Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz margithid #71177 üzenetére

    Bár lehet olyan környezet ahol indokolt lehet a fél évente tisztítás, vsz. ez csak arra jó, hogy hogyan bújjanak ki a garancia alól.
    Könnyű úgy 10 éves garanciát ígérni, hogy a 10 év alatt még egyszer rá kell költeni az árát (és akkor lesz egy használt 10 éves készüléked).
    Kellene itt valami racionalitás, hogy minimum x időnként kell tisztítani, vagy indokolt esetben (több mint y óra használat vagy poros környezet stb.) gyakrabban a garanciához.
    Szvsz. ez a fél évente általánosan egy nonszensz. Ilyenkor kimegy a szerelő, belenéz és látja, hogy nincs mit tisztítani, a látszat kedvéért befúj valamit (mert azt nehéz elmagyarázni, hogy a kiszállás sem ingyen volt, sőt lehet már az volt 10k) és ennyi.
    Egyébként meg egy jobb szervizes díjszabása igazodik az állapothoz. A fix ár megint nonszensz, ma egy szakember óránkénti költsége mindennel együtt (munkabér, utazás, anyagok, szerszámok stb.) nagyságrendileg 20k. Nagyon nem mindegy, hogy több mint 1 órát kell eltölteni valamivel (nettóban értem a munka idejét), mert esetleg szét is kell szedni, vagy fél óra alatt is megvan mert max. fertőtleníteni kell stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák