- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
szakibá...
senior tag
válasz
ntomka #44730 üzenetére
Próbáltad már a belső szivacs nélkül? Amikor az enyémben rohadni kezdett, kicsit döglött lett a hangja, de lehet, hogy ehhez hozzájárult, hogy a párna szivacsa is elfonnyadt. A párna felújítása után tettem alá egy vékony szivacsot (nem gyárit), amit a membrán előtt kivágtam és egy fekete nylon harisnya van még rajta porvédőnek, meg jobban néz ki az átsejlő membrán. Szerintem jobb lett, ezt megcsináltam a HD600-nál is.
Bocs, Dave-nek szólt, melléböktem. -
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44730 üzenetére
Igen, most nagyon élvezem az új jövevényt
Igazából kb. egy szinten van a kettő, csak most jobban bejön a Sennheiser tónusa.
Ismerem a Ti szériát, illetve tudok a létezéséről. Van LTD is. A Ti és az LTD állítólag más drivereket kapott, tehát nem csak külsőben más, a hangjának is jobbnak kell lennie. Szépnek meg mindegyik szép, bár a titániumot én is nagyon kedvelem (mint fémet). Ilyet találni marha nehéz, head-fi-n nagyon alkalmi vendég és rendszerint nagyon drágán mérik (ami rémlik az 300-350 környékén volt). Ennyiért már A1000X is szokott lenni, sőt, 400 alatt volt már A2000X is. Azok is szépek
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44699 üzenetére
Akkor a válasz igen
Kb. annyira volt "jó" az Audinstról, mint az AD900, ugyanazokkal a tünetekkel. Mondjuk high gain-el nem próbáltam, annyira nem érdekelt.
baluka: szerintem sem éri meg újat venni, de amit néztél, majdnem új árban van, bár az is igaz, hogy nehéz ennél jobb ajánlatot találni, amit nem visznek el azonnal és szállít EU-ban.
szerk: az AD900 mindenhogy vékony volt, próbáltam minden felállásban. DAC-ként sokkal jobb az Audinst, mint erősítőként.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44697 üzenetére
Hát a K601-ben ugye minden hátra van tolva meg elég széles is. A HD580 mélysége viszont zseniális, azt nagyon eltalálták. Sőt, ez az enyhén meleg tónus azonnal megnyert magának. Na ezekben jobb az AD900-nál is, és pont emiatt egészíti ki jól, mert az se nem mély, se nem meleg. Amikor már majdnem azt kezdtem gondolni, hogy lenyomhatná az AD900-at, akkor feltettem azt, és megnyugodva tapasztaltam, hogy nem lesz olyan könnyű megfogni
A kettőből olyan atom fejest tudnék gyúrni, hogy csak na. Bár lehet nem működne a koncepció. Viszont fantasztikus az 580-as, el kell ismerni. Szárnyak nélkül is
De remélem nem az Audinstról hallgattad a HD580-at, mert arról nagyon béna volt nekem.
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
ntomka #44600 üzenetére
Kiderült, hogy nem, szóval nem fárasztom magam a teszttel: a mély csúnya, de legalább sok, rátelepszik mindenre, közepen mos (30STM gitár, klasszikus hegedű), magas meg az "ááá... hagyjuk!" kategória... (Adele) És még kényelmesebb is az M50!
P.S.: És olcsóbb is!Btw., eredeti Beats nincs is Vietnamban, ezért fake ez is!
Egyébként, ha valamikor rászánom magam, hogy leutazzak, meg tudnám hallgatni a DT1350-et?
-
szakibá...
senior tag
válasz
ntomka #44568 üzenetére
Nem akarok, utoljára új fejhallgató, amit vettem, a HD600 volt jó régen (nagyker áron). Ja, nem, a kis Panasonic rpht 010 volt kétezerért, azt nyúzta a család a gép mellett, már teljesen leamortizálták (zsugorcső tartja a pántját). Múlt héten vettem helyette egy AKG K200-ast bruttó2500-ért. Jó vétel volt, ugyanaz a driver van benne, mint az akkori összes AKG-ban, csak 150 ohmos. A hangja nagyon hasonlít a K240DF-ére. Szóval inkább márodkézből vásárolok, a legjobb vételem az öreg DT550 volt 3500-ért.
Van egy videó 3 hordozhatóról, annak jobban hiszek, mint az említett véleménynek. -
Alan[HUN]
senior tag
válasz
ntomka #44568 üzenetére
Van egy Audioholics teszt, de az még nekem is fizetettnek tűnik, pedig elég naiv vagyok ilyen téren...
Head-fin nem dícsérik agyon, sajnos mobilról nem tudok rendesen linkelni!
http://www.head-fi.org/t/582403/new-pioneer-flagship-se-mj591/15
http://www.head-fi.org/t/615590/new-pioneer-se-mj591-audiophile-headphones-unboxing-impressions-to-come@eric.cartman: Ha jól emlékszem baluka26 akart LCD-2-t venni, nem tudom, mi lett belőle...
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44553 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam már múltkor is, hogy a két, ráadásul eltérő felépítésű driverrel hogyan sikerült megoldani azt, hogy "egyben" legyen a hangja. A jelek szerint sehogy. Már csak a gyors elektrosztatikus meg a lassabb dinamikus miatt is. A másik pedig, hogy ettől (meg gondolom az elektro drivertől) sokkal nehezebben is hajtható. Elég nagy ár a néhány plusz előnyért, szerintem. De érdekességnek mindenképpen érdekes.
Kíváncsi vagyok van-e pl. "többmembrános" driver, tehát ahol nem alul-felül, hanem mélységben van duplikálva. Lehetne kétutas fejest csinálni belőle
-
Bodz
nagyúr
válasz
ntomka #44419 üzenetére
A mosógépet egész jól kizárta.
(#44435) SOAD19: Nekem elmúlt. Mire eladtam a fejest már elég lazán járt, az asztalról felemelve is beállított magának valami méretet.
Egyébként a régi Beyerek jobbak ilyen téren. A 40 év körüli DT440-et izomból kell állítani, a szintén öreg DT 330-at szintén.
-
contaxg
veterán
-
Bodz
nagyúr
válasz
ntomka #44367 üzenetére
Jut eszembe... Még nem is írtam a DT1350-ről, amit voltál olyan kedves kölcsönadni.
Boldogan és elégedetten dőltem hátra, miután végre sikerült a fejemre applikálni. Ez a múltkori fejhallgatós összejövetelen nem sikerült. De megéri megtanulni a megfelelő mozdulatsort. DBAtti! Ezt kényelmesen lehet igazgatni nagyobb fejen is.
Szóval baromira bejött a hangja. Eszméletlen kellemes, minőségi mélyekkel rendelkezik. A közepével valami nem teljesen oké, olyan fura, élettelen. Viszonylag hamar meg lehet azért szokni, ezért nem gondolnám ezt olyan nagy hibának. Részben orvosolható egy Yulong D100 II-vel.
A magas tartománnyal semmi problémám nem akadt, nekem nem sok, és nem is kevés. Gyors, képzett játékos. Mindenfélét nagy élvezettel hallgattam vele. Ha hordanék utcán fejhallgatót egy másodpercig sem haboznék, biztosan megvenném. Talán már megvan az a szint is, hogy szükségtelen mellé venni másik fülest otthonra.
Aztán itt van ez a Beyer Tesla dolog. Oké, marketing bullshit főleg, de az biztos, hogy a Tesla fejhallgatóknál a mélyek minősége rendkívüli. Ezt a T70 (jó szigetelés esetén!), DT1350, T1 után bátran ki merem jelenteni. -
plus44
veterán
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz
ntomka #44212 üzenetére
Az ilyesmiket élveztem vele.
-
bigmasterg
addikt
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44168 üzenetére
Azt mondod youtube-ra nem jó? Ejj, ezt kakit...
szerk: úgy fest erős ápgréditiszed van
A W5000-ről szerencsére lemaradtam (na jó, kicsit sajnálom is, de inkább örülök neki), és rájöttem, hogy egy módja van csak megúszni a dolgot: 1. nem kell hirdetéseket nézni, 2. élvezni kell azt, ami van. Még szerencse, hogy az AD900 a világ legjobb fejhallgatója
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44163 üzenetére
Jaja, de ne is csináljon a Sennheiser középorientált fejest, mert így szép a paletta, ha mindenki azzal foglalkozik, ami rá jellemző. További gondjaim is vannak vele, közben eszembe jutottak: nehezen hajtható (AT szemmel), piszok drága és nincsenek szárnyai
Ehhez azért már tényleg értelmes cucc kell, hogy rendesen szóljon. Bár rémlik valami régebbről, hogy slfln Fiio E10-el kívánta meghajtani, na azt azért megnéztem (hallgattam) volna
Technikailag mindenre köröket vert, ami ott ki volt állítva. De az AD900 közepét nem tudom hol hallod benne, ha nem lenne emelve az AT-ban, akkor kicsit hasonlítana rá, igen, de ennyi erővel K702 is lehetne, az is hasonló.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44157 üzenetére
schawo közelít, de tulajdonképpen az a gondom vele, hogy nem AT (karakter). Precíz és természetes(nek hat), de hiányzott belőle nekem az, ami az AD900-ban ott van középen, ami kiemeli az ének- és gitárhangot, ami nem ereszti a figyelmed. Szóval technikailag zseniális, ehhez kétség nem fér, csak nem ragad magával, nem von bele a zenébe. De furcsa is lett volna, ha egy AT-t csinál a Sennheiser
Szerintem inkább AKG-s, mint AT-s, ha már, de igazából unikum.
-
-
krichd1
addikt
válasz
ntomka #44114 üzenetére
Jó nekem egyenlőre a Fischer FA-003, csak kíváncsiságból kérdeztem, mert itt ezt írtad A900-ról: "legtöbb zeném eddig ezen élvezem a legjobban". Tudom a HD800 más kategória, más karakter, de mégis.
Most hálózati zavarszűrőre és DAC-ra vadászom.(#44116) Bodz: Van egy olyan tippem, hogy sok lesz benne a magas (nekem).
-
törölt tag
válasz
ntomka #44077 üzenetére
Jah, bocs, az félig-meddig afféle freudi elszólásként került oda, hiszen azt csak én tudom, hogy már régóta elnéző mosollyal figyelem azt a furcsa helyzetet, miszerint az általam rendkívül nagyra becsült, tisztelt és elég jó ízlésűnek is tartott (hőn szeretett
) Tyll Hertsens jellemzően ódzkodik azoktól a fejesektől, amelyekért én esetleg felettébb odavagyok, ergo kifejezetten a "sorok között" olvasva szoktam figyelni Tyll bizonyos fejhallgatókról szóló megfogalmazásait, merthogy számomra esetleg mást jelentenek a mondatai, mint az ő számára. Például az ilyen mondatát a P3-ról, mint: "At first, I thought the treble had just gone missing, but on continued listening I came to the conclusion that the mid-range and upper-bass is simply too loud." eleve másképp olvasom, mint ahogy azt ő írja, merthogy előtte már hallgattam, és kifejezetten audiofil jellegűnek (természetesnek) ítéltem az általa szintén hasonló szavakkal, még inkább "nem agyondícsért" P5-öt (vagy az ugyanígy emlegetett "tompa" Marshall Majort és hasonlókat.) Tehát amikor ő ezt írja az adott előzmények után, hogy kevés a magas illetve hangos a középtartomány és a felsőbasszus, akkor nekem rögtön az ugrik be, hogy igen, ez lesz az, ez lesz a nekem való! (Merthogy pontosan ugyanezen filozófia és kifejezések mentén elmélkedik a P5-ről és a Major-ről, - csak éppen azokról még inkább így.) A számára (és általában a többség számára) "tompa", középsávorientált fejhallgató szokott az én világom lenni, már csak azért is, mert mint mostanában néha elsütöttem, ezek között vannak olyanok, amelyekből az (audiofil) hangdoboz hangját vélem kihallani. A kérdés eredetileg nem önmagában, hanem a P5-tel való, ár/érték szerinti összevetésben merült föl, ezért tudott az innerfidelity odakerülni (amolyan "tudat alatti") példaként, merthogy a P5-nek méginkább szemére vetette Tyll ezt a fajta hangvételt, amit én szeretek a fejhallgatókban, mások ellenben nem nagyon, így aztán ezen írás alapján is feltételeztem, hogy a P3 (várhatóan) közelebb áll majd nemcsak "közízléshez", hanem a megszokottabb frekvenciaarányokhoz is, mint amennyire a Tyll számára még "lomposabb" P5.
De nyilván a keresés közben találkoztál a P3-at (a természetesség terén is) "egyértelműbben" dícsérő írásokkal, ám igény esetén újrakereshetek egyet-kettőt, ha fontos.
A P5 egyébként számomra körülbelül úgy szól, mint amikor Etalon vagy Alisca Orange hangdobozokat hallgatok, vagy éppen egy kis felsőbasszussal feldúsított Focalt. És szerintem alig hasonlít a B&W hangdobozok jellemző hangjához!(#44075) schawo: Igyekezni fogok, és már csak a régóta tartó Focal-szeretetem érdekében is remélem, hogy igazad van!
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44083 üzenetére
Írtam neki egy érdeklődőt
A W1000X-et is jó áron kaptad, én is annyiért vettem. De még egyszer meg nem venném tracking nélkül, másfél hétig izgultam, hogy megjön-e egyáltalán, na ahhoz azért kicsit drága volt, hogy valahol elvesszen a postán
Szóval ez a shipping miatt valószínűleg drágább lenne, de piszok olcsón hirdeti, így beleférhet. Á, remélem nemet mond. Mondjuk senki sem kényszerít, hogy vegyem meg, de ez akkor sem normális. Ja és a W3000ANV után ez a legszebb AT
-
hm74
aktív tag
válasz
ntomka #43999 üzenetére
http://www.headfonia.com/akgs-new-reference-the-k550/
....
If Shure can charge $700 for their grainy sounding SRH1840, the K550 is a clear steal for $300. The Shure does sound more organic and more musical to my ears, especially with the K550′s midrange making the AKG sound a tad flat at times. But when we’re talking clarity and technical aspects, I would give the upper hand to the AKG.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #43970 üzenetére
Na most nem tudom nálatok mi van, de nekem nem csúszkál, még akkor sem, ha megyek vele pár métert. Ha headbangelnék vagy mi, akkor lehet rajtam is mozogna, de gondolom azt azért ti sem szoktatok. Ezeket egészen egyszerűen egy átlag fejformára méretezték, és arra vagy az annál nagyobbra jól passzol, a kisebbeknél meg csúszkálhat. És egyénfüggő, mert sokaknak kiválóan tart és nem csúszkál, másoknak meg igen.
-
fattyu
veterán
válasz
ntomka #43886 üzenetére
nyilván ez is benne van. ettől még hívhatjuk péntek délutáni albumnak az ilyeneket nem? A lényeg hogy ha elég jó a cuccod ami nem keni el ezeket a szarokat akkor egyszerűen széthullik.
Futottam már bele én is a k701en. Eleddig kedvelt albumain valahogy nem állnak össze.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #43830 üzenetére
Árban is mint egy bútor, ennyiért már nagyon szép szekrényt veszel
Cserében a fejesek többsége el is bújhat az anyaghasználat meg a kidolgozottság mögött, a műanyaghuszárok messze nem érnek fel hozzá. Nem lesz még egyszer ilyen szép fejesem, kivéve ha egyszer veszek egy W5000-et.
-
dudika10
veterán
válasz
ntomka #43449 üzenetére
Akkora, hogy a 4,2mm-es kábelt, a forgalmazó szerint, gond nélkül bele lehet küzdeni. Innen üzenem neki, hogy legközelebb vele rakatom bele.
Kaptál már pontos méreteket, csak összehasonlításként mondom, hogy nem olyan pici. A gyáriaktól messze elmarad méretben. Viszont egy nagyon ügyes, jól szerelhető, jó minőségű csatlakozó, ami a simához képest nagyon drága, 1.300HUF körül vesztegetik. -
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #43354 üzenetére
Tényleg nem volt gond a kényelmével és a hajtogatás nyomati sem vettem észre
De nem is kerestem.
_
srh440-en a fejpánot, pontosabban a rajta lévő műbőr mennyire cserélhető?
Ahol felfekszik a fejemre, ott már elkezdett repedezni. Még annyira nem vészes, de idővel az lesz.
A gyári párnák jóval hamarabb adták meg magukat, de az könnyen cserélhető volt.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest