- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
DBAtti
aktív tag
válasz
dudika10 #22605 üzenetére
Így van, olcsó bolti kábelnek híg a hangja. Vettem egy 3m-es hosszabbítót (3,5-3,5 papa-mama) 290 HUF-ért jóféle (műanyagba) öntött csatlakozókkal. Azt gondoltam, hogy sok jóra nem kell számítani, de gyorsan kellett valami megoldás. Aztán csatlakoztam hozzá és:
- a zacskóból frissen kicsomagolva kontaktos volt
- a mama megkarcolta a fülesem papáját, érezhetően nehezen, akadósan járt benne.Ekkor döntöttel el, hogy ami kicsit is fontosabb a számomra, azt soha nem fogom rákötni. Növényeket a kertbe fel lehet vele kötözni, kb ennyire jók. Hiszen egy Neutrik csatlakozó került annyiba, mint ez az egész... 4* XD
Kábelekre még nem vagyok valami igényes, jómagam forrasztottam 3 eres tyúkbélből (noname, maradék) és kínai csatlakozókból jack-5pin din kábeleket, de működik
Válassz olyan kábelanyagot ami sodrott és "shielded" -szerk.: megtaláltam a magyar szót, árnyékolt XD -, aztán egy kis hákolás és kész. BTW felhasználás módjától függően ajánlanám a Neutrik pipás csatlakozóit, MP3 lejátszóhoz kiváló, mert nem törik meg, a legolcsóbb Neutrikkal állandóan gond volt, nem bírta a terhelést, és attól is féltem, hogy a lejátszó mamáját tönkre teszi a nagy merevséggel, feszítéssel. Fix helyre nekem a gagyi is megteszi. -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
dudika10 #22562 üzenetére
Bevallom őszintén én is ebben a hitben voltam addig a pillanatig, amíg véletlenül dolby pro logic-ra(vagy a fene sem tudja mire, majd megnézem nektek pontosan) váltottam. A minőség durván csökkent, de egy az egyben, szinte centire pontosan definiálódott ELŐTTEM az énekesnő.(bár a többi hangszerek pozíciója távolról sem volt ilyen egyértelmű), hirtelen arra gondoltam, hogy eldobom azt a nézetemet, hogy fejhallgatóval teljes pozicionáltságot nem lehet elérni. Bár tudom, hogy sok trükk van a dologban, de mégis érdekességnek jó és látok rá esélyt, hogy a közeljövőben ez megtörténhet.
Egyébként először azt hittem, hogy kihúzódott a fejhallgató, és a normális hangfal szól (aztán rájöttem, hogy az nem lehet
ui: lehet ez a crossfeed ?
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
dudika10 #22207 üzenetére
Kivel vívok én harcot? Szerintem senkivel, leírtam a véleményemet, de konkrétan senkivel nem vitatkoztam. Azt pedig, hogy mennyire süketek az emberek, sajnos tudom. Nagyon kevés az aki tényleg hall is és nem csak sznobizmusból és csordaszellemből Hifizik. Voltam High-end show és hallottam, hogy mikért voltak oda az emberek. Tényleg szánalom, hogy mennyire meglehet őket vezetni egy kis reklámmal és hírveréssel.
Félreértés ne essék, nem akarok itt ezzel senkit leminősíteni, de azt a jogot 36 éves koromra fenntartom magamnak, hogy én dönthessem el, hogy nekem mi tetszik.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
dudika10 #22122 üzenetére
"A színez azt jelenti, hogy nem azokat a "színeket" mutatja amiket megálmodott a zenét készítő egyén.
Például a monitorod amíg nincs kalibrálva színez. Nem azokat a színeket látod rajta amik a nyomtatóból utána kijönnek. Fakóbb, élénkebb, sötétebb, világosabb ... nem biztos, hogy elfedi a hibát, nem biztos, hogy jobb."A zeneszerző de még a hangmérnök sem valószínű, hogy megálmodta a zenéjében a tipikus mikrofonos fülsértő(sziszegős) hangot, de sajnos a technológia lehetőségek miatt általában benne van a felvételekben. Ezt most ha a fejhallgatód kiveszi, akkor nem hiszem, hogy kicsesztél a zeneszerzővel, de még a hangmérnökkel sem.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
dudika10 #22101 üzenetére
nézd, hogy integráltról a HD595 lenne a legmegfelelőbb, nem írtam, legalábbis nem pontosan ez volt a lényege.... Mert hozzátettem, hogy az egyéni ízlés ebben nagyon belejátszik, olvass vissza ! Van aki soha nem lenne képes megbarátkozni az HD595 fedettségével, sőtt bevallom, egy picit engem is zavar. De az tény, hogy a rendszer hibáit ez a füles rejti el a legjobban(legalábbis ebben nagyon élen van), ezt felesleges vitatni.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
dudika10 #22098 üzenetére
Én használtan a HD595öst 20ezerért vettem, és ne is ámítsd, mert ha nincs megfelelő erősítő/DAC páros, akkor nem fog jobbat kapni ennél, még 1 millióig sem, mert mind jobban kifogja adni a rendszere hibáit mint ez. Ez az egyik legjobban színező fejhallgató...(a legjobban itt nem feltétlenül azt jelenti, hogy a legtöbbet színez a hangon, hanem tényleg ott színez ahol kell).
Ha viszont azt fogja hallani, hogy az AKG 272 jobban szól a "laptopjával", akkor őt nem zavarják azok a csörömpölő frekvenciák, amiket ezek az olcsóbb erősítők produkálnak, így végül is vehet akár azt is, de akkor végül is bármit
Szerintem úgy van, hogy ha Laptopon akarja hallgatni, akkor csak a HD595(még az 555ös csak akkor ha moddolja), és nem csak az érzékenységük miatt, hanem egyszerűen ezek tényleg erre lettek kitalálva. Ha van lóvé, akkor valóban lehet precízebb és részelezőbb fejhallgatókat venni, de akkor eszébe sem jusson mezei hangkártyával hallgatni.
-
Bodz
nagyúr
válasz
dudika10 #21144 üzenetére
Mi ki nem rúgnak a mostani munkahelyemről, addig jó vagyok. Utána meg eladom a fejeseket és lesz mit enni.
De biztos el fog múlni magától is, egy időben egereket gyűjtöttem, az is elmúlt 12 darab után.
Persze az 50-80e forintos kategóriából csak egy darabot szeretnék beszerezni. Vagy volt itt szó valami filléres Q701-ről is, azt nem hagynám ki. -
contaxg
veterán
-
-
Balage@88
csendes tag
válasz
dudika10 #20962 üzenetére
Aha, amúgy nagyon szeretem a HD555 hangját. Semmi bajom a színezéssel sem, bejön a színezés. A zárt Audio-Technica -kal mi a tapasztalat rock téren? Ezenkívül olvastam még egyébként, hogy a Grado fejhallgatóit ajánlják még rockra nagyon. Hol lehet esteleg Grado-t meghallgatni?
-
KMT
addikt
válasz
dudika10 #20931 üzenetére
Ezt felejtsük már el, hogy a 8/10 azt jelenti, hogy nem hallHAT különbséget. Itt messze nem olyan egyértelmű dolgokról van szó, hogy valami piros, vagy zöld-e. Aki próbálgatott nehéz abx teszteket, az talán sejti mire gondolok. A fül könnyen elfárad. De erről már írtam korábban.
-
Shufny
őstag
válasz
dudika10 #20933 üzenetére
Valahogy kizártnak tartom, hogy a 242 -nek olyan magasa legyen mint a Superlux -nak. Azért hoztam fel a "mi lenne ha dolgot", mert a 668B ár/érték arányát semmi nem éri el. Ilyen alapon minden egyéb létező fejes rakás szar. Ezt mégse jelentjük ki. Szerintem bőven elég, hogy nem ajánlott a K242, nem kell feleslegesen ugrálni még rajta. Van rengeteg hasonlóan, vagy jobban túlárazott termék a piacon.
A HD555 annak köszönheti a "szent" pozícióját. Hogy rengeteg embernek az első vagy egyetlen "komoly" fejese.
-
bidone
csendes tag
válasz
dudika10 #20813 üzenetére
Igazából, mikor kijött a 800-as már továbbléptem, de megtartottam, most viszont beszereztem egy Denon D5000-t és beleszerettem, így felesleges a 650.
Ha valaki új fülesen gondolkodik és 70K-ja van, akkor nagyon ajánlom figyelmetekbe a Denon D2000-t. Nem kell neki hatalmas kakó, zárt és studio albumok kegyetlenül szólnak rajta.
-
-
Shufny
őstag
válasz
dudika10 #20659 üzenetére
Ja, biztosan kifutottak a marketing rizsából, és véletlenül terveztek egy különösen jó hatásfokkal rendelkező kapcsolást.
#20658: Csak modulált a jel. PWM esetén ez két értékű, de ettől nem digitális.
#20662: Azt hittem magáró a Class D -ről beszélsz. Szinte minden gyártó elnyomja ezt a "digitális erősítő" baromságot. Ettől még a termék simán lehet jó. Már nincs egyedül az $1000 feletti erősítők között a D (vagy T) osztállyal.
-
p_adam
addikt
válasz
dudika10 #20657 üzenetére
Valami PWM jelet kap az erősítő rész ami tudtommal digitális de analóg bemenettel is működne. Tehát így csak a legvégén megy át analógba.
A nemsokára működő T-amp-omon is van egy ilyen PWM az analóg bemenet mellett de egyelőre nincs olyan eszköz hozzá ami valóban adna ki ilyen jelet, talán majd lesz.A digitális hangerőszabályzó pedig azért nem olyan vészes mert előtte felskálázódik 24bit/384KHz-re így abból történik veszteség nem az eredeti adatból.
-
p_adam
addikt
válasz
dudika10 #20654 üzenetére
Pl itt egy viszonylag új teszt (de ezeket nyilván érdemes fenntartással kezelni)
De igen D osztályú. Nyilván létezik még sokkal jobb is az K1K-hoz ebben biztos vagyok de nem ilyen áron és tetszik hogy megoldották a DAC kérdést is, persze a bővíthetőség árán, egy ipod dokkolót lehet még hozzá szerezni max. -
Cyberpunk
félisten
-
Kassadin
addikt
válasz
dudika10 #20411 üzenetére
Nagyon jó kérdés. Azt hittem a topik elején majd találok valami kis útmutatót, hogy legalább tudjam milyen irányba induljak el. Nem vagyok tisztába a füles árakkal, szóval nem tudom. Mennyitől lehet minőségit kapni? Mi az alsó határ?
#20413: Kellene miki a ts3/skype miatt.
-
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #20160 üzenetére
A Superlux 250 dollár, az Audioengine A5 350 dollár az USA-ban. Nálunk 85000Ft az A5, tehát a cseh kereskedő jól elárazta a Superlux-ot, így annak csak 59990Ft lehet a hivatalos magyar ára.
Az A2 46000Ft-ért azért elérhetőbb árban és ami még fontos, a vásárlás előtti meghallgatásban. Majd készítek egy fotót az A2-ről a "nagy" hangdobom mellett!
-
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #20007 üzenetére
Fú, az jó kis hosszú, de tanulságos vita volt
PuMba: Lényeg a lényeg, fül után nem lehet ekúzni, mert az csak saját Magad számára lesz tökéletes, és valójában nem a fejhallgatót egyenlíted ki, hanem a fejhallgatót a fülben lévő idegekig. Remélem így világosabb azért már -
PuMbA
titán
-
p_adam
addikt
válasz
dudika10 #19884 üzenetére
Persze, tudom hogy nincs rajta csak azt mondom hogy a valós hangban már azt is bele kellene számolni.
Elvileg a Qualia egy nagyon kiegyenlített és csak nagyon enyhén magasba húzó fejhallgató (mondjuk ezt is lehet azért mondják rá mivel más fejhallgatónak nincs ilyen 'végtelen' magas kiterjesztése) de eddig elég kevés dologból volt jó hangja szóval egyáltalán nem biztos hogy ez olyan jó dolog mert annál inkább hallhatók a forrás/erősítő torzításai és valahogy hiányzik a hangzásból az "élet". -
p_adam
addikt
válasz
dudika10 #19881 üzenetére
Hát nem tudom a HD250II-ről pl. csak egy ilyet találtam a régi headroom-ról és abszolút nincs köszönő viszonyban sem azzal hogy valójában milyen a hangképe (persze az is lehet hogy eleve rossz darab volt amit teszteltek, pl. nem szigetelt a fülpárna, nem tudom)
Akármilyen DAC-ról beszélünk mindegyiknek erőteljes mértékben van saját hangja csak valamelyikben több az anomália mint másokban.
-
Slownz
senior tag
válasz
dudika10 #19858 üzenetére
Ezt most nem értem mire írod?
Én nem a 242HD-t támadtam/védtem, elhiszem, hogy annál jobb. Inkább erre reagáltam:
'Mondjuk, hogy a 668B inkabb a 30-40e-s kategoriaban versenyez, es ott teljes joggal. Az a gond veletek, hogy nagyon markaorientaltak vagytok, pedig a neves gyartok is a profitra mennek, es Kinaban gyartatnak ugyanugy..."
-
válasz
dudika10 #19739 üzenetére
Nekem is ZTE telefonom van, szerintem bűn róla zenét hallgatni, borzasztóan szól. Én az AD300-at hallgattam Galaxy S-ről, Iphone 3GS-ről, Prodigy HD2-ről, Fiio E7-ről. Mind más volt, de mindegyik sokkal jobb volt, mint a ZTE, nagyon sokat sokat számít a forrás. A HD2 és az Iphone tetszett vele a legjobban, pedig nem vagyok egy nagy Apple fan.
Az viszont tény, hogy kevés a különbség az AD-k között, és itthon nagyon drágák. -
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #19745 üzenetére
És hogyan csomagoljon be, melyik sorban, melyik részén ülj?
Én attól szerintem frászt kapnék, ha érezhetően szemből szólna minden, én pedig egy terem közepén középen ülnék. Az egész olyan vonalzóval megrajzolt lenne. De tuti közrejátszik a zenei ízlés is, amit én hallgatok abból nincs koncert, meg jóval több lehetőség van az utómunkára is velük.
-
Dave™
nagyúr
válasz
No, tőled azért picit megalapozottabb véleményeket szoktunk olvasni, mint a ZTE-ről való instant belehallgatás, ilyeneket én szoktam inkább írni
De ha nem jött be hát nem jött be, nem mindenkinek lesz a szerelme. Soha nem nyúltam oda a rácson, de a kedvedért megnéztem: tényleg érdes. A hangja pedig olyan, hogy nagyon nem mindegy mivel eteted, ha jól kevert/masterelt a szám, teljesen belevon a zenébe, messze meghazudtolja magát és az árát, ha nem ennyire jól eltalált a stúdiómunka, akkor az élmény sem lesz akkora. Akusztikus zenével (főleg azzal a brazilos fajtával, amit hallgatok) szerintem zseniálisan jó párost alkotnak, de ez újfent csak az én véleményem és már sokszor leírtam. Mellesleg elfogult is vagyok, igen
Ja és a tér: egyértelműen csal a térrel, nem attól lesz nagy, hogy mindent hátratol (mintha a színpadtól messze ülnél), hanem van, ami közel lesz, van, ami távolabb, és van, aminek a vége nagyon messzire kinyúlik. A magas picit előtérben van, a mély háttérben, szóval egyértelmű, hogy nem pontos reprodukciót fog nyújtani. Viszont szerintem pont ettől lesz élvezetes és élménydús, így csomagol bele a zenébe (ezt idéztem, nagyon megtetszett és teljesen igaznak gondolom). Mondjuk nem is klasszikust hallgatok, az is igaz. De úgy nehéz lesz boldog embernek lenned, ha teljes pontosságot vársz egy fejhallgatótól
-
Ati3120
tag
válasz
Amit a térről írsz azt szerintem betudhatod a ZTE-telefonodnak ,nekem konkrétan még semmi nem szólalt meg a fejemből .Ezt úgy érted mint egy IEM-et ? Egyébként szoktam néha hallgatni telefonról de én egy SE X8-ról és ép hogy elég alá és még mikro hifi-ről is sokkal jobb .Egyébként azt Dave is megállapította hogy rengeteg múlik a forráson, egész más érzésed lenne erről ha meghallgatnád Binaurális felvételről akármelyik ad-t ,én próbáltam volt is fejforgatás
-
Ati3120
tag
válasz
dudika10 #19735 üzenetére
Részről jogos kritika, azt hozzá tenném hogy az ad széria tagjai rendkívül hasonló hangzást képviselnek ,és a köztük lévő különbségek kevésbé szembetűnőek mind mondjuk a sennheiser-nél . Hosszabb távon egymás mellet hallgatva nem választanám az ad300-at az ad700-zal szemben a legfőbb különbség a két fejes között a térben van illetve a mély tartomány pontosságában az ad700-NAGYON tisztán zenél pontosan követi a zene időbeli változásait, az ad300-at meg zavarba lehet ejteni szeparációban illetve a midd-bass-elég mosott tud lenni néha .
"De nem varázsolt el egyik sem, nem tudta elhitetni velem, hogy az énekes most előttem áll és csak nekem énekel, nem hittem el neki, hogy a hegedűs a helyén ül, két oldalról a fülembe üvöltenek az előtérben levő szereplők és kilométerekre tőlem a háttérben lévő szereplők."
Ezt miről próbáltad ? Konkrétan azért kérdeztem mert ami a legjobban tetszik az ad700-ban az a jelenlét érzése mikor először hallgattam majdnem le eset az állam, egyáltalán nem tapasztaltam ezt az fülembe üvöltős parát ,de alá írom hogy rengeteg ember nem ezt a hangzást keresi ezért se szoktam ajánlgatni bőszen mindenkinek .Kicsit itt is érvényesül az amit a magyar emberek az autókról gondolnak német=legjobb
nem hiába van itt AKG,Senn dominancia .
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
dudika10 #19485 üzenetére
Egyelőre a 668B-t tervezem "bevezetőáron" adni, mivel azt szeretik a legtöbben.
Az első rendelésnél lehetőség lesz ajánlani, hogy mit rendeljek be próbára. Ezt majd a SLux topikban jelezni fogom.
A jelen állás szerint szinte minden fejesből lesz legalább 1 darab, emellett még lesznek IEM-ek, az erősítőjük, illetve tervezem az egyik headsetet is próbára. -
hekkerman
tag
válasz
dudika10 #19474 üzenetére
És esetleg vezetékest ilyen árkategóriában? Néztem a Sennheiser hd 201-et 5ezer környékén, de 10-nél többet nem költenék fülesre. Most Pioneer Se-m 390-em van, de sajnos játékhoz nem az ideális, pár óra után nyomja a fülem. Viszont piszok hangos.
Ezt szeretném valami kényelmesre váltani. Ez előtt egy philips volt, de arról "lejött" a bőr borítás, azóta csak a szekrényben pihen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #19416 üzenetére
Hopp, nézd csak, így fest szétszedve, a jelek szerint egyszerűen le lehet fújni azt a rácsot ha nem tetszik a lila
Szerintem érdemes belevágni mert piszkosul megéri az árát.
-
Pala
veterán
válasz
dudika10 #19328 üzenetére
Jelenleg még nincsen hangkarim a célra, de kb. 1 hónap múlva tervezem egy E-MU 1212M megvásárlását.
Tulajdonképpen most akarok kicsit komolyabban belefolyni a témába, ezidáig integrált hangkarival meg ötezer forintos speed link fejessel "vergődtem".
A DAW számít itt valamit? Ableton Live-ban és FL Studioban szeretnék elmélyedni.
A hsz-ed első felét jól az eszembe vésem, köszönöm!
p_adam: Köszönöm, ezt el fogom olvasni (szerencsére az angol nem probléma, bár kérdés, hogy mennyire íródott szaknyelven a cikk). Egyébként főként elektronikus zenét készítenék vele (hardstyle, techno). A konkrét típusoknak, amiket írtál, utánanézek (hamisítás ellen a konkrét márkaboltban való nézelődés mennyire véd?), viszont miközben olvastam a hsz-edet, belegondoltam kicsit jobban, és inkább a zárt felé hajlanék (érdemes?).
-
válasz
dudika10 #19169 üzenetére
Tényleg nagyon fontos a hang. De nem mindegy, hogy a Superlux hangzásvilága mennyivel jobb a Sennheiserétől. Ha nem sok a különbség, cserébe viszont az utóbbit sokkal jobb hordozni, akkor tudom, mit fogok választani. De ha tényleg mérföldekkel jobb a Superlux (vagy esetleg AKG?), akkor beáldozom a könnyen hordozhatóságot, hogy jobb legyen a hang.
És az is fontos lenne, hogy ne menjen el túlzottan a mély vagy a magas felé, hanem meglegyen azért az egyensúly. Szeretem a mélyet, de ha túlzásba esnek, az már bántja a fület. Érzékeny fülem van.Szóval... na mi lenne a legjobb szerintetek?
10k az irányár.
-
bigmasterg
addikt
válasz
dudika10 #19145 üzenetére
Jogos.
Arra gondoltam még este, hogy a mély mennyiségét össze lehetne hasonlítani, de ha jobban belegondolok, akkor nagyon nem mindegy, hogy milyen mélye van.
K701-et még nem hallottam, de gondolom annak is gyors mélyei vannak. A k500nak pl. nagyon feszes, gyors mélye van, ezért kevesebbnek tűnik, a hd650-nek meg sokkal lassabb, búgósabb mélyei vannak, ez meg jelentősen többnek hallatszik.
Na ezt a freq. grafikan nem igazán fogja visszaadni. (és még számos más tulajdonságát)
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest