- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Nyugat-Mo-n (konkrétabban Vas megye) tudnátok ajánlani szerelőt? Meg klímát esetleg? Netről rendelhetek, azt beszerelik? Vagy necces közös nevezőt találni? Eléggé el vagyok veszve, tetőtéri szobámba szeretnék valamit, nyaranta este 28 fok van fixen, aludni se bírok. 25 négyzetméter, déli tájolású. BTU kalkulátort néztem, 2.7kW-t ír. Meg nem tudom, szezon mennyire indult be, de gondolom Covid miatt ők sem pörögnek annyira, csak hogy találok-e egyáltalán szerelőt... Olcsón jót jeligére keresnék
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
feco70
senior tag
A Tegnap kitakaritottam a Sensirat, jól szét lehet kapni , a kerék elől a müanyagokat szépen ki lehet pattintani
-
windy
tag
válasz DJGABI #37651 üzenetére
Szia! Én Egerváron ismerek tisztességes céget, az elég közel lehet hozzád https://www.ttklima.hu/
-
kovbela10
csendes tag
Sziasztok! Kispénzű panellakóként keresek egy klímát 16nm-es szoba lehűtésére. Nézegettem a mobil klíma opciókat, de az ellenérvek kedvem szegték. Viszont valamit kénytelen vagyok, mert nem szeretném megint egy-két óra alvásokkal végigcsinálni a nyarat, új pozícióm van a munkahelyen és muszáj helytállnom. A kérdés az, mi az a legolcsóbb típus, amit meg szabad venni? Kevés pénzből gazdálkodok, de azért a legdzsunkább kínaitól azért eggyel jobb kínait képzelek el. :) A beltéri csövezés szerencsére 1 és 1,5 m között megoldható, a kültéri meg mehet az erkélyre.
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Sziasztok!
Vannak tapasztalatok erről a klímáról?
C&H MINI-SPLIT SYSTEM ARCTIC INVERTER NG SERIES CH-S12FTXLA-NG[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Szerintem nem rossz választás.
-
TeeJay
félisten
válasz Sumptuous #37660 üzenetére
semmit nem keresek ezen szimplán csak segíteni próbálok annak aki klímát akar
más
kint 26fok bent nyomtam egy hűtés powerfult
793watt a maximum amit a konnektorból ki tudtam csiholni és amint ezt eléri szépen el is kezdi visszavenni 3-5wattos lépésekben illetve ilyenkor a tököm lefagy
mióta vagy 2hete bent van a fogyasztásmérő esténként nyomatok 24fokon pár órát eddig nem sikerült 4kWh áramot elfogyasztani és a maximum teljesítmény 278watt volt azt is kb. akkor mikor a 27fokból indult a 24-re hűtés. eddig tökéletes
powerfulban a kültéri magasabb fokozatra kapcsol az már alatta állva hallható a város zajától de sima 24fokos hűtésnél tökéletesen halkMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Polimezipoli
csendes tag
Sziasztok.
Ha a tetőre (panellakás) megy a kültéri, akkor mindenképp kell cseppvíz szivattyú, vagy ezek a készülékek már maguktól szívják? kb. 2 mérerrel lenne magasabban a kültéri a beltérinél.
konkrétabban egy Samsung AR12HSFNCWX típusról lenne szó. Köszi. -
pjen
félisten
válasz Polimezipoli #37665 üzenetére
Szerintem Te valamit félre értesz.A cseppvíznek nem kell a küotéribe menni.A beltériből szabadon kifolyik.Szivattyú akkor kell ha magasabbra akarod vinni mint a beltéri.
-
TeeJay
félisten
válasz Polimezipoli #37667 üzenetére
Mivel ott átfúrják a falat és arra lehet vinni a kondenzvíz csövet is. Amúgy én tetőre nem tenném a klímát de te tudod. Inkább ablak alá vagy ha van erkély arra
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Kallor
csendes tag
Sziasztok!
Klíma anlfabélaként szeretnék segítséget kérni Tudnátok ajánlani olyan megbízható céget Budapesten, aki(k) egy füst alatt kijönnek, felmérnek, ajánlanak, beszerelnek, később karbantartanak?
Segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Gaaabeeesz
senior tag
Üdv. Múltkor volt szó az ablak fóliázásról.
[link] ez megállná a helyét? Illetve kívülre téve is (nem baj, ha csak 1-2 évet bír az időjárási viszontagsagok miatt.) Sorry, nagyon amatőr vagyok a témában.
Ha nagyon off, akkor töröljétek, illetve irányítsatok a megfelelő helyre. Köszi[ Szerkesztve ]
Üdv, Gabesz
-
tomazin
veterán
válasz Gaaabeeesz #37673 üzenetére
nem tudom hova akarod tenni, de a növények kihalnak mögötte
-
mpo
veterán
válasz Gaaabeeesz #37675 üzenetére
"Viszont esti fények mellett a tükör hatás megfordul, tehát a helységből kifelé alig lehet kilátni, viszont befelé szinte mindent,"
Hálószobába az jó!
Helyiség, nem helység, a helység az egy település.Ha érted, akkor már elavult.
-
pjen
félisten
válasz Gaaabeeesz #37677 üzenetére
Nekem volt fennt hasonló fólia.Nem sokat ért,le is szedtem.Viszont a Veluxnak van az a hálója.Tetőtéri ablakon tényleg jó.
-
Quqesz
nagyúr
válasz tibibi #37680 üzenetére
Én kb leszerelésre 20-25e számolta, felszerelésre kb 50e(persze a gáztöltés miatt lehet +10e még) x 4db.
Nem tudom ez mennyire fedi kb a valóságot, ezért érdeklődök és hogy ez egyáltalán 10 éves gépeknél megéri-e? Távolság kb 20km a 2 ház között(Szigetszentmiklósra lenne átvíve) ...[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
kcsa
veterán
válasz Gaaabeeesz #37673 üzenetére
Én raktam fel ilyet kicsi hálószobába, szubjektíven érezhető volt a különbség, hőmérővel nem tudnám bizonyítani, nincs két egyforma nap sem, nem hogy két egyforma nyár
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
curbowka
csendes tag
Sziasztok,
lakásfelújítás során egy 55 nm-es ház fűtését csak klímával szeretnénk megoldani. A 2 szobába és a konyhába lenne 1-1-1 klíma (13, 18 és 10 nm). Szóba jött már légcsatornás rendszer, multi split rendszer és mono split is, de jelenleg a 3 darab mono split áll nyerésre, az alábbi felállással:
Legnagyobb helyiségbe (nappali): Panasonic KIT-NZ25-VKE
2 kisebb helyiségbe (háló, konyha): DAIKIN RAC FTXC25B/RXC25BA Pana csak pár napja jött szóba, egész addig csak Mitsu, Daikin, Fujitsu gépeket néztem. A Panán van tálcafűtés a Daikinon tudtommal nincs, ez beszerelhető utólag? Panák mennyire megbízhatóak, alkatrész ellátás milyen itthon?
Ha valaki tud jobb kombót az is érdekel, nincs még teljesen eldöntve, de néhány preferencia lenne:
leghalkabb fokozat (fűtés) 21 dB, de inkább 19-20;
legalább 4,1 Scop, és -7 foknál se legyen 2,5-nél alacsonyabb;Köszönöm!
-
TeeJay
félisten
-
sanzi89
addikt
válasz curbowka #37683 üzenetére
FTXC nem ajánlott fűtésre, olvass részletekért vissza a topikban.
Daikin vonalon mozogva a Perfera alatt nem kapsz fűtésre tervezett, ajánlott klímát.
Tálca fűtésre nincs szükség, ha a kültéri egységből szabadon tud távozni a víz, vagyis a kis 90 fokos könyök sincs bent.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Gubu0101
veterán
válasz sanzi89 #37686 üzenetére
Én jó dolognak tartom a tálcafűtést,nekem van gyárilag.Télen néztem,hogy szépen ki olvassza ott ahol a mélyedés van az elfolyó víznek,azért nem kockáztatnék,mi lenne ha nem lenne alapon.Bár nekem a földön van így cső sincs alatta,volt is egy jégkupac alatta,kb 3cm volt a föld és a gép alja közt,most már nem lesz az se,mert van 15cm magasítás.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
sanzi89
addikt
Persze, lehet valamit ajánlani olyanra, mint amire nem tervezték az adott eszközt. Az, hogy ez mennyire bölcs dolog, mindenki döntse el maga.
@Gubu0101
Nekem nincs tálcafűtés, idén télen semmi gond nem volt, szépen kifolyt a klímából leolvasztáskor a víz. A problémám inkább azzal van, hogy akkor mit csináljak a pár fokos vízzel a kinti mínuszokban, ha már kint van a kültériből. De ez mindenkinek egyéni barkácsolást igényel úgy tűnik.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
curbowka
csendes tag
válasz sanzi89 #37689 üzenetére
Igen, tudom hogy ezekből csak a Pana, amit fűtésre is ajánlanak, de 55 négyzetméterre abból 3 darab elég sok lenne. A hálószobában alapból alacsonyabb hőmérséklet is elég (viszont ott a legfontosabb a halk működés), a konyhában pedig a főzés, melegítés stb tevékenységek is melegítik a teret. Ott még esetleg egy Midea is szóba jöhet, abból 210 körül láttam téliesített típust. Midea, Nord, Gree stb társaik nekem a beltéri zajszint miatt a hálóba és a nappaliba kilőve, de egy konyhába jó lehet.
-
Gubu0101
veterán
válasz curbowka #37690 üzenetére
Ki kellene próbálnod,hogy neked milyen hangerősségtől számít "zajnak". Szépen megfülelgetni,lehet szidni a kínait,nekem az van de mégis bírunk mellette aludni éjszaka pedig a hálóban van az lábunknál az ágyvégénél.Kültéri se hangos,csak "szélhangot" lehet hallani.
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
curbowka
csendes tag
Ahol most lakok van egy 3,5 kW Mitsu alapmodell, speckó szerint 22dB a legalacsonyabb zajszint, ez még éppen elfogadható, ezért is keresek 19-21 közöttit, legalább a hálóba. Aztán persze az sem mindegy, hogy milyen körülmények között, milyen távolságról mérik ezeket a különböző gyártók.
Mideával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
Quqesz
nagyúr
válasz tibibi #37694 üzenetére
Mind másik: Midea inverter(10 év), Fisher inverter(9 év), LG Art Cool on/off(9 év), Nu Style inverter (7 év).
Nem tudom melyik gáz, de asszem r410a....Az új házba inkább vennél egy Daikin vagy Mitsu klímát. De lehet nem is kell 4db, mert teljesen más a szigetelés(+ tetőtér vs fsz)
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
bogdanypeter
tag
Sziasztok! Milyen klímát ajánlotok a következők figyelembe vételével:
Felújított házba szeretnék klímát, ami egy 32m²-es amerikaikonyha-nappali helységbe kerülne. Az egész ház fűtése padlófűtéssel tervezett, központi helye a nappali. Hűtő-fűtő klímát szeretnék, hogy a padlófűtés "lomhaságát" kompenzáljam, illetve fűtés rásegítésként is működne H-tarifával. Sajnos a büdzsé elég szűkös, de nem szeretném, hogy ez a minőség rovására menjen. Ezek alapján mit ajánlotok?Dell Latitude E5530 | XBOX One S | Xiaomi Mi Mix 2S
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest