-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
A kérdésben nem tudok segíteni, de a GDPR miatt javítanám a szakmai tévedést.
Használható az online is. A harmadik féllel (az online szolgáltatást nyújtó) kötött szerződés a mérvadó, akkor amikor a partner tudta nélkül adsz át adatot harmadik félnek.
A szó szerinti megközelítés, mint jogértelmezés nem használható a GDPR-nél ebben az esetben, Hiszen ez esetben nem menthetnéd el egyetlen partnered telefonszámát sem, mert az egyből a google vagy icloud felhőbe kerül, mint névjegy (harmadik félhez, a tel.szám tulajdonos tudta nélkül), továbbá viber és más szolgáltatókhoz kerül, szintén mint harmadik félhez.
Elnézést az off-ért, de Continental is csak figyelemfelhívás céljából tiltotta meg a whatsapp-ot és viber-t csak bő 30.000 embernél, hogy felhívja a jogalkotóknál erre a figyelmet. A continental, gdpr szavakra további dolgokat olvashatsz még, ha érdekel.Meliora sunt bono inimica
-
pc360
addikt
Tudok párat, amik a táblajátékoknál sokkal érdekesebben fejlesztik a memóriát, képzelőerőt, reflexet, stratégiai érzéket és sok egyebet. Megosztok pár ilyet, ha másért nem, akkor az ezt olvasók örömére. Ezek jó matériák, felnőtteknek is bőven.
Android:
• Circuit Scramble
• Lazors
• One touch DrawingWin:
• Armadillo Run
• LIMBO
• Machinarium
• Osmos
• Portal 1, 2
• The Witness
• World of Goo
• XenonautsA Wines szekcióban fizetősek a címek, de mindenképp megéri őket valahogy beszerezni.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
-
King Unique
titán
Kimaradt itt pl. az is, hogy milyen OS-ről van szó, amit ezek szerint nekünk kell kitalálni... De, ha jól tippelek, akkor talán Linuxról lehet szó, aminél ott van a partíciók átméretezéséhez grafikus felületen pl. a GParted. Ha nem jól és Windows az alany, akkor a lemezkezelő, vagy olyan külső particionáló programok, mint pl. az AOMEI, EaseUS, MiniTool stb. Ha netán macOS, akkor elvileg pl. a Disk Utility segítségével annál is megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ezután, bár igazad volt, konkrét programnevet nem adtam, én félreértettem a kérdésedet, és ötlteket, tanácsokat adtam ilyen programokhoz.
Erre a Te válaszod, hogy elértettem a kérdést ..? és írtad:
""
2. A kérdés ténylegesen az volt, hogy egy xp alatt sikeressé vált és még win7 alatt is működő webkamerás program által rögzített, speciális fájlkiterjesztésű, 2 GB méretű videokat hogyan lehet gyorsan végignézni és kijegyzetelni. ""Most akkor?
Bocs az off és egyéb miatt, de ezt le kellett írnom, részemről itt ez a téma befejezve.
-
pc360
addikt
Az biztos, hogy nem kívánunk az életed részleteiről olvasgatni, még ha jópofizgatásnak is szánod. Legyen elég baj az a családodnak, hogy te vagy az IT gurujuk (hiába nem beszéled a nyelvet), mást jó lenne kihagyni a túlbuzgóságból.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Nem volt egyébként világosan leírva sem ebben, sem ebben a kérdésben, hogy másoknak lesz. Max. a "szerintük" és a "gondoltak" utalt rá homályosan... Azt tudom, hogy használsz Linuxot (is), de akkor történetesen az sem volt megemlítve, hogy éppen milyen OS-hez kellene program. Ha pendrive-ról bootolható megoldás kell, akkor meg nyilván megteszi egy Live Linux, vagy akár egy WinPE-alapú rendszer is. A mértékegység pontosítása mögött pedig nem volt semmi egyéb szándék.
Szóval ez van, ha az ember egyeseknek jóhiszeműen segíteni próbál... De mindegy, ezek után legközelebb majd válaszol más.
[ Szerkesztve ]
-
Mi lenne, ha ők írnák be a fórumba, hogy mit akarnak?
Valójában nagyon idegesítő, hogy olyanokat kérdezel, hogy még te sem tudod mit akarsz, mintha direkt trollkodnál. Szóval zárjuk rövidre. A "fiatalok" idejönnek, és kérdeznek, mi meg válaszolunk.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
veterán
En kerek elnezest hogy csak otletet, csapasiranyt es nem konkret letoltes linket adtam es nem telepitek fel probakepp 5-6 programot, jelenleg nincs usb webcamom se otthon se a melohelyen, ki se tudnam probalni.
6 ev tavlatabol a memoriam se a regi, azota par 100 install.exe megfordult a kezeim kozott, es azokra se emlekszem mindre nev szerint.
Azert is irtam hogy portable valtozat is van ilyenbe, nem kell osszeszemetelni a rendszert ha kiprobalod.
Ezt neked kene es amelyik bevalik, azt hasznalni. Mint a kepnezegetok, van 100fele de mindenkinek mas a kedvence, pedigminddel kepeket lehet nezegetni.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Kaptál egy informatív és korrekt választ. A hiányolt dolgok felvetése pedig a mostani esetnél teljesen jogos volt. Szóval legközelebb tessék pontosabban és világosabban fogalmazni! Egyébként ahogyan olvasom a jelen, vagy más topikokat, rendszerint mások is szóvá szokták ezt (is) tenni... Az meg a másik, hogy ha ennyire nem felel meg a válasz és megköszönni is derogál, akkor legközelebb majd össze lehet szedni egyénileg is az infókat...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Nem írtad milyen OS alá kellenek a programok, pontosan mit akarsz velük tesztelni stb. De pl. Windowson általános tesztelési célra használhatók ezek. Az a "9-10 mpbs" = 1,125-1,25 MB/s tényleg elég karcsú... De gondolom az utóbbi mértékegység akart lenni. Egyébként rendszerint az USB 2.0-s pendrive-ok, vagy legalábbis egy részük eleve ilyen tetű lassú. Szóval nem feltétlen fake termékek csak azért, mert lassúak.
A HDD-s kérdésnél sincsenek megadva az előbbiek. De ugyancsak Windowsra az állapotinformációk kiolvasásához ott van pl. a CDI és a HDS. Igaz, az IDE csatolós merevlemezeknél nem feltétlen lesz kiolvasható az állapot, amit az utóbbi program weboldalán is említenek. Annál egyébként különféle tesztek futtatására is van lehetőség. Ahogyan általában a HDD-k gyártóinak is szokott lenni saját tesztprogramja (példa). Ha az adatátviteli sebességet kell letesztelni, akkor ilyen célra bevált programok pl. az AJA, ATTO, CDI, HD Tune stb. Ezen programok egyébként nyilván a pendrive-ok sebességének teszteléséhez is használhatók.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Rosszul fogod meg a megoldást, pont fordítva kellene megoldani.
Olyan program kell, a nevekre nem emlékszem, úgy 6 éve használtunk ilyeneket,
ami a cam jelét figyeli, a figyelt területen beállítható a mozgásérzékelés területe, intenzitása.
Azaz nem rögzít feleslegesen gigabájtokat, csak ha mozgás van, akkor készít egy időbélyeggel ellátott fájlt, ami így pillanatok alatt kikereshető, visszanézhető. Az okosabb szoftverek 1 órát, 1 napot 1 fájlba mentenek, de csak a mozgást, és visszanézésnél időcsúszkával, vagy 8-16X sebességgel kereshető, a fájl egésze vagy csak a kérdéses részlet kimenthető, pendrivére másolható (bizonyítás során).
Mint a gyári DVR felvevők.
cam dvr, webcam dvr, pc dvr, webcam hssvss, cam recorder neveket keress. Van, volt portable is ilyen.
Beállítani sem ördöngősség, egyszer kell és teszi a dolgát. -
-igu-
addikt
Commodore-os időkből emlékszem ilyenre, de a neve nem ugrik be. Mondanám, hogy Battle Chess, de a képek alapján az nem az.
szerk: de mégis az volt
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
pc360
addikt
Milyen vonalról meg kétségekről beszélsz?! Hogy jönnek ezek ide egyáltalán?
Tudom, hogy voltak próbálkozások. Csak éppenséggel eredményük nincs, és nem véletlen említik a google neutral networkot, mint továbblépési lehetőség, hiszen ez már az az AI szint, hogy a kézírás általánosan felismerhető legyen. Nem az a megoldás, hogy az OCR programok szintjére butítjuk a saját írásunk. Komolyan erről magyaráztál nekem ennyit, ahelyett, hogy megittál volna 2 sört?
Anyám írását én magam nem tudom értelmezni, akkor szerinted egy gép hogy csinálná? Szóval, ennyit a témáról. Nekem most elment a többszöri nekifutásra értelmezendő szövegedre, és e hsz megírására x perc idő, miközben új információhoz én legalábbis nem jutottam, de a haszna mindenesetre a 0-val volt egyenlő. Egyáltalán mik ezek a tételek, ezek mire vonatkoztak? De ne kezd nekem magyarázni még 3 másik hsz-ben, szeretném inkább csendben fogni a fejem, és elfelejteni, hogy hajnalban a PH-n jártam...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
"hanem csak téma megnevezés van, hozzá szöveges leírás, hogy miről van szó, és hozzá lehet csatolni, hogy.."
(...)
"Nem kell hozzá se bejövő, se kimenő levél, se egyeztetés, csak az szerepel, ami megtörtént.
Gondolom, ez az igazi irodakukaci munka, csak az a fontos, ami megtörtént és nem fontos, hogy mi lesz"Nagyon durván nem értesz hozzá.
De a többieket kímélve a felesleges körök olvasgatásától, még egyszer leírom. Hidd már el nekem!Tehát továbbra is levelező program kell neked, ahol feladatok és naptár fül kell neked/neki erre a célra. EM-Client, Outlook stb.
Ezel a fülek bal panel alján találhatóak. Arra valók és azt tudják amit kérdeztél... Továbbra is!Meliora sunt bono inimica
-
őstag
Előtte sem volt ingyenes, én még előtte használtam. Tudod... ezt írtam is.
@bluemirage: "Én használtam kb. 5 évig a 90-es évek végétől." ... a munkahelyemen.Mellesleg a kérdés szempontjából ez lényegtelen is... illetve apróság, hogy magam is írtam.
@bluemirage: "és bár nem emlékszem, hogy ingyenes lett volna, de ez apróság"Arra azért jó volt, hogy most már van egy határozott... bár nagyon rossz irányod: "szöveges adatbáziskezelő lenne a megoldás,"
és igen az valóban nem a Lotus Notes, mert az eredeti kérdésben az öregúr azt kereste:"Valaki emlékszik Lotus Notes ingyenes alkalmazásra?
Öregúr szeretne hasonlót az unokáinak,"
--> az egy céges' levezelő program volt."Szerinte az volt benne a jó, hogy szöveges adatbázis volt, és osztott képenyővel dolgozott."
--> ez nem értelmezhető és kvázi hülyeség... de tudod mit... a naptárat és feladatot is kezelő levező program is osztott képernyővel dolgozik, alapba"Azt mondta, hogy minden ötletet, eseményt dátummal és helyszinnel és érintett személlyel lehetett megadni, és másik ablakra átváltva lehetett látni, hogy kinek mikor mit ígért és mikorra, és ami teljesült, az összes kapcsolataival lehetett archiválni."
--> Irodakukacként... nap, mint nap ezt csinálom 20 éve. Exchange szerverrel a háttérben... az MS Outlook-al. .. és úgy a világ elég nagy része szintén. A vállalati csoportmunka egyik első és alap lépcsőját adja. Levelek, üzenetek, megbeszélések, feladatok, határidők stb... mindezek megosztása, követése, rendezése stb... stb...Tehát a kérdés minden szakaszára stimmelt, minden amit korábban írtam. De szerintem mivel Te nem használsz ilyen rendszert az öregúr' meg nem ismeri fel, hogy neki pontosan mi is lenne az igénye, így nehéz.
Kizártnak tartom, hogy adatbáziskezelővel oldotta volna meg anno. Ez tényszerű kijelentés a részemről. Az, hogy a levelező rendszer szervere adatbázisban tárolja az adatokat, a felhasználól által egyébként közvetlenül hozzá nem férhető módon: na az még nem az.Másrészt a Lotus Notes-ra való utalás is megerősíti, hogy az illető tényleg azt használta... és az kell neki... igen... mert tényleg lehetett olyat csinálni vele, ami a kérdés utolsó részében volt.
Ennek egy ingyenes fapados testvérét ajánlottam. Otthon levelezésre azt használom és többeknek telepítettem... akik levelező kliens akarnak használni. Itt is ajánlják néha, mert 2 email címig ingyenes.
Szóval rossz az út amin jársz. Ezt segítő szándékkal írtam. Nem lesz jó adatbázis kezelő neki, hacsak nem egy fejlesztőről beszélünk
Ez segítő szándékkal írtam... nem az igazam kell bizonyítanom, hanem azt, hogy a kérdésed tökéletesen lett megválaszolva és azt, hogy olyan témában jársz amit nem ismersz, így nem ismered fel benne a jót sem és rossz irányba mész.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
pc360
addikt
Milyen mennyiségű megjegyzésről van szó személyenként?
Mert az, hogy tud levelet küldeni, naptárazni eseményeket, az igencsak az eM Client felé mutat, mint ahogy arra már rámutattak.
Ilyen Core 2-es gépeket egyébként 10-15 ezerért tudok 4 GB rammal, 80-as jó HDD-vel. Plusz 6-8 ezerért SSD-vel. Erre még ha rászámolok egy telepítést, akkor is átbaszták kicsit az öreget. Egy pajtásom árul ilyen Dell asztali gépeket, párat már átadtam Win10-zel rajtuk mostanság. Ezek hardveresen és szoftveresen is perfektek.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Nem tudom, hogy mi a tisztelendő abban, ha az öregúr szótól kiráz a hideg. Mintha valami gyűrött, gyújtósnak használt társkereső rovatból bukkant volna elő... Csak ennyit fűztem hozzá. A Lotus Notes-hoz és társaihoz én már fiatal vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
ALFA
senior tag
Visszatérve a lényegre, nekem úgy tűnik, valamilyen szöveges adatbáziskezelő lenne a megoldás, de hiába kerestem, a relációs adatbáziskezelőkön kívül csak Xpath-ot találtam eddig, ami egy kicsit más.
Ismer valaki szöveges adatbáziskezelőket?
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
őstag
Sajnos megvezettek téged. Nem baj ha nem értesz hozzá, de kérlek ez esetben a guglizz rá és írd be, hogy
--> lotus notes használata
vagy ismerkedj a témával...Az egy olyan válllalati, céges keretrendszer volt, aminek helyét a legtöbb helyen az exchange vette át... és igen tulajdonképpen egy levelező program adja a gerincét és céges környezetben egy Domino szerver szolgálta ki. Én használtam kb. 5 évig a 90-es évek végétől.
Lehet, hogy nem értettem mit akar az illető, de az biztos, hogy a Lotus Notes jelenkori levelező, komplex programokkal váltható ki. Hiszen maga is az volt.
A Google egyik fent ajánlott linkjére kattintva kérlek ismerkedj meg a Lotus Notes-al... ha eközen azaz érzésed támad, hogy egy levelező program az nem a véletlen művel...---
Szóval így indult a kérdés és bár nem emlékszem, hogy ingyenes lett volna, de ez apróság:"Valaki emlékszik Lotus Notes ingyenes alkalmazásra?
Öregúr szeretne hasonlót az unokáinak, de nem tudom, miről van szó"Meliora sunt bono inimica
-
brd
nagyúr
[...]de sajnos a PC csak 2,5Mbps-t tud, mert egy ócska Core2-es gép talán 400 GB-os hdd-vel, és talán azon is vannak bad sectorok, vagy valamiért időnként lassú[...]
A Core 2 önmagában biztosan nem oka a lassúságnak, már egy 50 MHz-es AMIGÁ-n is tudtam 3Mbps-t elérni egy 10 Mbit-es hálókártyával. Sokkal inkább lehet az oka a rossz/lassú HDD és/vagy a kevés RAM a gépben, esetleg a mindenféle felesleges dologgal, vagy kártevővel teleszemetelt OS, vagy esetleg a hibás hálókártya, vagy a drivere (vagy talán az Internetelérés gyengesége is, ha más eszközzel nem tesztelted). Egy Core2-es gép teljesen jól használható még Win7-tel is, a 8 meg még valamivel gyorsabb is nála.
The only real valuable thing is intuition.
-
őstag
A Lotus Notes utáni űrt az Exchange töltötte be illetve az O365-ös felhős megoldások.
Ha az öregúr nem szeretné látni mások naptárját, csak saját maga akarja a dolgait rendben tartani, akkor az eM Client az egyik jó ingyenes megoldás. Ez egy levelező, naptár, feladatok és névjegyek belső modulokból áll. Tud magyarul, 2 email címig ingyenes, ha jól emlékszem. Én megvettem.
Mint minden ilyen összetett programhoz kell azért némi hozzáértés... már a beállításokhoz is. Ha követte az öregúr az elmúlt 10-15 évet... miután a Notes kiveszett... akkor nem lesz gond.Ha csoportmunkáról van szó és másokkal való határidők stb... megosztásáról, akkor a Google termékei felé kell fordulni Gmail-es megoldás és a Google naptár stb... Ez az ami még ingyenes.
-
őstag
-
King Unique
titán
Ha rugalmas az ISO, akkor azt meg lehet csinálni, hogy csak rámásolni a tartalmát egy külön partícióra, majd hozzáadni a bejegyzést a boot menühöz.
Az 1,6 GB gondolom egy Linux ISO. Annál nekem UEFI-ben simán működik az előbb említett megoldás. Vagyis létrehozok az eredeti / másik lemezen egy FAT32 fájlrendszerű partíciót, majd csak simán átmásolom arra az ISO-fájl tartalmát. Aztán az EasyUEFI programmal hozzáadom a boot menühöz
\EFI\BOOT\BOOTx64.EFI
fájlt "Linux Install" néven. Újraindítás után pedig simán elindul így pl. az Ubuntu 16.04 telepítője, de a teljes telepítést már nem csináltam végig.Ha nálad Legacy (BIOS-MBR) boot van, akkor az kicsit más eset, de az előbbihez hasonlóan akár ott is megoldható. Vagy szerezni kell egy nagyobb pendrive-ot, vagy akár USB HDD-t és normál telepítést csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Havertól, szomszédtól 4 GB-os pendrive kölcsönkérése? Vagy ezt még most, éjjel kellene megoldanod? Sajna ilyen virtuális/networkos telepítést még nem toltam, bár nálam is jól jött volna már 1-2x.
Illetve ha van USB-s HDD-d, arra is ki lehet pakolni a telepítőt Rufus-szal az
ALT+F
megnyomása után.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
OBS Studio. Be tudsz állítani benne alacsonyabb felbontást, alacsonyabb tömörítést, alacsonyabb FPS-t, ha nem bírná, de leginkább a videó tömörítése viszi az erőforrást, így a legtöbb Win7-et futtatni képes gépen fel lehet venni vele értelmes módon.
The only real valuable thing is intuition.
-
veterán
-
Kékes525
félisten
1. Megadtam a választ. Olvasd el még egyszer.
2. Vagy összefűzés: html files merge
Egy konkrét összefűző program: TXTcollector - Free Text File Merging Tool
3. lehetőség a html fájlok txt-be konvertálása és azok összefűzése, vagy egyszerre betudod hívni azokat egy szövegszerkesztőbe.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
1 .Most írtad először, hogy gyerekek (lehetőleg ne csúsztass).
2. Exe fájl helyett már régóta HTML-t írtam.
Azért ha valamit akarsz, szeretnél, akkor pontosan fogalmazz és ne várd azt, hogy mi kitaláljuk a gondolataidat, aztán csettintünk és már a gépeden van készen minden. Ezért neked is kell tenned valamit.
(#41241) pc360:
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ez alapján tudsz egy egyerű HTML fájlt készíteni, amely sorban, egymás alatt, a megfelelő szintaxissal, tartalmazza a fájl neveket. Ezt kimentve, abba a könyvtárba helyezve ahol a többiek vannak, ráklikkelve a default böngésződben megnyílik és soronként tartalmazza az adott fájlokat, amikre klikkelve megtudod őket nézni, a böngésző vissza gombjával visszatudsz lépni a tartalomjegyzékre vagy akár a ctrl billentyűvel új fülön nyitod meg az adott fájlt. Szerintem ez nem olyan bonyolult.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ok tökéletesen értem, és erre gondoltam. Rossz volt szerintem a projekt elindítása. Olyan HTML fájlba kellett volna szerkeszteniük az írásaikat, ami a tartalomjegyzék nevezetű HTML fájlból meghívható. Ilyet utólag is lehet írni. Nem hiszem, hogy bonyolult, olyan sorokat tartalmazzon, ami az adott fájlt hívja be. Sőt, ez szerintem akármilyen programnyelven megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
-
-
Creepy
tag
Bocsi a késő válaszért, de a g-mail nem jelezte a hozzászólásodat!
No! A portable verzióban nem lehet nyelvet választani, csak angol az alapértelmezett! De egyébként miért a portable verzióval kezdtek? Egyből töltsétek le a teljes verziót, és használjátok ki az ingyenes, professzionális adottságait! A teljes verzióban normálisan lehet magyar nyelvre állítani az egész programot.
[FOTÓK] https://500px.com/domass & [GRAFIKÁK] https://www.behance.net/galambdominik
-
Creepy
tag
Nekem a 32 bites van letöltve. A 64 bitesen is működnie kell, mert ismerősömnél is belehetett állítani! Akkor valóban, ahogy írtad is, a winben van probléma! Próbáljátok meg kibogozni, megoldani ott a problémát! És akkor remélhetőleg sikerül.
[ Szerkesztve ]
[FOTÓK] https://500px.com/domass & [GRAFIKÁK] https://www.behance.net/galambdominik
-
Creepy
tag
-
-
pc360
addikt
"ez is érdekes kényszer, én nem szeretek verziókat frissíteni csak azért, mert kijött egy újabb"
Ez nem érdekes kényszer, hanem magától értetődik. Ha netezel, akkor használj friss böngésző / email kliens / oprendszer verziót, ez mindenki érdeke, pont. Nyilván, egy képnézegetőnél ez mit sem számít, a netes dolgok kapcsán alap, biztonságtechnikai okokból.
Illetve az Audacity nem csak MP3-at tud, hanem ugyanúgy WAV-ot és társait.
[ Szerkesztve ]
-
ALFA
senior tag
Ráadásul a gmail valamiért blokkolja a belépésüket IMAP-on keresztül,
Na, ma volt egy kis szabadidőm, csináltam egy gmail fiókot és a beállításokat végignéztem, megállapítottam, hogy jó pár dolgot (elvileg) ki lehet kapcsolni, ami nem tetszik olyanoknak, akik nyugodt levelezést akarnak.
Beállítottam az imap hozzáférést és kiderült, hogy ott lehet kikapcsolni a teljes életvitelre való figyelést, mert a gmail semmit se töröl, te törölheted, de ő archiválja magának, így valóban minden levelet eltesz rólad az első perctől kezdve, hogy regisztráltál. Az imap-os beállításoknál ezt ki lehet kapcsolni (azért kétlem, hogy valóban kikapcsolná, valószínűleg a fiókodban lévőt és amúgy is van egy teljes másolata.Elolvastam a beállításokat is, kiderült, hogy az imap feltételek között van, hogy az általa elfogadott böngészőknek mindig a legújabb verziójúaknak kell lenniük, ez is érdekes kényszer, én nem szeretek verziókat frissíteni csak azért, mert kijött egy újabb.
Nos, kiléptem és linux alá frissen telepítettem a thunderes mailt és megnyugodtam, hogy megtalálta a fiókomat, viszont az állítólag pár napja megújult webes felületet hozta fel. Próbáltam az alternatívákat megtalálni, de mindig rossz vágányra terelt, így feltettem a kezem, hogy rendben van, akkor legyen, és ettől kezdve majd leestem a székről a röhögéstől, mert amint beléptem weben, megjelent egy üzenet, hogy imap-ról épp most akart valaki belépni, engedélyezem-e. Rábólintottam, ettől kezdve ment az imap, igaz, nagyon lassan, majd egy fél perc után jött egy üzenet, hogy valami script dolgozik a weboldalon, arra vár, mondtam, hogy inkább lője le, így jó két percbe tellett, amig a thu-s mailban szépen megjelentek a könyvtárak, majd kiléptem.
Na, a fiataloknak este elmeséltem a történetet, kár, hogy nem volt fényképezőgépem, olyan szépen megnyúlt az arcuk, albumba való esemény lett volna. Mindegy, megnyugodtam, hogy jó az öreg a háznál, csak reggelig kell valahogy kibírnom, mert még mindig fáj az oldalam a röhögéstől.
Ezek szerint a gmail-nek ez az egyik újítása, hogy imap-os kapcsolatot webes belépéssel lehet engedéklyezni, de csak akkor, amikor megtörténik, utána már csak hibaüzenet van, hogy "ismertlen eszközről való behatolási kísérletet meghiúsított", és nincs lehetőség a visszajelzésre, hogy engedélyeztessék. Business processes rulez - ahogy valaki mondta volt.
creepy
[ Szerkesztve ]
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
Vertigo18
addikt
Másik gépről léptem most be, olyan böngészőből, amiről garantáltan nem volt még soha megnyitva egyetlen gmail fiók sem. Minden további nélkül sikerült.
A "másik IP-cím" részét nem tudom teljesíteni, egy hálózaton van a két gép, viszont évek óta használom a gmail fiókjaimat, sosem volt még kétlépcsős azonosítási kérés...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
őstag
A yandex az orosz... --> jelentsen ez bármit is neked...
Rág bízom, hogy ez jó-e a gyerekeknek...Az outlook-hoz a drive-hoz hasonló MS-es felhő tartozik, akár levelező app-ba integráltan is, illetve az a Windows-ba is integrált... ahogy a Google is integrálja a saját felhőjét stb... a saját OS-e alá.
Vertigo18-nak igaza lehet... szerintem a kölykök elnyomtak valamit, ami miatt a kétlépcsős azonosítás beállításra került... lehet, hogy csak azt kellene visszaállítani a Gmail felületén és minden maradhat a régiben.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Semmiféle ilyen eszközt nem adtam meg "másodlagosnak", kb. 6-7 féle Gmail fiókkal rendelkezem és a mai napig használom őket.
Gyorsban megnéztem, hogy nem történt-e valami változás az elmúlt 2-3 napban és beléptem, de nem. Beengedett, nem kért második "lépcsőt" az azonosításhoz...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
őstag
-
pc360
addikt
Képfinomítási / átméretezési / újrakódolási funkcióról volt szó, és annak minőségéről. Pl. egészen más minőségű JPEG-et gyárt az IrfanView, a FastStone és a PS is ugyanabból a PNG-ből, hiába állítod a legmagasabb minőségre mindhármat.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
A korábbi cikk kapcsán meghoztak egy döntést, hogy átállnak egy régebbi rendszerről egy újabbra és kész, pont. Erre elkezdtél kötözködni, hogy nem úgy van ám az, de semmi konkrétumot nem írtál, ami pl. az ellenkezőjét támasztaná alá. Szóval hagyjuk ezt a ki okoskodik témát! A más topikokban olvasott egyik-másik hsz pedig megint érdekes szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Mért, talán majd mindenhol egyénre szabott kívánságműsor lesz? Vagy egy Windows - Windows közötti váltáskor majd külön tanfolyamra küldenek mindenkit? Hát szerintem nem feltétlen, illetve utóbbi inkább egy másik platform rendszerére történő váltáskor jellemzőbb.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Nem hiszem és nyilván nem is konkrét infó alapján írtad. Ha pedig meghoznak egy döntést és átállnak másik Windowsra, akkor ahhoz a dolgozónak is alkalmazkodnia kell. A másik platformra átállásról korábban is voltak hírek több városban / országban, de az eredmény már elég vegyes volt.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Vírusirtót kéne bevetni, illetve tűzfalat (pl. CIS), ami jelez bármilyen kapcsolódási kísérletkor, és még 1-2 antimalware program bevethető, ha muszáj megmenteni. A pendrive-on lehet nyomni egy destruktív törlést / újraparticionálást, de azt valami Linux disztró alól, ne az esetlegesen fertőzött winből. A Parted Magic-ben van pár céleszköz erre...
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Nem vagyok profi, és ezt hagyjuk már. Csak érdekelnek ezek a témakörök, és van egy szoftveres oldalam. Közben amúgy frissítettem a linket, elsőre rossz progit mellékeltem. A tetris és a Linux most nem kapcsolódik ide.
VIPowER: És ég föld azóta a processzorok teljesítménye, és a programok fejlettsége is ezen a téren. Ma már sokkal hamarabb meglenne.
[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
Lehet, hogy túl bonyolult lesz, de ingyenes vektoros:
https://inkscape.org/en/http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/SymbolsDialog
Nagyon régen próbálgattam, napocskát biztosan lehet benne rajzolni.
Ha pixeles kell, akkor:
http://www.getpaint.net/index.html (szintén ingeyn)
Layerekkel megoldható az ide-oda pakolás. -
pc360
addikt
Jó, nekem is volt Freehand-em (vagy valami hasonló), de ilyesmivel nem sokat tanulnának. Azért elég menő egy PS-t vagy Illustratort időben megtanulni kezelni. Nem tudom, hány évesekről van szó, én kb. 7 évesen kezdtem.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
papír + ceruza + kisolló
vagy tableten SketchBook
vagy Photoshop, és megtanulják a rétegek kezelését, ami legalább hasznos is
vagy GIMP, ha mindenképp ingyenes alternatíva kell
vagy InkScape, és akkor vektorosan van mindez meg, szintén hasznos tudást produkálva
az utóbbi 3-ból biztos tud magyarul, de angolul lennének hasznosak
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest