-
atoszmester
tag
válasz
Kempetlen #47465 üzenetére
Szeva,
Én megvettem a licencet, nagyon jó program. Ha jól emlékszem, 15 dolcsi volt, annyit bőven megér. Nagyon sok extra van benne, pl. 5.1-es hangból akarsz 2.0-át, akkor be tudod állítani hogy melyik 2 csatornát használja. Szinte minden audio formátumot ismer, mondjuk ez egy jó audio konvertáló programnál alap. Amivel a többi fölé nő, hogy DTS-CD-ről is leszedi a hanganyagot, valamint a DVD-Audio formátumról is (nem összekeverve az Audio DVD-vel).
Valamint nagyon jól konfigurálható, tudsz hozzáadni egyedi kodeket, mint ahogy a képen látható, be lehet állítani AAC-nél hogy melyik kodeket szeretnéd használni.Ha van egyéb kérdésed, csak bátran tedd fel, ha tudok akkor válaszolok
-
atoszmester
tag
válasz
Kékes525 #45106 üzenetére
Igazad van, megnéztem én is és tényleg nem olyan jó a program amit ajánlottam.
Jobbra emlékeztem, bocsi!Amúgy a foobar2000-nél jobb nem is kell (legalábbis nekem). A Media Library-be betallóztam a zene gyűjteményemet, a Library Tree-nél pedig megadtam neki formátumokat, hogy mi szerint csoportosítson. Nekem pl. van Artists, Date, Genre, Grouping szerint. A Grouping-ben az van megadva hogy melyik évtizedhez tartozik a cucc (60s, 70s, 80s), így eszerint is tudok válogatni. Sőt van egy Compilation csoport is, ebbe pedig a kedvenc válogatásaim vannak (Best Of 80s, Oldies But Goodies
). Hatalmas meló volt kitöltögetni az ID Tag-eket, de csak egyszer kellett megcsinálni, már csak néha updatelni kell, ha van valami jó zene.
-
atoszmester
tag
-
atoszmester
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy létezik olyan program, ami megmutatja hogy egy telepítő exe fájl installáláskor milyen mappákat hoz létre, hová ír a regisztrációs adatbázisba?
-
atoszmester
tag
válasz
Atomantiii #40593 üzenetére
Ha jól emlékszem, egyszer én is vágtam egy olyan videót amin 2 hangsáv volt, de ott meghagyta mindkettőt.
Ha más nincs, akkor 2x ugyanott megvágod a videót. Amikor betallózod a fájlt, akkor kérdezi hogy melyik hangsávot töltse be. Egyszer az egyiket, utána a másikat állítsd be. Így lesz 2x5 perc + összefűzöd az MKVMerge-vel. Ezalatt megiszol kényelmesen egy sört -
atoszmester
tag
válasz
Atomantiii #40556 üzenetére
Szia,
2 programot tudok ajánlani még, próbáld ki!
Remélem tudtam segíteni!
-
atoszmester
tag
válasz
MasterDeeJay #40072 üzenetére
Erre a célre szerintem a legjobb az Easy2Boot nevű program. Leszeded a zip fájlt, kicsomagolod és feltelepíted az üres pendrive-ra. Ha ez kész van, akkor a pendrive-on létrehozott _ISO mappában lévő almappákba simán bemásolod a megfelelő helyekre a telepítő iso fájlokat. (Pl. WIN7 mappába a Win7-es iso-kat amiből lehet több is). Majd miután minden iso-t felmásoltál, rámész a MAKE_THIS_DRIVE_CONTIGUOUS.cmd fájra és ez töredezettmentesíti a fájlokat.
De rengeteg videó van fenn youtube-on is hogy mit hogyan kell csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest